С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 578
  • 737
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Хайде да я сложа моята на тепиха, че съм яхнала метлата тези дни, ще гледам накратко. Свекърва ми поискала пари от мъжа ми назам. Преди година пак така, даже тогава аз предложих да и помогнем, но до ден днешен не ни ги е върнала. Сега сумата е голяма, мъжа ми има един отворен кредит, държим го за всеки случай. Та поискала го е целият с уговорка тя да го плаща. Той естествено ок и ми го каза после. Ядосах се, че тя не говори с двамата, отговора, че и е неудобно, после с ядосах защо преди да и обещае не говори с мен и сега съм безсилна, че това "малко по малко" ще отнеме години. Как мислите вие? Какво мога да направя от моята позиция?
Теб ще те търсят ли да изплащаш този кредит, ако тя престане да го прави или забавя плащанията?

# 706
  • София
Ще търсят този, на когото е отпуснат кредита.

Според мен, нищо не можеш да направиш повече, но говори сериозно с мъжа си и му кажи, че очакваш от него да бъде стриктен и строг, когато си чака вноските от нея - няма мама не може, на мама й е трудно.

# 707
  • София

Според мен, нищо не можеш да направиш повече, но говори сериозно с мъжа си и му кажи, че очакваш от него да бъде стриктен и строг, когато си чака вноските от нея - няма мама не може, на мама й е трудно.

Дори ако имат сключен брак ли?

# 708
  • София

Със свекървата ли да имат брак  Mr. Green

Да дойде авторката на казуса и да обясни на кого е кредита и що е отворен.

# 709
  • Варна

Какво значение има, ако бюджета им е общ?  newsm78 Така или иначе, дори и да накарат него да изплаща на мама задълженията, ще страда семейния бюджет!
Проблема тук е с мъжа ти според мен. Изяснете си как се взимат такива решения - заедно или всеки за себе си.

# 710
  • Варна
Да дойде авторката на казуса и да обясни на кого е кредита и що е отворен.

Кредита е на името на мъжа й, но парите ще ги полза мами и съответно тя ще ги връща (уж).

# 711
От позиция на патила във времето - директно бих я отрязала,
на база миналия заем.
Наложително е разговор със съпругът ти - кой, как, докъде ..........

# 712
  • София
За мен има значение.
Ако нямам сключен брак, доколкото знам, не се явявам длъжник по такъв кредит. Това по закон. А според морала, за мен, когато такова решение се взима зад гърба ми, няма да се съглася да участвам пряко или косвено в изплащането му.
В случая, колкото е виновна свекървата, толкова е виновен и мъжът.

# 713
Ще плаща, сигурно хм.
Колкото моята плаща  вече 8-ми месец.

# 714
  • Варна
За мен има значение.
Ако нямам сключен брак, доколкото знам, не се явявам длъжник по такъв кредит. Това по закон. А според морала, за мен, когато такова решение се взима зад гърба ми, няма да се съглася да участвам пряко или косвено в изплащането му.

Болднатото е абсолютно вярно. Но дори и да нямаш законово задължение към този кредит, ако да речем и двамата носите в къщи по 1 000лв. и с тези 2 000лв. се справяте заедно със сметките и домакинството, какво става, ако той започне да носи по 800? Как ще останеш незасегната, ако той носи по-малко пари в къщи, защото изплаща на мама кредита?

# 715
Ако тя спре да плаща, ще си го плащаме ние. Не ми беше това въпроса, а като вече обещал и, не може да се отметне, аз пък не отстъпвам да чакам пари, които може да са ни нужни утре, с години. Много неприятна ситуация се получи, за пръв път изостряме до толкова тона и с това още повече ме е яд на свекърва ми, че си създаваме проблеми отвън. За сега уж той ще говори с нея да ни ги върне по- бързо. Чудя се аз дали да говоря с нея newsm78

# 716
  • София
Разбира се, независимо от семейните начала, товарът при евентуална невъзможност на маминка да гаси кредита, пада върху цялото семейство, ако ще и мъжът единствен да е бил носител на доходи.

Както за пореден път се убеждавам тук, проблемът обикновено идва не от свекитата, а от синчетата им и как те третират проблемите, свързани с тях...

# 717
  • София
Извинете, но какво ще рече отворен кредит?

# 718
  • София
Ако тя спре да плаща, ще си го плащаме ние. Не ми беше това въпроса, а като вече обещал и, не може да се отметне, аз пък не отстъпвам да чакам пари, които може да са ни нужни утре, с години. Много неприятна ситуация се получи, за пръв път изостряме до толкова тона и с това още повече ме е яд на свекърва ми, че си създаваме проблеми отвън. За сега уж той ще говори с нея да ни ги върне по- бързо. Чудя се аз дали да говоря с нея newsm78

Като ще говори с нея, кажи му да й каже другия път подобни теми да ги обсъжда направо с теб.

Би ли станало проблем, ако ти говориш с нея? Да не е деликатна ситуацията?

# 719
  • София
За мен има значение.

Болднатото е абсолютно вярно. Но дори и да нямаш законово задължение към този кредит, ако да речем и двамата носите в къщи по 1 000лв. и с тези 2 000лв. се справяте заедно със сметките и домакинството, какво става, ако той започне да носи по 800? Как ще останеш незасегната, ако той носи по-малко пари в къщи, защото изплаща на мама кредита?

Аз не твърдя, че ще остана незасегната. Твърдя, че ще се опитам да остана незасегната. Пример: Ако той носи по-малко пари, ще го карам да си намери втора работа, за да изплаща с нея кредита.

ПП *Zoi* , бих говорила с мъжа си - той е забъркал кашата, той да я оправя. Как ще стане това - негов проблем. Голям човек е, носи отговорност за действията си.

Общи условия

Активация на акаунт