В момента чета - 26

• 49 480
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Den Haag
Честита Баба Марта!  Hug
Започвам месеца с "Къщата на духовете" Исабел Алиенде  Heart Eyes
Надявам се да не ме разочарова любимата Алиенде Simple Smile

Иначе прочетох " Морт" Т. Пратчет и довърших разказите на Чудомир. В Чудомир съм влюбена, страхотен майстор на разказа, на места съм се смяла на глас, а на други съм се замисляла Simple Smile.
С Пратчет нещо не ми върви, седма книга наред чета от " Света на диска" и не ме грабва, а имах големи очаквания, ще пробвам още 1-2 книжки от него и ако не потръгне ще го оставя за след някоя друга година Simple Smile.

# 211
  • София
Здравейте,

diana lobodova преди време се опитах да чета Пратчет, но така и не успях. Не е мой тип хи-хи-хи.

Аз довърших "С дъх на чаени листа" - в ГР дадох оценка 4, само заради изказа на авторката. Явно и е първата книга, която пише.  hahaha Вярно, че се чете бързо, което ми допада, защото с Нощен влак за Лисабон ....май ще се мъчим по-дълго време.

# 212
Изчетох Братът Грим http://chitanka.info/book/5667-bratyt-grim
Препоръчвам я на всички любители на трилъри!
Действието се развиваше много бързо, нямаше излишни думи, "логиката на убиеца" беше много проста, човешка. На мен ми беше интересна и защото обичам да чета за символите и символиките. Научих, че хляба е символ на невинност, Големият лош вълк е поквара и т.н.
Заподозрените бяха трима. Отново убиеца не беше този, който аз си мислех.

На хартия имам за четене тази

Скоро издадена е и потривам ръце с нетърпение.  smile3508

Сега ще препрочитам на хартия Ловецът на хвърчила. Не че не съм я чела в ел. вариант.  Mr. Green

# 213
Здравейте и честита Баба Марта!

Изпуснах ви малко, но да кажа на bmb, че аз също се вманиачих по Долангенгър (малко преди теб) Simple Smile и вече привършвам с втората книга, интересна е и определено ще продъжа с другите. Свалих ги всички в ел. вариант, но са на английски (на бг нищо не открих).

Следя ви и когато мога отново ще пиша Simple Smile

# 214
Честита Баба Марта!

Снощи приключих с "Мълчанието на агнетата". Хареса ми, но "Зараждане на злото" е по хубава. Започнах "Червения дракон" и за накрая ми остава "Ханибал". Малко на зиг заг ги карам, но така ми попаднаха.  Wink

"Братя Грим" съм я подготвила в четеца, пък да видим кога ще я наместя.  Simple Smile

# 215
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Живот назаем" на Ремарк. 7/10
 Три дни я четох, дълго време за неголяма книга. Не знам защо така се получи, бавно се чете.
 Началото не ме впечатли особено, напълно обикновена книга, и като сюжет, и като герои, никой не изпъкваше кой знае с какво. Като скучна любовна история я усетих. Може би след средата имах някакво нетърпение да напредвам и да разбера какво ще се случи накрая.
Скрит текст:
Общо взето героинята през цялото време очакваше смъртта си, много тягостно чувство ми създаваше, но пък й съчувствах, толкова млада беше. И защо отново трябва героинята да е без родители. Това често го срещам в книгите напоследък. Сякаш е търсен ефект читателят да изпитва състрадание към героите заради това, че са с един родител, или пък той напълно липсва. Това както и да е. Схванах идеята, не ме нападайте, знам че прекалявам с коментарите. Краят ме озадачи, не го очаквах. Но очаквах край със смърт.
Последните книги, които чета са пълни със смърт и мрачни чувства. Уморих се.

Мисля, че Ремарк е подходящ за сантиментални хора. Аз съм в тази категория, но очаквах повече динамика. Най-много ми допаднаха епизодите с рали състезанията, защото това е мое хоби  и страст. Чувах звука но колите, виждах кадри от многото ралита, на които съм била.
Скрит текст:
И когато съм публика се чувствам ограбена. Искам да съм участник /не състезател, това не го мога  Mr. Green/. За мен ралито е адреналин, дни след рали не спя и съм в облаците. А италианците...., леле...

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 15:13 от neli mar4

# 216
  • София
О, Нели, не знаех, че имаш бензин в кръвчицата  Heart Eyes!
От 2 години сигурно не съм ходила на ралито в София, а и формулата нещо спрях да гледам  Crazy.

Аз щях да започвам "Калната река", но нали си взех следващата книга от римската поредица на Робърт Харис, та още съм на нея.

# 217
  • на североизток от Рая
 Бензин имам в кръвта, ама само толкоз. Що не мога като тях.  Crazy
Скрит текст:
Поне летя в облаците като ги гледам. И се докосвам отблизо до тях.

Днес библиотекарката ми предложи "Калната река". Помисли, че ще ми допадне. Казах, че съм я чела. Предложи ми друга книга, пак съм я чела, трета-пак, четвърта-пак... Joy Накрая й викам да не идва с всяка книга до мен и да ми я показва, че ми стана неудобно, че я връщам жената. Аз си търсех "Да срежеш камъка", но е взета. Поне знам, че я има налична в нашата библиотека, ще я взема друг път, че ми се прииска да я чета.

Сега се чудя какво да започна. "13-тата приказка" дали е подходяща след Ремарк?

# 218
  • София
  Сега се чудя какво да започна. "13-тата приказка" дали е подходяща след Ремарк?
Не знам... И тя е една такава тегава, но не е лоша. Опитай я.

# 219
  • София
Днес библиотекарката ми предложи .... Казах, че съм я чела. Предложи ми друга книга, пак съм я чела, трета-пак, четвърта-пак...

А книгатакоятоненазоваваме що не взе  Whistling hahaha ?
Виж Гигова какво направи  Laughing !

# 220
  • на североизток от Рая
Днес библиотекарката ми предложи .... Казах, че съм я чела. Предложи ми друга книга, пак съм я чела, трета-пак, четвърта-пак...

А книгатакоятоненазоваваме що не взе  Whistling hahaha ?
Виж Гигова какво направи  Laughing !

Сега ме накара да се замисля.  Thinking Почувствах се яко пренебрегната.  Crossing Arms Що не ми предложи библиотекарката тази класика, поне нещо да науча.  Angry Nerd

# 221
Нели, не се хаби - освен да научиш какво точно е нагайка и колко различни вида белезници има ... друго няма какво.  Thinking

# 222
  • София
Нели,след Ремарк,мисля че 13-та приказка направо ще те освежи Hug

# 223
Приятели!От къде мога да си намеря -Обетът на Кралицата от Кристофър Гортнър в който се разказва за Изабел Кастилска. Търся Електронен вариант на тази книга и порпинцип се интересувам от по-нови книги от този род има ли ги в интернет безплатно  . Да кажа предварително, че нямам таблет или там каквото се води :Д на което четете онлайн разполагам само със скромният си лаптоп

(Знам, че въпросът ми не е за тук, но там където трябваше да го задам просто не ми обърнаха внимани.. Днес пак питах тук и много съжалявам, че се повтарям,но ..  Grinning )

# 224
polq97, публикуваш едни и същи постове в няколко теми...
Книгата, която търсиш, я няма в ел- вариант, а само на хартия.
Може би затова и хората не ти отговарят... Hug

Общи условия

Активация на акаунт