С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Незнам защо се запъна така. В началото мислех, че се шегува, но не.
Ако трябва името да е по заслуги, най- много заслужава майка ми.
Свека нито веднъж не ме е питала имам ли нужда от помощ. Съседката ми предлага, но свека не се сеща. Само като ме види, кога ще кажат пола. Пет пъти да ме види, само това ме пита.
Не че ще я накарам да ми изчисти къщата или да ми изглади прането  Naughty
Обаче тъй като тя е видна кулинарка, има една постна манджа, която тя знае че много обичам. Искала съм й рецептата, два пъти я правих, но не се получава толкова вкусно като нейната и тя го знае. Е за 4 месеца не се сети веднъж да ми я сготви.
Снощи му го казах това на мъжа ми и той млъкна и повече не сме коментирали името. Сега като го знам, ще й звънне днес на свека и довечера ще ям любимата си манджа  Whistling

# 526
  • Fort Worth, TX
Я виж ти. Тук само ангели небесни се събрали  Crazy Аз пък обичам да получавам подаръци (обичам и да правя подаръци), но не ми се усмихна тоз късмет нито на сватбата, нито на раждането...  Mr. Green Имам предвид от родителите на мъжа ми, моите си ми подариха разни неща, включително и за бебето (количка). Свекървата като разбра, реши да купи леглото, иначе нямаше да се сети сама.

Сега очаквам да ме обвините, че съм родила детето, само и единствено за да получа подаръци, пък!  Crossing Arms
Никой няма да те обвинява.Всеки има право на мнение. начин на мислене и очаквания.

# 527
  • Fort Worth, TX
Цитат
Свека нито веднъж не ме е питала имам ли нужда от помощ.
Не е и длъжна.След като сте  събрали и решили да имате дете е редно сами да се оправяте.
Никой не ми е мъкнал манджи или помагал.Ти си бременна , а не БОЛНА.
нЕ ЗНАМ ЗАщО си мислят, че след като са бременни всички са длъжни да им се въртят на пета.
Няма да стане.
За мен това си е лигавене. Съжалявам.
Мен ме чакат три снахи.Как ли пък не ще тръгна да им готвя любимите манджи и да им помагам.
Който си прави семейство си поема грижата.Ами ако се преместя да живея на другия край на света,а?Или трябва да седядо тях, за да им угаждам на прищевките, че на принцесита им  се яде еди кое си.Няма да стане.
Аз затова съм си научила големите синова и да мият и да чистят и сега полагаме първите стъпки в готвенето на завъртяни неща.Това ще е тяхното семейство, техните жени и те сами трябва да се оправят.Пък за имената изобщо не ми се коментира.
Ако искат и Муньо да го пишат-детето си е тяхно.

# 528
Кремито, а ако имаше дъщери? Така ли щеше да разсъждаваш пак? Не се заяждам, стана ми любопитно!  Peace То е ясно, че бременността не е болест, ама чак пък лигла да е... И е напълно в правото да се ядосва, че единственият интерес е към пола и името на детето. И защо пък да не ѝ сготви нещо, което обича, голяма работа. Ще ѝ се скъсат ръцете. Ама на, що да готви за чуждото, ще вземе да я разлигави много, брех!

# 529
  • Бургас
Кремито, а ако имаше дъщери? Така ли щеше да разсъждаваш пак? Не се заяждам, стана ми любопитно!  Peace То е ясно, че бременността не е болест, ама чак пък лигла да е... И е напълно в правото да се ядосва, че единственият интерес е към пола и името на детето. И защо пък да не ѝ сготви нещо, което обича, голяма работа. Ще ѝ се скъсат ръцете. Ама на, що да готви за чуждото, ще вземе да я разлигави много, брех!

Е, съвсем друго е дъщерята. Тя ти е дете, а снахата е някаква чужда жена, която сина ти си е избрал и която може дори да не харесваш. Според мен това с помощта от свекърите зависи от желание, възможности и наличие на добри взаимоотношения. Ако трябва да съм честна бих помагала с удоволствие и с каквото мога на снаха си, но ако не я харесвам - няма да съм толкова всеотдайна.
От друга страна свекърва й може да не й готви, защото не се е сетила да го направи. В крайна сметка тук се правят много изказвания за несъобразителността на свекървите все едно последните трябва да са някакви врачки и да предусещат желанията и настроенията на тънкообидните си снахи. Като искаш нещо помоли за него в прав текст, пък като ти откажат, тогава се сърди.

Креми, не говоря за системно слугуване, а да направиш услуга и жест, в момент, когато той е необходим. Тази зима бях два пъти болна на легло. Дори не можех да стоя на краката си. Майка ми настояваше да дойде да ми сготви и изчисти. Отказах й, защото мъжа ми не е идиот и може да се справи /въпреки че готвенето хич не му се отдава  Grinning/. Въпреки това беше наготвила две манджи и се обади на мъжа ми да мине да ги вземе. Говорим за това просто да се сетиш за детето си и да ти мине през главата, че може би наистина има нужда от помощ и да му я предоставиш, а не да ходиш да слугуваш на снахата, щото тя видиш ли, така й се искало.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 09:49 от miss july

# 530
  • Fort Worth, TX
Бих разсъждала така и дъщеря да имам.До колко години трябва да се дондуркат децата според вас?Докато умрем ли?Айде моля ви се.Ние нямаме ли право на личен живот.Вие в кой век живеете.Нито съм карала майка да ми готви, нито свекърва ми.Сама съм приготвила всичко.
Да искам да имам момиче и то много.Първото нещо , което ще го науча е на самостоятелност и независимост и да не хленчи, че свекърва й не й е сготвила една манджа.Ако дойде да ми се оплаче от такова нещо зор би видяла.
Ако свекърва й и носеше през ден манджи другата песен щеше да пее.Колко е досадна и т. н.
Тук проблем със свекървата няма.Има само лигавщини.

# 531
На мен също никой не ми готви, нямам и желание, мерси. Но е факт, че чуждото си е чуждо и това е. Не, че е проблем, ама пък като ти е чуждо, откъде накъде ще имаш претенции за пол и име? Май за това ставаше дума, а не за манджите.

# 532
  • София
От какъв зор свекървата трябвало да готви? Мъжът да не е на гости в дома си? Нито свекървата е длъжна да готви, нито някой е длъжен да кръщава на нея.

# 533
  • Fort Worth, TX
На мен също никой не ми готви, нямам и желание, мерси. Но е факт, че чуждото си е чуждо и това е. Не, че е проблем, ама пък като ти е чуждо, откъде накъде ще имаш претенции за пол и име? Май за това ставаше дума, а не за манджите.
не е така.
Цитат
Тази зима бях два пъти болна на легло. Дори не можех да стоя на краката си. Майка ми настояваше да дойде да ми сготви и изчисти
Юлке, ето това е разликата.Едно е да си на легло и болна, а аз говоря за съвсем друго.
Ако снаха ми кара тежка бременност на легло.Аз не съм идиот.Естествено, че ще помогна с каквото мога, но да си здрав , прав без проблеми и да ми вади някви претенции няма да стане.Те и моите манджи не стават като на баба ми, ама кво да я викам да ми готви ли. ooooh!

# 534
Цитат
Свека нито веднъж не ме е питала имам ли нужда от помощ.
Не е и длъжна.След като сте  събрали и решили да имате дете е редно сами да се оправяте.
Никой не ми е мъкнал манджи или помагал.Ти си бременна , а не БОЛНА.
нЕ ЗНАМ ЗАщО си мислят, че след като са бременни всички са длъжни да им се въртят на пета.
Няма да стане.
За мен това си е лигавене. Съжалявам.
Мен ме чакат три снахи.Как ли пък не ще тръгна да им готвя любимите манджи и да им помагам.
Който си прави семейство си поема грижата.Ами ако се преместя да живея на другия край на света,а?Или трябва да седядо тях, за да им угаждам на прищевките, че на принцесита им  се яде еди кое си.Няма да стане.
Аз затова съм си научила големите синова и да мият и да чистят и сега полагаме първите стъпки в готвенето на завъртяни неща.Това ще е тяхното семейство, техните жени и те сами трябва да се оправят.Пък за имената изобщо не ми се коментира.
Ако искат и Муньо да го пишат-детето си е тяхно.

Аууууу  ooooh!

# 535

Именно, тя не се чувства близка да ме покани у дома си на вечеря, но се чувства достатъчно близка да ме пита за пола и надява за име.

# 536
  • София
...
Именно, тя не се чувства близка да ме покани у дома си на вечеря, но се чувства достатъчно близка да ме пита за пола и надява за име.

Още 1 причина, да не позволяваш да идва във вас и да ти готви - дистанция. Като се дистанцираш, което означава и да не приемаш помощта ѝ, няма да има повод и причина за претенции.

# 537
Ама аз не искам да ми готви, тука всеки си тълкува както си иска /то и за това си е форума де  Laughing/
Даже някои ме изкараха лигла, щото съм искала нон стоп някой да ми чисти и да ми готви. Става дума за една единствена манджа, която ми се прияде и не мога да я направя същата.
Нищо де, има още доста време, може пък и да ме покани  Crazy

# 538
...

Още 1 причина, да не позволяваш да идва във вас и да ти готви - дистанция. Като се дистанцираш, което означава и да не приемаш помощта ѝ, няма да има повод и причина за претенции.

За жалост обаче, повечето някак се чувстват в правото си да имат претенции за име, само защото са родители на мъжа. И не рядко, мъжът изцяло е в подкрепа на това и пренебрегва желанието на жена си.  Rolling Eyes

# 539
  • Бургас
...

Laughing

V V , това, че не ти помага по някакъв начин означава ли, че няма право да те пита за пола на бебето. А и това, че те е питала дали сте избрали име не значи, че се надява или иска да го кръщавате на нея. Ако нищо не те пита ще се оплачеш, че нито ти помага, нито се интересува от теб и бебето. Не търси под вола теле и стига свекърва ти да не си позволява разни ексцесии, я приеми такава, каквато е и не я съди за всяка дреболия. Сигурно и тя има какво да се оплаче от теб.

Общи условия

Активация на акаунт