Сваляне на висока температура с хомеопатия!

• 30 442
  • 157
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Добре де, демонизирана е от бг лекарите, а на от медицината, така е... Wink
Цитат
от моя съм разбрала едно - ако дете е с температура, особено висока два дни, значи работата хич не отива на добре и на организма нещо не му достигат силите да се пребори сам, а най-често се е оказвала бактериална инфекция. Вирусната след два дни парацетамол на лягане и обилно изпотяване често минава. В допълнение, едно дете с много висока температура ни иска да яде, ни да пие, а изоставането с течностите е опасно.
Високата температура съвсем не означава, че организмът не може да се пребори. И не е задължително след 2 дни с температура нещата да отиват на зле, даже това не е и правило, а пак виждане, насадено ни от лекарите с реплики от сорта "ако не даваш нищо, ще стане бактериална инфекция и ще слезе надолу"  Crazy, постоянно го чувам това от разни родители...Интересно защо в повечето случаи при тях, които дават нещо, нещата завършват с антибиотик, а при нас - не.  newsm78 Ако бях страничен наблюдател, това определено би ме навело на размисъл, без даже да се лекувам с хомеопатия...
За вирусна инфекция не давам нищо, нито завивам, нито насила изпотявам.
Вярно, че когато имат температура, на децата не им се пие много-много, но на често по 1-2 глътки обичайно (освен ако няма чревна инфекция със съответните й симптоми) са напълно достатъчни, за да предотвратят обезводняване.
За справка: аз лекарства не давам до 39,5.

# 106
  • София
не знам, ама аз такова нещо не съм казвала, нито съм го мислила. Най-вероятно бактериалната инфекция вече е факт и затова детето вдига температура. На повечето вирусни инфекции по простонародному им викаме настинки, и се овлаадяват с два дни лягане, парацетамол или нещо подобно и изпотяване, а температурата рядко е два дни 39, по-скоро се двиши около 38.5. Ако има сополи и кашлица - инхалации със сода или лайка. За зачервено гърло мед и сода (но ако детето така или иначе си яде мед и не е алергично). Ако е тръгнало към много червено, дразнещо и пр., давам неоангин. То в един момент, може би на втория ден се вижда дали е вирус или намирисва на бактериална. Особено с времето всеки родител си опознава детето и къде са муу слабите места, дори видовете кашлица му познава, научава се кое как му действа и си има един набор от обичайни лекарства.

# 107
Демонизирана е от някои съфорумки само, макар че и те взеха да поомекват като гледам Simple Smile
Е като е супер за организма високата температура,защо на мен след секцио като вдигнах 38 и ми дадоха антипиретици?Да бяха ме оставили организма ми сам да се пребори с каквото му има...Според мен никой не е омекнал от нас които твърдим че се налага даване на нещо(в случая сироп) за температурата...Аз лично каквито и умни неща да изчетох тук за ефекта от 39-39.5 градуса върху детския организъм,за огромните ползи от това детето да е вряло,никога и никой не може да ме накара(особено пък във форума)да оставя малкото си дете на произвола на съдбата.Че тя като ми вдигна т.за първи път беше доста под 1 г...Трябваше да съм малоумна да седя и да чакам.Познавам хора които ако не могат да свалят високата т.бягат направо в спешен кабинет(и това също хора които се лекуват с хомеопатия)...Защо не седят да чакат?Дават сиропи,т.не пада и хайде до спешния...
Впрочем след всяка ваксинация педиатръката ни съветваше да даваме панадол за да не се вдигне т...Явно не е много хубаво нещо WinkИ ако вече се е вдигнала,да даваме 2ра че и 3та доза...

# 108
  • София
ооо, за бебе абсурд да се чака! То се мъчи, детето, колко душица носи! Точно бебетата са застрашени най-много от гърч. А за обезводняването не ми се говори.

# 109
Щерката по време на температура  над 37.7 е като парцал...Само плаче,отпусната е,няма грам сили...Не пие нищо.Това ми е от основните страхове.Как да обясниш на бебе или малко дете че му трябват течности? Скоро бяхме при педиатърката на контрола след грипа.Там в коридора чакаше една майка с детето си на има няма 3г и малко.Сподели че 5 дена го е държала с температура докъм 39 градуса,но въпросния ден като е видяла че няма да спадне ей така без лечение и решила да започне с нормалните лекарства.Е как така детето за 5 дена не се е оправило без нищо?Нали високата температура лекува?Майката не искала да му дава химия,все с хомеопатия го оправяля досега,ама такова нещо не била виждала...
Така че както казва народа"Криво седи,право мери",нека не се мъчим да вкарваме всички ситуации под един знаменател!Лекува се според случая.И аз съм имала случаи да лекувам болното си гърло с хомеопатия по 12 дена,накрая все минава,ама съм имала случаи когато за 24 часа дори ми слиза към дробовете(нищо че започвам с хомеопатия винаги)...И тогава минавам на АБ...

# 110
И аз така търчах в спешния след ваксинация и ми казаха, че е напълно нормално да вдигне температура.  А пък синът ми с 39 търчеше из къщи. Гледам, че и внучката е същата.

# 111
  • София
и това, че търчи какво трябва да говори? Че е нещо положително ли? Детето просто е свръхактивно заради температурата.

# 112
http://www.pramed.com/febr_gyr4.htm
Една от първите статии за температурния гърч на която попаднах.Това от което ме е страх.

http://maimunka.org/2012/10/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B0 … 1%80%D0%B8%D0%BC/

А тази статия е хубава.Всеки може да си направи изводи сам.

# 113
и това, че търчи какво трябва да говори? Че е нещо положително ли? Детето просто е свръхактивно заради температурата.

Не, детето се държи нормално, т.е. температурата не му причинява дискомфорт. 

# 114
Ми тогава какво правите в този форум, след като и идея си нямате за какво всъщност става въпрос?

Много смелите държат дете и с 40 градуса цяла нощ и на другия ден нищо му няма, но това е вече висш пилотаж.

Кои, много смелите ли? Кажи безотговорните и самонадеяните! Какъв висш пилотаж може да е това да оставиш дете с толкова висока температура с риск от обезводняване, гърч и други сериозни последствия?

# 115
  • София
Свръхактивноостта е дискомфорт, защото не стига температурата, а и системите са допълнително натоварени. Забелязала ли си как е учестено дишането при температура, също как е ускорен пулсът? А сега си представи колко още се натоварват тези системи, ако детето хем е с 39, хем търчи като пощуряло!

# 116
Не говоря за свръхактивност, а за нормално състояние.  Моите така си ходят, тичайки.  И нямам намерение да ги слагам под юргана, да се поизпотят. Но ти си повтаряй едно и също, да се убедиш, че си по-права. 

# 117
Свръхактивноостта е дискомфорт, защото не стига температурата, а и системите са допълнително натоварени. Забелязала ли си как е учестено дишането при температура, също как е ускорен пулсът? А сега си представи колко още се натоварват тези системи, ако детето хем е с 39, хем търчи като пощуряло!

Не, аз не искам и да си го представям, защото при една ангина съм се борила с Т на дъщеря ми. Хич не искам да разказвам каквото и да било, защото ей сега ще се втурнат заклетите привърженички на високата температура и поддържането й и трябва да се хванем за косите, а не смятам да си губя времето. Всеки да си носи риска и да прави каквото иска, детето/ децата са си негови.

# 118
  • София
Не става въпрос за правост. Ако можеш да оспориш написаното от мен за пулса и дишането -ок. Но да ми излизаш с номера от предишния си пост няма да мине! Това, че детето тича и се държи "нормално" не означава, че нещата саа ок.

# 119
Освен , че са си негови децата са различни. Дъщеря ми не вдига температура и при тежка болест, синът ми от няма нищо качваше 40.

Общи условия

Активация на акаунт