Сваляне на висока температура с хомеопатия!

• 30 492
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
Да, да, изпий ги ти! пред нашата малка група и ние ще наблюдаваме дали ти вредят, навита ли си? В нета и по телевизията всички са супермени. Wink  един ял баница...

Това другото не ми се ще да го коментирам, защото закопава групата на Шаро, че не знаят баш какво е хомеопатия. Ама нейсе и тук, както и за реактора във Фукушима, човек винаги трябва да има мнение.

# 76
И друго да напиша, нашият лекар изрично ни каза преди 39 градуса да не давам нищо за понижаването на температурата.
Педиатърката на детето ни каза да понижаваме температурата като стигне макс.до 38.5...Винаги каквото и да съм давала,темп.в началото се повишава леко,след това пада.При сегашния грип с Панадол нищо не спадна,а с Нурофен започна да пада към 2я час.Моето дете вдига темп.светкавично.Не мога да седя и да чакам.За минутки(до 10)може да вдигне от 1 градус до 1,5 градуса...Това ме плаши.Докато се задейства хомеопатията(а съм пробвала беладона от моно препаратите и разни други комбинирани),пак стигаме до сиропите.Лошото е че кой каквото ще да говори,следвам моите инстинкти.Ако нещо стане,ние с мъжа ми ще сме на топа,а потърпевшо детето ни.Затова никога не давам такива съвети.Всеки да се лекува както намери за добре Peace Иначе се лекувам първо с хомеопатия,от 20 години насам,а след това ако стане сериозно и няма ефект по каквато и да е причина,тогава минавам на стандартната медицина.

# 77
  • София
Не е никаква мантра, а чиста психология. Не аз трябва да доказвам, че е захар, а  ти трябва да докажеш, че действа. Защо ти не изпиеш захарта да видим дали ще се гътнеш? Тъкмо сама ще докажеш, че действат, а не са плацебо.
Аз спокойно мога да живея без хомеопатия, но ти можеш ли да живеееш без медицината, която бива отричана от хомеопатията?

# 78

Аз спокойно мога да живея без хомеопатия, но ти можеш ли да живеееш без медицината, която бива отричана от хомеопатията?

Това пък как го измисли?

# 79
  • София
няма как и двете да са верни, защото са взаимоизключващи се. Или я караш  на хомеопатия, залагаща на принципа на разредеността и паметта на водата, или на алопатията, в която дозата прави отровата и е важно активното вещество. Няма как да си малко бременна - караме на хомеопатия, докато се спече ситуацията, и после пускаме в ход алопатията.

# 80
Май май темата е за заключване.Пък и за детенцето на авторката вече е ясно как е и от какво е била температурата Wink

# 81
Що бре, като са захар, що не си докажеш, че са такива. Аз съвсем не ти трябвам. Отиваш до първата аптека и си се снабдяваш с посладителчета. Кaто не можем да докажем, че действат, поне да докажем, че не действат, а?  Ти само пет броя, а другата колежка 200. Искам да го видя с очите си, не се майтапя.

Анди, ти си някакъв природен феномен. Добре, ако недай си боже катастрофираш, кой ще те бродира, нали трябва хирург, стига моля ти се поставя в такива абсолютни категории нещата. Двете се самоизключват само в твоята глава. Има патологии, които имат нужда от вниманието на конвенционалната медицина. Не може, не може и само ти си права. Излез от тази абсолютна увереност, не си дете!

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 12:23 от Цонна

# 82
  • София
защото тежестта на доказателствената част е за този, който иска да докаже действие. Останалото е вяра. И маркетинг.

тук не говорим за хирургия, а за "по-тривиални" неща като вирусни инфекции, температури (как стои въпросът с диабета, дефицит на хормони?) и пр., и най вече за времето, когато най-мътна клиничната картина и когато е най-неясно колко и докъде може да се справи сам организмът. Затова хомеопатията гледа да остане в тази Зона на здрача. Работата е много добре изпипана.

# 83
Доказа ми, че логиката ти куца. Преди само го вярвах, но сега се уверих. Захар, захар, ама Анди, не си ги слага в устата!  Ти даже не виждаш къде ти увисва твърдението!

# 84
Доказателството за мен е, че действа.  Може и да си внушавам, но предпочитам да си внушавам, а не да изпия 1 торба лекарства.

# 85
  • София
Цонна, вече написах, че имаше един период, в който съм купувала от тези захарчета и съм ги пила. Така че, не е като да не съм ги слагала в уста. И да, това беше точно в момент, в който имах усещане за несигурност и съмнения в методите на лечение на конвенционалната медицина. Подведох се по това, че хомеопатите са лекари по образование. Като се поразрових по-внимателно, нещата взеха да придобиват други очертания. Но пак казвам, майсторски измислено.

# 86
Анди, напълно съм съгласна с теб, че си приемала Х.л.  и те не са ти действали. Ти не си изключение, ти и други като теб, са правилото, защото предписания от типа поченете с камомила, минете през пулсатила, дайте бриония, ако не помогне, нямат нищо общо с хомеоптията, но за съжаление огромен процент биват "лекувани" по този неграмотен начин, и хомеопатията още много десетки години няма да може да докаже възможностите си. Предписания от типа вземайте по пет гранули по схема, нямат нищо общо с хомеоптаията. Но когато лекари ги предписват на пациенти и всичко това се осланя на огромно доверие в знанията на практикуващия лечител и не се прилага никаква проверка от страна на пациента, иза съжаление се получават такива случаи, като тукашния и милионите други в "онзи" форум. Аз до време се опитвах с леки и не толкова леки намеци да помогна, докато една съфорумка ми сподели, че основна книжка-учебник дори не е преведена на български, но хомеопатията процъфтява кеф ти в Попово, кеф ти в Чирпан и в други знайни и незнайни кътчета в нашата Родина. Сама знаеш нивото на разпространение на чуждите езици в България и възможността да се чете литература на тях. Айде дори да предположим, което е много малко вероятно, че са чели въпросната книжка на руски, но защо тогава не се следват указанията от нея??? Как да си обясним въпроси от типа, ама как да ги давам, на мен моя хомеопат ми каза така, а на Тодорова онака? Не се ли замислят, че може би някъде всичко това е описано?

Лично аз имам заслугата, че споделих, че една основна книжка съществува в Шесто издание и това беше голям сюрприз,мисля през 2007 година, за българската хомеопатия. Ама те още не знаеха за съществуването и добре, че го направих, защото тогавашните лектори и преподаватели в България още не бяха чували за нея, въпреки, че бизнеса на всички процъфтяваше и те улучкваха ли, улучкваха, като гледам продължава и до днес тази дейност с тото 2 трифонзарезанския тираж. Аман от псведохомеопатия и неграмотници! Гълтайте флакончетата, ама не казвайте, че се лекувате хомеопатия, защото това противоречи на нейните принципи.

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 12:59 от Цонна

# 87
Simple Smile
Не бях писала във форума от около година. Писах и толкова ярост и злоба ми се стовари на главата, че едвам се опомням. Хора осъзнайте се, защо се карате за глупости. Като не можете да дадете съвет замълчете и чуйте.
Искам да помоля модератора да заключи темата. Благодаря!

# 88
  • София
айде, бе, злоба! На когото нещо не му изнася, все се оплаква, че имало злоба! Ти съвет получи, ама не ти допадна.

# 89
айде, бе, злоба! На когото нещо не му изнася, все се оплаква, че имало злоба! Ти съвет получи, ама не ти допадна.

Aми дай съвет ако ти го искат. Защо смяташ , че знаеш повече , че и акъл да даваш . Всеки си има глава на раменете да мисли и как  живее, на теб ли да чакат да им казваш как да живея. Чак си вярвате , такива като тебе .

Общи условия

Активация на акаунт