В момента чета - 26

• 49 388
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Скъпи дами, честит празник Бъдете здрави, обичани и обичащи и много щастливи  Hug
Гигова, мила, съвсем не искам да те разколебавам за "Трънски разкази", книгата е много хубава, просто очаквах да е още по-хубава  Hug

# 376
  • Средната земя
Аз да кажа за Токораз Исто, прочетох поредицата му "Ятаган и меч". Много интересни, увлекателни книги. Съчетават история, философия, теология, четат се на един дъх, нищо че са огромни  Heart Eyes

# 377
Честит празник, мили дами    bouquet

Буб, не ме разколебаваш за Трънските разкази, ще я прочета, но по натам...Започнах я и първият разказ много ми хареса, вторият почти не го разбрах, малко ме дразни тази неразбираема пряка реч, но ми е ясно че така е по-автентично и някак си все се улавям че сравнявам с Йовков, Пелин и др., което не работи в полза на въпросният роман, но ще се опитам да се абстрахирам и да я прочета. Иначе нямам забележки, малкото което прочетох ме плени по особен начин, много обичам всичко свързано с българското село, с природата с начина на живот на хората в различни краища на тогавашната България в началото на миналият век, със спокойствието на живота, със красотата на Балкана...и т.н., та затова имам и по големи очаквания и съм сигурна че ще се оправдаят по нататък.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 13:23 от Гигова

# 378
  • Плевен
3-тата книга ( не помня какви животни бяха там  EmbarassedSimple Smile от трилогията на Панкол. Интересна е но, нищо запомнящо се. Колко обаче съм натрупала в една папка, озаглавена "Книги за скорошно четене"  Laughing Heart Eyes
Аз сега съм на първата и не ме грабва чак толкоз, колкото очаквах. Разбира се,не съм напреднала още, може по-късно... И се чудех каква пък е тази книга, че три месеца чаках на библиотеката докато ми дойде реда за нея - чак пък толкоз желана.

# 379
  • София
Започнах Сянката на чинара.
Завладяваща!
Вени,  bouquet

# 380
  • Пловдив
"Жълтите очи на крокодилите" я включих в миналогодишните малинки - много слаба ми се видя, плоски герои, наивна... Не продължих с трилогията, размених първите две книги, имам третата (ако някой я иска след тази реклама  Mr. Green)

# 381
Прочетох "Зовът на кукувицата" - Робърт Галбрейт , много интересен криминален роман , заплетен сюжет и толкова много да ми хареса детектив Корморан , много симпатичен ми стана този огромен космат детектив , определено ще си купя и следващите книги , които издадат , няма как да не ги взема 5/6

Започвам

# 382
Аз съм се потопила изцяло в "Проповедникът" на Камила Лекберг - много ми харесва!  Mr. Green

# 383
Аз съм се потопила изцяло в "Проповедникът" на Камила Лекберг - много ми харесва!  Mr. Green

Миж , какъв жанр е книгата ?

# 384
  • София
Не съм Миж, ама знам  Mr. Green - скандинавски крими трилър.

Честит празник, дами  Hug.

# 385
Скандинавски трилър-криминална  Hug
Четири книги от тази авторка са публикувани до момента на български - http://www.colibri.bg/avtori/341/kamila-lekberg

П.П. Вени е отговорила  Hug

# 386
  • София
Миж, ти прочете и друга книга от авторката, нали? Коя ти харесва повече?

Ей, много е трудна "Калната река", мъчни истории разказва... Хваща те за гърлото.

# 387

Ей, много е трудна "Калната река", мъчни истории разказва... Хваща те за гърлото.
И на мен бавно ми върви.... затова подкарах и Дребнио Волен Народ на Тери Пратчет и почти съм я завършила  Laughing

# 388
Благодаря ви за отговора , момичета , не съм чела нищо от тази писателка , записвам си в тефтерчето за купуване  Wink

# 389
  • София
Няколко човека я четем в момента  Grinning. Интересна е, но наистина не се чете леко, обаче ми остава малко и ми се ще да я довърша.

Общи условия

Активация на акаунт