ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 759
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • Пазете Гор
Вече твърде много години се чудя кое е мъжкото в мъжкото поведение и кое е женското, извън куклено-камионените клишета. Уверявам ви, че съм се нагледал на множество женчовци - шофьори на бетоновози, та да забравим камионите.

Кой тип поведение е мъжки, а кой женски?  Опитвам се по силите си да се вписвам в модела си за мъжко поведение - хладнокръвие, вдъхване на доверие , умереност, сдържаност, решителност, постоянство, ядене на пача, ориентация във времето и пространството, зловещи мисли досежно Хилари Суонк примерно, ама доколко успявам, трудно е да се каже.

На младини играех и с кукли - имах точно три с грозни еднакви гащи от ръкав на риза, чрез които се учих да шия. Режеха ръкавите на ризите на дядо, когато се поразръфат, та да го поноси като ризи с къс ръкав още някоя и друга година. Стиснати сме си. Сигурно и поради този генен код децата ми никога не са поискали играчка. От вродената си спестовност.

# 226
Като майка на момче и момиче да кажа, че у нас няма такова нещо като мъжки и женски играчки. Щерката си играе с коричките и мечовете повече отколкото с куклите, а пък малкия разнася старите й бебета насам-натам, а някой път като издебне кака си се кичи с нейните "бижути", докато тя не го види. Не съм се притеснила нито за единия, нито за другия.
Като бяхме малки също си играехме в градинката пред блока заедно всички чавета с кой каквато играчка имаше. Това разделение на мъжки и женски не го знам откъде се пръкна.

# 227
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Какво искаш да кажеш, Куркума? Малко е плашещо, както го разбрах. Дете, което никога не е поискало играчка - това даже ме стряска. Обясни моля, те. Каква спестовност у три-годишно дете, примерно?

# 228
А така, Светалчо, и ти си пич-родител.

Злате, ако съдим по американските статистики, дето четох в количества сериозни, си е традиционно това с куклите и камионите. Стереотипи, де.  Mr. Green Тва, че ти не дърпаш куклите от ръцете на мъжкото си чедо си е твой личен проблематизъм!

Сериозно ли говориш? За пръв път чувам. Знам, че са ги обличали с роклички, но че розови?!

Съвсем. Розовото е оттенък на червеното, червеното се смятсло за силен, мъжки цвят, а синьото било смятано (пък и още си е) за по-успокояващ, нежен цвят, Богородица и т.н.

И аз не знам, милорд, понятията се променят... Не е мъжко да зарежеш гадже без да му се обадиш, ама пък може да е женско. Примерно. Не знам, наистина.

# 229
Относно мъжкото и женското поведение у мъжа - яденето на пача не ми липсва у един мъж, мога да го преживея, ако не обича пача и шкембе-чорба.(Хаха, Куркума, знам че се шегуваш с пачата, сигурно и с Хилъри Суонк се шегуваш, но не разбрах шегата аз).
Женско поведение у мъжа е да хленчиш и да се оплакваш колко ти е тежко и да чакаш жена ти да свърши по-голямата част от работата.
И разбира се, да я избуташ от огледалото, за да си сложиш обиците и гелче  на перчема преди нея.  Joy Joy

Розе, забравих - рисунките са на Банкя, щото ние през лятото живеем там и дано да не забравя, като отидем да ги взема. Аз не мога да качвам снимки, но ще накарам ММ, той ще ги качи.

# 230
 hahaha Съгласна, суетата на мъжа не бива да е по-голяма от тази на жената, не върви някак. Ама сигурно и това е някакъв стереотип.

Ама защо пък хленчът и безполезното кършене на ръце да е женско поведение, м? Ми не е, пък! Поне не е желателно женско поведение, както физическата саморазправа не е желателно мъжко поведение. А сега ме пребийте за употребата на фразата 'желателно поведение". Отивам да се обеся!  ooooh!

Бележка за Светалчо: 'желателното/нежелателното поведение" е термин от Ди-плитчинизма, т.е. от добрите канадски практики за отглеждане на чавета.  Mr. Green

# 231
  • София
Никакви такива измъкваници!  Naughty Отиваш да правиш супа от коприва и то веднага!

# 232
  • Казанлък of all places
Куркума, когато затръгвах да раждам големия си син, най-успокояващото качество на доктора ми беше,че не говори много. Това му докара раждането и на втория ми син при него, де, но ето ти нещо , което аз зачитам за мъжко поведение: колкото по-малко се говори , а повече се действа - толкова по-мъж. ( Знам,чела съм, познавам хора, които твърдят,че докторът трябва много да говори и т.н. - е, мен таквиз служители на Хипократ ме нервят.) Аз и мъжа си взех, щото малко приказваше. Като филолог съм се нагледала на говорещи мъже за два живота. На работа - за още шест. По-добре парата да не отива дип цялата у свирката.
Та като те гледам какво си описал, стисвам и раздрусвам ръка. Пък после ще кажа още нещо.

# 233
Тъй, Пуце, тъй. Вече си схванала, че на мен все трябва нещо да ми се обяснява... Joy Joy Joy

# 234
1) Ногувиобичамсичките!
2) В наваксване на пропуснатите дни: честито, простете, честито, честит вторник!  Mr. Green

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 00:31 от Nickkie

# 235
  • Mars Hotel
Твърде сложни неща говорите, не мога да се включа.

# 236
Свеееее! Си се завърнала!  Hug Hug Къде беше през последните 100 години, в някой замък ли заспа?

# 237
  • Mars Hotel
Мерси, Ники! Hug  Heart Eyes Тя, мойта работа, е дълга и широка. Не е за разправяне.

# 238
  • Пазете Гор
Ей с тия словца сладкодумният зидарокофражист Любо Бръц почваше най-засуканите си истории..

# 239
Я как се напоявихтеее!  Hug

Тъй, Пуце, тъй. Вече си схванала, че на мен все трябва нещо да ми се обяснява... Joy Joy Joy

Ами новичко си.  Hug

Атти, само спанак има, може ли?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт