В момента чета - 26

• 49 431
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
irein може би ще ти е интересно да прочетеш първо Honeymoon in Paris - тя е предисторията на "Момичето което бях". Кратка е, приятна.
http://www.amazon.co.uk/Honeymoon-Paris-Novella-Jojo-Moyes-ebook/dp/B008RLTZ96

# 256
Честит Празник!
Току що приключих с тази

Цяла седмица я мъчих, защото имах други неща на главата. Доста разхвърляна книга. В смисъл такъв, че постоянно се сменят темите, действието. Уж едно нещо се случва, после изведнъж - коренно различна тема. Трудно ми беше да я прочета. Пълна е с печатни (може би?) грешки, което ме напрегна и изнерви допълнително. В крайна сметка не открих почти никакво покритие на очакванията ми от анотацията на задната корица. Може и да е харесала на някой, на мен не. Поне запълних дупките на работа  Mr. Green
И понеже пак съм на работа и няма как да се разходя, започвам "Под Купола"   smile3529

# 257
Изчетох Злото, което не спи на Джон Сол. Хареса ми без да е нищо особено. Прилича на ония тийн филми, които гледаш два часа и после забравяш. Имаше потенциал действието да се развие още - обяснения за силата на предметите  Crazy и как е направено.
Историята е за трима тийнейджъри, които отиват през лятната ваканция на почивка и във вилата в която са отседнали откриват скрита стая, пълна с тайнствени предмети.  Whistling

Много набързо и с интерес изгълтах Тринайсетата приказка на Даян Сетърфилд. - http://chitanka.info/book/4589-trinajsetata-prikazka
Много ми хареса в началото на книгата как главната героиня описва любовта си към книгите и четенето. Само страстен читател може да я разбере.  Peace
Подразних се от превода. На няколко места е използвана думата "индиферентна" и веднъж "релевантна". Толкова ли няма подходящи думи в българския език та се налага ползването на чужди?  Close Аз си ги преведох, но не всеки може.
Езика и стила на писане напомнят на приказка.
Историята е за две близначки, оставени сами да се справят в живота. Края беше малко изненадващ или поне аз не очаквах да е такъв.
Интересни ми бяха размислите за ампутираните хора. Не се бях сещала да погледна под такъв ъгъл на човешките взаимоотношения.
Хареса ми книгата - 4/5.

# 258
Фри Honeymoon in Paris има ли я издадена на български? Аз не съм я срещала.
Не ми се чете на английски, и май се намира само Kindle еdition newsm78
Предполагам "Момичето, което бях" може да се чете самостоятелно, без да си чел първата?

Нара сега се сетих да ти препоръчам "Пръстенът на София" Сузана Киърсли(ако не си я чела). Смятам, че ще ти хареса Peace
Относно "Лукс", като цяло историята е интересна, нобможеше да се поднесе по доста по-добър, интригуващ начин.

# 259
Предполагам "Момичето, което бях" може да се чете самостоятелно, без да си чел първата?

Да, това са си две напълно самостоятелни книги и нямат нищо общо /освен авторката  Laughing /

# 260

Да, това са си две напълно самостоятелни книги и нямат нищо общо /освен авторката  Laughing /
Чела съм, че в Honeymoon in Paris се разказва за това как са се запознали и оженили главните герои от "Момичето, което бях". Но предполагам могат да се четат самостоятелно.

# 261
О, Кости, извинявай... Нещо не съм в час  Laughing
Помислих си, че питаш за "Аз преди теб" и "Момичето, което бях"  Embarassed

# 262
  • Ямбол
Прочетох "Забравената градина" на Кейт Мортън. Много, много хубава приказна история.
Сега смятам да започна "Мрак" На Джилиан Флин:

Помня, че зарязах друга негова "Не казвай сбогом", като причината беше, че изобщо не ми се четеше нещо такова, май беше пак след някаква много силна книга. Дали ще има същия късмет сега и Мрак, предстои да разбера.

# 263
# 264
Довърших си "Смях в тъмното" на Набоков. Това ми е мнението от ГР:
Скрит текст:
Много интересна история. Опасявах се, че няма да е на нивото на "Лолита", което наистина е недостижимо, но не беше така и тази книга също е изключителна. Пак има девойка /този път на 16 год./ и по-възрастен семеен мъж, страстно влюбен в нея, съответно драматични обрати. И всичко това предадено с красивия език и неповторим стил на Набоков.
Книга за фаталните грешки, които се правят от любов, особено ако е насочена към неподходящ обект.
Мислех да продължа с нещо друго на Набоков, например "Други брегове", която е автобиографична, но ми се видя много описателна и се отказах. Също така оставих и "1984" на Оруел, тя пък ми е много мрачна. Подхванах "Моментът" на моя нов любимец Дъглас Кенеди и се надявам да не ме разочарова и този път. Води се трилър.

# 265
Прочетох "Забравената градина" на Кейт Мортън. Много, много хубава приказна история.
Сега смятам да започна "Мрак" На Джилиан Флин:
Скрит текст:

Помня, че зарязах друга негова "Не казвай сбогом", като причината беше, че изобщо не ми се четеше нещо такова, май беше пак след някаква много силна книга. Дали ще има същия късмет сега и Мрак, предстои да разбера.

Нейна  Wink Джилиан е жена  Simple Smile
Аз пък точно чета "Не казвай сбогом"  Simple Smile
Успех с "Мрак", дано си в настроение за нея  Hug

# 266
Фри Honeymoon in Paris има ли я издадена на български? Аз не съм я срещала...  
не знам да я има на български, аз я четох в e-pub, свалих я от тук - http://thepiratebay.se/search/Jojo%20Moyes/0/99/0 Не е задължително да си я прочел първо нея, но все пак тя е първата - предисторията.

# 267
Къде си? - Марк Леви

# 268
Фри благодаря за линка  bouquet
Свалих я. Въпреки че не обичам да чета книги на английски, може и да се прежаля за тази Mr. Green

# 269
Чета "Светлина между два океана"-грабнала ме е.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт