Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Хей, знам, че е хипер рано, а някой може и да не ги засегне изобщо, но една мама от другата отчетна тема спомена нещо, което може да ви е от полза след 1 годинка Simple Smile Общо взето прочетете, поне ще ви се отбележи някъде там в паметта, и ще имате едно на ум  Wink
Скрит текст:
Момичета, искам да предупредя майките на момиченца. Оказа се, че не само мъжките майки имат проблеми с..... Нали знаете какво става като не се забелва чората на момченцата - слепва се кожичката и се налага цепене (мъжките майки знаят). Оказа се, че това се случва и при момиченца, при това много често. Моя приятелка ме предупреди да проверявам хубаво влагалището като им правя тоалета, защото при нейната дъщеричка се получило такова следване. Стори ми се странно, но все пак проверих. И онемях! Винаги почиствам добре клиторчето и срамни устни при смяна на памперс, но никога не ми е идвало на ум да разтварям да гледам самия вход на влагалището ('дупката'). Та - проверявайте момиченцата си. Оказа се адски разпространено, и е без никакви симптоми. Но докато не ти дойде до главата.....

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 12:33 от plesure

# 496
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Да сте живи и здрави всички мами , вашите семейства и малките бебоци който чакате.
Lilac да ти е жив и здрав рожденика, много да ви радва .Пожелавам му едно щастливо детство изпълнено с игри и усмивки, и успешно реализиране на всички мечти   newsm59.
Аз да се похваля  Mr. Green не издържах и замъкнах днес таткото и каката в Хиполенд и си купих кошара с матраче и количка   newsm44 .
И двете са на Бертони. Кошарата е от преносимите ето този модел но в черно с жълто е моята
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … zippy-2-niva-plus. А количката, е там  Embarassed да си призная много държах да е лека първо ,че с моите размери 145см /60кг  hahaha е по лесно и второ да мога да я управлявам спокойно . Повечето по нови модели са наистина страхотни но за мен е супер трудно да ги управлявам защото се получава така ,че дори и да се нагласи дръжката все ми е висока до  bombs  hahaha и съм страхотна гледка.
Та видях ,разгледах и накрая си харесах ето това http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/ber … oxy-blue-sea-2012. Много съм доволна от себе си днес  hahaha обичам да харча, особенно сега за бебо.
Аз за банята все още се колебая каква вана да взема дали да е на стойка или не ,но скоро и на това ще му дойде времето, май пак ще е на бертони щото една такава ми хвана окото днес в магазина.
Подложка няма да взимам ще си слагам хавлиика, термометър от тези обикновените имам. А козметика крем за подсичане, пудра, и в началото за мазане само мас.

И двете ти покупки са страхотни, изглеждат много практични и удобни. Бях днес в Хиполенд. Наистина ли са толкова ниски цените, като в линковете ти? Аз гледах други колички, но ми бяха доста тежки и неудобни.

# 497
plesure За пъпчето - навремето нямаше такива щипки. Имаше завързани конци с 4 края, и ми обясниха в болницата как да ги затягам. Нищо особено.  И аз съм виждала такива щипки и наистина ми се струва адски неудобно  Thinking Не знам.

Колкото да момиченцата и деликатната тема  - да, племенницата ми често получаваше такова нещо. Даже по гинеколози я водиха, но мен ми се струва от не добро измиване се получава, не знам, дано да греша, не ни се е случвало.

Да подема една друга тема, вярвате ли в бабини деветинини? Дъщеря ми, като беше на 3-4 месеца беше изцяло на кърма. Един ден беше в ръцете ми и хапвах обикновена вафла. Така ме гледаше милото, ама нали е изцяло на кърма и т.н. не дадох да си вкуса, пък и нали мъничко още. На следващия ден реве като за световно. Като я съблякох за къпане видях, че едната и гърда подута и тече кърма от нея  Shocked Веднага я закарах до педиатъра и тя ми вика, че в детето се запазвал от майчиния хормон от утробата и дъра бъра и вика недей да пипаш около гърдичките, ще си мине от самосебе си.  Но вика имай вика едно наум и дали не му се е приискало нещо. Онемях! Доктор да има такава теория... Та питахме подпитвахме възрастни баби, какво да правим. Милото се гърчеше от болка и бях готова всичко да изпробвам, само да му мине. Казаха ми две неща и двете ги направих и ако щете вярвайте, дали е съвпадение не знам, но мина...
Случвало ли ви се е такова нещо? Знам, че при момченцата се надува долу чушлето, но от опит ви казвам, че и при мадамите има проблем.

# 498
  • Бургас
Момичета, благодаря Ви за поздравленията! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 499
Видях че някой мами ще мажат с мас или олио...Предупредиха ме изрично да не съм посмяла да мажа с мас и олио бебо през лятото, запушвали се порите и бебо се загрявал много,затова не било хубаво лятото...вие как мислите?

# 500
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?

# 501
  • гр. Варна
Здравейте момичета  bouquetЧестита баба Марта и от мен
Да се похваля и аз,днес ми беше фм,всичко с бебчето е ок.Отговаря си на седмиците и вече тежим 320 гр,момченце е 100%,плацентата е задна и водите ми се ок за сега.Но ще бъда секцио задължително този път,което малко ме плаши.Първото ми раждане беше нормално и сега пак се гласях да е така,но уви.

