С какво ви дразнят свекървите?- 30 тема

• 57 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
K.A.G., пре-предостатъчно, аз за такива неща не съм си и мечтала.
Но по-важно в случая е отношението- и 50 лв да дадеш, важното е, че не си ги дала натяквайки, а от сърце и добро желание.

# 496
За първото ни внуче подарих легло по избор на бащата и майката, което струваше 400 лв. и на което спи досега, дрешки за бебето, букет за майката. Трапезата за деня на  изписването беше от мен. Съпругът ми даде 500 лв. на майката с думите "Купи, каквото избереш за теб и детето." За всички рождени и именни дни, Коледи и по-маловажни поводи винаги има подаръци, по-малки или по-големи, според моментното финансово състояние, но никога не се е случвало да не се подари нищо. 
Очакваме друго внуче от същите родители. Аз ще му дам 500 лв. +   дрешки,  трапезата също от мен, а съпругът ми пак ще даде 500 лв. да си купят, каквото решат.
Златни неща купуваме за кръщене.
Толкова можем, толкова даваме. Малко или много е, не знам.
Много е! Има хора, които имат много пари, но не им се откъсва. Браво на вас - не толкова за 500-те лева, и 200 да бяха все тая, а че ви пука.  bouquet
На мен прабаба ми даде пари, прадядо ми също. Свекър ми даде на БНД 200лв, на мен нищо персонално. Купил ми БНД един букет, после го чувам да се кара с брат ми, че не бил хубав - накарал брат ми той да ми купи. Родителите ми платиха раждането в частна клиника, ако ви кажа сестрата на моя бивш тогава какво изтърси : "защо отиваш там, като нямамЕ пари да ти платим" . Казвам, че си искам моя доктор,  той работи там и че нашите поемат болницата, а тя - " и там може да умреш, кво като е частна". Не, че не е вярно, но да ти го кажат седмица преди раждането си е много яко. #Crazy
Тя от не знам какъв зор реши, че ще купува количка. Аз не исках и стана скандал.  Накрая си избрах една що годе евтина, за да я вземе, но да не се чувствам като идиот да ми я купи някой, който после сигурно ще ми натяква.
Не ми пукаше кой какво е дал, само исках мир да има. Но не би.

# 497
Какво им е на подаръците- гофретник, чаши за шампанско- супер са!
Аз за 11 години съм получила един душ-гел, така че не се оплаквай  Mr. Green за раждането на децата и едно цветенце не се сетиха да ми донесат

Ние по- леките случаи де не се ли оплакваме  Mr. Green
Шегата на страна, моите не са чак толкова зле, ама имат изцепки.

# 498
  • Fort Worth, TX
Аз от тук разбирам, че когато роди дете, една жена получава подаръци.  Mr. Green

Е кво сега - за три деца не заслужавам ли диаманти?! Mr. Green А?
зАСЛУжаваме.
Искам здраве не ми трябват подаръци.Всичко си имаме.Потрябва ли ми нещо отивам и си купувам.Предпочитам практични подаръци пред такива дето трябва да ги бутам в боклука после.
В крайна сметка всеки според възможностите и желанието.Принципно не са длъжни, нали?

# 499
  • Пловдив
Аз от тук разбирам, че когато роди дете, една жена получава подаръци.  Mr. Green

Е кво сега - за три деца не заслужавам ли диаманти?! Mr. Green А?
зАСЛУжаваме.
Искам здраве не ми трябват подаръци.Всичко си имаме.Потрябва ли ми нещо отивам и си купувам.Предпочитам практични подаръци пред такива дето трябва да ги бутам в боклука после.
В крайна сметка всеки според възможностите и желанието.Принципно не са длъжни, нали?
На теб ако ти подарят диаманти и не ти трябват - дай ги насам. А спрете да бъдете толкова извисени "само здраве" . Аз искам диаманти, нищо, че за вас са боклуци. Най-малкото защото "здраве" не се подарява.

# 500
  • Mediterraneo
От никого нищо не съм получавала за раждането на децата си! Даже любимите им баби не са им подарили нищо! Комплект дрешки дори!

# 501
  • София
Преди да родя, свекърва ми постоянно ми повтаряше "Радвай се докато не си родила, защото после никой няма да ти обръща внимание".  Laughing Е, то се оказа, че и на детето ми не обръщат, така че...

# 502
  • Fort Worth, TX
Не съм извисена, а съм реалистка.Не съм тъпа, за да ми казваш , че здраве не се подарява.
И не съм казвала, че са боклуци.Всички жени обичат диаманти, само че май мъжа ти тряба да спечели от тотото , за да ги имаш и за мен важи същото.Не обичам да си правя излишни илюзии.
Говоря за онези големите диаманти дето , за да ги имаме с нашия соц статус трябва да си продадем бъбрека и пак няма да стигнат.Ти си мечтай де.Това поне е безплатно.Аз си искам здраве и това е.

# 503
  • Бургас
Аз не бих очаквала особен подарък от свекърите. Като ги познавам даже може да се наложи като тръгна да раждам аз да им давам пари, а не те на мен. За 11г. са ми подарявани 2 парфюма и един часовник от пазара QQ за 10лв /това беше преди 10г. и под натиск от страна на мъжа ми/. По поводи не се правят подаръци. Никога. Родителите ми винаги ни правят подаръци, а са с по-малко възможности от свекърите.
Онзи ден свекъра обясняваше как майка му предложила да му даде 20лв да си купят агнешко за празниците. Уж, че няма. Явно беше намек към мъжа ми да му предложи пари. Аз се направих на разсеяна. Кой каквото си е надробил, да си го сърба. Иначе малко по-късно спомена бегло, че ходил да си плаща картата за фитнеса. Е, явно не са толкова зле.

# 504
  • където ми харесва
Не съм извисена, а съм реалистка.Не съм тъпа, за да ми казваш , че здраве не се подарява.
И не съм казвала, че са боклуци.Всички жени обичат диаманти, само че май мъжа ти тряба да спечели от тотото , за да ги имаш и за мен важи същото.Не обичам да си правя излишни илюзии.
Говоря за онези големите диаманти дето , за да ги имаме с нашия соц статус трябва да си продадем бъбрека и пак няма да стигнат.Ти си мечтай де.Това поне е безплатно.Аз си искам здраве и това е.

С едно малко уточнение-не всяка жена иска и обича диамантите. Ми, честно казано, мен би ме било страх да излизам навън с бижу, което има диаманти по себе си Whistling
И честно казано, съгласна съм-предпочитам аз и близките ми да сме здрави, отколкото затрупани с диаманти. Пък нека изглеждам "извисена" в нечии очи.

# 505
  • Пловдив
Е нека ви подарят здраве. Да видя и аз как се прави. Говоря какво бих искала за подарък.

# 506
  • където ми харесва
Е нека ви подарят здраве. Да видя и аз как се прави. Говоря какво бих искала за подарък.
Янтра, ясно ни е, че никой не може да ни подари здраве. Не се хващай за една дума, че да се заяждаш. Peace Искаш да говорим кой какво иска да му подарят, за това че е родил собственото си дете? Ами, аз не искам диаманти, нито апартаменти, нито коли. Важен е жестът, може и едно цвете да е, но не да го изискваш и да тропаш с краче, защото не си получила нищо. Защото, има жени, на които никой нищо не им подарява след раждане и дори не им пука. По-добре е да си такава, отколкото сърдита, заради някакви си очаквания.

# 507
Ми, честно казано, мен би ме било страх да излизам навън с бижу, което има диаманти по себе си Whistling
Да ти кажа, не се различават на пръв поглед от циркониите, примерно.
Снаха ми имаше диаманти на годежния пръстен и понеже живееха в страна, която има диамантени мини, съм сигурна, че камъните са наистина такива. Peace

# 508
  • София
Янтра, ясно ни е, че никой не може да ни подари здраве. Не се хващай за една дума, че да се заяждаш. Peace Искаш да говорим кой какво иска да му подарят, за това че е родил собственото си дете? Ами, аз не искам диаманти, нито апартаменти, нито коли. Важен е жестът, може и едно цвете да е, но не да го изискваш и да тропаш с краче, защото не си получила нищо. Защото, има жени, на които никой нищо не им подарява след раждане и дори не им пука. По-добре е да си такава, отколкото сърдита, заради някакви си очаквания.

Е ме - на! Нищо не са ми подарили, и не ми пука. Може и сама да съм си "виновна", защото купихме всичко необходимо предварително. Но така ми беше по-добре. За мен е важно отношението към децата, и уважението към мен, разбира се. Обичат ги децата ми, да, рядко ги виждат, въпреки че живеем в 1 град, никога самоинициативно не са ги поканили, за да ги погледат, само когато ни канят на семейни събирания, но какво пък. Справяме се. Отделно, когато се събираме семейно, си прекарваме супер добре - говорим си, смеем се, понякога като заговорят за проблемите в техния род, ми става неудобно, че съм там, но вземам отношение и не се приема зле.

Според мен, човек трябва да живее добре със себе си, а не да разчита, че собственото му щастие е в ръцете на някой друг. От там нататък - ако ще да се виждате, ако ще да си подарявате и ако ще подареното да е практично, винаги има мир.

# 509

Според мен, човек трябва да живее добре със себе си, а не да разчита, че собственото му щастие е в ръцете на някой друг. От там нататък - ако ще да се виждате, ако ще да си подарявате и ако ще подареното да е практично, винаги има мир.

Съгласна съм и го прилагам, спим спокойно с ММ, но и той има принос в отношенията ни с неговите родители.

Общи условия

Активация на акаунт