С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 581
  • 737
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Как` Сийка , тук въобще не опира до кой как гледа детето, дали свекървата може да го успокои или не, дали плаче заради нея или по принцип и пр. Опира до това, че когато държиш чуждо дете и майката си го поиска, искаш - не искаш, си длъжна да й го дадеш.......дори и да смяташ, че ти ще се справиш. А и явно въпросната свекърва не може да се справи с ревящото дете, така че не виждам защо се прави на приятно разсеяна и не дава детето на снаха си. Всъщност знам. Като минат една определена възраст хората често се вдетиняват и се държат нелепо и инфантилно и си правят каквото си навият на пръста.

П.П. Нормално майката на момичето да е по-желаната баба. На майка си по-спокойно бих се скарала или бих направила забележка, ако направи нещо не както трябва. Ако рекна нещо по така на свекърва ми, сигурно ще се обиди, ще реши, че е нежелана, че не я харесвам, че я мисля за смотана и пр. Майка ми е свикнала с мен, познава ме на 100%, знае как ще реагирам в определени ситуации и кое може да ме подразни и най-важното - познавам я достатъчно, за да й имам пълно доверие.

Абсолютно.... ето това исках да кажа... За майка ми-естествено,че я предпочитам именно поради това,че мога спокойно да направя забележка. Но поне тя знае как да се държи и не чака да повтарям.Това не значи,че го обича по-малко,просто знае как да бъде умерена в обичта си.

# 256
  • Русе
Просто отбелязах, че не пропуснахте да нападнете момичето, само защото дръзна да се "оплаче" от свекърва си (на точното място и в точната тема впрочем)!

Да, наистина е точното място и точната тема за тези, за които всяко мнение, различно от тяхното, се приема като "нападане".
Толкова ли е трудно да проумееш, че никой не я напада, а просто ѝ се казва, че е поредната родилка, която ревнува бебето си от свекърва си (толкова често срещано явление, че може да се приеме дори за "нормално") и че ще е поредната снаха, която след време ще се оплаква, че свекърите не искат да гледат детето ѝ (още по-често срещано, особено в тази тема)?
Всичко в този живот е навързано, нормално е някои още да не могат да го разбират, но не е нормално да се приема като нападение и обида всяко различно мнение, особено ако е изказано от по-възрастен от теб човек.

Peace

То сега мамите не искат никой да им гледа бебето, ама след 1-2 или 5г. като тръгнат на работа друга песен запяват  Mr. Green.
 Кой знае какво ще му стане, ще се счупи, ако пореве за един час в месеца или годината веднъж заради лошата си баба ( тъща/свекърва ).  

Ами ако отидат мамите с бебето си при свекървата на гости, и тя седи като дърво и пет пари не дава, че встаята има някакво си бебе, тогава пък ще бъде " ...тя е тъпа, безсърдечна и ненавижда и мен и детето ми ..."  Grinning.

# 257
  • София
[quote autor=Merida link=topic=767944.msg27777888#msg27777888 date=1395648602]
Истината е някъде там, както се казва в един филм. Whistling
Тук виждаме само едната страна- на снахата.
На мен друго ми направи впечатление: свекървата го вижда за 2-3 уикенда месечно, в компанията на младите. Нормално е да му се радва-все пак й е първото внуче. Виж майката-която го пази 2-3 пъти седмично, докато младите си вършат друга работа, ( в което няма нищо лошо Peace ), е много добра баба, ненатрапваща се и необсебваща.
[/quote]
Ами освен,за да отидем на вечеря и да го оставим на свекърва ми,да го закараме на 50км. от София,а? Чели недочели... Майка ми ли е виновна,че е от София и живее тук? Тя знае как да се държи,пита кога и дали може да го гушне,НИКОГА не се е правила на глуха когато кажа нещо и това го потвърждава и съпруга ми. Може би е така,защото е по-млада не знам.

# 258
  • София
...
Абсолютно.... ето това исках да кажа... За майка ми-естествено,че я предпочитам именно поради това,че мога спокойно да направя забележка. Но поне тя знае как да се държи и не чака да повтарям.Това не значи,че го обича по-малко,просто знае как да бъде умерена в обичта си.

Не би трябвало така да ги делиш - щом на едната баба можеш да направиш забележка, значи и на другата трябва да можеш.

# 259
Не е нужно да се репчиш. Tired
Казах само,че е нормално щом свекървата го вижда по-рядко да иска да му се радва малко повече. От майка ти ,която го вижда 2-3 пъти седмично. И го гледа САМА.  Peace

# 260
  • София
...

Не би трябвало така да ги делиш - щом на едната баба можеш да направиш забележка, значи и на другата трябва да можеш.

Може би ако тя се държеше нормално нямаше да ги деля. Да,явно ще трябва да се науча да правя забележка и на нея. Peace

# 261
  • София
Не е нужно да се репчиш. Tired
Казах само,че е нормално щом свекървата го вижда по-рядко да иска да му се радва малко повече. От майка ти ,която го вижда 2-3 пъти седмично. И го гледа САМА.  Peace

Извинявай,не исках до прозвучи така. Еми няма как да го вижда всеки ден или всяка седмица,не можем всеки свободен ден да сме там заради нея. Ами ако живееха на 500км. от София? Да,майка ми го гледа САМА,защото няма кой друг тук,а и се справя прекрасно. Свекърва ми от друга страна не е гедала деца от както е гледала своите преди 30 години... тя не може да се оправи с него все още и си го е казвала.

# 262
  • Русе
....
Ами освен,за да отидем на вечеря и да го оставим на свекърва ми,да го закараме на 50км. от София,а? Чели недочели...
'начи няма далавера в "далечната" баба, права си няма какво да се занимаваш с нея, да си купи къща на поне два ката в Сф, тогас  Laughing!

# 263
  • Бургас
...

Лошото е, че забележката към майката е нещо нормално, което може да се приеме без "последствия", а забележката към свекървата често е повод за конфликти, въртене на очи, правене напук и пр.
Баба ми едно време, когато вуйчо и вуйна са били млади, си е позволила да влиза в спалнята им и явно е пренареждала нещо. Вуйна нормално й е направила забележка. Да не ви казвам колко години се е сърдила и е имало напрежение между тях.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 11:07 от miss july

# 264
  • София
... Еми няма как да го вижда всеки ден или всяка седмица,не можем всеки свободен ден да сме там заради нея...
Ако иска да го вижда по-често и тя може да идва на гости при вас. Ако не иска - нейна работа.

miss july, обяснила съм за какво деление говоря - по отношение на забележките.

# 265
  • София
....
Ами освен,за да отидем на вечеря и да го оставим на свекърва ми,да го закараме на 50км. от София,а? Чели недочели...
'начи няма далавера в "далечната" баба, права си няма какво да се занимаваш с нея, да си купи къща на поне два ката в Сф, тогас  Laughing!

Не знам това от къде дойде...?!?! Мисля,че всеки здравомислещ човек намя да измине 50км. ако иска просто да отиде на една вечеря  #Crazy?!? Аз ли съм в грешка? newsm78

# 266
  • София
... Еми няма как да го вижда всеки ден или всяка седмица,не можем всеки свободен ден да сме там заради нея...
Ако иска да го вижда по-често и тя може да идва на гости при вас. Ако не иска - нейна работа.

Ами аз неколкократно съм казвала когато пожелаят да идват на гости-до момента са идвали само за погачата,така че...  Rolling Eyes

# 267
  • София

Ами аз неколкократно съм казвала когато пожелаят да идват на гости-до момента са идвали само за погачата,така че...  Rolling Eyes

Значи зорът да вижда внучето не е чак толкова голям.

# 268
Няма необходимост да се пврекарва свободното време с тях,идеята е да го виждат по-често,за да свикне и той с тях. Не знам,в крайна сметка той е само на 5 месеца,мисля че когато поотрасне няма да са така нещата, а и когато се роди другото бебе наистина се надявам да пренасочи вниманието поне малко.
Това не мога да разбера - защо да свиква с тях 5-месечно бебе, каква е идеята ?
Сама пишеш, ами ако бяха на 500 км. тогава как щяха да свикват ?!!!
Не се свиква по този начин.В момента бебето има нужда само от теб, а ти - от някой,
който да те отмени за няколко часа за да заредиш.

# 269
  • София

Значи зорът да вижда внучето не е чак толкова голям.

Ами явно да...не знам какво им пречи да идват, имат кола, дори има и къде да останат да спят ако решат. Съжалявам, че не живеят тук, може би ако живееха нещата щяха да са съвсем различни, но няма как да им помогна в случая. Вчера дори ми звъни и ми казва (понеже е учителка) - "Аз другата седмица излизам ваканция, защо не си вземете отпуска и не дойдете за седмица при мен?"  Съвсем тактично и обясних, че няма как мъжа ми да си вземе седмица отпуск, а и дори да може надали бихме прекарали седмица там, най - малкото защото ако той може да е почивка бихме я прекарали някъде само тримата... И естествено накрая - "Ами добре тогава ви чакам в петък!" - един вид зарежи всички планове и идвай тук, при положение, че сме били там до преди 24 часа... Ето това настояване и несъобразителност ми идват в повече. Нея не я интересува, че може да имаме някакви планове, да ходим някъде на друго място, не дай Боже да отидем при някой от моето семейство да видят бебето, което не са виждали от Януари, както баба ми и дядо ми например, а на тях той е първото правнуче (и те са сравнително млади, на около 70). И когато кажа, че ще отидем при тях и се започва - "Ама аз исках да сте тук, еди коя си леля не го е виждала и т.н., не може ли друг път да отидете"... ето това изморява.  

Общи условия

Активация на акаунт