Отговори
# 675
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Хай Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

# 676

Добре дошла !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Става ясно, че бащината заръка, ще е най- малката пречка за любовта между Курт и Шура !
А майка му май хареса Гюзиде за снаха  ? Thinking

# 677
  • In the light side of the Moon!
много хубав фрагман, браво  Peace как хубаво й казва името.... Embarassed
запо4ват страданията  Joy Joy Joy

# 678
Във "Вики" са започнали някои преводи . Там ли ще следим евентуално преведен филма?

# 679
Във "Вики" са започнали някои преводи . Там ли ще следим евентуално преведен филма?

Да !  Peace

Меги,  Hug така си е  - то иначе любов ли ще е !  Joy Joy Joy
Въпреки, че ми става мъчно за Шура - тя изобщо още не знае какво и се случва, веднага научи, че любовта боли !

# 680

Не сме историци, гледаме само един сериал, но аз напр. съм от тези, които искат да разберат историческата истина, причините, които довеждат до описаните събития. Разказвали са ми за Октомврийската революция и Гражданската войма, от 1 лице, но въпреки това, търся информация от учебниците, какво лошо намираш в копи-пейст, и какво не сме отсяли, и каква истина сме изкривили?

От твоя пост разбирам само, че Русия е силна, само че съюзниците й не са коректни.
Истината е, че Русия е била силна в края на 19 век. 85 % от световното производство на зърнени култури, 30 % от нефта, с отлична перспектива. Отслабва  след поражението в Руско-Японската война/1905/ и слабото управление на царя. Без да е готова за нова война и без да има сериозни мотиви, защото ПСВ избухва заради колониите на Англия и Франция, съюзниците Англия и Франция я набутват във войната като използват силната й икономическа зависимост от френските банки. Целта е да се открие втори фронт/източен/ срещу Германия и да се разхлаби примката на Западния фронт. Защото немската бойна машина за два дни смазва франсетата.
Русия  разбива Турция и Австро-Унгария/съюзници на Германия на Изт.фронт.  Това обръща войната и Германия губи стратегическото си предимство. И тогава германците вкарват в действие своя агент Разпутин, със силно влияние върху царското семейство, за сключване на примирие с Германия. За да има само един фронт - западен. Разпутин е убит от английската агентура. И задействат втория план. С контролирана влакова композиция германците пращат Ленин да прави революция срещу царския режим. Успешна, дълга тема.  И първото нещо, което прави новата власт е да сключи мир с Германия. Подписва се Бресткия мирен договор. Русия губи  1 милион кв. км, и 60 млн наделение.  И тогава се включват САЩ на страната на Франция и Англия, което води до победата на Антантата в крайна сметка. Но без Русия.

# 681
Дружки,  Hug имаме си втори фрагман !  Party Party Party Party

http://www.startv.com.tr/dizi/kurt-seyit-ve-sura
Hug Всичко ми изглежда много предсказуемо и елементарно. Злодеите са ясни. Петро и баронесата срещу двамата влюбени. Като Гюней и Зейнеп.

# 682
# 683
  • София
Hug Всичко ми изглежда много предсказуемо и елементарно. Злодеите са ясни. Петро и баронесата срещу двамата влюбени. Като Гюней и Зейнеп.

В интерес на истината и на мен. Още от сега двете сценаристки се забиват в типичните за тях интрижки.
Да взема да потърся и да си купя книгата, май по-добре ще е. Но все пак, до 10-ти епизод ще гледам, по натам..... може само сцените с Фарах.  Rolling Eyes Все още се надявам тук да е по-различно, а не да гледаме за пореден път познат сценарии.

# 684
# 685
В интерес на истината и на мен. Още от сега двете сценаристки се забиват в типичните за тях интрижки.
Да взема да потърся и да си купя книгата, май по-добре ще е. Но все пак, до 10-ти епизод ще гледам, по натам..... може само сцените с Фарах.  Rolling Eyes Все още се надявам тук да е по-различно, а не да гледаме за пореден път познат сценарии.
Даже, ще ни остават и без гореща сцена с Къванч в тоя епизод, защото ще е скаран с Шура. Joy
 И после ще минем на спомени. Жалко за хубавата игра на актьорите ако  сценарият е слаб. Оттеглянето на Мелек си има причина. Не е видяла потенциал в сюжета. 

# 686
Историята не е толкова елементарна - злодеи срещу влюбените. Има война, революция, смъртна заплаха. Освен това, злодеите остават в Русия, а влюбените бягат в Турция.

Сериалът има шанс да бъде извън шаблона на турските дизита, и много се надявам да го оползотвори пълноценно.

# 687

Не сме историци, гледаме само един сериал, но аз напр. съм от тези, които искат да разберат историческата истина, причините, които довеждат до описаните събития. Разказвали са ми за Октомврийската революция и Гражданската войма, от 1 лице, но въпреки това, търся информация от учебниците, какво лошо намираш в копи-пейст, и какво не сме отсяли, и каква истина сме изкривили?

От твоя пост разбирам само, че Русия е силна, само че съюзниците й не са коректни.
Истината е, че Русия е била силна в края на 19 век. 85 % от световното производство на зърнени култури, 30 % от нефта, с отлична перспектива. Отслабва  след поражението в Руско-Японската война/1905/ и слабото управление на царя. Без да е готова за нова война и без да има сериозни мотиви, защото ПСВ избухва заради колониите на Англия и Франция, съюзниците Англия и Франция я набутват във войната като използват силната й икономическа зависимост от френските банки. Целта е да се открие втори фронт/източен/ срещу Германия и да се разхлаби примката на Западния фронт. Защото немската бойна машина за два дни смазва франсетата.
Русия  разбива Турция и Австро-Унгария/съюзници на Германия на Изт.фронт.  Това обръща войната и Германия губи стратегическото си предимство. И тогава германците вкарват в действие своя агент Разпутин, със силно влияние върху царското семейство, за сключване на примирие с Германия. За да има само един фронт - западен. Разпутин е убит от английската агентура. И задействат втория план. С контролирана влакова композиция германците пращат Ленин да прави революция срещу царския режим. Успешна, дълга тема.  И първото нещо, което прави новата власт е да сключи мир с Германия. Подписва се Бресткия мирен договор. Русия губи  1 милион кв. км, и 60 млн население.  И тогава се включват САЩ на страната на Франция и Англия, което води до победата на Антантата в крайна сметка. Но без Русия.

newsm10  и никога да не забравяме Ротшилд и Ленин какви са и парите дадени и получени.

В Русия  още през 1905  Николай II издава указ ,с който създава парламент и поделя властта си с него. И до смъртта си нито веднъж не упражнява правото си на вето върху законите писани от парламента. Освен това руската икономика е в много прилично състояние. Постига ежегоден ръст от около 7% дори по време на Първата световна война. Да, има инфлация и военновременен недоимък, но все пак е война. Затова споменавах ,че императора не е толкова "гол" ,колкото го изкарват вече близо 100г.
А после има още една революция - Февруарската от 1917 год., и императорът окончателно абдикира. Държавата се поема от служебно правителство, макар и постоянно дестабилизирано от Петроградския съвет. Тоест когато болшевиките правят преврата си, Русия вече е република. Приказките,  че Ленин е свалил царизма са пълна лъжа.

Всъщност Крим се вдига срещу болшевиките и може би затова е и тази смъртна присъда на Курт. Даже 1921г след разбиването на последните белогвардейци ,са избити 10 000 души. Сега ми е странно желанието им да преминат към Русия.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 23:46 от pavlinaio

# 688
Не ми се правят генерални прогнози. Peace Не вярвам Едже да пропусне шанса да се възползва от прекрасната история. Ако Мелек не вярваше в сериала, нямаше да се върне и да присъства на премиерата му. Филмът направи сериозна заявка за нещо абсолютно различно от досегашните продукции и не мисля, че ще разочарова очакванията . Peace Поживем- увидим, както казват братушките. Hug

# 689
Историята не е толкова елементарна - злодеи срещу влюбените. Има война, революция, смъртна заплаха. Освен това, злодеите остават в Русия, а влюбените бягат в Турция.

Да не очакваш да дадат крайцера Аврора.

Общи условия

Активация на акаунт