На море в Гърция 2014 - II

• 72 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Честита нова година!  Mr. Green
Боже господи, колко теми сте изписали!? Очевидно имам много за четене.. Радвам се, че отново съм сред вас  Heart Eyes

Боже СКО липсваше ми, къде се изгуби бе жена, даже мислех на лични да те проверявам, всичко наред ли е?

Извинете са оффа  Simple Smile
И на мен  Hug
В предната тема се питахме за теб Hug

# 631
Rossykv,
аз не бих избрала Офринио в този случай точно... освен ако къщата не е сенчеста и тиха.
На 3 месеца наистина е мъничко, но ако е кърмаче, не би трябвало да има особени проблеми. Бебе на изкуствено хранене бих завела над 1 година поне.
Моята дебютира на морето на 8 месеца, защото тогава дойде лятото (родена е през октомври Grinning)... до 2-годишна възраст, когато според лекарите трябва да ги пускаме, беше ходила примерно 4 пъти в Гърция и 4 пъти беше летяла със самолет до други страни.
При нас най-неприятната част дълги годни е бил пътят, но доколкото знам, 90% от децата го изкарват в сън - просто моето не е от тях Grinning
иначе преди 1 г. почти не е ходила на плаж (но и ние не сме големи плажьори) - ходехме за по час-два на ден и я топвахме за малко, в началото плака при вида на огромното и шумно море Simple Smile къпеше се с кеф в бебешко басейнче - и с морска вода го пълнехме на плажа, и със сладка в дворовете на къщите. Първото й море беше в Афитос, второто в Тасос, третото в Кипър със самолет, четвъртото в Торони и Каламици. Заради нея си припомнихме близките дестинации. Докато не се отби на 3 г. не е боледувала, особено пък на море и на път, после почна Simple Smile

Все пак това е нещо, за което препоръки няма как да се дават, човек би следвало да си прецени плюсовете и минусите Grinning
Никое от местата, където бяхме, не ми се стори неподходящо за нас в ситуацията с малко бебе, освен може би Кипър, но по други причини (логистика и т.н.) - плажът и водата през октомври бяха разкошни. В Гърция в студио навсякъде си е било ОК.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:35 от Параход

# 632
  • София
СКОоо, добре дошла  Hug  Simple Smile Липсваше ни!!

Вчера питах мъжа ми къде би искал да отиде на еднодневен круиз. Казах му вариантите, но той не блести с познания по гръцките острови..та нито беше чувал за Делос, нито за Куфуниси. Всъщност последния и аз не го знаех, откровено си признавам.

Обаче човекът знае и иска Санторини. Гледал снимки, чел за красоти и т.н. Нищо не казах, но реално трябва да го разубедя от ходенето до Санторини само за ден. Безсмислено е, според мен.
Ако се заинати, Куфониси ще ми замине  Sad

# 633
E то от Наксос ще го прекарате тоя ден само в път, ни залез ще видите, ни нищо.

# 634
  • София
СKO.....  Hug
Хайде, групата се заформя....иде лятооооо.  Mr. Green  Hug  Flutter

# 635
"Нашата" майска Гърция се размина. Вчера свекърва ми се завърна от там и смята да стои тук 2-3 месеца, а ние мислехме да и ходим на гости Close
Досега никога не сме правили ранни резервации за където и да е. Миналата година резервирах месец и половина предварително и пак ми се стори рано. Добре, че беше мъжът ми да ме побутне да действам  Simple Smile

# 636
Параход, а вие на къде сте се запътили тази година?  Simple Smile Пропуснала съм, ако си споделила.

# 637
Sunglasses
Миленита, нищо не съм споделила, защото нищо конкретно не съм планирала още - нито дестинации, нито дати Simple Smile на етап подхвърляне на идеи съм, а идеи - бол.
Но то при мен винаги е така, не ме търсете за резервации 6 месеца предварително... обаче преди поне знаех приблизително, че се ходи юни и септември на море, а пък сега нещо ми се ходи по-рано, да не "губя време за плаж" Grinning
Общо взето има и нови, и вече посещавани места в по-дългия списък
- Коринтия
- Пелопонес
- Кефалония
- залив Амвракикос
- южен Пелион
- нещо наблизо заради дъщеря ми, ако по-същественото пътуване е извън сезон, или ако се заформи компания. Въпреки че преди 2-3 години се зарекох да не стъпвам на Халкидики в сезона. Но знае ли човек.

Имаше и други дестинации май, ама като не помня...

# 638
Значи ще очакваме изненади от теб и ще черпим вдъхновение в крачка  Simple Smile Само да дойде лятото. Вече нямам търпение да започнат да се завръщат първите съфорумки с ентусиазирани разкази.
Аз както имам резервация, така може и да я отменя в последния момент и да се насочим към по-близката Гърция. Макар че никак не ми се иска. Но това малкото зверче е ужас в колата. Дори нощното пътуване не е решение. Явно се схваща в столчето, когато спи дълго време и пак плаче. Може да тръгнем два дни по-рано и да минем пътя на къси отсечки с няколко нощувки  Simple Smile

# 639
Накъде се бяхте запътили, към Лефкада ли?

Ние винаги го делим... като беше бебе, спирахме в Сандански или близо до границата от гръцка страна - на Керкини.
Някъде след 3 години беше, когато за пръв път изкара до Халкидики безпроблемно наведнъж. Сега вече взимаме по 6-7 часа път за ден с нея, но първите години гледахме да няма по-дълги отсечки от 4, за да има мир.
До Кефалоня преди две лета дори пътувахме с 2-3 нощувки по пътя. Това не ми тежи - обичам да спирам и да разглеждам, да попадам на нови места, вместо да губя време за плаж Grinning Мъжът ми също не е тип "тираджия",  и той харесва по-спокойното пътуване, със спирания за почивка, разтъпкване, хранене, зяпане. В крайна сметка аз на ваканция съм тръгнала, не на рали с бонус пищящо дете Simple Smile
Иначе като сме сами, сме правили и 12 часа шофиране за ден, но от зор, не щото е приятно, та и пристигнахме в 1 през нощта и естествено се загубихме (не беше в особено познат град, за сметка на това - голям).
Но то при нас пътуването не се изчерпва със стигането до целта - ако почивката е ситуирана на едно място, 50-100 км се навъртат на ден по плажове, градчета, селца и т.н.

# 640
Към Корфу сме за сега  Simple Smile
Ние пък сме от почиващите, които се размазват на плажа и не мърдат от там. А голямото диване не излиза от водата. Тази година ще се опитаме да съчетаем разглеждане на забележителности и плаж. Като наближи юни ще измислим как да пътуваме. Няма да кроя планове от сега, че много ще ми станат.

# 641
  • София
Таис, според мен също разстоянието е добър довод да го откажеш от Санторини, а и си мисля, че няколко часа не стигат човек да се потопи в атмосферата там. Хич не ги разбирам круизните кораби дето спират само за по няколко часа на дестинация. Пусни му клипчето от Куфониси и ще се навие  Hug

Аз пак да попитам да ми препоръчате добра таверна в Кавала  Praynig

# 642
  • София
Moharet ,таверна ''При Савата'' ти препоръчвам.Много хубаво готвят и не е скъпо.
 http://www.flickr.com/photos/52302713@N05/sets/72157630849836890/

Мохарет, пропуснала си отговора на съфорумката  Peace  Hug

Права си, разбира се, както и Параход. Просто нали се сещаш, че когато нещо ти е познато и драпаш за него..поне мъжът ми е такава порода. Както и да е, има време, лека-полека ще му избия от главата идейката за Санторини.

А, за клипа не се бях сетила, ще му го пусна и още как  Mr. Green

# 643
Таис, лека подгрявка Куфонисия за мъжа ти

# 644
  • София
Уау! Параход, и моето детенце го водихме да първи път на море на 8 месеца в Афитос Simple Smile Той обожава морето. Това първо море беше разкош - кърмех го, никаква храна не ми трябваше, обожаваше солената вода в морето, ближеше я непрекъснато Simple Smile Спеше доста - спокоен обяд, после следобеден сън, вечер на заведение, после пак спи, абе с бебета е по-лесно ми се струва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт