Хах, всичко това звучи старомодно(някои ще кажат), но и аз съм на мнение,че мъжът е мъж,жената-жена.

Не мога да схвана. Защо миенето на чинии (примерно) е женска работа? Кое я прави женска?

но това са извънредни случаи, броени дни в годината, за които никой не спори.
Просто ми беше интересна причината, поради която при двама възрастни в един дом единият седи, а другият готви, чисти, простира, подрежда, сервира, отсервира и т.н. Явно има някаква, щом има хора, които смятат, че така трябва, каква е?

това си е неговият дом, в него не се помага, а просто се вършат нещата.
Никаква причина няма. В смисъл-мъжът ми не ме бие с пръчки, за да да му сервирам и отсервирам/ това, впрочем, винаги сам си го прави/. Аз съм жена до мозъка на костите и би ми било странно да си лакирам ноктите, а мъжът ми да подтърча насам натам с парцала, да размяна легени с пране или да бърше праха. Правил го е, но инцидентно. Иначе умее да готви, децата гледа, гоблени шие...Да не помислиш, че е някакъв ориенталски готованец 

Предпочитам в неделя да си изчистя основно и през останалото време да си подреждам чат-пат и да си пускам пералня когато събера повечко дрехи.
ми е странно да се впряга в домашни задължения , като се пребере е нормално да си почине че и ние се пльоснем до него
ей са ще го яхна да разперделяме щото нали
бЕ гледаме да прекарваме времето заедно а не като сме всички на куп да се впрегнем в чистене , миене , разпределяне на домашни задължения