ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 618
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • n/a
Ир, аз пък мисля да не ги мислим чак толкова.
Дечковците, де. Ще оцелеят. Ние как оцелях-
ме? В крайна сметка се става човек много чес-
то не благодарение, а въпреки образование-
то (в смисъла на образователната система).
Дано само да имат късмет с що годе свестни
учители и всичко ще е наред.
Изключително ценя постижението "образова-
ние", но не му се връзвам чак толкова. Какво-
то и да правиш - по-важното е какво ще нау-
чи детето само, най-вече у дома.
Уважавам дълбоко учителската професия (все
пак съм расла в семейство на учители  Mr. Green) и меч-
та ми е било да съм учителка. Което хем почти
се получи, хем потвърждава "да внимаваш как-
во си пожелаваш"  Joy

# 661
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Адаш, говоря за българското училище, защото само от него имам представа. Мои познати, чиито деца са учили в други училища ( на едната децата са учили в немско училище, на другата в английско в Сирия), твърдят, че техните деца нямали търпение да отидат на училище, толкова им харесвало там. И понеже искам и българските деца да ходят с радост на училище и да нямат търпение да свърши уикендът, че да отидат в понеделник на училище, затова задавам тези въпроси.

Пуц, явно си била влюбена в момче от твоето училище.  Joy Joy Joy Ама ако беше от друго, на другия край на града? Joy
Относно частното образование - наистина няма гаранция, защото там критерият са парите. Да кажем, че учителите са си ок, има други рискове - познато мое дете седеше пред детето на някаква мутра, което го боде отзад с химикалка почти непрекъснато, даже дупка му беше направило. Учителите уж казваха на мутрата, но явно не са били настоятелни, защото този тормоз продължи доста време. Накрая преместиха детето в обикновено училище, защото не бяха доволни от частното и по отношение на обучението - непрекъснато им хвалеха детето, че е голям математик и отличник, пък се оказало, че детето няма много знания.

# 662
  • Mars Hotel
Мисълта ми беше, че дали детето ще ходи с желание на училище или не, не зависи от националната принадлежност, а от много други неща. Понеже не искам да измествам въпроса към учителите, концентрирам се върху желанието на децата да присъстват там, да участват и да общуват. Факт е, че колкото е "по-популярно" едно дете, толкова по-голям е шансът да ходи на училище с желание. Или дори да не е популярно, а просто да има други деца, с които да се чувства добре. Това разделение го има навсякъде, това имах предвид.

Скрит текст:
И съвсем междудругото, впечатленията ми от немската образователна система са адски неприятни, но това е друга тема.  Wink

# 663
Ми щото не съм свикнала да те виждам да тропаш с крак в писмена форма, затва.  Hug

Дано само да имат късмет с що годе свестни
учители и всичко ще е наред.

Ааа, ами да, но какъв е шансът? Това ме плаши.

Светалчо, знам го и този проблем в частните училища, това и мен ме притеснява. Бе изобщо... Стрес.

Ама много ясно, че в съученик бях влюбена, де ще намеря някой от училище на майната си?  hahaha

# 664
  • Mars Hotel
Mа аз не съм тропала с крак, бре! Така ли изглеждаше?  Rolling Eyes Извинете.

# 665
  • София
Тадам!

# 666
  • гр. София
може ли?

# 667
  • n/a
Розе, за теб винаги  Hug Честито да ти е   bouquet

Ир, ма що си седнала да се притесняваш?
Излишно, така си мисля. Притесняване ис-
кат нещата, на които може да се повлияе,
а късметът е сляп  Laughing

Нещата, за които съм се напрягала много
да са едни такива суперски, все са се из-
дънвали, па когато правя необходимото,
без да се вманиачавам - по-добре са ста-
вали. Като почнеш от готвенето, па свър-
шиш с раждането на онова, многоприказ-
ливото Ло  Laughing

# 668
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Blush умерено годни за употреба. напоследък все по-умерено.

купих си гащи.

Скрит текст:
това с купуването на гащи е дълга тема и няма точно сега да я изяснявам, само ще ви светна за новите модни тенденции, да не одите невежи като мен Peace

та тъй. най-новият писък на гащената мода е цветЪТ! ама не кой да е цвят, а цвят   "пепел от шампанско".
ако много се чудите като как са горили шампанско, че да докарат и пепелен цвят не мога да ви помогна.
ако се чудите като какъв цвят е това чудо, то с удоволствие донасям до знанието ви, че цветът е аналогичен на цвета на ех-белия потник на бащицата, изпран заедно кафявия пуловер и новия черен панталон, който пуска.
ммда, снимки няма да показвам

# 669
  • София
СБСМ! И ЖДНБ!  Shocked

В ранни зори само толкоз мога да членоразделя (и то не особено).

# 670
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кафе?

# 671
  • София
Кафе  smile3521 дори и с четири грешки в него, няма значение.

Св. Чтвртк  Hug как сте, банда?
Куркума, нищо не казваш, как е раненото коте, надявам се да се оправя  Hug

# 672

Ама много ясно, че в съученик бях влюбена, де ще намеря някой от училище на майната си?  hahaha

Еееее, ми аз бях намерила. На пролетен бал. Имаше едно време такива екстри. Пролетен бал за всички девети класове (примерно) от всички училища. Съответно и за другите класове, в други дни. Или новогодишен бал. Имаше и маскени балове и условието беше, забележете, да си си направил костюма сам. Не можеше да си купиш или да вземеш от театъра, щот майка ти работи там. Що разтегателна хартия съм употребила, нямате си представа просто. Три пъти първо място. Награда книга. Бях много сръчно дете, чудеса правех с ръцете си, наистина.

# 673
Мисълта ми беше, че дали детето ще ходи с желание на училище или не, не зависи от националната принадлежност, а от много други неща. Понеже не искам да измествам въпроса към учителите, концентрирам се върху желанието на децата да присъстват там, да участват и да общуват. Факт е, че колкото е "по-популярно" едно дете, толкова по-голям е шансът да ходи на училище с желание. Или дори да не е популярно, а просто да има други деца, с които да се чувства добре. Това разделение го има навсякъде, това имах предвид.

Скрит текст:
И съвсем междудругото, впечатленията ми от немската образователна система са адски неприятни, но това е друга тема.  Wink

Све, мисълта ми беше, че може други народи да са си организирали образованието по по-привлекателен за децата начин и ако е така, не можем ли и ние.

Всичко, което засяга училището, ме вълнува много. Децата прекарват там един доста дълъг работен ден - нашето се прибира вечер след 18.30, а отива сутрин в 8.00 (ходи на занималня). Това са си цели десет часа и половина! Представете си как се чувства дете, което възприема тази среда като враждебна. И прекарва там многократно повече време, отколкото с хората, които го обичат.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 10:05 от svetal4o27

# 674

И да прочете това:

ЗРИТЕЛНА ИЗМАМА - Ники Комедвенска

Не се живее с тази мелодрама –
    от нерви, притеснения, болежки
    заформих сто и осем килограма...
    И вече ми е просто нечовешко,
    че в службата все фини хубавици
    (направо нямат място да ги ритнеш)
    ветреят смело дупета и цици