С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Mediterraneo
Nautica, като чета такива истории се ядосвам, но не на свекървите и техните запъртъци, а на жените, които са се забъркали с тях. Не е като да не си знаела с какъв мъж се хващаш. Сама си си виновна. Не знам на колко си години, но си постъпила изключително наивно.

Абсолютно подкрепям. Приказката за оня, дето яде баницата, всички я знаем!

# 481
  • Бургас
Coming 2 life ама те и двете идват от далече..... аз я посрещнах с добре дошла на вратата. Ако майка беше дошла след нея, нямаше да ми направи впечатление, но в случая ми стана криво и на майка също. Не ми е казала нищо, но я видях как се смути.

Майка ти защо не й каза "Добре дошла и ти". На такива тъпи изцепки хич не си мълча. Най-често отговарям саркастично и уж на майтап, току виж се усетили.
Онзи ден свекъра оплюваше свой близък приятел какъв бил смотан, защото дондуркал 33 годишната си дъщеря, вместо "да я изгони". Викам му "Ти щото изгони сина си /девера/, като ти се звереше насреща и го издържахте сума ти години". Ела да го видиш как запелтечи и млъкна.
Честно казано не си ги представям свекърите да ми правят реплики относно името на детето ми, за нещо, свързано с дома ми или за нещо друго значимо. Имам чувството, че си правят сметката какво приказват пред мен, защото никога не си премълчавам. И явно по-добре.

# 482
Историята на Nautica направо ме срази. Чудя се как може да има такива хора, аз не съм се сблъсквала, слава богу. Не знам какъв съвет бих дала, но може би наистина ще й е по-добре без това семейство.

Относно имената - и аз смятам, че те са абсолютно и само привилегия на двамата родители да ги изберат! Аз май с моите ще имам повече проблеми по този параграф, отколкото с на приятеля ми.

ПП Някой може ли да ме светне какво означава БНД

# 483
БНД- баща на детето.

# 484
  • София
Аз от тук разбирам, че когато роди дете, една жена получава подаръци.  Mr. Green

# 485
  • Пловдив
Аз от тук разбирам, че когато роди дете, една жена получава подаръци.  Mr. Green

Е кво сега - за три деца не заслужавам ли диаманти?! Mr. Green А?

# 486
  • София
Янтре, за три деца заслужаваш поне Бентли, ама защо не ме светнахте по-рано, аааа? Сега след дъжд-качулка.  Mr. Green

# 487
  • където ми харесва

А аз разбрах, че е нормално да се сърдиш, за това че не са ти подарили нищо Flutter
Хайде, на бебето, бих се обидила ако няма нищо за него. Но, за себе си, не съм очаквала никога подаръци. Въпреки че, когато родих сина си, мъжа ми ми подари голям букет цветя и едно сребърно сърчице. Но, хора всякакви, живота е шарен...

# 488
  • София
Откъм букети нямам оплакване - страхотни бяха. Подаръци за бебето - колкото щеш. Както и да е, подаръците никога не са излишни за когото и да са предназначени.  Grinning Аз изобщо и не съм очаквала да получа каквото и да било.

# 489
  • където ми харесва
Откъм букети нямам оплакване - страхотни бяха. Подаръци за бебето - колкото щеш. Както и да е, подаръците никога не са излишни за когото и да са предназначени.  Grinning Аз изобщо и не съм очаквала да получа каквото и да било.
Мда, точно за очакването говорех и аз.
Но пък, когато родих дъщеря си, получих скандал пред родилното, вместо цвете. Няма да обяснявам за какво, беше грозна гледка. Още се чудя, как този човек (БНД) е такъв лайнар и къде ми е бил акъла. Дъщеря ми нищо общо няма с него Laughing
Извинявам се за офф-топика Embarassed

# 490
Ами и аз до сега незнаех, докато едно позната не ми се похвали, че получила от свекърите златно колие и гривна.
Аз от моята със сигурност знам, че няма да получа  Mr. Green
За мои РД получавам чаши за шампанско, гофретник, покривка за спалня и тоник за тяло хахаха.
Тя никога няма да се сети, въпреки че зълва ми подари лична козметика на близка приятелка като отиде да я види в болницата като е родила. Каза ми, че никой не се сещал за родилката и е много тъпо, всички обръщат внимание само на бебето и за това решила да й купи нещо. Но знам, че няма да подсети свека.

# 491
  • София
Какво им е на подаръците- гофретник, чаши за шампанско- супер са!
Аз за 11 години съм получила един душ-гел, така че не се оплаквай  Mr. Green за раждането на децата и едно цветенце не се сетиха да ми донесат

# 492
  • при късмета
На изписването на детето, майка ми се представи достойно за свекърва. Юрнала мъжа ми да взима букети, не за кой да е, за докторите  ooooh! На обяснения, че не се дават цветя на персонала от години, не вдява, както и на това, че докторите не изписват бебетата. При мен дойде напълно непозната за мен жена, грабна бебето от ръцете ми и каза да слизам. Едва я догоних но стълбите със секциото. Преоблече го набързо, напъха го в одеялото и ме избута през вратата към чакалнята. Познайте какво, там чакат за още не знам колко изписвания, обаче моята свита я няма  Shocked тичат за още цветя  ooooh! Постояхме в стаичката докато тя свали друго бебе и като се появиха ни изкара пак, че беше кучи студ.
Та предпочитах и без цветя да минат.
Сега знам майка ми защо има момичета, да не съсипе живота на някоя снаха. Родена е за свекърва.
Свекърва нямам а от свекъра получавам обкновенно тематични свещи, подноси или подобни според празника. На детето винаги подарява кола с дистанционно. Не му се сърдя, старае се човека

# 493
Благодаря за подкрепата, момичета! На останалите какво да кажа... Момичета не се чудете много, че дано да не ви идва на главата! И аз едно време се ядосвах, чудех се и се маех как може да има такива случаи, а накрая живота ти стоварва същото. Майка ми едно време казваше не се чуди много, че да не ти се дойде на главата!Чак като се гледам от страни се чудя дали това се случва на мен..Може и аз да съм си виновна, но както каза svetlina* маските почват да падатедна по една.Аз безценния й ап. не искам! В момента съм най-черната в рода за това че съм се прибрала при родителите си, а той и майка му не могат да виждат детето.Какво съм се правила толкова на обидена не могат да разберат. Сега се сърдят , че съм им се била обидила....Проблема е че свекито и е скучно и иска да се държа с нея като с майка ми. Като се видим прегръдки, целувки усмивки до  небето да и споделям, да се разхождаме двете-немога така,разберете! Гласеше се да се пенсионира, че да гледала детето?!? Все едно аз мисля да умирам вече-родих го и край!
Относно името детето си е кръстено на себе си! Слава Богу устоях на тая война!
Относно подаръците като гледам за някой е нещо нормално...останалите не се сърдете, че може накрая и цвете да не получите  Wink

# 494
За първото ни внуче подарих легло по избор на бащата и майката, което струваше 400 лв. и на което спи досега, дрешки за бебето, букет за майката. Трапезата за деня на  изписването беше от мен. Съпругът ми даде 500 лв. на майката с думите "Купи, каквото избереш за теб и детето." За всички рождени и именни дни, Коледи и по-маловажни поводи винаги има подаръци, по-малки или по-големи, според моментното финансово състояние, но никога не се е случвало да не се подари нищо. 
Очакваме друго внуче от същите родители. Аз ще му дам 500 лв. +   дрешки,  трапезата също от мен, а съпругът ми пак ще даде 500 лв. да си купят, каквото решат.
Златни неща купуваме за кръщене.
Толкова можем, толкова даваме. Малко или много е, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт