С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Искам да го накарам от сега да ги отреже, защото тъпотиите и проблемите на свекърите тепърва ще се увеличават. Свекърът пътува сума ти години по море и си профука всичките пари за пукници, телевизори, телефони и всякакви други обезценяващи се тъпотии.
Това напълно се отнася за моите хубостници.  Peace
Къде каквото ново излезе като техника се купуваше, че нали сме фукни.

На мен мъката ми е, когато се зададат празници, понеже тогава започват да привикват сина си да им гостуваме. Само дето им е ясно, че аз не ходя. А пътувам с мъжа и детето 300 км в едната посока, заради малката. И докато те гостуват, аз кукувам...  Whistling Колко още време има до Великден, а на мен ми се е свило сърцето.

Казвайте им, че ще си празнувате в къщи. Най-малкото, за да не оставате майка ти сама.
При нас поне не си гостуваме и не се каним на гости. Нашите отношения са колкото да се обадят на мъжа ми, да го изкомандорят за нещо и после никакви ги няма........до следващия път, когато отново търсят помощ за нещо, което по принцип съвсем спокойно могат да си свършат сами.
Вчера се сетих за скорошния случай, в който баща му звъни на ММ да му запише час при негов приятел зъболекар, а самия свекър има приятел, който е зъболекар и с който често пият и ядат на една маса. Ама друго си е синчето да го уреди.

Аз днес ходих до данъчното, но нарочно не питах за онези данъчни облекчения, за които свекъра така "мило ме помоли" да разпитам /а и служителката ме ядоса и не ми се разправяше повече/. Има си телефони Crossing Arms

# 31
  • София
Казвайте им, че ще си празнувате в къщи. Най-малкото, за да не оставате майка ти сама.
Оправданието с майка ми няма да мине, тъй като тя работи през уикендите.
Но като се замисля, в онова гадно село няма нормални условия - много е тясно и надали ще има къде да спят. А аз не бих имала против, ако през деня отиват до там, а вечерта се прибират във Видин, където през това време ще си гукам с приятелката ми.  Grinning Като много ясно, че няма да позволя всеки ден да миткат до свекърите, защото искам и аз да изкарам част от празника семейно.

Успокоявам се, че това май ще е ходенето на мъжа ми при родителите му за тази година, понеже плътно съм запълнила отпуската му с почивки и екскурзии.  Mr. Green

# 32
  • Fort Worth, TX
Дъщерята си е дъщеря, толкова! И моят мъж има сестра, знам за какво говориш.
Моля ти се обясни им. Wink

# 33
Дъщерята си е дъщеря, толкова! И моят мъж има сестра, знам за какво говориш.
Моля ти се обясни им. Wink
Аз може ли?  Grinning Баща ми има сестра и баба и дядо цял живот нея толерират, все нейното семейство жалят,  все нейните деца колко са умни и добри и т.н. Не, че нас с брат ми не обичат, обаче предпочитанието е видно. Леля винаги е имала голямо влияние над тях, дори на баща ми му внушаваше разни неща за нашето възпитание. Обаче с времето престава да ти пука - на нашите им писна все някой да е по-добъд, на мен и брат ми не ни правеше впечатление да ни сравняват с братовчедите. Няма оправия - дъщерята е над всички.  Mr. Green

# 34
  • София
Ето този феномен ми е непонятен. За сестрата говоря. При нас пък се случи така, че сестрата на мъжа ми забременя няколко месеца след мен. Да ви кажа, не е едно и също снахата като ражда и дъщерята като ражда.  Mr. Green

# 35
  • София
Да ви кажа, не е едно и също снахата като ражда и дъщерята като ражда.  Mr. Green
Да ти кажа, разбираемо е.  Wink
Дъщерята си е дъщеря, това е положението.

Аз докато раждах нямаше никой наоколо. Но когато раждаше зълва ми, цалата рода се беше изсипала в болницата и чакаха великото събитие (включително и аз).

# 36
Аз като описах положението с нашата мила сестричка в Кипър, набързо бях квалифицирана като завистлива, само дето не мога да разбера на кое точно да завиждам - че е в Кипър, че мъжа и е кипърец или че и двамата са ту безработни, ту някакви бачкатори.

# 37
Бе друго си е чужбинско!!!

# 38
  • където ми харесва
Аз не съм се замисляла никога да си деля децата. Разликата при тях е възрастова (говоря за отношението). Дъщеря ми има повече привилегии, но само такива, които отговарят на възрастта й. От тук нататък-получават от всичко по равно. Храна, дрехи, внимание, радост на успехите им, страдам, когато ги боли, когато им е тъжно, помагам, когато имат нужда от помощ. Оценявам ги абсолютно наравно. И не знам как мога да кажа-дъщеря ми ми е по-важна от сина ми. Не знам дори как бих могла да си го помисля. ooooh!

# 39
Аз като описах положението с нашата мила сестричка в Кипър, набързо бях квалифицирана като завистлива, само дето не мога да разбера на кое точно да завиждам - че е в Кипър, че мъжа и е кипърец или че и двамата са ту безработни, ту някакви бачкатори.

Съжалявам ако не съм те разбрала правилно, но сега искаш да кажеш че никой не е обявил мен за завистлива ли!?

# 40

Като завистлива беше квалифицирана от един потребител, който изразява само своето мнение,а не на всички пишещи в темата. Peace

# 41
  • някъде някога
Ето този феномен ми е непонятен. За сестрата говоря. При нас пък се случи така, че сестрата на мъжа ми забременя няколко месеца след мен. Да ви кажа, не е едно и също снахата като ражда и дъщерята като ражда.  Mr. Green

Какво толкова не ти е ясно! Естествено, че майката обича родната си дъщеря повече от снахата. А снахата все пак си има собствена майка, която да се грижи за нея!

Много сте ми интересни, дано да имате и синове и дъщери и тогава ще е хубаво да се види как ще обичате снахите и дъщерите по равно.

Но съм съгласна, че децата и внуците не бива да се делят и отношението би трябвало да е еднакво, незвисимо дали са на сина или на дъщерята.

# 42
  • където ми харесва
Ето този феномен ми е непонятен. За сестрата говоря. При нас пък се случи така, че сестрата на мъжа ми забременя няколко месеца след мен. Да ви кажа, не е едно и също снахата като ражда и дъщерята като ражда.  Mr. Green

Какво толкова не ти е ясно! Естествено, че майката обича родната си дъщеря повече от снахата. А снахата все пак си има собствена майка, която да се грижи за нея!

Много сте ми интересни, дано да имате и синове и дъщери и тогава ще е хубаво да се види как ще обичате снахите и дъщерите по равно.

Но съм съгласна, че децата и внуците не бива да се делят и отношението би трябвало да е еднакво, незвисимо дали са на сина или на дъщерята.
Че дъщерята се обича повече от снахата е ясно.
Ама снаха ти като ражда, ражда пак твоето внуче, нали?
Та, за това се говори. Ама не знам, защо някои не го разбират?! Rolling Eyes

# 43
  • някъде някога
Така е, съгласна съм, че да делиш внуците е ужасно. Също така е гадно само да хвалиш дъщерята, а сина да критикуваш.

# 44
  • Fort Worth, TX
Щото са прости заради това не го разбират.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт