Тренировки в домашни условия: Тема 44

• 39 994
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Stavanger,Norway/ Varna
~Миа~, когато са в къщи закусват един вид хляб, който тук много се яде, като сухари е. Та аз купувам такъв само от ръж. Закусват често и мляко с обикновени бисквити. Уви, немога да им спра бялото брашно напълно. В училище и градината ги хранят само с филии хляб, там и закусват през делничните дни. Пробвах с домашна храна от къщи, връщаха ми се неизядени кутиите, не искат да странят, а и аз не искам да се чувстват аутсайдери по един или друг начин. Забранила съм със специално писмо, обаче, да им се дава маргарин, пушени сирена от туба и хайвер от туба. Мажат им филии с масло, шунка, кашкавал, пастет...
Паста давам- пълнозърнеста такава, тук поне има голямо разнообразие. Самата аз не ям, замествам със сурови тиквички.  Peace Иначе всички се храним еднакво, каквото на нас- това и на децата. Меса, риба, винаги салата, много често броколи и карфиол и сме заместили обикновените картофи със сладки такива. Децата ядат и много плодове, както и повече кисело мляко от мен и мъжът ми. Естествено, десертите им правя аз, както и пица им правя, обичат, но поне знам какво слагам в тестото. Не съм и от майките орлици, които не дават купени сладки неща- шоколади, бисквити и тн. Ако някой им донесе или ги почерпи- ядът, но в къщи като не купуваме, си хапват от домашните. Единствено сладоледа се купува, но и това ще го разкарам в скоро време като си купя машина  Crazy

# 61
Я да туря и аз един отчет, белким ми простите дългото отсъствие: Джо Дилън и интервално бягане за днес.

Бобче, защо ще купуваш машина за сладолед? Домочадието не харерсва ли суров?

Пропуснах да ви кажа, че купих трите диска ZCut за служебната библиотека, та изтествах и тези тренировки. Като комплекси са доста приятни, но Зузка има толкова ... ъхъм ... айде да кажем "вид на лека жена", че направо ме смущава. Как може да отидеш за запис на ДВД, което ще продаваш, и да не си оправиш лака на ноктите?! Червен лак, хора, а наполовина обелен. Като добавим несъразмерно големите изкуствени гърди, скъсания потник и пъшкането...  ooooh!

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 06:47 от Фея Кръстница

# 62
  • У дома
И аз Джо Дилън. Днес малката игра последна баскетболна игра и за партито занесох плодова салата. Ако знаете колко пици и сладки изядоха всички докато се престрашат да хапнат и плод. А като предложих и мач за родителите, за да направим интересно на децата щяха да ме изхвърлят навън  Laughing

# 63
Привет и от мен в новата тема. Мери, благодаря! Прекрасна е!

luba, mis_val, благодаря за насоките. Намерих си бодирок  bouquet Чудя му се сега дали да го почна. Мога да го пробвам утре newsm78

Днес ще почивам. От  вчерашния преход краката ми тежат, пък и нещо в края на работната седмица се чувствах изморена.
Лек ден, момичета  Simple Smile

# 64
Атланта, представям си  Laughing Много хора не ядат други плодове, освен банани, защото бананите не изискват никакви особени усилия (миене, белачка, отстраняване или заобикаляне на семки и пр.), а и си остават най-евтиния плод на тукашния пазар.

Още нещо се сетих да ви кажа: за тренировките, които по мое предложение се организираха в офиса.

За месец и половина никой не дойде. Никой! Сама си бях. И се надявах. В дните за начинаещи и средно ниво променях тренировките около 10 мин. след началото на обявеното време, за да съответстват на моето ниво. Упорствах, пусках реклами на големите екрани - нищо. Само дето имаше мъже, събрали се да гледат воайорски Кели от Блендъра.

Е, отказах се накрая. Аз продължавам да си тренирам, но не си губя времето в чакане на Годо. А сега и без друго ще се местя, та хич не се чувствам отговорна. Дадох от себе си каквото можах за сегашните си колеги. Все съм постигнала нещо - поне здравната библиотека работи и има 3-4 души, които обръщат повече внимание на това, което ядат.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 07:02 от Фея Кръстница

# 65
 Фея, аз затова те бях нарекла революционерка  Laughing Щеше да е революция, ама не би  Joy

# 66
Фея, много съжалявам, че усилията ти не са дали резултат за да дойдат хора на тренировките. Де аз да имах тоя шанс в работата Praynig, първа щях да те чакам.
Ние имаме някакви две стаи с релакс топки и постилки за йога, но понеже професията изисква носене на костюми, а душове нямаме (освен тези, които са за градинарите и не става да иде жена там Mr. Green), всеки съзнателно избягва влизането в стаите за релакс...

Да кажа за храненето на домочадието - много хубава тема подхванахте.
Ние сме на периоди  - редуваме изчистване от всякакву боклуци с няколко дневно омазване с домашни баници или хляб. Детето не го ограничавам и като цяло храната в детската е добра, но немога да я накарам да яде друг хляб, освен бял. Поне засега... Същото е и със сладкия йогурт - заобиколети сме от супер тъпи, но зарибяващи реклами и промоции, сбирки на магнити, стикери и играчки, че имам чувството тия млека ги купувам само заради наградата вътре. Не че не ги яде, но са  бъкани със захар. ooooh!

Мъжа ми пък като реши да е в режим е железен. За сметка на това, в движението никакъв го няма...

# 67
Ехе колко сте изписали!

Благодаря за новата тема, Мери!

За мен- вчера почивка. Онзи ден бях писала, че не успях да направя цялата тренировка, но пък като ме хвана нервата и цял ден местих мебели, телевизори, чистене, изхвърляне, после пак. И вчера имах яка мускулна треска на всиичко. Храненето ми е добре. Онзи ден забърках много вкусен омлет с бекон, лук, гъби и малко спанак.

Днес ще си продължа с програмата, много добре ми идва. Всеки ден нещо ново. Изненадата дойде, като всъщност успях да направя 5 лицеви(за мен си е доста)... още повече се надъхах.

# 68
  • Пловдив
Добре дошла, Linkata  Hug Разгледай тук: https://www.youtube.com/results?search_query=pilates&sm=3 . Има много хубави тренировки.
Много харесвам тази:  https://www.youtube.com/watch?v=2GEjVdP2YGk .

Chica_loca, благодаря ти! Поразгледах, намерих доста неща. Ще преглеждам темата и за по леки фитнес тренировки и йога. До сега съм спортувала епизодично, но вече съм много амбицирана, още повече че имам някои здравословни проблеми, които се повлияват добре от тренировки.
Много приятна компания сте и много мотивираща! Относно храненето аз се старая да се храня здравословно, но с менюто на децата ми трудо. И двамата са ми злояди и са в училищна и градинска възраст, трудно ми е да контролирам какво ги хранят извън вкъщи. През почивните дни се старая да наваксам с по-пълноценна храна, но не е достатъчно.
По повод тренировките на работа при мен няма много условия, преди време имаше и съм се възползвала, но нещата се промениха и сега стая за спорт имаме нещо като стая за почивка, в която основно се пуши  Embarassed
Поздрави на всички и успешна седмица!

# 69
  • Пловдив
Здравейте!
Фея, шокирана съм и силно разочарована от това, че никой не се е възползвл. Смятах, че ще има тълпи от хора  Confused И се ядосвах, че тук никой не мисли за това... А като някой мисли, виж какво се случва  Sad Колко жалко за всички нас! И после се оплакват всички, че нямат време, че ходят на работа, че не знам си какво, и хоп появяват се теми като новата тук - нямам време за спорт и движение, обичам да ям дайте ми вълшебно хапче. ooooh!
За мен от днес Динамикс от Р90х3. Нещо като стреча на Шон, с  по-голямо натоварване на мускулите. За съжаление или щастие от г-н Тони три месеца почивка ньет. Та ще си се гледаме всеки ден ,какво да се прави. Храненето ми е ок цяла седмица, с изключение на снощи /предвидено беше/, имахме годишнина с мъжо и бяхме с приятели на заведение. Не че преядох много, ама ядох и бретцелче, и десерт /половин, че не ми хареса/, опитах и картофки да ям /иначе избягвам/, ама нещо не бяха както трябва и те. Та ... другата седмица ще се теглим, да видим дали сме тръгнали надолу с килата.
За храненето вкъщи и на децата - моето момче е много отговорно и знае, че кроасани и бейк ролс и т.н. са боклуци и дори в училище не ги яде /не, че не иска, ама мама не дава...  Grinning/ Обаче всички деца около него ги хапват, майка ми му купува такива работи и му дава и въобще бягство няма. Бял хляб не се купува от 15 години вкъщи, но когато аз правя, обикновено е с бяло брашно. Последните месеци обаче правя хляб с ръжено или с типово, с бяло брашно само пити. Това обаче не спасява сина ми да е дебеличък ooooh! При него е от липса на движение, та се опитвам и на диета да го поставям. Не знам дали ще се получи, дават им в безплатните закуски в училище веднъж седмично ХЛЯБ С ШОКОЛАД  #Crazy това ако е здравословно, здраве му кажи. Той се обажда да пита може ли да я изяде и аз не мога да му откажа, всички деца ядат като невидяли. А като дават плодове, всичко остава ,моето момче е едно от 3-4 деца от целия клас, които си ядат и безплатните плодове. Не знам какво е това, но е факт, че хората уж им пука с какво тъпчат децата си, а пък все буклуци дават. Оффф. Абе света няма да оправим, със сигурност, но поне да създадем някаква култура в децата си. Аз държа на домашно приготвеното, не се вманиачавам да е без глутен, без захар и без ... Сега обаче съм си харесала някои и други рецепти на режимни десерти и ще ги правя, като пращам в училище по една бисквитка /от орехи, фурми, мед, тахан/ поне да знам, че е ок.
Лек, усмихнат и слънчев ден.   bouquet

# 70
Фея, наистина е жалко, че е нямало желаещи... аз все съм искала да ми се предлага нещо такова от работата. Наистина хората според мен просо са мързеливи. Всеки може да отделя известно време за тренировка в някои дни от седмицата, но естествено е по-лесно да се оплачем, че нямаме време за нищо или че сме много уморени.
Храната по училищата е повече от кошмар. Онзи ден минавах през едно училище и се загледах в една бутка. Всичко, което предлагаха бяха хиляди видове близалки, желибони, дъвчащи бонбони, цветни сокчета и снаксове... нямаше нищо нормално. Друг е въпросът с хамбургерите и принцесите, които също са в огромни количества и с ред лоши продукти.
Все пак се възхищавам, че жените тук във форума, се грижат така за децата си и е хубаво, че сте успели да ги възпитате коя храна е полезна и коя не. Според мен не е страшно тук таме да хапват нещо извън реда, за да не се чувстват все пак ощетени. Няма как напълно да се ограничат лошите храни, но все пак е добре, че децата от малки са научили, че тези неща наистина са вредни за здравето и не се тъпчат, както другите с тях.  Simple Smile

# 71
И аз съм възмутена! Как може никой да не изяви желание да спортува! Да не говорим ,че доколкото си спомням идеята беше възприета много добре... много жалко.
Да ви споделя и на мен какво ми се случи - видях се с един близък, на който бях споделила, че избягвам вече пържени и вредни храни, както и че спортувам. Като ме почна с една тирада как съм щяла да си докарам някоя болест с диетите, които съм спазвала и че трябвало да спра да спортувам...  ooooh! и ми вика " Ти да не се виждаш дебела в огледалото?"  Joy  Опитах се да му обясня,че не смятам да ставам анорексичка, и как съм си същите кг, но може би за сметка на по-малко мазнини и повече мускулна маса, а той ми се изсмя в лицето... Реших, че от този спор няма никаква полза и това е, но много ме е яд че много хора не осъзнават колко си вредят, ядейки всякакви джънкове, но и когато някой се опита да подобри начина си на живот го изкарват едва ли не луд .

# 72
А, в нашия офис 1/3 някъде спортуват и то редовно. Не всички фитнес, а всякакви неща - скално катерене, колоездене на пресечен терен и т.н. Това ми е много полезно, защото се замислям конкретно за катеренето...

Да ви питам - вие как ходите облечени в залата?

Вчера имаше едно девойче, което беше с нещо като боксерки, ама толкова изрязани, че й се виждаха нещата. Мислех си, че някоя жена ще я светне деликатно и много се изненадах, когато всъщност мъжете й направиха директна забележка -  твърде откровена за мен.

# 73
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Фея, ако беше в нашата компания, директора щеше да ни задължи да посещаваме тренировките, сигурна съм.  Joy  Дори и да не го направеще, щеше да имаш много посетители.  Като ходих да си нося болничния и като ги видях всички колко са стегнати.... Отделно HR-ите договориха да ползваме сериозно намаление в Pure в Бургас.
С 2 думи, заповядай при нас!  Hug

Аз днес отчитам степ аеробика 20 мин. на Руми . Добре се изпотих, хареса ми  Peace

За храненето на детето - имаме голям проблем с бабите Sad Постоянно му купуват бонбони, дъвки и т.н. Sad аз само се карам, забранявам, но никой не ме слуша Sad същото е и за играчките. Иначе детето ми е направо кльоща, но се храни добре, с домашна храна вкъщи, на градината разбира се с каквото им сервират. Добре си хапва, но не се спира  Crazy

# 74
chica_loca, на мен майка ми и до днес редовно по телефона ме соли, че избягвам пържено... щял да ми отвикне стомаха, да стане чувствителен и да ми създава проблеми после. Мен пък вече и вкусът на пърженото не ме блазни, много тежко ми е. Случва ми се да си открадна някой пържен картоф от приятеля ми или нещо панирано, но дотам. Иначе рядко, но все пак понякога, хапвам домашни хапки с някакъв вид сирене и ако реша въвсем да се глезя със сладко от боровинки... много ги обичам. Simple Smile

Аз да попитам... вие обичате ли да си пийвате вино с храната? Някои хора го избягват заради калориите от алкохола, но аз засега дори не помислям да се отказвам от него. Пийвам по чашка с вечерята... твърде хубаво ми е и допълва вкуса на хубавата храна. Естествено не пия каквото и да е вино- пия от домашното ни, но като свърши купувам бутилки от по-скъпите български известни изби и също от чужбина. Терра Тангра имат много добра органик серия, като цената е много сносна.
Интересно ми е има ли други, които си пийват вино, без да се притесняват. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт