Как са разпределени задълженията вкъщи?

• 20 675
  • 253
  •   1
Отговори
# 195
Много ми е странно като чета някакви супер точни разпределения - чинниите за нея, боклука за него, готвенето за нея, прахосмукачката за него, или пък 4 дни от седмицата еди кво си го правя аз, останалите 3 - той. Звучи ми сякаш имате разпечатан и нотариално заверен договор с график и графа неустойки.  Mr. Green

Ако става дума за поста, който си мисля е 5 на 2 дни, което е съвсем логично, 5-те дни са делничните, 2-та са събота и неделя, явно разпределението е наложено от работното им време, не от насилствен договор.

За другото съм съгласна  Simple Smile

# 196
  • Варна
Много ми е странно като чета някакви супер точни разпределения - чинниите за нея, боклука за него, готвенето за нея, прахосмукачката за него, или пък 4 дни от седмицата еди кво си го правя аз, останалите 3 - той. Звучи ми сякаш имате разпечатан и нотариално заверен договор с график и графа неустойки.  Mr. Green

Ако става дума за поста, който си мисля е 5 на 2 дни, което е съвсем логично, 5-те дни са делничните, 2-та са събота и неделя, явно разпределението е наложено от работното им време, не от насилствен договор.

За другото съм съгласна  Simple Smile

Мисля, че някъде прочетох и разпределение 3/4, но не ми се търси. Редуването през ден или два също ми е странно. Примерно ако в мивката има мръсни чинии и днес не е мой ден да мия чиниите, но приятелят ми е заспал или е излязъл някъде, няма да го чакам да се върне, само и само защото е негов ред.

# 197
Не съм чела темата.
При нас има женска/която е обща и която  вършим двамата  и мъжка работа.
Тоест женската работа вършим и двамата /кой с каквото се хване , според моментната ситуация/.
А с типично мъжки дейности си се занимава естествено мъжа ми.
Относно женската работа той може да ми я свърши изцяло /без гладене/ , но въпреки всичко има някой дейности които предпочитам аз сама.
В къщи умее и го прави когато се налага /и почти никога не роптае/ почти всичко -може да сготви много добре , пуска перални , простира ми прането , може перфектно да мие мивки , бани и прочие мокри помещения , прах да ти избърше в детайл , под да ти измие също , да зареди миялната и да подреди посудата/тук винаги дигам гири , че ми размества нещатаи затова предпочитам аз да си ги прибирам по местата/.
Да уточня , че умее да крои и да шие /аз никак .
Това съвсем не означава , че аз нищо не правя , напротив .Просто всеки прави нещо като се приберем от работа.Или аз самостоятелно , ако на него не му се занимава в този момент.
Винаги ме пита имаш ли нужда от помощ или не /тъй като като готвя определени неща предпочитам никой да не ми се пречка /.В такива случаи го освобождавам и го викам в кухнята когато е готова вечерята.
Мъжките дейности си ги движи изцяло той .Аз най много да подам отверка, клещи или да придържам нещо си , ако изобщо ми поиска някаква помощ.
Обичаме и двамата да ходим на пазар , но понякога ходи сам да пазарува за разни дребни неща.
Той има и грижата да почиства профилактично пералня, миялна, кафемашина, кафеварки и други подобни уреди , а ако се развалят в повечето случаи ги ремонтира той .Ако не вика техник.
За да няма плювни , искам да уточня , че мъжа ми не е мъж тип путьо , нито някакъв перко на тема чистота, ред .. и др мании.Разхвърлян е като всеки мъж , но ми помага много.
Най вече зимата , лятото си има хоби и малко трудно го хващам за основни дом. задължения. Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 17:56 от Markrit

# 198
При нас има огромен проблем! Когато кажа на мъжа ми, че детето е общо съответно и грижите за него той ми отговаря, че гледането на детето е било моя работа, както и домакинската работа. Ако и това правел аз какво съм щяла да правя? Направо не знам какво да направя! Имаме бебе на 7 месеца, а той до сега само  1 път и е сменил памперса и това, защото мен ме нямаше. Изобшо и като се случи в мнооого рядък случай да му я оставя и само ми звъни през 5 минути аийде идвай, ч е плаче и тем подобни!

# 199
Markrit, все едно си описала ситуацията вкъщи, само дето моят не крои и не шие (то и аз не мога Embarassed), но пък глади. Имаме син на 12, той също си има ежедневни домашни задължения и стриктно си ги спазва. И двамата ходим на работа, къщата голяма, двора също, ако чака само на мене - главата си няма да мога да вдигна. За мъжките работи аз само асистирам с преместване/подаване на някой инструмент. Ама откакто сина попорасна и това не правя - пращам него да помага и да се учи.

# 200
При нас има огромен проблем! Когато кажа на мъжа ми, че детето е общо съответно и грижите за него той ми отговаря, че гледането на детето е било моя работа, както и домакинската работа. Ако и това правел аз какво съм щяла да правя? Направо не знам какво да направя! Имаме бебе на 7 месеца, а той до сега само  1 път и е сменил памперса и това, защото мен ме нямаше. Изобшо и като се случи в мнооого рядък случай да му я оставя и само ми звъни през 5 минути аийде идвай, ч е плаче и тем подобни!
Ами, намяташ дебелата кожа и го оставяш често-често сам с бебето.
Друг начин просто няма.
Колкото и да му пилиш на главата, няма да вдене.Не ти ли "влезе в обувките", никога няма да разбере "колко ти стягат".

# 201
  • Sofia
днес и ММ и дъщерята няколко пъти си изхвърляха боклуците в кофата и как на никой не му направи впечатление ,че вече прелива...излезнаха си и никой не прояви желание да я изхвърли #Cussing out

писва ми вече от всичко и всички #2gunfire

# 202
А ти защо не им връчи плика с боклука на вратата?

# 203
  • Sofia
няма да се получи,ще го подминават  Tired

# 204
Не говоря да го сложиш пред вратата и да чакаш някой да го види и да се сети, а лично в ръчичка да го подадеш и да кажеш да се хвърли. Ако чакаш да се сети някой, който е свикнал да няма определени задължения, има да си чакаш цял живот.

# 205
Направо в ръцете връчваш.     Laughing

# 206
днес и ММ и дъщерята няколко пъти си изхвърляха боклуците в кофата и как на никой не му направи впечатление ,че вече прелива...излезнаха си и никой не прояви желание да я изхвърли #Cussing out

писва ми вече от всичко и всички #2gunfire
Така си ги свикнала.

# 207
Ами, намяташ дебелата кожа и го оставяш често-често сам с бебето.
Друг начин просто няма.
Колкото и да му пилиш на главата, няма да вдене.Не ти ли "влезе в обувките", никога няма да разбере "колко ти стягат".

Абслолютно е така! Само дето той ходи на работа два на един ден почивен, но все пак ще намеря начин ...

# 208
Когато кажа на мъжа ми, че детето е общо съответно и грижите за него той ми отговаря, че гледането на детето е било моя работа, както и домакинската работа...

Ти това нещо не го ли знаеше, когато създадохте семейство?
Когато и ти си ходила на работа, пак ли така беше?
Обясни му, че детегледачките неслучайно взимат високи заплати. Работата е изтощителна, и всеки, дори жените имат право на почивка. Попитай го как би се чувствал, ако работи без прекъсване 24 часа, 7 дни в седмицата?

# 209
Аз съм ужасно, ужасно разхвърляна, а и мразя домакинската работа. Вкъщи чистенето е поверено на мъжа ми, изцяло - чисти с моп, прахосмукачка, чисти банята, прах бърше, чинии мие, хвърля боклука и пр. Аз подреждам моите си неща, когато се натрупат вече на твърде големи купчинки  Laughing Иначе аз готвя, пускам пералнята и сушилнята, пазарувам, гладя. Като цяло върша значително по-малко неща от него, определено. Но пък и заетостта ми е значително по-голяма от неговата, винаги е било така, независимо дали съм била студент или съм работила. Все е било на две места учене, на две места работа или някаква комбинация, докато той има повече свободно време.

Лошото е, че едва се оправяме да поддържаме в приличен вид студио/едностаен апартамент. Отщява ми се в бъдеще да имам по-голямо жилище, защото сигурно ще влече със себе си още по-големи ангажименти по подреждане и почистване  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт