С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Колкото повече ви чета, толкова повече се убеждавам в максимата, че "който има дъщеря - той има дете"  ooooh!

Това пък защо  newsm78 Майка ми има две дъщери, но повярвай ми задминала е половината свекърви в темата. Много й се дразня и я навиквам непрекъснато, ама не разбира.
Само един пример. Изписали сме бебето от болницата предния ден и чакам вкъщи педиатърката да го види. Не малко, че и сестра й ми беше тръснала на главата (двете са един дол дренки), но и се навряха и двете при бебето в стаята докато лекарката го преглеждаше. Няма лошо, но тя като ми обяснява нещо, не я оставят да говори с мен, а непрекъснато я разпитват. И то за неща, които на мен са ясни и се опитвам да й задам въпрос, който на мен ми е на дневен ред. Леля ми много надълго я разпитва какво против има мастта за мазане  ooooh! Откъде у лекарката такова търпение не разбрах, аз го нямах. Нагоних ги, че да се разбера с жената и да я питам каквото имам и тя да ми каже каквото има.
По-лоша съм и от снаха  Mr. Green
На всичко каквото се дразня у майка ми бих се дразнила и на свекърва. За това обикновенно казвам "родителите на двойката". Грубо вмешателство в което и да е семейство обикновенно е това, което най-много ме дразни. И бъркането за отглеждането на детето. Това, че е майка на някой от двамата, не я прави автоматично права.

# 241
Просто отбелязах, че не пропуснахте да нападнете момичето, само защото дръзна да се "оплаче" от свекърва си (на точното място и в точната тема впрочем)!

Да, наистина е точното място и точната тема за тези, за които всяко мнение, различно от тяхното, се приема като "нападане".
Толкова ли е трудно да проумееш, че никой не я напада, а просто ѝ се казва, че е поредната родилка, която ревнува бебето си от свекърва си (толкова често срещано явление, че може да се приеме дори за "нормално") и че ще е поредната снаха, която след време ще се оплаква, че свекърите не искат да гледат детето ѝ (още по-често срещано, особено в тази тема)?
Всичко в този живот е навързано, нормално е някои още да не могат да го разбират, но не е нормално да се приема като нападение и обида всяко различно мнение, особено ако е изказано от по-възрастен от теб човек.

# 242
  • София
Просто отбелязах, че не пропуснахте да нападнете момичето, само защото дръзна да се "оплаче" от свекърва си (на точното място и в точната тема впрочем)!

Да, наистина е точното място и точната тема за тези, за които всяко мнение, различно от тяхното, се приема като "нападане".
Толкова ли е трудно да проумееш, че никой не я напада, а просто ѝ се казва, че е поредната родилка, която ревнува бебето си от свекърва си (толкова често срещано явление, че може да се приеме дори за "нормално") и че ще е поредната снаха, която след време ще се оплаква, че свекърите не искат да гледат детето ѝ (още по-често срещано, особено в тази тема)?
Всичко в този живот е навързано, нормално е някои още да не могат да го разбират, но не е нормално да се приема като нападение и обида всяко различно мнение, особено ако е изказано от по-възрастен от теб човек.

Хора вие май не четете-никой никого не ревнува! Толкова ли е лошо и признак на ревност ли е,че искам да гушна детето си когато плаче в нечий ръце?!?!? Мисля тогава,че всяка майка по тази логика ревнува детето си... и пак казвам-не искам и не държа някой да ми гледа детето или да го величае,даже по-добре и да не се натискат за това.

# 243
Мисля тогава,че всяка майка по тази логика ревнува детето си...

Разбира се, че ревнува. Нормално е, стига да е в рамките на разумното и да не създава проблеми с околните.  Simple Smile
Че стане ли навик - лошо. Днес ревнуваш от свекървата, утре – от снахата...  Laughing

# 244
  • София
Мисля тогава,че всяка майка по тази логика ревнува детето си...

Разбира се, че ревнува. Нормално е, стига да е в рамките на разумното и да не създава проблеми с околните.  Simple Smile
Че стане ли навик - лошо. Днес ревнуваш от свекървата, утре – от снахата...  Laughing

И кои са според теб рамките на нормалното? Мисля,че когато детето плаче е напълно в рамките на нормалното да искам да го взема без някой да ми прави на глух или да ме кара да повтарям. Естествено когато бебето се чувства добре никой нищо не казва... Ако на теб ви допада някой да държи детето ти въпреки волята му и не ти прави впечатление,тук вече има проблем с други неща според мен. Не бива да се прекрачва границата на тактичното и то да преминава в нахалство. И когато майката на детето каже нещо то околните трябва да чуят,а не да продължават с тяхното си,за да си начешат крастата за сметка на едно бебе... Аз ако съм ревнувала нямаше да стъпвам там изобщо,който иска да го вижда да идва тук. Искам да виждат внука си,но да има съобразителност и такт.  Naughty

# 245
  • София
kriss_89, не се хаби да обясняваш.  Mr. Green Каза ти се вече, че нищо не разбираш, щом пък по-възрастен ти го е казал - край, истина неопровержима.  Joy Гледай си детето, както ти си решиш и хич да не ти дреме от разни доброжелатели. Как пък по интернет познаха какво е точното състояние на нещата не мога да разбера. Сигурно не съм дорасла, но и аз ще стана свекърва един ден ЖЗ, може пък да ми дойде акъла в главата  Crazy

# 246
А ако бебето заплаче, докато е в теб? Някои свекърви/тъщи се чувстват длъжни да го спасят от непохватните родители, които не знаят как да си гледат децата. Класиката е да влизат нощем в спалнята, за да видят какво му правят на това дете, че толкова плаче...  Laughing
Проблемът е там, че ако на майката ѝ е вродено да си гушне детето и да го успокои, на останалите близки - баща, баби, дядовци не им е, те имат нужда да се научат да разпознават сигналите на детето, да почувстват нуждите му, за да могат да ги удовлетворят. А това става по време на контактите между тях. Колкото по-рядко общуват бащите или бабите/дядовците с децата, толкова по-трудно ще общуват с тях. И обратно - колкото по-често се виждат, толкова по-добре ще се разбират. Не случайно децата са по-близки с майките на майките, защото в масовия случай тъщата е непрекъснато до дъщеря си. А свекървата се допуска от дъжд на вятър и е нормално да не може да общува с бебето и то да се плаши от нея. Това в случай, че не живеят заедно.

Другия път набий вещицата и спаси детето си от нея.  Peace

# 247
  • Оптимист по принуда
Крис,изглежда жената обожава детето,но е оперирана от усещане и това не я оправдава.Наистина мисля обаче,че живот и здраве с появата на другото детенце, това ще се пренасочи към етървата и нищо добро не я чака.Просто сега детето е малко,но като поотрасне още няколко месеца,тръгне да прохожда,става по-трудно и нормално да ти се прииска някой да те смени ей така,за час-два. В случая майка ти е до теб и това е чудесно. Постави си ясно картите на масата и заедно с мъжа ти й покажете,че не ви е приятно неадекватно-обсебващото й поведение.

# 248
Детето ти плаче, защото предпочита теб пред бабата, което е нормално
ако не си там ще бъде спокойно.Има една приказка "много баби-хилаво дете",
която не е напразна.Вие всички се въртите около бебето, което го прави неспокойно,
а то няма нужда от това.Вместо да се струпвате на едно място по-добре се разтоварвай .
Вярно е, че когато проходи мераклии няма за тичане така, че събирай сили за този период.
Оставам с впечатлението, че свободното време прекарвате със свекърите.Каква е необходимостта
от това ?

# 249
  • София
kriss_89, не се хаби да обясняваш.  Mr. Green Каза ти се вече, че нищо не разбираш, щом пък по-възрастен ти го е казал - край, истина неопровержима.  Joy Гледай си детето, както ти си решиш и хич да не ти дреме от разни доброжелатели. Как пък по интернет познаха какво е точното състояние на нещата не мога да разбера. Сигурно не съм дорасла, но и аз ще стана свекърва един ден ЖЗ, може пък да ми дойде акъла в главата  Crazy

Да,явно наистина няма смисъл,тук няма как да се признае,че си прав в повечето случаи. Още повече,че мисля,че всяка майка знае кое е най-добро за детето и и ако смятам,че то не се чувства добре съм в пълното си право да реагирам както сметна за редно. 

# 250
Малко бебе не се  държи много,да не употребявам мачка,,то си спи,стига минути радост...Някога ,на понудата на сина ми една леля каза ,оставете го тоя смрад ,ококорих очи ,но ми обясниха ,че така се говори  нарочно ,не се радва ,жабче му викат ,да не го урочасат,бабешки работи ,но като казва народа си има и истина някаква.Не  е ревност ,не се меся на децата си ,не се обаждам ,рядко си говорим ,седмично ,че и по рядко се случва ,виждам ги как светят зелено ,щом са в нета ,щом не споделят ,са добре.ако има нещо ,звъним си ,казваме проблема ,,може да звучи гадно ,но от малки са самостоятелни и приучени  ,не са ми звънели и на работата без причина.Не ревнувам ,има други проблеми пък ,не   е мед и масло ,но с времето ще се оправят.Няма опасност момичето да ревнува ,поне още не ,права е ,тя е майката и когато бебето плаче ,като е там  е нейна грижа ,най-добре  тя го познава ,успокоява...

# 251
За  майките-моята ги  е гледала точно три дни ,ходехме веднъж месечно или на два месеца за малко,свекърва ми беше зла жена ,злобна ,но повече съм ги оставяла и то по-големи ,като бебе веднъж ходихме на цирк , като се роди второто ,взе голямото да спи при нея ,изтрая шест месеца и си гоп взехме,с разлика 16 месеца не се спи  лесно,а въпреки злобата ,харесвах повече ненамесата на свекървата ,отколкото вечните съвети на майка и мрънкането ,сега я разбирам ,може би и аз ще мрънкам ,но дано се усещам навреме или поне слушам какво искат.Млади и стари винаги имат различия и в случая са преодолими ,въпрос на месеци  е ...

# 252
  • Бургас
Как` Сийка , тук въобще не опира до кой как гледа детето, дали свекървата може да го успокои или не, дали плаче заради нея или по принцип и пр. Опира до това, че когато държиш чуждо дете и майката си го поиска, искаш - не искаш, си длъжна да й го дадеш.......дори и да смяташ, че ти ще се справиш. А и явно въпросната свекърва не може да се справи с ревящото дете, така че не виждам защо се прави на приятно разсеяна и не дава детето на снаха си. Всъщност знам. Като минат една определена възраст хората често се вдетиняват и се държат нелепо и инфантилно и си правят каквото си навият на пръста.

П.П. Нормално майката на момичето да е по-желаната баба. На майка си по-спокойно бих се скарала или бих направила забележка, ако направи нещо не както трябва. Ако рекна нещо по така на свекърва ми, сигурно ще се обиди, ще реши, че е нежелана, че не я харесвам, че я мисля за смотана и пр. Майка ми е свикнала с мен, познава ме на 100%, знае как ще реагирам в определени ситуации и кое може да ме подразни и най-важното - познавам я достатъчно, за да й имам пълно доверие.

# 253
  • София
Няма необходимост да се пврекарва свободното време с тях,идеята е да го виждат по-често,за да свикне и той с тях. Не знам,в крайна сметка той е само на 5 месеца,мисля че когато поотрасне няма да са така нещата, а и когато се роди другото бебе наистина се надявам да пренасочи вниманието поне малко.

# 254
Истината е някъде там, както се казва в един филм. Whistling
Тук виждаме само едната страна- на снахата.
На мен друго ми направи впечатление: свекървата го вижда за 2-3 уикенда месечно, в компанията на младите. Нормално е да му се радва-все пак й е първото внуче. Виж майката-която го пази 2-3 пъти седмично, докато младите си вършат друга работа, ( в което няма нищо лошо Peace ), е много добра баба, ненатрапваща се и необсебваща.

Общи условия

Активация на акаунт