# 502
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!   bouquet
И честит рожденик на Лилакб  bouquet

Относно мазането с мас знам че при термична обработка се отделят канцерогенни вещества, които влизат в кожата на бебето, освен това може да предизвика алергии и какво ли не друго, ако не е прясна особено и на последно място, че запушвала порите.
Друг е въпроса, че баща ми, които е доктор до ден днешен я смята за много полезна и се гордее как като съм била бебе намирали с буркани от познати, които имат села и надали ще успея да го убедя в обратното smile3516

# 503
За маста - мами с опит да кажат. Аз първото го мазах с мас , но то беше декемврийско бебе. Сега пак така мислех , но написаното ме разколеба.

# 504
Честита Баба Марта и от мен! Да сме здрави, румени, засмени и безкрайно щастливи! Да ви се оплача мами! Изпратих моя мъж в командировка в чужбина...Ще се прибере чааак на 09.03. Надявам се, че с вас времето ще мине неусетно!

# 505
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?
аз преди да забременея доста често ми се е случвало, но ми минава бързо - наливам в едно пластмасово шише 500мл много гореща вода и си го слагам между краката и ми минаваше.Сега ми се случи и не посмях за толкова дълго време да се затопля и само се измих с доста гореща вода, и ми мина ми!  newsm78

# 506
Мами, една статия за мартеничките и до кога трябва да ги носим която ми се стори интересна и полезна:

Кога се свалят мартениците?

В българския бит и култура съществуват традиции не само за носенето на магическите бели и червени конци, но и за това кога и как да свалим мартеницата, за да изпълни тя предназначението си – да ни донесе здраве, дълголетие и веселие през настъпващата пролет.

Научете повече за поверията, историята и традицията при изпълняването на този своеобразен обред – свалянето на мартеницата. Запознайте се с най-интересните вярвания през годините и в различните региони на България.
По традиция мартеници се носят до Младенци – на 9 март или до Благовец – на 25 март. По-рядка е била навремето практиката да се носят само през първите три дни от март. Още по-ограничен е обичаят мартеници да се носят цели 40 дни или чак до жътва. Най-популярна и до ден днешен е представата, че червено-бялата мартеница се сваля, когато човек види цъфнало плодно дръвче. Свалената мартеница се връзва на цъфнала клонка, за да стане плодовито дървото.
Мартениците се свалят, като се види лястовица, докато се чуе гукане на гълъб или кукувичето "ку-ку". Тогава се завързват на плодно дръвче, за да има плодородие. Някога слагали мартеницата под камък и според буболечките и гадинките под него гадаели каква ще бъде годината, здравето и щастието на човека.
В други краища на страната мартеницата се сваля, когато се види щъркел. Поверието е, че ако видиш щъркела в полет, всичко през годината ще ти върви добре – сякаш "хвърчи". А ако щъркелът е кацнал, ще си сънлив и мързелив през идното лято. Затова пожеланието в такъв момент било "Щъркел хвърчи – и аз да хвърча". Или пък като хвърляли своята мартеница нагоре към летящия щъркел, децата викали: "На ти на тебе мартеница, а дай на мене здраве".
Според народния обичай мартениците се носят, докато не се види цъфнала овошка. Тогава всеки сваля своята мартеница и я закача на дърво или храст – на цъфнала слива, ябълка, праскова или пък на трендафил, та да са бели, червени, хубави и здрави хората. При свалянето на мартеницата се намисля желание.
В някой райони хвърлят мартеницата в реката, за да им върви по вода и всичко лошо да изтече.
По други места слагат мартеницата под голям камък и след девет дни гледат какво има под него. Ако са се настанили мравки, годината ще е богата с овце, ако има други, по-едри буболечки – сполука в крави, в едър добитък. Затова някъде наричат мартеницата "гадалушка".
В различните части на България свалянето на мартеницата е свързано с разни предзнаменования. В Южна България хората вярват, че мартеницата, носена на китката трябва да се свали, когато видят летящ щъркел. Ако щъркелът не лети, лятото ще е много мързеливо. Мартениците от врата се свалят, когато се види лястовица, което означава, че шията ще стане грациозна и дълга като на птица. Девойките поставят мартениците си под голям камък и после търсят знамения какъв ще е бъдещият им жених.
Веднъж свалена със съпътстващия ритуал, мартеницата губи значението си на амулет. Това отбелязва една важна стъпка – края на зимата и прехода към положителните промени.
http://babyplanet.free.bg/interesnistatii.html

# 507
Добро утро мами,да ви се оплача мен ме заболя зъб и сега не знам какво да правя Sad

# 508
Добро утро, пупета! Исках да ви питам  някоя от вас ходи ли на ' училище за бременни' ? Моите приятелки са с термин май. Струва ми се, че няма много с малки коремчета.Тааа да си прикоткам някоя от вас. Аз официално реших да си пусна отпуска , болничен и каквото мога , за да не работя до края на бремеността.

# 509
  • София
Видях че някой мами ще мажат с мас или олио...Предупредиха ме изрично да не съм посмяла да мажа с мас и олио бебо през лятото, запушвали се порите и бебо се загрявал много,затова не било хубаво лятото...вие как мислите?

абсолютно вярно са ти го казали. бебешкото олио през зимата, бебешко мляко през лятото, до колкото помня.

ако нямаш парене не е цистит. Имаш такива усещания, защото бебето натиска пикочният мехур - затова ти се пишка! Недей да пиеш нищо, просто търпение, и .... постоянно ходене до тоалетната Simple Smile опитай се да легнеш малко, намери позата при която няма да ти се пишка толкова.
И никакви топло бутилки с вода м/у краката или на корема!

veli1983, браво за прегледа. Ние с теб вървим заедно като гледам по размерите на бебо. Кажи защо ти говорят за секцио? Задна плацента е много хубаво даже..

ninka_76
, парацетамол за болката и зъболекар Simple Smile няма какво да го мислиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт