Украйна!

• 242 203
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 5 505
сега проверих - 5 века Швеция и един век Русия ....

# 5 506
а Финландия е независима от почти 100 години - колкото са ги владели руснаците ,
което точно ги прави руска територия ?

# 5 507
Количеството руски емигранти в страната.  Laughing  Руснаците са най голямата по численост емигрантска група . 

Финландия има 1300 км обща граница , кой знае кога Путин ще се присети кое е тяхно , та да прати сепаратисти да искат отцепване ...
Историческата територия на Финландия е имала  други граници.
След нападението на СССР над Финландия през 1939, Финландия губи следните свои територии:

К Советскому Союзу отошла территория Карельского перешейка с Выборгом, острова в Финском заливе, западное и северное побережье Ладожского озера с городами Кексгольмом, Сортавала, Суоярви, территорию далее к северу от Ладоги с городом Куолаярви и часть полуостровов Рыбачий и Средний на Крайнем Севере.  Полуостров Ханко поступал на 30 лет в аренду Советскому Союзу для создания там военно-морской базы. 31 марта 1940 года уступленные Финляндией территории, за исключением Карельского перешейка, были объединены с Советской Карелией в Карело-Финскую ССР

Согласно условиям перемирия в сентябре 1944 года, вынуждены были отдать Советскому Союзу Печенгу (fin. Петсамо ).
http://federacia.ru/encyclopaedia/war/finland/

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 12:36 от plamenhk

# 5 508
Количеството руски емигранти в страната.  Laughing  Руснаците са най голямата по численост емигрантска група .  
Ето още малко подробности - общият брой емигранти във Финландия е 100 хил. души. Това е едва 1,9% от цялото население.
От тях 30% са руснаци, а 20% са бежанци. Иначе има още около 18-19% етнически финландци, приети от Карелия след 1990 г., но те не се броят за емигранти.
Ухиленият емотикон  Laughing  в поста ме кара да мисля, че забележката трябва да се разбира с хумор. Защото 33 хил. руснаци никак не е голяма по численост малцинствена група, че да им дава право да искат присъединяване на Финландия към Русия  Laughing

Апропо
Как след 1 месец контрасанкции Путин успя успешно да напомпа инфлацията в Русия. Ако това е била целта му, не остава нищо друго, освен да му кажат "Молодец!":
http://clubz.bg/7980-pazaryt_v_rusiq_opustqva_cenite_skachat_drastichno

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 14:43 от hellymod

# 5 509

Апропо
Как след 1 месец контрасанкции Путин успя успешно да напомпа инфлацията в Русия. Ако това е била целта му, не остава нищо друго, освен да му кажат "Молодец!":
http://clubz.bg/7980-pazaryt_v_rusiq_opustqva_cenite_skachat_drastichno
Eдва ли някой е особено изненадан. То сега тепърва се почва.

# 5 510
  • София
Количеството руски емигранти в страната.  Laughing  Руснаците са най голямата по численост емигрантска група . 

Не разбрах, за чия територия изобщо говорите, ама айде да не прекалявате, а? По тази логика сега и България трябва да се раздели на 40% руска територия, 40% украинска територия, 5% британска територия и още 5% за всички останали, включително българи (цифрите са ми малко изсмукани от пръстите, но общо взето са доста реалистични).

Наясно ли сте колко чужденци регистрират фирми тук, наемат местни управители, купуват земя и имоти и след определено време придобиват гражданство/право на пребиваване?

# 5 511
Ухиленият емотикон  Laughing  в поста ме кара да мисля, че забележката трябва да се разбира с хумор.
Разбира се.

Защото 33 хил. руснаци никак не е голяма по численост малцинствена група, че да им дава право да искат присъединяване на Финландия към Русия  Laughing
Опазил Бог!   Дори не са и помислели за такива неща. По скоро живеещите в Русия биха искали да се присъединят към Финландия.

Руснаците ако можеха ще изнесат и Рашата зад граница   Laughing - за първите 6 месеца на 2014г  са изнесени  само от физически лица в така мразеният Запад  над 13 милиарда долара !!!
http://izvestia.ru/news/576426

Едни изнасят а от други взимат:  Laughing
Как скажется на финансовом рынке изъятие пенсионных накоплений россиян
http://lenta.ru/articles/2014/09/09/pens

Украина закупает газ у Словакии по 320-330 долл. за тыс. куб. м. Багодаря реверсу из Словакии Украина заместит 40% газа, ранее закупаемого у России.
http://tek.rbc.ua/rus/ukraina-zakupaet-gaz-u-slovakii-po-320-330 … b--10092014163000

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 19:21 от plamenhk

# 5 512
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou

# 5 513
Потресена съм  от това което се случва в Киев последните няколко дни! Имам много загинали и стотици ранени,  хората се презапасяват а магазините остават празни. Обявено е извънредно положение! Много хора панически бягат от града.
Киев 1 Киев 2 Киев 3 Киев 4 Киев 5

А мен ме потресе Одеса

На площада около сградата не бяха хора, а животни и ако си затваряме очите за това варварско действие, както и за потъпкването на правото на лично мнение, на себеопределение, на вяра, на откровенния геноцид, на откровенното избиване на славянството и източното православие, когато това се приложи и у нас, да не търсиме виновните, защото това сме ние

приятен ден

# 5 514
Гледам пак има изтрити мои постинги.
Тъй като  българската простотия и дивотия ми идва в повече, реших че е време да си кажем довиждане
И от мен приятен ден.

# 5 515
Жертвоприношение Украины

Сега шотландците икат да се отделят. Няма бомби, няма танкове. Странно...

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 20:46 от _silence_

# 5 516
  • Galaxy 13197853088
Защото не са на изток и никой не им пали фитилите.

# 5 517
Защото не са на изток и никой не им пали фитилите.

Я пак  .
Единствената разлика между шотландците и хората от Донбас е че засега още никой не обявил шотландците са колоради или торни бръмбари и не е започнал да ги избива .

Над 20 убити мирни жители по време на обстрел от хунтата на Донецк по преме на примирието между Поросенко и Путя .
(+18)

И нещо потресаващо , в "цивилизована Европа" . Законопроект на украинския парламент за легализиране на извършването на военни престъпления в Донбас.

# 5 518
  • Русе
Силно се съмнявам шотландците да държат към Русия да се присъединят.
  А по отношение на сепаратизъм - баските хич не са мирни и тихи.

# 5 519
  • София
Силно се съмнявам шотландците да държат към Русия да се присъединят.
  А по отношение на сепаратизъм - баските хич не са мирни и тихи.

То пък щото ирландците са... Wink

Общи условия

Активация на акаунт