С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм сбъркана явно, но не разбирам, защо бабите и дядовците трябва да подаряват някакви неща и да дават пари  newsm78 Хайде, нещо малко - дрешка или нещо подобно, но чак пък да купуват колички, кревати, да плащат раждания...Ако младото семейство не може да си позволи тези елементарни неща, то явно са избързали с децата

# 511
  • Пловдив
Че аз къде съм казала, че очаквам тези неща от родителите?!?!?

# 512
  • където ми харесва
Аз съм сбъркана явно, но не разбирам, защо бабите и дядовците трябва да подаряват някакви неща и да дават пари  newsm78 Хайде, нещо малко - дрешка или нещо подобно, но чак пък да купуват колички, кревати, да плащат раждания...Ако младото семейство не може да си позволи тези елементарни неща, то явно са избързали с децата
Защото някои родители, предпочитат да е отчетат по този начин. Няма лошо, когато е по собствена воля. Лошо е, когато го изискваш и очакваш.

# 513
  • София
"С течение на времето ще се научиш, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя", Х.Л. Борхес

# 514
По повод на диамантите-аз подарих за юбилей на свекърва ми колиенце и часовник с малки диамантчета.
Иначе тя постоянно ми прави подаръци и без повод.
Нямам от какво да се оплача,дори напротив,да са живи и здрави и тя,и свекъра и зълва ми Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 14:12 от My All

# 515
По повод на диамантите-аз подарих за юбилей на свекърва ми колиенце и часовник с малки диамантчета.
Иначе тя постоянно ми прави подаръци и без повод.
Нямам от какво да се оплача,дори напротив,да са живи и здрави и тя,и свекъра и зълва ми Simple Smile
[/quote/

ами ти защо си в тази тема тогава  newsm78

# 516
  • Fort Worth, TX
"С течение на времето ще се научиш, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя", Х.Л. Борхес
Peace Peace newsm10 newsm10

# 517
Нашите баби и дядовци дадоха много неща за бебо преди и след раждането. Постоянно повтарям, че няма нужда, но никога не идват с празни ръце да го видят. Играчки, дрехи, пюрета и плодове се носят на всяко гостуване. Неудобно ми е, но знам, че се радват и затова го правят.
Относно подаръците за поводи- никога не сме били без подарък и ние, и свекърите. Винаги купувам  и цветя на свекървата. За раждането дойдоха с букет и бяха подготвили почерпка за изписването.

# 518
Кой каквото може да си позволи да подари, приемам с благодарност.От никого нищо не очаквам.Но е дразнещо, когато подарят нещо на детето, да се натяква и преповтаря години наред...Аз дадох това, аз гледах едикога си...Добре, имала си желание/възможност-направила си го.Благодарна съм за подаръци и помощ, но не го натяквай...

По-болно ми е деленето на внуците...Това трудно го преглъщам.Детето ми започна да се усеща и задава въпроси...А обича много баба си...

# 519
  • София
Аз съм сбъркана явно, но не разбирам, защо бабите и дядовците трябва да подаряват някакви неща и да дават пари  newsm78
Защото е нормално да се радват от сърце, че стават баба и дядо, и им е кеф да направят по-голям подарък.
Хайде моля ви се, то приятели и съседи се изсипаха при бебето ми с пари и подаръци, пък камо ли бабите и дядовците. Мило им е, това престъпление ли е?!
В Америка се прави baby shower още преди да се роди детето и се носят подаръци...

# 520
  • Има много детски смях.
Аз съм сбъркана явно, но не разбирам, защо бабите и дядовците трябва да подаряват някакви неща и да дават пари  newsm78
Защото е нормално да се радват от сърце, че стават баба и дядо, и им е кеф да направят по-голям подарък.

Абе и аз явно съм от сбърканите  Rolling Eyes Въобще не искам да приравнявам радостта от появата на новото човечЕ с финикийски знаци и материално облагодетелстване по какъвто и да било начин.  Stop И неслучайно и след двете раждания искахме да сме си само ние двамата /първия път/, после- тримата /с каката/ покрай бебето.
Да, имало е подаръци, разбира се- и от роднини, и от близки, и от приятели, и от познати, но никога не съм го приемала като даденост, камо ли пък като задължение. Дори ми е ставало тъпо и неудобно понякога, честно казано.  Confused

# 521
  • София
Я виж ти. Тук само ангели небесни се събрали  Crazy Аз пък обичам да получавам подаръци (обичам и да правя подаръци), но не ми се усмихна тоз късмет нито на сватбата, нито на раждането...  Mr. Green Имам предвид от родителите на мъжа ми, моите си ми подариха разни неща, включително и за бебето (количка). Свекървата като разбра, реши да купи леглото, иначе нямаше да се сети сама.

Сега очаквам да ме обвините, че съм родила детето, само и единствено за да получа подаръци, пък!  Crossing Arms

# 522
Сега като ми е много голяма устата, ММ рече и отсече, че бебето ще е на свека. Егати ужаса, до сега спорихме.   Crossing Arms

# 523
Аз така съм научена - на булката /снахата/ се дава нещо златно на сватбата. При раждането на детето - няма значение пола - също - това показва уважение /разбира се, не само подаръкът е достатъчен/. Може да не е злато, може да е нещо - за спомен, най-малкото би могло да бъде кошница с козметика, или с нещо друго, но трябва да има нещо, не само бонбони и цветя.  Жестът е важен..... Сега, като бъдеща свекърва.... ако се случи - дали ще спазя това, което е традиция ....., ако не харесвам избора на сина ми.... сигурно пак бих го направила, заради него.

Специално за Янтра - наистина си си заслужила диаманти!

# 524
Сега като ми е много голяма устата, ММ рече и отсече, че бебето ще е на свека. Егати ужаса, до сега спорихме.   Crossing Arms

Няма да се даваш! Какво значи рече и отсече? Майка му ли го носи и ще го ражда това дете? Ужас направо!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт