На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 926
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • у дома
Голямото ми момче пишеше страхотно до момента,когато в началото на втори срок на втори клас минаха на широки редове и започнаха по-бързи диктовки-в момента пише безобразно  Twisted Evil Та за малкия съм се зарекла,че поне до началото на трети клас ще си пише на тесни и широки редове...

# 707
 svetlaem , а защо мислиш, че по-дългото писане на тесни и широки редове ще помогне за запазване на краснописа? Защото свикнат да е равно ли?
Ние имаме и много тетрадки само с широки редове, защото често си избира такива голям формат от книжарниците, за да си пише нещо вкъщи. Те са по-хубави според него. Не виждам голяма разлика в писането. Сега е в процес на пробване на различни почерци и тетрадките са му като на човек, който усилено търси себе си или поне си играе с писането Laughing Наклон наляво, наклон надясно. Едно изречение с големи букви, друго да ги четеш с лупа. Едно стегнато, друго добре разлято Laughing Било му интересно да пробва.

# 708
Значи моят се е намерил, в такъв случай, на ранна възраст.  Laughing Откак е почнал да пише изобщо е все едно- силен десен наклон, остри и кльощави букви, като недохранени холерици. Облите елементи са му прави линии, кръговете- не се затварят отгоре. И на тесни, и на широки редове, и без редове- все така са му.
/Това, между впрочем, е специфика на мен, на баща ми, на брат ми и на големия ми син, та ако някой тръгне да ме убеждава, че почерк се учи, много има да се труди/.  Laughing
Иначе рисува. Ал. Невски му се получи супер. Направо ме шашна. Когато прави цветя, лица, топки и подобни няма проблеми ни с кръгове, ни с овали.
Съчинява приказки и други щуротии.
Моят е на фаза подпис пък. Ще подписва документи. Га събра в касата 20 лв., га стана банкер!

# 709
Значи моят се е намерил, в такъв случай, на ранна възраст.  Laughing Откак е почнал да пише изобщо е все едно- силен десен наклон, остри и кльощави букви, като недохранени холерици.
Моят е на фаза подпис пък. Ще подписва документи. Га събра в касата 20 лв., га стана банкер!
Laughing

# 710
# 711
А сега започнах да му диктувам от книжката , която Цвети препоръча. Много хубави диктовки има.
Ани пази ми книжката,ще я търся от теб  Hug после ще ти я дам за малкия...  bouquet
[/quote]

Ще ти я подаря направо! Има много хубави текстове за диктовка, но допълнителните задачи ги прави направо в книгата.

# 712

И моят син е на тази вълна от известно време. Не си спомням даже как започна всичко, май от подписа на учителката. Та измисли си и той подпис и си подписва с него рисунките, оценките, които пише на брат си. Абе, сериозна работа   Laughing

Когато реши да пише хубаво, пише чудесно, дори и на широки редове. Проблемът е, че не ще, магарето му с магаре - харесва си драскотенето и това е  ooooh! Просто си е решил, че красиво писане не му е приоритет и колкото повече му обяснявам защо му е необходимо, той повече запъва като магаре на мост. Всъщност, отдавна спрях да му мърморя, все пак трябва за още един ученик да запазя нерви. Поне след 2-3 години няма да се ядосвам, че си е развалил краснописа. Това ме успокоява донякъде.

# 713
Може ли някой да сканира 1-2 страници от тия диктовки, да се упражним, че в понеделник ще имаме "изходящо"  Mr. Green
Първото вече мина, по Роден край.
Вижда му се края  Wink

# 714
И защо е толкова важно красивото писане? За мен- трябва да е четливо и без грешки, а за красиво- не е задължително, така или иначе всичко вече се печата.

# 715
За мен красиво и четливо са едно и също..

# 716
  • София
И защо е толкова важно красивото писане? За мен- трябва да е четливо и без грешки, а за красиво- не е задължително, така или иначе всичко вече се печата.

Съгласна, а и краснописа е свързан с нервната система. Чудеса стават малко по-късно. При мен се случи в 8 клас. Sunglasses Важно е да е правилно.  Simple Smile

# 717
  • у дома
svetlaem , а защо мислиш, че по-дългото писане на тесни и широки редове ще помогне за запазване на краснописа? Защото свикнат да е равно ли?

Да,защото свикват да пишат равни букви...виждала ли си руски тетрадки-аз съм виждала и напълно осъзнавам защо всички русначета едно време в писмата пишеха все едно един и същ човек е писал  Peace Не знам до кой клас пишат в такъв тип тетрадки,но те са разчертани и като кутийка даже за ширината на буквите-ако намеря линк ще ти пусна да видиш.

# 718
  • София
За мен красиво и четливо са едно и също..

Определено не смятам, че са едно и също. Аз пиша грозно, но всичко ми се чете, а големият ми син реди мъниста, които обаче не можеш да разбереш.

# 719

[/quote]
Аз пиша грозно, но всичко ми се чете, а големият ми син реди мъниста, които обаче не можеш да разбереш.
[/quote]

Съгласна съм с това, имам пресен пример пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт