На море в Гърция 2014 - II

• 72 945
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ами то и второто място не на Ситония, по-скоро на пътя до там. Simple Smile

# 586
  • София
Ние винаги сме ходили на Касандра или Тасос. Този път според офертите сме се насочили към Ситония. Гледам една вила във Фурка , ( където и да е това). http://www.flipkey.com/kassandra-villa-rentals/p474008/. По снимките морето е пред къщата, а според описанието е на 2 км плажът. Някой знае ли къде се намират тези вили? Ние сме с 3 деца и е важно да е удобно. Има ли на близо магазини и ресторанти?

Тази е една друга вила в Каливес, което също ми е непознато селище. http://www.flipkey.com/polygyros-vacation-rentals/p474013/.

Ще съм благодарна много, ако познавате тези две места и ми дадете допълнителна информация. Ще сме там за 10 дни през август. Надявам се да не е по-топло отколкото на Тасос.

Em_ma
Да, и двете места не са на Ситония.
На първите имаме селище Фурка и Skala Fourkas, където е плажа.
Вилата е към селището на самият хълм, снимките създават илюзия, че морето е близо.
Kalives е малко селище, точно между Касандра и Ситония.
Вилата също не е на плажа и там е малко пусто. В момента заглеждах там един хотел, който дава нощувка за двама, три звезди с басейн 10 евро на вечер.

# 587
Таис,, ти  си  моята пътеводна светлина  и вдъхновение  !!!!!
Обмислям дали да не разделим пътя на  2, че мъжа  ми малко е нервак като го напече слънцето, а и като  е в  непозната територия.
В  района на Едипсос  има ли някой от по - големите вериги супермаркети ?
Ще се радвам и на препоръки  за  заведения.  bouquet

# 588
  • Варна
Да Bled  за 1 човек, една вечер цената разумна...трябва наистина да резевирам без да му мисля....

# 589
  • София
Таис,, ти  си  моята пътеводна светлина  и вдъхновение  !!!!!
Обмислям дали да не разделим пътя на  2, че мъжа  ми малко е нервак като го напече слънцето, а и като  е в  непозната територия.
В  района на Едипсос  има ли някой от по - големите вериги супермаркети ?
Ще се радвам и на препоръки  за  заведения.  bouquet

Не съм Таис, но да кажа  Simple Smile
Има в самата Лутра Едипсу голям магазин от една от техните вериги ама не и знам името -  нещо с Г беше, син надпис на жълти табели. Пада се на една от преките на крайбрежната улица. Иначе Лидъл има в Istiaia и Халкида. Заведения - ако хванете аткракционното влакче от крайбрежната неговата крайна спирка върти точно пред една много голяма кръчма в горния край на Лутра във високата част (не знам как иначе да ти го обясня) Там правят много хубави неща. Но там в която и кръчма да сме сядали няма грешка. На една от успоредните улици на крайбрежната има невероятна кръчма с две - три маси на тротоара, правят супер вкусно контосувли, но вечер обичайно трудно се намират места. Не си спомням името и, но на стената преди кръчмата имаше карта на Черно море. Дано да съм била полезна.
ПП Ние като тръгнахме за Евия тръгнахме сутринта около 9 часа и хванахме ферито в 15 или 16 часа. Карали сме спокойно без да бързаме, с едно спиране май.

# 590
Тодоричка,  не  само си  полезна, а златна !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Благодарности   !   
Аз със  сигурност до юни ще питам още  !!

# 591
  • София
Питай спокойно ще отговаряме стига да можем. Аз броя дните чааак до Август.

# 592
Адимар, колко ви излиза 10 дневната почивка в Гърция? Ние за първи път ще ходим до там, мислим точно за края на юни. Знам, че е условно, но все пак да знам за какви пари да се подготвим. Hug

О, зависи от толкова много неща  Hug За Евия резервирах още от миналия август, направо ме е срам да кажа за каква сума става въпрос - безумно евтино, в хотел с оценка "Превъзходен", направо удар в десятката - 130 евра за 7 нощувки+закуски и после още 3 нощувки+закуски в Пелион, пак същата оценка на хотела, само че по-скъпо Laughing - за 3 дни същата сума.... Така че тази година, живот и здраве, ще е още по-голям харчилък. Иначе гледаме да се поберем в 1000 евро за обикаляне, храна (обичаме си кръчмичките) Peace

# 593
И понеже споменахте за семейна почивка за Вурвуру може ли да споделите какви са плажовете? На Ситония съм била само в Торони, плажът там е хубав, със ситен пясък, а морето -плитко.
Вурвуру е като много по-голям брат на Торони  Simple Smile
Близките плажове са няколко, всички са добри и плитки. Пред някои от студиата директно има тясна плажна ивица и недълбоко море. Има дори места с обширни плитчини до коляно, където децата да си играят.
Торони е по-откъснато, докато около Вурвуру има повече магазини за храна, закусвални, ресторанти и т.н. Цените навсякъде на Ситония са еднакви за една и съща стока/услуга/стая.
На който му харесва едното място, няма причина да не хареса другото и обратно  Simple Smile
Това, последното, никак не отговаря на истината.
Във Вурвуру има по-малко ресторанти, магазини, пекарни и изобщо всякаква инфраструктура. Торони си е селце - с център, оформена крайбрежна алея, публични зони - общинска детска площадка, игрище за баскетбол... Вурвуру е по-скоро като вилна зона - няма тротоари, няма обособен център, просто хубави къщи с градини, нахвърляни в продължение на няколко км край пътя. Трябва да се качиш на колата, за да идеш където и да е.
То има други предимства и това са - най-вече - къщите на първа линия, чиито дворове преминават направо в море. Но те се ангажират обикновено още от януари-февруари и/или са твърде скъпи поради големия интерес. Въобще не може да се сравняват цените (на тези конкретни къщи) с Торони. Виж, в кръчмите наистина са еднакви.
Що се отнася до плажовете околовръст -- в района на Вурвуру има много и хубави, но често и твърде пренаселени: Кариди например е един страхотен залив, който аз от години не бих посетила в сезон.
Като цяло, Вурвуру е тихо, зелено и идилично, но лесно доскучава, а някои цени са по-надути, отколкото тестото може да поеме.
Торони - не бих казала, че пясъкът е ситен или морето плитко, всъщност това са основните възражения на много българи - че пясъкът там е едър, а морето бързо става дълбоко, но всъщност селото го намирам много уютно, а плажната ивица е километри дълга, широка и никога не е препълнена с хора. Така че не ме изненадва чак толкова, че ви е харесало Simple Smile

Естествено, има и много други места на Ситония извън тези две, които заслужават внимание...

# 594
  • София
emonaem, за заведения няма как да съм полезна защото имена изобщо не помня.
Даже и когато нещо страшно ни хареса, пак забравям да му запомня името  Embarassed Пак добре, че на Халкидики след толкова ходене съм запомнила имената на 3-4 кръчми. Макар че, наскоро Параход ми разби илюзиите за едната, във Вурвуру, която аз бях запомнила като Париж, пък то било Парис, от древногръцките митове  Joy

Теди ти е писала за магазините. Има си всичко, не се притеснявай. М/у другото, ние на няколко пъти се набутвахме в малки пекарници, където продаваха разни местни видове сладкиши, баници и подобни. Всичко беше много вкусно. Помня, че единият път взехме цял плик пълен с нещо като хрупанки - все едно препечен козунак, но на тънки ленти, с бадеми и стафиди. Детето хрупаше та ушите му пукаха, дори мъжът ми, който по принцип не обича сладко, си хапна с кеф.
Идея си нямам обаче как се е казвало това чудо  Thinking

# 595
И понеже споменахте за семейна почивка за Вурвуру може ли да споделите какви са плажовете? На Ситония съм била само в Торони, плажът там е хубав, със ситен пясък, а морето -плитко.
......
Торони е по-откъснато, докато около Вурвуру има повече магазини за храна, закусвални, ресторанти и т.н.....На който му харесва едното място, няма причина да не хареса другото и обратно  Simple Smile
Хич не съм съгласна с двете и аз.
Харесвам Вурвуву, заради плитките му плажове, изключително подходящи за деца, и най-вече заради големите дворове на първа линия, предразполагащи към възможно най-мързеливата почивка  Sunglasses Плажът на Торони пък е един от най-дълбоките, на които сме били на Ситония, което е основната причина да не го харесвам. Вурвуру е доста по-диво, дори "забито", в сравнение с Торони. Изобщо, трудно е да се прави паралел между двете, съвсем различен тип са.

# 596
  • София
В Лутра горещо препоръчвам и местния пазар - работи от понеделник до събота  сутрин от 8 до 12. Страхотно сирене, маслини, зехтин, вино и много други неща.

# 597
  • София
Да ви споделя какви планове кроим с майка ми в момента  Laughing През майските празници майка ми, баба ми и брат ми ще ходят в Банско, ние с ММ също ще крастосваме планините. Баба има на 03 май рожден ден и сме й казали, че те тримата ще си направят разходка до Кавала. Обаче вече сме резервирали по една нощувка там и за тях и за нас и идеята е хем да се изненада баба като пристигнат, че ще има плаж и нощувка, хем вечерта и ние да я изненадаме като се явим в кръчмата  Laughing Та исках да ви питам да ми препоръчате хубава таверна в Кавала, за да мога да направя резервация и да се разбера с тях да приготвят торта за баба  Hug

# 598
  • София
То има други предимства и това са - най-вече - къщите на първа линия, чиито дворове преминават направо в море. Но те се ангажират обикновено още от януари-февруари и/или са твърде скъпи поради големия интерес. Въобще не може да се сравняват цените (на тези конкретни къщи) с Торони. Виж, в кръчмите наистина са еднакви.
Къщите, вилите и студиата на първа линия са напълно достъпни от май до октомври. Единствено около 15 август най-добрите места са отрано запазени за постоянни клиенти. Има чудесни студиа на първа линия, които започват от 35 евро през май и стигат до 60-70-80 през юли-август. Никога за 15 години не съм запазвала нищо по-рано от макс. 1 месец преди да тръгнем. Откакто децата са големи или запазвам макс. 1 седмица по-рано, или просто тръгваме.

Параход, резкият ти тон е неуместен, не възнамерявам повече да се мотая наоколо.

# 599
 Moharet ,таверна ''При Савата'' ти препоръчвам.Много хубаво готвят и не е скъпо.
 http://www.flickr.com/photos/52302713@N05/sets/72157630849836890/

Общи условия

Активация на акаунт