Отговори
# 645
  • БГ
Фенче, ще го гледаме с превод при подругите PeaceТе кажи-речи са превели много основни сцени,ама повечето от срещите на Сеит и Шура.

Някоя от вас дали има информация излязла ли е от печат другата книга -"С Русия в сърцето.... Сеит и Мурка". newsm78

Цитат
Друго ,на което би трябвало да обърнете внимание е ,че обикновено руските аристократи са се женели за немкини, австро-унгарки, шведки и обратно. Така че, сексуалните влечения не са само приоритет на рускините. Това го проучвах заради  едно изказване на Симеон Сакскобурготски ,че има руска кръв ,което наистина е така.

Екатерина Велика е от второстепенен немски княжески род и е братовчедка на шведските крале.Жени за херцога на Холщайн-Готорп - Петър, наследник на руския престол.
Не съм много веща , но руския цар Николай ІІ е братовчед на английския крал по линия на съпругата си /Алиса,а после Александра/, която пък е внучка на английската кралица Виктория.
Династичните бракове и връзки са отколешни.И независимо от религиозните различия между католици и православни са се случвали в името на държавния интерес и политика.
Има обширна информация в Уикпедия Peace

Като гледам как не отделя поглед Сеит от Шура - до последния миг,все заядливо Mr. Green се питам  newsm78 дали така щеше да гледа някоя от старлетките стопляли леглото и краката му hahaha Joy

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 14:50 от Dimeto_М

# 646
# 647
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart Eyes HugМераба,здравствуйте! Как сте падруги, Mr. Greenзнайме се добре,влизам
да видя ко прайте и да искам нишан да гледам първа серия,щото имам турски канали ама
баш тоз го нямам.Многооо интересни неща,много,браво и целувки на всички!

Другарко Госпожа! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes newsm51 newsm51

# 648
Привет, дружки !  Hug
Снеже,  Heart Eyes благодаря, че си ме отменила, мило ! Прекрасно кафенце, което ще си изпия сега с кеф, в компанията на лейтенанта !  Wink Heart Eyes

Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes актуални, свежи и топли снимки от мястото на събитието - както винаги си незаменима, номер едно !  newsm51  love001 newsm51

Диме,  Heart Eyes и аз това си помислих - ще сипем по един стаканчик водка и ще ходим на гости на подругите за да гледаме с превод. Повечето възлови сцени и моменти вече са преведени. Peace

pavlinaio, добре дошла на страниците на темата !   bouquet Благодаря за историческите факти и уточнения, които си ни поднесла - историята винаги е приятно четиво. Peace
Но, въпреки, че уж почива на факти, прочитът и, често е въпрос на интерпретации, гледна точка на историците, политически игри и много други фактори.
Аз мисля, че филмът няма претенции да е исторически - тук епохата, е по- скоро като фон на случващото се в сърцата, душите и живота на двама души и техните семейства, близки и приятели. Историческите факти, са интерпретирани в контекста на тази биографична драма и затова, според мен, не бива да се задълбава във фактологията до такава степен.  Peace Нека се наслаждаваме на филма, на историята, на любовта - за мен това е напълно достатъчно. Нермин Безмен като автор, няма нито претенциите, нито желанието, според мен, романът и да се сравнява с класиките като “Война и мир“ или “Ана Каренина“ - напротив - това е една дълбоко лична история, която тя много плахо и с големи притеснения, все пак се реши да подари на зрителите. Аз лично, съм и благодарна затова решение !  Heart Eyes

Диме,  Heart Eyes за съжаление, още не е излязла втората част на романа и аз вече губя търпение !  Crossing Arms

Ей така да ме гледа левента,  Crazy Heart Eyes Flutter пък хич не ме интересува филмът дали е шведски или съветски Wink, както се казваше в един популярен виц !  Hug

Ех, беееее, ама как обичам така, значи ! Здравствуй, дорогая моя !  Heart Eyes Как дела, милая ?
Редемче,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 649
  • София
Хайде още малко снимки от предстоящия епизод. Пък и нека да не е само Къванч.  Wink

# 650
Зарани,  Heart Eyes благодаря !   bouquet

Ма много лошо гледа тази баронеса ! Ама, ако и на мен ми измъкнат Сеит под носа и аз така ще гледам !  Laughing

