В момента чета - 26

• 49 394
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София
.....Кармен Мишу (псевдоним ли е?  newsm78) я чух за първи път покрай вас  Embarassed
Не е псевдоним, има румънска жилка - бащата на авторката. Аз точно Тангра и неговия син подминавам на два книжни панаира  Embarassed. И мен ме е срам, защото това е книга, която би харесала и на сина ми. Не съм я поискала от някоя от вас, защото като чета последните коментари, ми се струва, че с удоволствие бих купила книгата  Hug.

# 361
Ако искаш ще ти препоръчам някоя Peace

Зарибихте ме и мен с тази Тангра Crazy

О, да! Препоръчай ми и други заглавия   Praynig

В списъка за сега са ми:
 "Тангра.."
 "Физика на тъгата"
 "Възвишение"
 книгите на Людмила Филипова /но кои от тях бихте препоръчали?/
 книгите на Токораз Исто /ТОзи, КОйто РАЗказва ИСТОрии/ - също много добри отзиви съм чела за неговите/нейните ? историчски книги....

# 362
  • София
На Л.Филипова имам две книги.
Черно злато и Стъклени съдби.
Съдбите съм ги чела.Историята е интересна,но относно изказа и начина на писане има какво да се желае.Черно злато не съм я чела.И двете са в приятелка,която още не ми ги е върнала Embarassed
Относно Тангра и на мен ми се иска да я прочета.Имам промо код за една книжарничка,който сваля 5 лв от цената.Който има желание да ми драсне на лс.
Аз ще си я поръчам Hug
И да се похваля с Под мраморното небе.Мацката ми я даде за 10лв.Днес я е изпратила.
Който има желание да пише,за да му я дам за прочит.

# 363
И да се похваля с Под мраморното небе.Мацката ми я даде за 10лв.Днес я е изпратила.

Ей, не я щя моята и това си е  Joy hahaha
Шегувам се.... честито  Hug

# 364
  • София
Мда, и аз съм събрала добри отзиви за Токораз Исто. Бих препоръчала и Галина Златарева с "Медальонът", но с препоръките нали се разбрахме  Mr. Green.
Людмила Филипова ми е голяма болка! Толкова исках да ми хареса, че се забих в първата Сиела и си взех "Аномалия". Леле, ужас, толкова да не ми хареса тази книга  ooooh!. Видя ми се като лошо преписан Дан Браун. После мисля Киф ми прати "Стъклени съдби", която ако не друго, поне засяга наболели и интересни въпроси.

Миж, аз я искам твоята  hahaha!

# 365
Когато кажеш, Венка  Peace

# 366
  • София
Не,
Миж,не се сърди.Просто вече я бях уговорила.Ти ми я предлагаш,а аз съм на път да сключа сделка.
Не ми беше удобно да откажа,хем жената се договори с мен за цената,и днес веднага я изпратила.
А и самата книга я няма никъде.Голям кеф е за мен.
И пак да кажа,
Скрит текст:
поръчах си Танграта от Озон.Свалиха ми 5 лв и доставката е безплатна.Ако някой иска ще му дам кода.Може и да мине и на други поръчки Hug

# 367
много обичам българска литература и затова да си кажа мнението:
 - Физика на тъгата - моите уважения, но не ми хареса, много хвалена с много награди...но...не мерси
 - Людмила Филипова - като изключим Стъклени съдби, коята засяга много съвременен въпрос и затова е актуална, нищо друго от нея не ми хареса, а съм изчела почти всичко нейно, има страхотни идеи за сюжет, но лоша реализация...млада е, има какво да учи още....
тепърва ще чета Милен Русков и ще си кажа мнението....ако го искате  Mr. Green

# 368
  • Benelux / Varna
Леле, колко хора зарибихме с Нели, сега от Жанет 45   и процент трябва да ни дадат  Joy ( шегувам се, разбира се), но ако са ви харесали романите на Фани Мутафова, няма как и този да не ви хареса. Качеството на книгата е изключително добро откъм хартия, редакция, щеше ми се да е с твърди корици, дай боже някой ден.

На Людмила Филипова мога да препоръчам смело " Мастиленият лабиринт", най- доброто което съм чела от нея, засяга доста интересни археологически открития по нашите земи, за които вече открито и смело се говори от историци и археолози. Има достатъчно артифакти, които говорят че по земите на днешна България, Румъния, Сърбия и част от Гърция е била първата цивилизация, много преди възникването на месопотамската и египетската, както и първите писменни символи. Аз като жена, родена във Варна много се гордея с откритото златно съкровище, което както знаете е най- старото в света от4500 г. преди христа. Книгата ми беше изключително интересна и подбуди интереса ми към новите доказателства и твърдения на учените. Мистиката на Дяволското гърло, Белигташ,Перпирикон реликвите, които се намират във Врачанския музей, за които може би малцина са чували. По нова година си бях у дома и попаднах случайно на филм по Нешинъл Географик ( чужд), за наследството от траките, амулета на Орфей и т.н, бяха поканили и Людмила Филипова за коментар. Имам и втора част на романа, но все още не съм стигнала до него.

Другото, което съм чела е " Стъклени съдби", тя ме развълнува много, но там и друг фактор ми повлия, засяга наболели проблеми на много семейства.

Купих си и " Анатомия на илюзиите" по препоръка на едно случайно срещнато момиче в една оптика, което не отделяше очи от книгата. Аз я опитах дали е интересна и тя сподели, че е , та закупих и нея, като я прочета непременно ще споделя.
За " Аномалия" обаче съм чувала само лоши отзиви.

# 369
Продължавам да чета "Безсмъртната Хенриета Лакс" - Ребека Склут /много ми е интересна/

На ел.носител имате ли я?Ако да бихте ли ми я изпратили...ще бъда благодарна Rolling Eyes

# 370
  • срещу двата комина :)))
да се разпиша и тук  Hug

Най-накрая дочето "1984" и това ,определено, е най-тежката и ужасяваща книга, която съм чела . Искам моментално да забравя, че съм я чела ... Много зле ми подейства, сега се чудя с какво да продължа ...

# 371
На мен " Анатомия на илюзиите" на Л.Филипова много ми хареса и затова си намерих и другите й, но не бях толкова впечатлена, единствено май "Стъклени съдби" ми допадна, но там се разказва за наболели теми и е нещо като документална-не е лоша!

По ваши препоръки си купих:
"Българчето от Аляска" на Деян Енев и "Рицарят, дяволът, смъртта" на Елена Алексиева, но тях мога да коментирам едва след като ги прочета.

Много ми хареса "Da capo" на Александрина Пендачанска.

Като се сетя още -ще споделя Peace

И да съм по темата, изоставям Трънски разкази сега, но отново ще се върна към тях. Искам да имам по друга нагласа, а и да не бързам, защото знам че ме чакат отдавна желаещи...по нататък ще я прочета, нека първо татко да я прочете.

Започвам с удоволствие тази:

# 372
  • Под гъбата
На Л.Филипова имам две книги.
Черно злато и Стъклени съдби.
Съдбите съм ги чела.Историята е интересна,но относно изказа и начина на писане има какво да се желае.Черно злато не съм я чела.И двете са в приятелка,която още не ми ги е върнала Embarassed
Относно Тангра и на мен ми се иска да я прочета.Имам промо код за една книжарничка,който сваля 5 лв от цената.Който има желание да ми драсне на лс.
Аз ще си я поръчам Hug
Като цяло и двете книги са с интересни истории, но много накъсано, на места скучни обяснения и подробности.

# 373
  • Germany
Днес реших да си почина от "Дума Ки" (преполових я smile3551). Взех в трамвая "Щастливите хора четат и пият кафе". Заглавието е доста подвеждащо. Голям рев и хълцане рано-рано сутринта, но не я оставих, докато не я дочетох. Лесна за четене и докосваща сърцето, макар да остави мъничко тъга. Не е чудо на чудесата, но става. Да не се чете на обществено място Wink

# 374
3-тата книга ( не помня какви животни бяха там  EmbarassedSimple Smile от трилогията на Панкол. Интересна е но, нищо запомнящо се. Колко обаче съм натрупала в една папка, озаглавена "Книги за скорошно четене"  Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт