С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ако заради това, че децата ще са с малка разлика, се налага някой да гледа едното половин година и да го върне, защото не издържа повече (кой не е издържал, не се разбра - детето или свекървата) - защо аджеба се решавате на второ дете, ако ще игнорирате първото?!

# 286
За  майките-моята ги  е гледала точно три дни ,ходехме веднъж месечно или на два месеца за малко,свекърва ми беше зла жена ,злобна ,но повече съм ги оставяла и то по-големи ,като бебе веднъж ходихме на цирк , като се роди второто ,взе голямото да спи при нея ,изтрая шест месеца и си гоп взехме,с разлика 16 месеца не се спи  лесно,а въпреки злобата ,харесвах повече ненамесата на свекървата ,отколкото вечните съвети на майка и мрънкането ,сега я разбирам ,може би и аз ще мрънкам ,но дано се усещам навреме или поне слушам какво искат.Млади и стари винаги имат различия и в случая са преодолими ,въпрос на месеци  е ...
Ти наричаш отглеждането 6 месеца на ТВОЕТО дете ненамеса?!?!!? Ти не си добре, сбъркани са ти понятията. Joy Joy Joy Joy Joy

И ако си мислиш, че не знам какво е деца с малка разлика - на първия и втория ми син е година и осем месеца. С изключение на 5 дни, когато бях в болница, свекърва ми НИКОГА не е гледала моите деца с преспиване.

Живяхме в една къща ,отглеждане е много силно казано ,просто преспива при нея,нося го в стаята и през нощта ,така пожелаха,защото малкото плачеше и буди всички,ненамеса е в моите решения ,виждания ,аз бях майката,не ми е  изземвала функции и не е била на работа в този период ,смятам го за помощ ,но не и намеса в живота ,гледането...

# 287
Ако заради това, че децата ще са с малка разлика, се налага някой да гледа едното половин година и да го върне, защото не издържа повече (кой не е издържал, не се разбра - детето или свекървата) - защо аджеба се решавате на второ дете, ако ще игнорирате първото?!

Не съм се изразила ясно ,вече обясних ,те го поискаха ,те решиха ,че повече не могат ,буди ги ,почна работа ,аз останах с деца ,животни ,домакинска работа ,никой никого не е игнорирал ,,грижите са си били мои ,приготвям го за съни  нося в тяхната стая ,сутрин си го вземам.,това е помощта...

# 288
  • Варна
Не случайно децата са по-близки с майките на майките, защото в масовия случай тъщата е непрекъснато до дъщеря си. А свекървата се допуска от дъжд на вятър и е нормално да не може да общува с бебето и то да се плаши от нея. Това в случай, че не живеят заедно.

Абсолютно погрешно!
Най-обичания, най-боготворения човек от мен беше, Е... баба ми, която е майка на баща ми!
Това при положение, че нашите са разведени от както бях 4-ти клас, преди това не са живели с баба ми преди да се родя и след развода живеех с майка си!
Всичко си е до човека!!!

# 289
  • до едно тепе
Крисс като те дразни оставяш и го за 2-3 часа и отиваш на кафе с мъжа ти. Хем ти няма да се дразниш,хем 2-3 часа САМА с него може да я поотрезвят малко. Mr. Green Опита ми сочи, че в присъствието на майката детето се гледа именно от нея и всичко може да е изключително дразнещо. Аз моето дете на свекървата до годинката май не съм го оставяла. И майка ми го е гледала само броени пъти. Но пък след това установих, че и аз и детето сме по-спокойни ако визитата при баба е самостоятелна-хем му липсвам и после е неописуемо мил, хем си почивам от него и после му понасям по-лесно капризите и номерата Laughing
В момента от свекървата оплаквания нямам. Майка ми ме дразни ама то е за друга тема Whistling

# 290
Абсолютно погрешно!
Най-обичания, най-боготворения човек от мен беше, Е... баба ми, която е майка на баща ми!
Това при положение, че нашите са разведени от както бях 4-ти клас, преди това не са живели с баба ми преди да се родя и след развода живеех с майка си!
Всичко си е до човека!!!

Закълни се, че никога, ама никога не си плакала като бебе, когато любимата ти баба те е вземала от ръцете на майка ти.  Joy
Защото тук говорим за бебе на около 5 месеца, не за голямо дете, когато общуването е на съвсем различно ниво.
Ех, като почнете така да се вживявате и да приемате лично всяка написана дума, ще ме уморите направо. Laughing

И аз мислех да посъветвам kriss_89 да оставя бебето на свекърва си за малко и да излизат с мъжа си - хем бабата да му се порадва спокойно, хем то да не се дразни, че майка му е наблизо и да плаче, хем и родителите да си починат малко и поне едно кафе да изпият на спокойствие. Но се отказах. Рано ѝ е още.

# 291
  • София
То хубаво да излиза, ама нали има домакинска работа да върши из къщи, докато бабата "гледа" бебето...  Mr. Green

# 292
Че нея какво я засяга това? Тя е гостенка там.
Бабата да си шета с дете на ръце, може следващия път да не се натиска толкова да го гледа.  Laughing

# 293
  • Пловдив

Не съм се изразила ясно ,вече обясних ,те го поискаха ,те решиха ,че повече не могат ,буди ги ,почна работа ,аз останах с деца ,животни ,домакинска работа ,никой никого не е игнорирал ,,грижите са си били мои ,приготвям го за сън и  нося в тяхната стая ,сутрин си го вземам.,това е помощта...
Пак е голяма помощ.

# 294

Не съм се изразила ясно ,вече обясних ,те го поискаха ,те решиха ,че повече не могат ,буди ги ,почна работа ,аз останах с деца ,животни ,домакинска работа ,никой никого не е игнорирал ,,грижите са си били мои ,приготвям го за сън и  нося в тяхната стая ,сутрин си го вземам.,това е помощта...
Пак е голяма помощ.

Говорим за  друго ,натрапване на внимание ,вземане на детето за дълго ,когато живееш заедно не може без помощ и не казвам ,че не е помощ ,работата се разпределя ,казвам ,че не са ми натрапвали  нито помощ ,нито виждания ,нито са се месили като се карам на дете ,уча ,това съм доволна..иначе с годините  ,свекърва ми е загубила бебе ,после  и синовете си  и със старостта  нещо се пречупи и  се чална ,злобна си бе и  накрая отиде до крайности ,кълнеше ,спорили сме се за това ,защото то се връща на близките ,така смятам ,че злобата е бумеранг...не сме се карали  през годините ,тя имаше максима-готов бой се разваля като млъкнеш .Всъщност разказвам стари спомени ,търся себе си как трябва да постъпвам...да греша по-малко...

# 295
  • София
Някоя там, моля те, използвай повече от едно изречение в постовете си. Нищо не се разбира от това което пишеш. Аз се затормозявам докато те чета. Разделяй си мисълта на изречения, защото се получава един буламач.

# 296
  • Варна
Днес свекърва ми изпадна в истерия, защото съм пуснала пералня. Каза, че затова нямаме деца...  #Cussing out #2gunfire #Crazy

# 297
  • Бургас
Днес свекърва ми изпадна в истерия, защото съм пуснала пералня. Каза, че затова нямаме деца...  #Cussing out #2gunfire #Crazy

Ко?  Crazy

Кали, винаги съм ти се чудила как го търпиш това бабе. Като си разказвала за какво става въпрос направо ти завиждам за нервите. Аз лично не знам как щях да я износвам всяка седмица да ми виси с дни на главата и да й слушам бабешките брътвежи.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 16:51 от miss july

# 298
Днес свекърва ми изпадна в истерия, защото съм пуснала пералня. Каза, че затова нямаме деца...  #Cussing out #2gunfire #Crazy

ooooh!

в такава семейна среда(имам предвид свекървата) няма да е здравословно- за самото дете или другия вариант, ако искаш да сте спокойни и щастливи Бързо бягай надалече!

# 299
  • при Дядо Коледа
Моята свекърва като цяло е свястна жена или поне така си мисля,защото живеем в различни държави контактуваме единствено по скайп и рядко се виждаме.  Но откакто съм бременна какво става не знам. Започна да говори за бебето в мъжки род  Shocked  попитах я защо мисли, че ще е момче- имала предчувствие. Нямала предпочитания, но сигурна била, че ще е момче. Нищо не казах, макар че това ме подразни признавам си.  Смятам,че много и се иска да е момче, но не си признава. Дори ме попита имам ли някакво предчувствие за пола,защото тя и с двете си деца знаела пола,преди да и кажат. Казах и,че нямам никаква представа, а и не ми се иска да давам прогнози толкова рано. И двамата с ММ нямаме предпочитания,искаме само живо и здраво дете.

Общи условия

Активация на акаунт