ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 721
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Лоши хора, Розе, кАжи им!  Crossing Arms

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Thinking без точилка, нали теглим  Hug

Simple Smile правихме сбирка миналата седмица.

знаете ли колко са вкусни пърленките на скара? а ако завиете в тях и малко сланина, нанизана на тел (в нашия случай на шиш - бамбуков) и печена направо на жаравата  Crazy
 Laughing става и със сиренце, но ефекта не е съвсем същия Wink

Лоша, лоша Добри, ама като ме тегли да споделя  Blush

# 167
  • гр. София
От сланина се не изкушавам. Ма виж от баница....

# 168
щото не си я видяла препечена до прозирност, леко прегоряла там, където се е допирала до въгленче и с видими тънки розови жилчици вътре Wink

# 169
  • гр. София
Такова нещо от дете ми докарва позиви за...(светлозеленото емотиконче), извинете.

# 170
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, аз и от сланината се изкушавам. Пу, Розиния дял за мен!

И аз дърпана я правя баницата. Точила съм кори, но не съм майсторка. През моите кори вестник не можеше да се прочете, само по-едричките заглавия. И се отказах, щото не обичам неизкусурени работи. А виж, дърпаните стават много тънки. ММ много обича дебелите крайчета и вече не ги махам. Преди ги режех и ги махах.

# 171
  • Казанлък of all places
На един първи януари, след като поизтерзняхме от новогодишното напиване, решихме да се качим в планината. Ей тъй, юото беше хубаво времето и планината очваше току зад къщата, в която бяхме. Едно шише вино, един самун ляп и един брус сланина бяа с нас. Както и двама активни спортисти,национални състезатели, единият каякар, другията - състезателка по шорт трек, жена му, образ на здоровый образ жизни. Катерихме се, катерихме се, па стигнахме до връо , запалихме огън и мъжете се справиха с нарязването на сланинката и печенето на огъня. Д, която "ау, сланина, аз такова неюо отнюд!" гризкаше сланинка пийваше винце и проклинаше невежеството си до тоз момент. Та тъй със сланината...

# 172
Честита ви Баба Марта!

Ужасни сте. Сега ми се яде ВСИЧКО. И не мога да дърпам кори, точа си като ленивеца, който съм, па си стават, кво. Mr. Green

# 173
а знаете ли, че момите слагат мартеничките в ляво, омъжените  в дясно. на ергените се слагат рошави мартеници, а на жененеите - изрязани до възел за да не се развяват по седенките, а да си седят у дома?

да сте ми живи и здрави

# 174
  • гр. София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Да сте живи и здрави вие и близките на сърцето ви хора!  Hug

# 175
  • Пазете Гор
По Краището връзвали червен конец на някое плодно дръвче и замахвали с тояга или брадва с думите "Ти че раждаш ли или нема да раждаш, да ти е*а майката!". Тъй разказваше дядо. Обичаи за плодородие всякакви, знаете.

Там и плодните им дръвчета са едни... кисели джанки по плетищата, доловете и синорите в масовия случай. И ябълчици колкото орехче. Планинско и студено е, та и тези джанки не натрупват сладост у себе си, дори и узрели. Опечената от тях ракия е слаба, та се препича по два-три пъти и повече. Има отчетлив дъх на костилки и се поднася с мед, изваден с букова тресчица от качето и турен в паничка отстрани. Почти всяка къща има вкопан в земята казан за ракия - особена конструкция и технология е.

Сланината е от онези храни, към които човек не може да е равнодушен. Или я обича, или ненавижда. Като Ленин.

Такива храни са агнешкото, бамята, белите бъбреци, брюкселското зеле, сливовата ракия, стридите, качамакът, охлювите. И не само тези, де.

# 176
човек с човек не е еднакъв  Hug

няма нищо чудно и нищо странно в това, че един харесва едно, а друг друго. животът щеше да е много сив и скучен ако всички бяхме еднакви  Hug

тази седмица ще опитам да направя кисели яйца по три рецепти - да видя коя ще се хареса Simple Smile Simple Smile Simple Smile подозирам, че реакцията у дома ще е същата както на Роза за сланинката, но това няма да ме спре Simple Smile и АКК не се хареса еднакво на всички  Hug

# 177
  • гр. София
Музикална пауза!
Който го знае, да пее. който не го знае - пак да пее, има текст.

ТЕКСТ: Every night in my trees, I see you, I feel you, very sky why know you, go on. Fuck western distance, and expenses, between us, you ??? to show you

# 178
  • Пазете Гор
Хубаво е, когато се поставя начало всичко да е подредено.

Отдавна искам да ви споделя една галерия пейчици.

Стандартна с опора за крака

За влюбени

За компания

за дългокраки

За размисъл

За аскети

# 179
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Куркума, знам ги тези пейки аз. Бяха  втората ми среща с теб и затвърдиха впечатлението от първата, че носиш душа на поет.

А доматите -  доста сортове си сложил - явно при теб виреят домати. Мислех, че по Трънско не виреят.

Общи условия

Активация на акаунт