С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Доста бяха шарките, сега май само варицела остана. По света имат ваксина и за нея.
Варицелата се води едра шарка. 

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 14:58 от Трещерица

# 676
  • София

Така беше едно време. Лекарят заявява, че детето има шарка и това е. Каква точно - сигурно е отбелязвано в медицинския картон, само че картоните не бяха на разположение на родителите, а в участъковия лекар, градинската или училищната сестра.  Simple Smile
Моите картони, включително и бебешкия си се пазят при майка ми. Всичко си пише в тях. И сме три деца. И наближавам 40. Въобще явно едни помнят и пазят, други не. До човек си е. Както и сега има хора, дето не знаят какви болести са изкарали децата им, така и тогава. Peace

# 677
  • София
Тъй, тъй. Едни са супер хора, други не биват  Mr. Green

Чудя се, що ще бебешкия и детския ти картон при майка ти като наближаваш 40?  newsm78 Моят щото си е при мен от както навърших 18 и се изнесох от дома на мама и в него нищо не пише за варицелата, а очевидно съм я карала (доказано с кръвен тест). Предполагам, че и докторът ми е бил нередовен  Crazy

# 678
Ох. Пазят се сега. И моят е в мен.  Simple Smile
А преди, когато си ходела на градина и училище, дали са били при майка ти? Или си получи картона чак при завършване на училище (евентуално при смяна на училището преди това)?
А при записване в университет се предаваше и се съхраняваше в Студентска поликлиника. Наближавам 50.  Peace

# 679
  • София
Като ходех на училище, картонът беше в училището. Вписани са разми мерки и теглилки от онова време. После си беше при мен. На 34 съм Simple Smile

# 680
  • София
Ами защото си го пази жената за спомен, на мен не ми е нужен. След него има и детски и ученически, сега имам съвсем друг.
Въпросът е, че всичко се е пишело, много ми е чудно като кажат някои, че не знаят и не помнят. Но пък оспамихме хубавата свекървенска тема. Та да се върнем на нея. И моята не помнеше дали мъжът ми е карал варицела, а уж е медицинско лице, няма как да е пропуснала. Разрови се в картоните и го намери.

# 681
За сина  помня, за дъщерята - не. Пак късмет съм извадила, няма снахата да ме разнася.

# 682
  • София
За сина  помня, за дъщерята - не. Пак късмет съм извадила, няма снахата да ме разнася.

Ха-ха, оптимизъм.  Mr. Green  Simple Smile

# 683
  • София
Бре, като сте почнали да се заявявате по възраст. На 39 съм, но усещането ми е като за 28  Joy

Моята пък свекърва помни, че синът й карал варицела - туй, за да съм на свекървенска тематика в темата. Сигурно затова сега не я разнасям  bowuu

# 684

За варицелата няма  Joy

# 685
Моята майка пък се учуди, когато ѝ казах, че не съм карала скарлатина. Мислела, че съм карала. Та се наложи да поспорим и да ѝ припомня някои неща. Rolling Eyes

Малки са ви децата още, затова ви е чудно как някой може да забрави тоооолкова важно нещо като прекараните шарки. Може, може, ако междувременно с децата са се случили и други, много по-сериозни и важни събития. 
Като да дойде някоя чума и да ти отвлече скъпото синче например...  Laughing

# 686
  • Варна
Моята пък свекърва помни, че синът й карал варицела - туй, за да съм на свекървенска тематика в темата. Сигурно затова сега не я разнасям  bowuu

И моята, и моята... Карл я е, слава Богу!

Като да дойде някоя чума и да ти отвлече скъпото синче например...  Laughing

Joy Joy Joy

# 687

Стига, бе хора, това е варицела, не обрив зад ушите - може ли една майка да не знае дали детето й я е карало?

Може, ако никой не я е информирал за името на шарката. Laughing
Едно време шарките се деляха на "едра" и "дребна". А каква точно е била... Никой не е считал за нужно да уведомява родителите. Или са забравили.
Когато синът ми се разболя от варицела, половин час обяснявах на моята майка по телефона как изглеждат пъпките, за да се сети дали е същото, което аз съм прекарала. Жената си знаеше, че съм карала "дребна шарка" и това е.
И сега има много млади майки, които не правят разлика между варицела и вариола.  Simple Smile

Офтопик, ама вариолата/ едра шарка в България е изчезнала още преди раждането на баба ми. Надали на младите майки им е необходимо да са подробно запознати с нея.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 23:14 от Nickkie

# 688
  • Fort Worth, TX
Не само тук, а и по цял свят я няма.Некъде в някоя лаборатория се пази вируса на едрата шарка.

# 689
По цял свят я няма значително по-отскоро, а и говорим за България.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт