На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 926
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Има ли из нета тестове по българси език? По математика сме затрупани, но по Българси изреши от всички състезания (стандартните), които намерих и сборник с тестове купих, но е към края си.

# 571
  • София
Пух, просто са ви много извънкалсните занимания. Чисто технически няма как да се получи да се занимавате допълнително при положение, че абсолютно всичките му дни са заети с нещо извънкласно. Честно казано, ако мен ме питаш и така му е малко времето за игра.

# 572
  • София
Pouh, а защо и с какво да го занимаваш повече? Някои родители са се ориентирали към математика, ти си се ориентирала към немски и пиано, ами не може допълнителни занимания по всичко, права си - няма време, а и нужно ли е изобщо?

Ани, какви тестове по български? познанията в първи клас са такива, че за упражнение и проверка на наученото е достатъчно да се правят диктовки и проверка на правописа и пунктуацията. не са ти нужни специални тестове. па и целия сборник сте решили вече, какво повече? състезавате ли се с някого?

ако имате чак такъв зор - "Тренировъчни упражнения по български език за първи клас", кафява книжка.

# 573
При нас няма толкова много домашни. Три часа за писане на домашни никога не се е случвало. За уикенда също нищо не се дава, което  подкрепям.
Чужд език /английски/ учат два пъти седмично на ниво оцветяване, стихче. Чак напоследък взеха да им дават думи да пишат, но по няколко.
Извънкласни занимания - един спорт в училище три пъти седмично, на обяд. Час и половина седмично английски -едно посещение. Това ни е програмата. Не му се е случвало в нито един ден от началото на учебната година да учи повече от два часа -домашно плюс няколко допълнителни задачи.
Ние май ще имаме проблем с писането по предварително зададен сценарий- в едното от помагалата им има упражнение да напишат любим герой от приказка. Отговорът е "Нямам любим от разпространените приказки, но от романите имам. Няма да пиша кой е, защото сигурно не сте ги чели"

# 574
Ние май ще имаме проблем с писането по предварително зададен сценарий- в едното от помагалата им има упражнение да напишат любим герой от приказка. Отговорът е "Нямам любим от разпространените приказки, но от романите имам. Няма да пиша кой е, защото сигурно не сте ги чели"

Oтговорът е искрен.. и да са чели романите все пак  Mr. Green

# 575
Хаха, Валери разсмя ме искрено:). Човекът си е с мнение:).

# 576
Ани, какви тестове по български? познанията в първи клас са такива, че за упражнение и проверка на наученото е достатъчно да се правят диктовки и проверка на правописа и пунктуацията. не са ти нужни специални тестове. па и целия сборник сте решили вече, какво повече? състезавате ли се с някого?

Simple Smile С никой не се състезаваме! Simple Smile Така ли изглежда отстрани? На него му е приятно да решава тестове - един по математика и един по бълг, но вече издишам от към тестове. Ако му дам задачи от сборник се сърди, иска да е тест! Wink И по български така. Диктовки много мрази, макар че там му е най слабото место. В някои от тестовете, които съм купила има диктовка. Като ги свършим , минаваме само на диктовки, колкото и да му е неприятно. Все пак реших да попитам, ако се изнамери още някой тест да го реши и него.

# 577
  • София
При нас няма толкова много домашни. Три часа за писане на домашни никога не се е случвало.

ако детето си пише домашните вкъщи, под родителски контрол, съмнявам се някъде да се надвишат три часа писане. тогава може да остане достатъчно време за допълнителни сборници, тестове и прочие.

но едно е да си у дома, в комфортна обстановка, друго е да си до 17 часа минимум на занималня, защото майка ти работи и няма възможност да те вземе на обяд. ако детето попада във втората графа, която е по-разпространената, то е достатъчно уморено дори само от задължителния престой в ограничено затворено помещение, където освен да седи на столче и да диша прашен въздух, друго не може да прави - дори и да си е написало домашните, горкото.

помислете си вие как се чувствате на излизане от офиса (който работи, де!) и дали бихте били съгласни след това да ви треснат още 1-2 часа сверхурочно...

# 578
  • София
Ани, не му поощрявай склонността към тестовата форма на изпитване!
Тя е по-интересна, но и много по-лесна за децата, защото ти поднася набопр от готови отговори. Тестовете са много порочно нещо и в това учителите са се убедили отдавна. За някои предмети и видове изпитване тестовете са най-подходящи, но за български език това категорично не е така.

Едно е да ти дадат тест с въпрос "Как си пише вярно: а) офца, б) уфсъ, в) овца" и да заградиш доволен от себе си верния отговор, а съвсем друго постижение е да ти диктуват бързо текст и ти да се справиш едновременно с възприемане, записване, правилно записване, запетайки, пренасяне и прочие....

Та на твое място, не бих ровила за тестове по БЕЛ чак толкоз. Всеки търси на баницата мекото, ама твоя задача като родител е да прецениш кога какво парче да сервираш от баницата.

# 579
  • София
Пух и ние сме почти със същият режим. Ставаме в 7 излизаме в 7:30, оставяме малката на ДГ и в 8 са в училище. 4 от дните са до 6, имат танци или сръчни ръчички от 5 до 6, прибираме се към 6:30. Обикновено през това време си играят или гледат телевизия, аз готвя, хапваме, къпем се и заспиваме. Тази седмица се опитах да вмъкна решаване на теми от Великденското, но им идва в повече. Един от дните Ники е на плуване от 6:30 до 7:30, другият час е уикенда по обяд.  Заспиват малко след 9.
Следобяд тъй като сме към Сдружение Шилер също имат всеки ден немски и допълниетлно занимания по български и математика. По този начин поне през седмицата , а и уикенда нямат нищо по български и математика, уикенда имат по немски домашно само. На Ваня са и нужни и двата почивни дни да се занимава по немски за да си го напише, като през деня си играят навън и основно пишат сутрин или вечер, Ники обикновено гледа в събота да си напише домашното по немски и да е на плуване, а неделята да и е свободна напълно. Именно в неделя ми се е случвало рядко да вмъкна някакви допълнителни задачи от състезания по математика или таткото да прави диктовка по български, но рядко стигаме до там.
За мен са натоварени повечко, но предвид, че и двамата сме на работа нямам друг вариант. Поне следобед наистина учат и през седмицата нямат никакви домашни след това, тоест като се приберем не се налага да дописваме нещо, както някои познати се оплакват след занималня в училище, където нищо не правят.
За спорта много държа аз лично на него, защото по цял ден са на чина и особено зимата няма как да играем навън. За съжаление на Ваня и е студено на плуването и не иска да ходи, но предният месец ходеха два пъти седмично след училище и двете на спортна гимнастика, която им допада, но трябва баща им да е тук за да ги води тъй като е в НСА. Единствено немският на мен ми идва в повече и домашните уикенда и през ваканциите, но и там поулегнаха малко нещата ,макар че пролетната имаха за пръв път да правят преразказ по български и по немски!, което ми дойде малко в повечко.
В момента съм на вълна къде да ги пратя лятото и съм си набелязала няколко варианта. Юли ще са на Добрич, но август за РД ще си ги взема и ми трябва да уплътня 2-3 седмици.

# 580
Aila , при положение, че имат допълнителни занимания по математика и български, не виждам защо трябва и у дома да решават. Едно е с учител да се решават по-сложни задачи, друго с родител.
Ако в училище смятат 8 плюс пет е равно на осем плюс две плюс три, мисля, че не е излишно да им се дадат и малко по-сложни задачи.
 jam , така е.

# 581
Отговорът е "Нямам любим от разпространените приказки, но от романите имам. Няма да пиша кой е, защото сигурно не сте ги чели"
Напълно го разбирам  Laughing Приказките хич не предразполагат да им харесаш особено героите.
Все пак ми е интересно кои са му любимите герои. На дъщеря ми абсолютно всички са й любими, не знам какво е това да не може да предпочете един пред друг. На гласуването в biserche.com иска да гласува за всички книги, които е чела, не е склонна да избере една, която й е по-любима. Твърди, че всички са й еднакво любими и ако трябва да гласува само за една, го усеща като предателство към другите  Laughing

# 582
  • София
valerie вкъщи им давам от сборника за бързоуспяващи ученици по математика, където има интересни задачи, основно Ники стига до него и пак сме в самото му начало, защото свършва с немският по-бързо и задачите за състезания от миналите години, когато успея.
И двете засега искат да се явяват на тези състезания и се записват сами, а няма смисъл да ходят без да са решили нещо подобно. В училище следобед решават задачи, но не решават състезателни или рядко 1-2 теми, като госпожата няма как да им обясни както аз вкъщи мога хубаво и подробно някоя по-трудна задача индивидуално да обясня. За по-големите класове съм ок за специалист да обясни задачите, имам много добър спомен от моите подготовки за състезани, но до 4-ти клас аз определено мога да отделя повече време и по-спокойно и подробно да обясня на всяка от тях задача, отколкото госпожата на целият клас.
На едната и се отдават математиката, така че има и смисъл да се занимавам, другата не бих я мъчила, но пък тя хем се записва за състезанието, хем после вкъщи не иска нищо да решава. Малко по-трудно се справя, но и тя не е зле по-математика, просто при нея всичко става по-бавно и с подбутване, най-вече писането на домашните по немски....

# 583
jam, права си! Благодаря ти за мотивацията! Ще наблегнем на диктовките!

# 584
  • София
Нашият младеж ходи на футбол и занимателна математика от училище, два пъти седмично след училище ходим на плуване заедно и в неделя е от 8.30 до 12.40 на английски език.
Плуването беше в училище първоначално - водеха ги с един бус, но много несериозно и се отказахме - ту имат, ну нямат, плуваха в един псевдо басейн и никакъв напредък за 2-3 месеца.
Догодина сигурно ще пропуснем забавната математика, защото според мен не е на ниво и е само губене на време. Няма някакъв систематичен подход, не им обясняват логично решенията на задачите, които им дават. По-добре да си решава у дома веднъж седмично 2 задачи и да му ги обясня като хора  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт