В момента чета - 26

• 49 370
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
някой би ли споделил мнение за Гравьор на сънища, че нещо ме обземат смесени чувства....
Не е книга за всеки . Аз не успях да я дочета- идеята, съдържанието , дори темата не разбрах. Иначе красив език , красиви фрази , ако те привлича това в книгите, ще ти допадне.

Започнах :

Тежко, интригуващо начало.

# 421
Кадер Абдола-"Къщата на джамията"
За книгата:
http://fireinf.blogspot.com/2014/03/kader-abdolah-house-of-mosque.html

# 422
някой би ли споделил мнение за Гравьор на сънища, че нещо ме обземат смесени чувства....
Не е книга за всеки . Аз не успях да я дочета- идеята, съдържанието , дори темата не разбрах. Иначе красив език , красиви фрази , ако те привлича това в книгите, ще ти допадне.

никак....напомнят ми на опитите ми в предпубертетна възраст да пиша някакви неща...чак ме досмешава като чета тази книга, явно автора се е взел насериозно  Mr. Green

# 423
  • Пловдив

# 424
  • Пловдив
Момичета, благодарение на ваши отзиви, завърших "Забравената градина" на Кейт Мортън. Силно препоръчвам! Сега се захващам да ви чета, за да набележа следващата "жертва" за четене Simple Smile

# 425
noriscat приятно ми е да те вида тук Hug

"Забравената градина" ми е списъка за четене и съвсем скоро ще се сдобия с нея.

# 426
Прочетох " Калната река"- цитирам си мнението от ГР :
Много хубаво написана книга! Тематиката определено е тежка. Много грозни и страшни неща се случват на персонажите,но едновременно с това има и много човешки и красиви моменти.  Определено си заслужаваше да я прочета!

# 427
  • USA, Steak State
Момичета директно ще попитам- Какво ви е мнението за "Ужас" на Дан Симънс? Вече съм на страница 100 и още не ме е грабнала...

# 428
Здравейте!
Отдавна се чудя коя книга да прочета,а след като си харесам някоя се оказва,че я няма в електронен вариант. За това реших да ви попитам да ми препоръчате книга,която да е подходяща за момиче на 17 г.   Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:22 от dessi_kati

# 429
Прочетох книга, която ми хареса неочаквано много.

https://www.goodreads.com/review/show/779586687?book_show_action=false

На средата на "Творците  на памет" съм, но все още не ми е подействала привличащо...

# 430
Да не изтървам много темата  Peace
Все още кретам с "Под купола". Нямам много време покрай празниците. Надявам се да имам повече сега, че толкова книги ме чакат  smile3529
Ето ме в ГР, ако на някой му е интересно. Май имам само един-два коментара до сега, и все пак  Peace
Приемам приятелства с удоволствие  Hug
https://www.goodreads.com/user/show/18496448-stella-tsenova

# 431
Да се отчета и аз (срам - чак на 29-та стр. от новата тема, дето вече е стара, това не е било, ама са ме завихрили едни вихри ... по-мъгливи от бурята навън  Rolling Eyes ). Дочетох "Хляб по водите" - Шоу, най-после. Стойностно четиво, но леко потискащо. Не съжалявам. Дочитам "Великденско шествие" на Йейтс, също с интерес, но и смесени чувства - тягостна ми е, не така беше с другата на този автор. След нея трябва да помисля какво - може би "Абаносовата кула" , Джон Фаулз, която ми е нова. Чете ми се нещо баладично и идилично, с елементи на психологизъм (ама че го написах  Laughing ). Препоръчана ми е за препрочитане "Джейн Еър", май натам клоня, но я нямам, трябва да търся от библиотека, а вече не съм записана в такава. МОже би ще ида в "Столична" да проверя как са нещата.        
ПС: търся мнение за две книжки: "Горе във вилата" - С. Моъм и новата на Теодора Димова, ще съм благодарна да споделите!      

# 432
Здравейте и  от мен Simple Smile
Аз продължавам да си чета Зимна приказка в Ню Йорк  и вече съм почти към края ,остават ми още около 70 страници , в един момент ми беше леко доскучала книгата, действието се развива малко разпокъсано и според мен има и някои излишни неща , можели са да спестят поне 100 страници , но като за книга от 800 страници сравнително задържа интереса ми.Очаквах и нещо по любовно и романтично.Днес или утре ще се опитам да  я завърша ,че вече ми е много интересно какъв ще е финалът.

# 433
  • Пловдив

Да споделя и аз за "Гравьор на сънища" - едва я дочетох. Според мен авторът е прекалил с метафоричния език и търсеният ефект се е превърнал в "дефект".
Иначе свърших с "Венецианският договор" на Марина Фиорато. Не е лоша книжката, но от прочетените дотук две нейни заглавия /"Стъкларят от Мурано" и "Тайната на Ботичели"/ тази е най- слаба. Интересни са ми отзивите за другите й книги, преведени на български.

# 434
Аз пък зачетох новокачен в читанката роман на Джефри Дивър http://chitanka.info/book/5837-i-njakolko-cherveni-rozi.
Звучи интересно. Ще е следващата ми книга.

Аз "чета" ама нещо нищо не правя.  ooooh!
На телефона чета Пощальонът - антиутопия, на хартия - Кукла на конци - чиклит от тези на Журнал и препрочитам Ловецът на хвърчила на хартия.  Crazy
Ловеца ... не ми е толкова интересен, защото не го чета за пръв път. А тогава колко бързо го изчетох ...
Електронната ми уморява очите, Журналската ми е леко скучна. Уф, няма угодия!

Вчера се разхождах. Спрях се пред една книжарница да видя какво ново. Гледам - Зовът на кукувицата.
Скрит текст:
Мисля си "ей, каква готина корица. Този нюанс на синьото много ми харесва. Сигурно и книгата ще е увлекателна. Жалко, че няма да си я купя!"
И си ходя аз, и си мисля за книгата. Накрая се сетих, че я имам, отлежава отдавна (хиляди благодарности на Вени!   bouquet), но още не съм я започнала.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт