В момента чета - 26

• 49 195
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • Germany
И аз обожавам 11/22/63 на Кинг, и то във фенпревод от читанката Peace. На хартия някак не се усещаше красотата на книгата, това разбира се е моето усещане.
Дочетох "Дума Ки" Crazy. Голям зор видях с тази книга. Не съжалявам, че я довърших, но определено не бих я препоръчала на никого. Твърде мрачно усещане остави в мен.

# 511
  • на североизток от Рая
 Дойде време и аз да кажа, че прочетох книга. И това е

Бавно се чете, пущината, много факти, много детайли, които ми дойдоха в повече.
 Мисля да напиша нещо повече за книгата, набелязала съм си, но ще го оформя в тетрадката.
 Викам си
Скрит текст:
"Егати живота, който е имала Ева."

Кали, от книгите на Сафон най-много ми хареса "Марина". А съм чела отзиви, че е най-слабата му книга, но мен ме закова няколко часа и не мръднах докато не я прочетох.

# 512
  • София
Вчера довърших една кримка на Агата Кристи, която бях започнала на киндъла, но днес разполагам с цялото време на света и продължавам с "Джинджифиловата къща".

# 513
  • София
Започвам "Отминали времена".

# 514
Вчера довърших една кримка на Агата Кристи, която бях започнала на киндъла, но днес разполагам с цялото време на света и продължавам с "Джинджифиловата къща".
Ооооо, сигурна съм, че днес ще свършиш и Джинджифиловата къща. Аз я прочетох за отрицателно време преди повече от 2 месеца и я препоръчвам с две ръце. Толкова да ме изкефи! Как е написана, колко бързо се развиват нещата, връзката между полицая и жена му, няма грам излишна думичка в тая книга. Поне според мен.  Peace Heart Eyes Препоръчах я на сестра ми, а тя дори я прочете по-бързо от мен. Едвам я оставяше, за да спи. "Оф, како, каква книга си ми дала, не мога да я оставя. Искам още такива!"  Laughing

# 515
На финалната пряка на Улица Консервна съм. Доста я похвалихте, но на мен не ми хареса. Така се случва вече с втора книга на Стайнбек. ooooh!
Скрит текст:
Краткото царуване на Пипин 4 въобще не можах да я дочета
От тези книги на Стайнбек, които съм прочела ми харесаха Ярко сияние и Небесните пасбища . Мисля да започна Когато мъртвите се пробудят на Йон Айвиде Линдквист  Peace

# 516
  • на североизток от Рая
Sparks , прочети от Стайнбек "Червеното пони", "Към един незнаен Бог" и "За мишките и хората". Хубави са и не са обемни. Тъкмо ще провериш дали автора не ти допада като цяло, или пък само някои негови творби.

Аз мисля да чета автобиографията на Робърт де Ниро. Много го харесвам.

# 517
nara86 , с теб имаме еднаква програма за четене - и аз започнах "Стъкленият замък". Grinning

# 518
nara86 , с теб имаме еднаква програма за четене - и аз започнах "Стъкленият замък". Grinning

Laughing Сериозно ли ? Ахахаха , еми ще споделим впечатления от "Стъкления замък" , въпреки че прочетох около 130 страници вече и така се ядосвам , че ми идва да я хвърля през терасата тази книга , адски ме натоварва и се ядосвам

# 519
Киф за "Изгубеното езеро" прочетох я за 1 ден, ако си чела някоя от другите книги тази с нищо не е по-различна. Лично на мен си ми хареса, но има и по-добри попадения на авторката тази нещо трудно ме заинтригува чак към 150 ст. от 280  Mr. Green

Започвам:

# 520

Laughing Сериозно ли ? Ахахаха , еми ще споделим впечатления от "Стъкления замък" , въпреки че прочетох около 130 страници вече и така се ядосвам , че ми идва да я хвърля през терасата тази книга , адски ме натоварва и се ядосвам

Ние с теб наистина различно възприемаме книгите! Grinning
Помня коментариите в темата и негодуването срещу родителите и по-специално майката.
Аз не знам колко съм прочела досега(чета я в ел. вариант), но не видях нещо фрапиращо в поведението им.
Е, урокът по плуване беше гадничък, но и той беше с цел - да намериш решение как да се измъкнеш от ситуацията.
Може би "гадните" неща предстоят. Wink

# 521

Ние с теб наистина различно възприемаме книгите! Grinning
Помня коментариите в темата и негодуването срещу родителите и по-специално майката.
Аз не знам колко съм прочела досега(чета я в ел. вариант), но не видях нещо фрапиращо в поведението им.
Е, урокът по плуване беше гадничък, но и той беше с цел - да намериш решение как да се измъкнеш от ситуацията.
Може би "гадните" неща предстоят. Wink

Ако аз ще съм такъв родител след време , първо ще си тегля куршума , отвратена съм  newsm48
Ще прочета книгата , но определено не бих я прочела никога повече през живота си  ooooh!
Скрит текст:
Да стоят децата ти гладни , мърляви , а ти да не работиш , или да пиеш , да ги мъкнеш от място на място като чувал с картофи , да мизерстват и да нямат нормален начин на живот , егати , ако това са родители , аз съм лукова глава, такива хора не са родители , това са ......битери , направо нямам думи , да родиш 4 деца и да ги оставиш на самотек да се оправят, да ги давиш в морето за да се научели да плуват , абе....... не съм майка , но ако ще съм такава не искам да бъда за да не мъча децата си .

# 522
  • София
Привърших "Аз преди теб", рядко чета рецензии предварително, но поне да бях видяла жанра.... Отбелязвам, че книгата се чете леко, приятно и на един дъх, но и тежката драма няма как да измъкне образите от клишето. Още ми сладни.
Започвам ... отново не знам. Или последната част на "Колелото на времето", или ще препрочета "Какавидите", или "Сянката на вятъра". Ще решавам в движение.

# 523
Ще ти кажа какво аз виждам досега Simple Smile
Скрит текст:
Деца, които изживяват свободно своето детство - оставени на воля да играят и да се развиват самостоятелно, без да са ограничавани от някакъв режим.
На доста места се долавя задоволството им от това.
Не са пребивани, тормозени психически, не си изкарват прехраната с труд от ранно детство.
Не са неграмотни, даже напротив - от ранна възраст са научени да четат, да смятат, да обичат книгите и изкуството.
Много семейства живеят(особено в Америка) като се местят непрекъснато от град на град. Не видях на децата да не им харесва.
Да, не е хубаво, че бащата пие, и че майката се възприема като творец, и че е егоист спрямо хлапетата, но не виждам те да страдат драстично от това.
Има много по-тежки случаи на глад, тормоз и издевателства над деца.

Не казвам, че книгата е лека, но досега наистина не мога да се подразня кой знае колко от родителите.

# 524
Аз се зачетох в "Пазителка на тайните", типична Кейт Мортън.

Нели, и аз ще чета за Хитлер и Ева..някой ден, мерси, че сподели.

LofYou   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт