Как са разпределени задълженията вкъщи?

• 20 683
  • 253
  •   1
Отговори
# 210
Макарон, не го мисли това с по-голямото жилище Simple Smile понякога е обратното, то е по-лесно за поддържане, защото имаш повече възможности за съхранение, докато в малкото се иска изобретателност и усет, за да успееш да сместиш нещата, а в същото време и да са достъпни за ползване. В малкото често се налага да има разни неща по пода, под леглата и т.н., които при почистване трябва да се вдигат, после връщат, което забавя и натоварва при чистене и подреждане.

# 211
да, да.. Майка ми мие един цял ден само прозорците (двуетажна и голяма къща)
Апартаментът, в който живеем с приятеля ми е тристаен и ми е страшно досадно да мета и мия с мопа всичките стаи, кухнята, коридора, тоалетната и банята. А го правя поне два пъти в седмицата, а кухнята ежедневно, защото белите плочки на пода се замърсяват от всяка капка вода.  Crazy  Ако беше гарсониера, въобще нямаше да ми тежи.
Сега и прозорците са за миене, на централен булевард сме - прах и мръсотия полепват веднага след  почистване.  Sad

Между другото снощи имахме скандал на тема домашните задължения. И днес моят златен мъж си изми сам чиниите (след като му бях приготвила палачинки за закуска)  Twisted Evil

# 212
Ааа, чак за къща не, там няма край работата  Hug
Но сме били в гарсониера на квартира и половината неща бяха натъпкани на малко място, което водеше до пълна бъркотия, само при ваденето на 1 нещо. Сега не че сме в много голям, но определено се усеща разликата и е по-удобно да се организира дома така, че да може да се ползват нещата, а в същото време да има ред.

# 213
Не се сърди човече, много се надявам да си права, защото иначе нещата ще станат много драматични в нашето домакинство  Laughing

Аз определено предпочитам да съм на работа, пред това да чистя вкъщи. Включително имам ясен спомен как една вечер останах в офиса до 8 часа само и само за да не мия прозорци (едни ужасни големи френски прозорци, хем имам и страх от височини  Laughing)

# 214
  • София
ха, интересна тема.........
Като чета темата – излиза, че жените бая работливи го дават:)
Вкъщи е по следния начин – прахосмукачка и подове – аз, жена ми бърше прах; боклука и памперсите – ясно е, аз, кучето разходка, хранене, осигуряване на провизии и ваксинации – аз, сутрин – тоалет и памперси на сина – аз, вечер – къпане и тоалет на сина – аз, приспиване – аз; събота и неделя – разходки – аз (през седмицата съм на работа);  пазар – аз, понякога и жена ми; пране и простиране – по равно; гладене – жена ми, като аз – моите неща и понякога на сина.
Нещо друго, ако не се сещам, подсетете. Изглеждам като добре дресиран. А само не ме питайте секса сега кой прави GrinningVery Happy:D
Готвене - доскоро аз, но само събота; откак малкия се храни - съботата готви жена ми, неделя не е при нас, а през седмицата е на кухня

# 215
  • Sofia
мъж-мечта Mr. Green

# 216
  • София
ааа, благоверната далеч не мисли така;) Може още, нали знаеш (като оня виц)  Joy Joy

# 217
  • Sofia
много си я разглезил Naughty

# 218
Аз определено мразя в къщи да е мръсно или разхвърляно и никак не толерирам подобни прояви  Simple Smile
Мъжът ми има голямо желание да помага , но честно казано , мерси от неговата помощ  Stop Не ги прави нещата така , както бих искала . Важното е , че се включва де ... И сутрин прави фрешче и кафе  Simple Smile
Имаме жена , която идва един път седмично . Мъжът ми обаче не иска тя да му пипа дрехите  ooooh! така че , сме я ограничили до почистване , гладене на някой неща и обща поддръжка на къщата .
Искам да кажа , обаче , че мъжът ми страшно много помагаше за синът ни , когато беше бебе . Гледаше го във всяка свободна минута , сутрин ставаше да го храни , за да мога аз да си поспя и много си играеше с него .
Не бих могла да искам повече . Достатъчно ми е , че е успешен в работата си и е отдаден на семейството . Факта , че не е измил банята , не ме бърка никак  Peace

# 219
Започвам с хубавите качества на ММ.
Къпеше бебетата , защото на мен ми нямаше доверие .
Готвенето му се отдава .Прави вкусни супи със всичките му подправки и салтанати - зелена чушка , жълта чушка , червена чушка .Към 2 ,3 след обяд приключва , когато сме озверели от глад.
Сам прави ремонт -слага паркет , боядисва .Всякакви мъжки дейности му се отдават.
Играе футбол и баскетбол с малкия -запазил е младежкото си тяло  Blush
Рядко мие чинии .Не пере , не простира , не прибира .
Виж да направи гардероба на опаки го умее .

# 220
  • Варна
Оххх как ми се иска и моя да разбира от всякакви мъжки неща.  Cry За жалост не е имало кой да му покаже в семейството, после не е попадал и в такива среди, та липсата на такива умения много се усеща. Не само финансово. Много ми е тъпо като се усетя, че аз се интересувам повече от него от тия неща, или мога да направя еди какво си, а той - не. Баща ми беше механик и от малка съм го зяпала с часове как човърка разни неща и съм му задавала хиляди въпроси. Но друго си е мъжът до теб да е ел, в и к, градинар, дърводелец и иноватор.  Mr. Green

# 221
...За жалост не е имало кой да му покаже в семейството...

Никаква връзка няма това.

# 222
  • Варна
...За жалост не е имало кой да му покаже в семейството...

Никаква връзка няма това.

За мен има - за един син е много, ама много важен бащиния пример.

# 223
Конкретно за уменията ми беше мисълта, много често виждам подобни случаи - баща със златни ръце и син, който не може 1 пирон за забие. Както и обратното, баща, който никога не е пипал нищо и син, който всичко сам си прави.
Всичко е въпрос на желание  Peace

# 224
  • Варна
Конкретно за уменията ми беше мисълта, много често виждам подобни случаи - баща със златни ръце и син, който не може 1 пирон за забие. Както и обратното, баща, който никога не е пипал нищо и син, който всичко сам си прави.
Всичко е въпрос на желание  Peace

Ясно ми е, че при моя и желание няма. Но поне ако някой му беше показвал нещо... като опре ножът до кокала, ще не ще, да може да пипне тук, там.

Общи условия

Активация на акаунт