На море в Гърция 2014 - II

• 72 957
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ние планирахме вече юнското море за Лефкада и юлското за Вурвуру. Като за Вурвуру резервацията ни беше направена доста отдавна (януари мисля) и пак срещнахме проблем при намирането на място с нормално съотношение цена-качество, като даже не коментирам вилите на първа линия, където двора преминава в плаж. Получих много откази с обосновката, че всичко е резервирано, на някои места даже още от предната година. За нас локацията не е проблем, не сме с деца, навсякъде ходим с кола. Цени от 60-80 евро и нагоре категорично не намирам за обосновани за Халкидики, предвид това че на Лефката студиото ни е за 20 евро (ок първата седмица на юни, но все пак...ние от средата на юли до средата на август и без това за Гърция не мислим, прекалено ни е горещо).

# 616
  • София...........
rossykv, честито бебче  Simple Smile
Дано не се обидиш, но аз не бих завела тримесечно бебе на море. Дори в Гърция  Peace

Tаис
, защо? Аз така баткото за първи път отиде на море на 1 годинка и 3 месеца (според бабите не било редно), но бебко на 4 месеца го водихме на Созопол, на 6 месеца в Гърция - Дион, а на 1 годинка и 2 месеца в Турция- Анталия със самолет. Не съм имала никакви проблеми, но не сме и прекалявали с плажуването.

# 617
  • София
дивна, предполагам, около мен също масово се прави така  Simple Smile
Просто навремето имах сериозен разговор с близък лекар, и по ред причини, според него бебета под 6-7 месеца не е удачно да се водят на море. Свързано беше с атмосферното налягане, жегата, и т.н.

Абе аз явно съм шубе  Simple Smile Но всеки си решава сам, не съм искала да засегна никой  Hug

# 618
  • София...........
Таис, нали и на морето се раждат бебчета Wink Просто си трябва малко съобразяване с жегите , плаж 1-2 часа не по обяд и тн.... Но си права - всеки сам си преценява Wink

# 619
Аз също съм пътувала с бебе на месец и половина до остров. Голям рев падна на връщане. В повечето кораби (да не казвам всички) има стаи които са за болни или бебета. Та помолихме да ни заведат в тази стая. Там имаше три легла и бяхме само ние. Кърмихме се на спокойствие. Неприятното е че бебетата са много любопитни и непрекъснато разглеждат и ослушват, напрегнато им е.

# 620
  • София
Ако майката е неспокойна - още по-лошо  Wink. Иначе ние с моята беба тръгнахме на екскурзии още преди да е навършила 2 месеца, пък беше и ноември месец. На море за първи път беше на 9-месечна възраст. В една по-стара книга за отглеждане на деца пишеше, че децата не трябва да се къпят в море, езеро или река до 3-годишна възраст  Rolling Eyes, моята я къпехме в морето на 11-месечна възраст, преди това в басейнче с морска вода, но това всичко в Гърция, в България още не смея да я пусна да се къпе, само цопкаме с крака.

# 621
rossykv
подходяща ми се струва Вила Деспина в Полихроно. Там бяхме миналата година. Къщата, специално партерния етаж, е хладна и не се налага да се ползва климатик. Двора е голям с хубави сенки от дърветата и масички със столчета под тях. От тревата се отива директно на пясъка. Спокойно и тихо. За разходки обаче трябва с колата, защото вилата е извън града.

Аз съм страхлива и се притеснявам от това как би се отразило смяната на климата на малкото дете. Естествено, че и на морето се раждат бебета, но те растат на този климат и свикват с него. Няма я рязката промяна. През юни малката ще бъде почти на 2 и мисля да я вземем с нас. Как обаче ще издържи пътя, не знам. Хич не обича да се вози и дори един час в колата е проблем. Вариант ще ни бъде да пътуваме през нощта.

# 622
  • София
Ние принципно откакто тръгнахме да пътуваме за Гърция винаги пътуваме нощем. На мъжът ми не му създава затруднение и така е по-лесно с децата. Позвозят се, заспят, та се събудят като стигнем.  Mr. Green
Е, аз не спя разбира се но поне е спокойно откъм въпроси хиляди пъти "Кога ще стигнем?" и "Колко остана?"  Grinning

# 623
Ние каката я водихме за първи път като беше на 3 месеца за една събота и неделя. Като беше на 5 месеца - пътувахме до Айвалък с кола с нея.
Ние тази година ще пътуваме с дете на 3г. и бебе на 7 месеца за Евия. Ще тръгне сутринта рано, към 5 и ще правим повече почивки, пък когато пристигнем.
Много сте полезни момичета.

# 624
Момичета, знае ли някой къде точно на Тасос се намира тази красота?
http://jorokik.snimka.bg/sea/tasos-g-rciya-yuli-2013.765038.31015012

# 625

На мен това ми прилича на Керамоти, а Тасос е отсреща

# 626
  • София

W'A'S'P'
Снимката е направена от ферибота, още при тръгването към Тасос.
Завоя на огромния плаж на Керамоти.
zhorchy е напълно права.....
Ето от нашите:

# 627
Честита нова година!  Mr. Green
Боже господи, колко теми сте изписали!? Очевидно имам много за четене.. Радвам се, че отново съм сред вас  Heart Eyes

# 628
Благодаря за бързите отговори
  bouquet
Бяхме на Тасос преди 5год и явно съм забравила тази гледка

# 629
  • София
Честита нова година!  Mr. Green
Боже господи, колко теми сте изписали!? Очевидно имам много за четене.. Радвам се, че отново съм сред вас  Heart Eyes

Боже СКО липсваше ми, къде се изгуби бе жена, даже мислех на лични да те проверявам, всичко наред ли е?

Извинете са оффа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт