Нашите идеи и декорации за Великден

• 87 601
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
  • Euskal Herria
Geia, красиви неща показваш!
Трудоемко е да се извади съдържанието на яйцето и същевременно да го запазиш цяло, но пък след това удоволствието да го декорираш е несравнимо. Аз правих такива яйца - и на панделка, за окачване, и на клечка - за забождане. За украса използвах бои, мъниста, панделки, копринени конци; рисувах, апликирах, добавях и квилинг елементи. Бих показала снимки, но не знам как да ги кача тук, защото са ми в папка на лаптопа, а обикновено се иска да се даде линк.

# 91
  • в сърцето на един мъж...
YanaDG, аз първата година духах като хамава, имах мускулна треска и повече не повторих по тоя начин Mr. Green Обаче със спринцовката, след първото, дето ми се пръсна в ръцете, се оказа, че се справих добре, 6 броя бях направила Grinning За снимките, можеш да ги качиш, но една по една в http://www.prikachi.com/ и да пускаш така линкове. Или в снимка,бг да качиш всичко и да дадеш линк към албума.

# 92
  • Euskal Herria
Благодаря, ще го направя и ще мога да показвам неща от предишни години. Сега разполагам с повече свободно време, но пък тук празнуват по съвсем различен начин от нас. Нищо, все още си спазваме българските традиции. Обожавам да правя всякакви украси и декорации за различни празници и поводи.

# 93
  • под тепетата
Здравейте, момичета!
 Със снимките не мога да се справям, затова ще се опитам да дам идеи с писмени обяснения  Embarassed
1. Днес си очертах  с направен от твърд картон шаблон има -няма 50 -тина яйца по 10см високи . Изрязах ги от цветен картон, пробих им дупка отгоре . Нарисувах си по 3 реда ( дъговидни с права линия, с вълнообразна, със зиг-заг) с брокатено лепило от Джъмбо. В дупката вързах панделка от органза. На гърба ще напиша Весел Великден и ще дам на децата да ги украсят ( може с фигурки от пънчове, може и с флумастер, а може и с точки от пръстчета с боя ).  
  2. От такива картонени яйца смятам да направя украса и да ги окача на лампите. Мисля да използвам една идея от коледната тема - там имаше ръкавички  с  изрязани мотиви като дантела. Правих ръкавичките с макетно ножче, но се измъчих. Стават страхотни, но си е усилие. Та по-лесния вариант, който измъдрих - с ножчето правя 2-3 тънки по 2-3 мм ивици и от тях вмъквам пънчовете. По същия начин ще процедирам и с яйцата.
 3. Купих си подаръчна хартия с великденски мотиви и с нея мисля да направя картички.
 4. Пиленце на клечка - 2 картонени жълти пиленца се залепват на шишче. Нарязвате жълта пухкава прежда на парченца по 5 мм . Намазвате с лепило и посипвате с прежда. Оцветявате с червено клюна, мънисто или копче за оченце. Като изсъхне действате и от другата страна. Връзвате му една панделка и готово. По същия начин може да получите и зайче. За 4-5 г. деца ще е удоволствие да се включат.
  YanaDG, много ми харесаха яйцата от филц, но не умея да шия...

# 94
  • Euskal Herria
Ето тук се постарах да покажа моите издухани яйца  Laughing
http://yanadg.snimka.bg/hobby/ukrasi.810081.32844463

Това са нещата от предишни години.

# 95
  • под тепетата
Красота!
 Имам въпрос към пловдивчанки - виждали ли сте по магазините гръцката боя Кептън ? Търсих я, но не намирам. Ще боядисваме яйца в ДГ, а тя е много подходяща, че е за студени яйца.

# 96
Да се включа и аз в темата...много хубави идеи видях  Simple Smile
Това са предишни декорации,които аз съм си правила:

А това са новите ми декорации:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.741212329246479.107374 … 570350&type=3

# 97
  • Euskal Herria
Ето нещо, за което са нужни сръчни и сигурни ръце:

# 98
  • под тепетата
joana-d, много са сладки! Тези средните яйца са много интересни ! Вчера гледах в едни руски сайтове , ако е подобна техниката, и се чудех как се превежда на български . Гугъл каза - подстригване  newsm78

# 99
  • Пловдив
Биляна бг - в магазин "Лекси" на "кап. Райчо" имаше предишни години. За тази година - не знам. Още не съм търсила.

# 100
Биляна аз съм купувала и от Слънчеви лъчи и Карфур/ ако не се лъжа  Blush/. В интерес на истината не съм по-доволна от всички останали бои  Crazy. Никога не ми стават ярки цветовете, въпреки , че измивам яйцата старателно с гъба и течен препарат. Всяка година се налага да минавам на техниката с капки олио в боята и потапяне в няколко бои и се получават страхотни шарени яйца  Mr. Green

# 101
  • под тепетата
Миналата година я имаше и в Била. В събота проверих в Лекси до хирургиите и нямаше. На мен ми харесва заради студените яйца. Как да смогнат родителите да донесат врели яйца ...а и цветовете не са лоши.  Правя си и шарени в памук.
  mama irina, Mariankova, благодаря!

# 102
# 103
  • Euskal Herria
bilqna_69, ние сме ги правили с обикновени бои - разтваряхме в гореща вода (ако няма къде в самото помещение да се стопли, взимали сме от кухнята). Студените сварени яйца, които сутринта децата са донесли, пак се боядисват. Върху салфетки накапваме от всички цветове, детето си увива яйцето и изчаква определено време. Стават много красиви; салфетките придават и шарки върху яйцето - отпечатва се релефа.
Боите бяха от най-разпространените - мисля, че на фирма "Метма".
ilinayor, много идеи има в руските сайтове, затова и доста са ми добавени като страници-фаворити в търсачката.

# 104
  • под тепетата
Благодаря, YanaDG! Като каза това за релефа на салфетките се сетих за друго. Преди време правих ефект за вода с найлонови торбички върху мокра хартия. Ще пробвам и на яйце!

Общи условия

Активация на акаунт