На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 966
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
allana лошото е вродено естествено  ,взето от таткото най-вероятно.
ratridi Joy Joy

# 376
allana лошото е вродено естествено  ,взето от таткото най-вероятно.
ratridi Joy Joy

Joy JoyЕстествено че от него.
Всичко е от него.
От кръста надолу изцяло му приличат.
И футбол обичат и по коли се захласват и като таралежчета се ежат - но това е от тестостерона предполагам.
Поне са умни и красиви като майка си. Laughing Laughing

Ако бяха момичета - щях да съм другата крайност- поли , рокли , панделки, гримове .

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 17:28 от ratridi

# 377
Смяташ, че е родителска намеса това, че някои деца се интересуват от събиране и изваждане на трицифрени числа в първи клас?
Той и моя син се опитва да разсъждава за света , как е създаден и откъде сме произлезли .А сега му е много интересно да му разказвам за Българската държава , за хановете - че това са учили по Роден край.Но това не значи , че ще става историк. Wink

Тук не прочетох някой да казва, че детето му ще става математик или филолог. Само дето аз написах, че моето няма интереси в тази област. Специално за математиката не е трудно да откриеш, че някой няма особени заложби и интереси.
Аз например много му се радвам, че чете, защото за мен четенето е ценност. За друг вероятно е дефект на родителстването.

# 378
Оказа се, че моят синковец не си е платил таксата за Кенгурото, та може накрая и да не се видим в резултатите  Joy Не плащахме нищо предварително. Казаха парите да са в децата, квесторите ще ги съберат. Вчера му вадя нещата от несесера и гледам 7 лв се търкалят там. Питам го защо не ги е дал, а той: "Ами никой не ни ги поиска". Предполагам, че не е единственият обаче.

За добро или за лошо, живеем в по-малък град, така че моите деца имат шанса да изкарат едни сравнителни нормални и по-спокойни ученически години. Нямаме кой знае какви елитни училища, така че седмокласните истерии ще ни подминат. Най-вероятно ще си останат в училището до нас до 12ти клас. Не мисля, че другите гимназии в града превъзхождат с нещо нашата, а в друг град след 7ми клас бих ги пуснала само с много условности.

И да наистина има много деца, които по свое желание обичат да четат книги и да решават задачи. Аз бях такова дете и нито едно от тези занимания не ми е пречело на играта като малка. А в по-горните класове отново предпочитах да се занимавам с такива неща, отколкото да ходя по купони и дискотеки. Просто обожавах да уча, изпитвах, а и все още изпитвам някакво неописуемо чувство на огромно удоволствие, когато мога да науча нещо ново, да го проумея. Разни хора, разни идеали, както се казва.
Синът ми засега е много любознателен и постоянно ни разпитва за всичко. Може би е провокиран и от това, че винаги сме му обяснявали това, което го интересува. Особено баща му така интересно и увлекателно може да разказва и обяснява за светкавиците, електричество, циклони и прочие, че чак аз се заслушвам с интерес.

# 379
Ще припадна, моята какво прави в момента  Joy
Имаше да учи едно стихотворение, в което се казва, че Кирил и Методий са измислили азбуката, а аз много се дразня на такива дезинформации из учебниците и реших да й покажа азбуката, която Константин-Кирил е измислил. За да я впечатля колко нечитаема е тази азбука, й показах един тект на глаголица и й казах да се опита да го прочете. А на нея страшно й хареса и започна да преписва от един jpeg символите на глаголицата и да си отбелязва кой на коя буква отговаря, за да разшифрова текста  ooooh! Но понеже е голям любител на писането, като стигна до М и приключи. Каза да й го запазя за ваканцията да си го довърши  Joy
На кирилица може и да не пропише, ама на глаголица шансовете за сега изглеждат по-големи  Laughing

# 380
 LaughingРазвесели ме.

# 381
# 382
Така е, allana, всичко, което не е задължително да се научи в момента става много интересно и желано.

# 383
  • София
Ние едно време обичахме да четем и учим, защото нямаше кой знае какви интересни неща около нас да ни разсейват. Нямахме нито айпад, нито компютър, нито филмчета, само розовата пантера в неделя вечер и Сънчо, нито сме пътували извън страната:lol: книгите ми бяха прозорец към света наистина, нищо сега не може да се сравнява поне с моето детство. Дъщеря ми живее тотално различен живот от моя и колкото и да искам, не мога да я сравнявам със себе си едно време.

# 384
allana лошото е вродено естествено  ,взето от таткото най-вероятно.

Ти пък! Таткото ни е добър. От свекървата или от тъщата е лошото, в зависимост от това, кой го търси и намира. А най- често така случайно ни напада, ние изобще /така се пише!/ нямаме изобщо нищо общо с него. Живи случайности са негативните ни проявления по принцип.

Ние едно време обичахме да четем и учим, защото нямаше кой знае какви интересни неща около нас да ни разсейват. Нямахме нито айпад, нито компютър, нито филмчета, само розовата пантера в неделя вечер и Сънчо, нито сме пътували извън страната:lol: книгите ми бяха прозорец към света наистина, нищо сега не може да се сравнява поне с моето детство. Дъщеря ми живее тотално различен живот от моя и колкото и да искам, не мога да я сравнявам със себе си едно време.

Винаги съм споделяла тази идея. Или поне откакто имам деца. Избягвам да сравнявам времената- толкова различни са те. Затова не правя и прогнози на база на това, дали четат книги, дали решават задачи и дали са отличници по нашенските училища. Въобще не съм убедена дали мога обективно да предвидя какво ще е необходимо дори след 5 години само.

За сина ми, примерно, Олд Шетърхенд е просто един изключителен лъжец и самохвалко. Много несимпатичен човечец, който грам представа си няма от света, който описва /Това, без детето да е наясно кой е авторът и колко път /не/ е бил в Западния свят./ Laughing

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 08:54 от Judy

# 385
Харесвам това слово на Георги Господинов. Не намерих видеото, ето текста http://culture.actualno.com/Nie-sme-napraveni-ot-tova-koeto-izri … tm_source=flip.bg

# 386
Вчера беше тържеството за БУКВИТЕ на моя син и аз съм просто очарована от цялата организация. Беше изненада за всички и за деца и за родители. Празника премина под формата на изпит, да покажат всичко което са научили през годината, но поднесен по много забавен начин. Водещата беше фея от гората на приказките. Беше подготвила много занимателни игри, всяко дете имаше лично и групово участие. Едва ли с думи мога да го опиша, но според мен точно това е празник на буквите - децата да покажат своите знания. Накрая им подариха дипломи за грамотност и по една книга със забавни задачи обхващащи целия материал за първи клас.
А ние родителите поръчахме торта - отворена книга. Това беше нашата изненада за тях.

# 387
Днес е нашето тържество .Едва ли ще е нещо кой знай какво ,ако съдя по предното за числата.

# 388
  • София
Нашето е в петък - в странния за мен час - 8.30  newsm78.

# 389
Да не сте в 133-то училище  Laughing

А н и , чудесно звучи! И аз така си предстаям идеалният празник на буквите.

Общи условия

Активация на акаунт