Украйна!

• 242 676
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 5 280
  • София
Юго-източна Украйна винаги гласувала за коммунисти и за Партия на регионите.Мнозинството решава,кой ще бъде Президент,Янукович го мразиха,но като го избраха, никой не се възмущавал "кой ще го слуша". Пак пример с България:За кого гласува юг на всички избори и това значи ли ,че България не единна?

Да разбира се мнозинството. Затова ли Киев изля цялата си жестокост на Донецк и Луганск. Защото са малцинство? Как ще ги задължите? С бомби?
Не ми давай пример с България. А северна за кого гласува? За Румъния?

Виж освободенни градове,това е показател къде искат да живеят.Славянск,Краматорск,Северодонецк и др.  има много и видео и снимки.Толкова ли трудно да разбереш,че ДНР и ЛНР се ръководят от Москва,хората искат да са част от Украйна.Да,има малък процент хора които искаха да доведат русия в своя дом и същите и доведоха войната.Там където няма ДНР и ЛНР хората живеят нормален живот.Защо за секунди повярва в разпънато дете,в зверства на фашисти ,но за намеса на русия все нови и нови доказателства ти трябват?

# 5 281
Не, Наталия. На теб ти е трудно да разбереш, че има мнения различни от твоето. И че няма единна Украина. Хайде смачкайте ги, а ти в това време показвай погребения и други ненормални форумски херои показват ковчези.
Колко пъти видях по телевизора пленени или предали се украински войници. НИКОГА не им пожелах смърт, а осъзнавам, че те убиват руснаци.
Който копае гроб другиму сам пада в него.

# 5 282
  • София
Пак пример с България:За кого гласува юг на всички избори и това значи ли ,че България не единна?

Турците в северна България са дори повече от тия в южна.

Това не го знаех.

# 5 283
  • София
Най-накрая путин призна,защо нападна на Украйна
Россия рискует потерять более 100 млрд рублей от ассоциации Украины с ЕС

http://www.interfax.ru/world/393350

# 5 284
Оооо, сигурни сме, че има и много други неща, които не знаеш - например нашите турци гласуват за когото си искат и о, чудо - след това не изпращаме редовната армия да ги "вразумява".

# 5 285
  • София
Оооо, сигурни сме, че има и много други неща, които не знаеш - например нашите турци гласуват за когото си искат и о, чудо - след това не изпращаме редовната армия да ги "вразумява".

То не вие,ще вразумявате,а вас.Я проследи малко причина-следствие за "вразумяване" в Украйна.И с сигурност за вашите турци знам повече,отколкото ти за моите украинци.
Обаче, страшно ме отягчаваш.Като хрътка,какво си ме захапала?Глътни въздух,чао.

# 5 286
Най-накрая путин призна,защо нападна на Украйна
Россия рискует потерять более 100 млрд рублей от ассоциации Украины с ЕС

http://www.interfax.ru/world/393350
Курсът на гривната пада за пореден път до исторически минимум! Министър на икономиката на Украина Шеремета подаде отставка. Нямате газ, нямате войска... ooooh! Обаче в главите ви само Русия и Путин.
Ти каза украинци умират за Украина. Не! Украинци умират, защото нямат избор. Повечето от тях не биха отишли да воюват. Принуждават ги. Умират за Поросенко и плановете му.

# 5 287
Колко пъти видях по телевизора пленени или предали се украински войници. НИКОГА не им пожелах смърт, а осъзнавам, че те убиват руснаци.
С IQ ли си зле или религията не ти позволява да разбереш елементарни неща ? Това си е неофициална война между Русия и Украйна. От "скрито" подпомагане с оръжие, амуниции, военна техника, команден персонал и професионални "доброволци" и пр, сега Русия използва открито своята  регулярна армия. Точно руснаците са тези които са влезли с оръжие в ръка  на чужда земя с цел да убиват.

Российские Ми-24 обстреляли украинских пограничников - погибли 4 пограничников, трое ранены.
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/08/26/7035806/

Загадочная гибель псковских десантников
http://censor.net.ua/resonance/299698/rossiyiskiyi_gruz200_uvolnyayut_iz_armii

Правозащитники просят СК выяснить, как погибли девять российских контрактников на границе с Украиной
http://www.gazeta.ru/social/2014/08/26/6190369.shtml

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 00:01 от plamenhk

# 5 288
Виж, неприятен си ми, не ме адресирай. Или ще те игнорирам или ще информирам модератор за всеки твой нервен срив докато им писне.

# 5 289
.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 21:42 от milalena

# 5 290
Дами да спрем с персоналното заяждане, никакъв смисъл няма от него bouquet
Достатъчно голями сме, за да знаем, че в такива спорове винаги има повече от една гледна точка.

Голямата трагедия на Украйна е, че страната не върви към някаква промяна без значение какъв порой от лозунги се сипят по форумите.
Върви си банална война между олигарсите и ново преразпределение на собствеността и се подготвят за новата ударна приватизация.
Добри олигарси няма, въпрос на време е да се осъзнае от украинците, че само с желание да се сключи асоциация с ЕС нищо няма да се промени. Даже обратното ще става все по-лошо за обикновените хора.

Нищичко не се промени от февруари насам, нито лустрация, нито нови лица, нито нов изборен закон, нищичко освен, че забраниха КП (голям праз, те избирателите им са си налице), приеха закон за санкции срещу Русия и възможност да продадат част от газопреностната си система.
Днес с изумление разбрах, че партиите участват в изборите със закрити листи, не се знае кой е включен. Затова се търгуват открито местата и имат депутати на Коломойски, Левочкин или Фирташ, при това от различни групи ooooh!.
Нищо няма да променят предстоящите избори, освен, че ще променят конфигурацията към удобна на новия президент и евентуално фамозния Ляшко ще избие рибата и ще заеме нишата на Свобода.
Литнаха ги отново, както след оранжевата революция, въпрос на време е да се разбере от болшинството украинци.

В последно време, срещам все повече хора участвали в майдана да го пишат  открито и да призовават за нов граждански натиск. Той обаче няма да се случи.
Обществото се уморява от такива противопоставяния и накрая му се иска само спокойствие и относителна стабилност.

Пак ще се върна на тезата си от началото на конфликта - тази война се разпали и раздуха, за да могат определените хора да овладеят властта. Каквото и да говорят, става дума за пари, власт и влияние, цената ще я платят обикновените хора и от двете страни на барикадата.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 22:07 от flambe

# 5 291

...Като хрътка,какво си ме захапала?Глътни въздух,чао.
3 от 4 мнения в темата са твои. Кой не диша? Laughing
пп. За евреите не ми отговори. Rolling Eyes

Или желязната логика на форумски Херой... Защо Европа не унищожава Русия относно газа, от който е съвсем независима? Laughing 1.Защото така е решила  hahaha

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 22:56 от _silence_

# 5 292
  • На земята, която е всъщност звезда.
Няма нищо общо с България, защото останалата част не е с румънски корени примерно.
И за евреите щях да те питам. Не си спомням да те цитирам буквално, но каза, че в украина винаги са уважавали евреите и затова президента и други са евреи.
Защо тогава на майдана рисувате нацистки знаци?
Това подигравка ли е или лицемерие? Защо кръщавате улици и вдигате паметници на Бандера? Бандеровци не са ли убивали евреи?

Е, стига де, руснаците колко известни и уважавани евреи имат, а и те се заиграват с нацизма и имат такива организации. Все едно някой чужденец да види поход на атакисти или на хората на Расате и да ме пита "ама вие що сте такива расисти и нацисти, нали уж сте си спасили евреите".

Ти, ако не се лъжа, беше писала, че познаваш лично украинци с руско самосъзнание. Бях пуснала няколко въпроса за тези хора на предната страница, можеш лиида отговориш, интересно ми е да разбера мисленето им.

# 5 293
Интересно ми е как хора с никакви познания за историята на Украйна, за населението й, за конфликтите й са супер активни в темата и чели-недочели две статии раздават компетентно мнение. Признавам си, че нямам подобно самочувствие... Струва ми се доста сложно всичко.

# 5 294
Вселена, разбира се, че го има и в Русия. Аз не го отричам. До днешен ден го има този проблем. Нацизъм, расизъм, ксенофобия... Но аз не пиша "Украина никога нямала проблем с евреи" или нещо подобно беше. Отвратително е, когато пребиват до смърт някой с друг цвят на кожата или с друга вяра.
Да познавам. Жената е от средната част на Украина, близо с Молдова. Има дядо или прадядо с руска фамилия /ов/. Не одобрява днешната украинска власт.  Нацистите и радикалите също. Казва не затова са воювали дедите ми. Не иска Русия за враг. Иска руско гражданство сега и при тези обстоятелства. Преди никога не е говорила по темата. Украинка съм и точка беше до сега.

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 00:13 от _silence_

Общи условия

Активация на акаунт