Редемчи, дорогая,  Heart Eyes ето линк за епизода !  Peace

http://www.viki.com/tv/21745c-kurt-seyit-and-sura?q=kurt

# 651
  • In the light side of the Moon!
привет  Hug

"Вълкът Сеит и Шура"  Joy Joy Joy в БГ пресата

какви са тия 260 бона дето взима Кавън4 на серия?  newsm78

# 652
Госпожата, Hug Heart Eyes

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Нашите пак разбрали-недоразбрали и пишат. Laughing Laughing  Вълкът Сеит...  Joy Joy Joy Joy Къванч взема 260 000 лири на месец, не за серия Wink ooooh!

# 653
  • БГ
Меги Hug Снеже  Hug хич не им се впечатлявайте на бг публикациите.Гола вода са! Mr. Green
Не само ,че са пълни със сгрешени имена,фамилии ,хонорари и прочие,но дори понякога са си откровени лъжи.Хич няма и да го чета.Скоро във фейса сестра ми се хакнала в някаква затворена група относно сериала и понеже е перфекционист,взела,че направила забележка на админите за имената на персонажите.Че като й скочили ония скумрии - вместо да се поправят и да благодарят,че да не стават за смях,не й резнали квитанцията,след като добре я наругали.

Госпожата Hugама ще вземе да ни вкара в разходи този сериал / то кой ли не, с участието на левента,ама.../ - масажи,липосукции,пластики - да хванем око значи ,та белким ни погледне така

# 654
  • София

Joy
То е забавно, но в превод си е баш Вълкът Сеит.  Mr. Green

# 655
Привет, дами wavey

Още един линк за 1 епизод Peace

http://vbox7.com/play:66f55556f1

Много са красиви Grinning

Скрит текст:

# 656

Скрит текст:

# 657
  • София
Много красив колаж.  Heart Eyes

Сладурана.  Heart Eyes  Съвсем забравих, че е на 24. Страхотна игра показа още в първи епизод!  Peace

# 658

Чета Ви и мислих да остана на това ниво ,но от известно време ме провокират изказвания за
Първата световна война ,които се приемат за самата истина ,а то не е така.

Да, сложни са събитията около ПСВ, историците не са единодушни в оценката си за нея,  защо се случва метежа, наречен революция и защо Русия губи войната. И филмът няма такива амбиции.
Важно е, да не се допускат груби грешки и изопачаване на историческите факти. Вече се отбеляза противоречието в думите на Курт, ще страда ако се бие срещу турците. Не е логично, цял живот е бил част от антуража на руския цар  и Русия практически  е била  в постоянна война с Турция почти 300 година.  Или завета на бащата – да се жени за туркиня. Татарите са отделен народ, видя се колко е различен бита им.  Явно патриотичен  реферанс към турските зрители.
 По-интересно е за мен, как ще отразят следващия период. Разгрома на белогвардейците и бягството им в съседните страни. Нали и Курт е със смъртна присъда от болшевиките.

# 659
Ей, голям смях с нашите журналя ! Те не, че техните са по- свет, ама... По едно време се бяха научили да влизат във форума и да четат, та горе- долу го докарваха - даже цели постове направо публикуваха . Mr. Green
Хонорарът на Къванч, е наистина висок - сумата, която се спрягаше, е между 65-70 000 турски лири за епизод, последно четох, че за 65 000 иде реч. Peace Нормално е, най- голямата им звезда, да взима и най- висок хонорар. Peace А като гледах снимките в ония преспи, като знам какво е да мръзнеш като куче по 12-14 часа на минусуви температури..... cold заслужил си ги е парите, че и отгоре !  Peace

Диме,  Hug ама няма да се излагаме пред чужденците, я ! Нали съм казала, че ще припадам красиво! Flutter Вече съм се заела с процедурите - няма как !  Wink Joy Joy Joy

Скрит текст:

Мартина,  Hug Санкт Петербург е вълшебен и деня и нощта !  Heart Eyes
Пожелавам от сърце на всички да имате възможност и да отидете до този невероятен град, където всеки камък е история и царският дух, се усеща дори и в начина, по който питерци изглеждат, говорят и вървят! Peace

Общи условия

Активация на акаунт