Майчинството счетоводно-59

• 37 261
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Майка трябва да излезе 45 дена преди раждане  на 19.10.2013г.– само че излиза на 15.11.2013г. покъсано.

Губи дните от 19 ти октомври до 15 ти ноември и няма да ползва 410 дни обезщетение за бр и раждане,а по-малко с горните дни.Наистина да види с ПИК код в сайта на НОИ

# 226
  • София-Младост
Майка трябва да излезе 45 дена преди раждане  на 19.10.2013г.– само че излиза на 15.11.2013г. покъсано.

Губи дните от 19 ти октомври до 15 ти ноември и няма да ползва 410 дни обезщетение за бр и раждане,а по-малко с горните дни.Наистина да види с ПИК код в сайта на НОИ
Елфи, в този случай според теб третият трябва ли да изравнява дните да са 135...според мен не, но да си питам.

# 227
  • Пловдив
Елфи, в този случай според теб третият трябва ли да изравнява дните да са 135...според мен не, но да си питам.

И според мен не трябва.Майката просто ги губи.Ако ЛЛ е включил тези дни в третия болничен,от НОИ ще върнат болничния за корекция.Майката по свое желание не е ползвала част от 45 дневния и затова губи дните

# 228
  • София-Младост

И според мен не трябва.Майката просто ги губи.Ако ЛЛ е включил тези дни в третия болничен,от НОИ ще върнат болничния за корекция.Майката по свое желание не е ползвала част от 45 дневния и затова губи дните
Точно това е направила като чета дните.

# 229
  • София
Благодаря за бързите отговори. Докторката при издаването и на третия болничен и е казала, че се прави изравняване. Третия болничен и е приет и само ни върнаха да подадем декларация по чл. 50 и 51, защото сме забравили. А дали ако питам в НОИ ще ми кажат до коя дата ще са тези 410 дена?

# 230
Благодаря за бързите отговори. Докторката при издаването и на третия болничен и е казала, че се прави изравняване. Третия болничен и е приет и само ни върнаха да подадем декларация по чл. 50 и 51, защото сме забравили. А дали ако питам в НОИ ще ми кажат до коя дата ще са тези 410 дена?

Да, ще ти кажат (макар че е по-редно от счетоводството да ти кажат, дори да ти издадат заповед с датите). В сайта на НОИ също ще можеш да ги видиш в справката за болничните с ПИК.

# 231
Здравейте!Някой може ли да ми обясни какво означава код за временна нетрудоспособност 0.Предадох болничен за общо заболяване,а в сайта на НОИ с ПИК пише  - код за временна нетрудоспособност 0.

# 232
Здравейте!Някой може ли да ми обясни какво означава код за временна нетрудоспособност 0.Предадох болничен за общо заболяване,а в сайта на НОИ с ПИК пише  - код за временна нетрудоспособност 0.-Няма такъв код, вероятно данните от документа все още не са въведени.

# 233
Здравейте  Simple Smile
последната седмица на февруари майка ми (т.к. настоящия ми адрес е различен от постоянния) подаде документите ми за еднократна помощ за дете и за детските надбавки . Кога мога да очаквам превод и по двете?

Благодаря Ви   bouquet  bouquet  bouquet

# 234
здравейте дами искам да попитам имам общо 5 години и 8 месеца трудов стаж .ОТ 2 ГОДИНИ СЪМ БЕЗРАБОТНА  искам да попитам мога ли да вземам 2 години майчинство благодаря предварително .....хубав ден Simple Smile

# 235
  • София-Младост
здравейте дами искам да попитам имам общо 5 години и 8 месеца трудов стаж .ОТ 2 ГОДИНИ СЪМ БЕЗРАБОТНА  искам да попитам мога ли да вземам 2 години майчинство благодаря предварително .....хубав ден Simple Smile
Може, стига да сте осигурена на ТД.

# 236
Значи може да се водя във някоя фирма на трудов договор така ли.

# 237
  • София-Младост
Значи може да се водя във някоя фирма на трудов договор така ли.
Да.

# 238
Благодаря за информацията много  Hug

# 239
Извинявам се ,че за трети път поствам моя въпрос но тъй като не получих отговор се чудя въпросът ми за тази тема ли е????                                                                                                                                                     Здравейте!Бременна съм след ИКСИ и съм в болничен от деня на пункцията.180 -те дни болнични ми приключват на 25 март а 45-те дена преди ВРТ ми започват от 9 май.За този месец и малко без болничен ще се явя на ТЕЛК.От ЖК ще ми дадът документа за ТЕЛК на 26 март.Въпросът ми е следния:Документът за ТЕЛК преди да изтече последният болничен ли се подава или може и ден,два след като е изтекъл?Объркано стана  Embarassed дано сте разбрали въпроса ми.Благодаря предварително bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт