Майчинството счетоводно-59

• 37 281
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • В полите на Пирин планина
Извинявам се ,че за трети път поствам моя въпрос но тъй като не получих отговор се чудя въпросът ми за тази тема ли е????                                                                                                                                                     Здравейте!Бременна съм след ИКСИ и съм в болничен от деня на пункцията.180 -те дни болнични ми приключват на 25 март а 45-те дена преди ВРТ ми започват от 9 май.За този месец и малко без болничен ще се явя на ТЕЛК.От ЖК ще ми дадът документа за ТЕЛК на 26 март.Въпросът ми е следния:Документът за ТЕЛК преди да изтече последният болничен ли се подава или може и ден,два след като е изтекъл?Объркано стана  Embarassed дано сте разбрали въпроса ми.Благодаря предварително bouquet.

Явно никой няма информация, тъй като е доста специфично. Можеш да напишеш един мейл на НОИ с въпрос.

# 241
Благодаря Simple Smile.

# 242
  • Пловдив
Цитат на: тонито7 link=topic=767946.msg27728562#msg27728562 date=1395127995
Здравейте  Simple Smile
последната седмица на февруари майка ми (т.к. настоящия ми адрес е различен от постоянния) подаде документите ми за еднократна помощ за дете и за детските надбавки . Кога мога да очаквам превод и по двете?

Благодаря Ви   bouquet  bouquet  bouquet

Чакаш плащане след 15 ти март.Тъй като си подала накрая на февруари може да те включат направа за април.Понякога и така правят.Попитай в социалните,където си подала

Извинявам се ,че за трети път поствам моя въпрос но тъй като не получих отговор се чудя въпросът ми за тази тема ли е????                                                                                                                                                     Здравейте!Бременна съм след ИКСИ и съм в болничен от деня на пункцията.180 -те дни болнични ми приключват на 25 март а 45-те дена преди ВРТ ми започват от 9 май.За този месец и малко без болничен ще се явя на ТЕЛК.От ЖК ще ми дадът документа за ТЕЛК на 26 март.Въпросът ми е следния:Документът за ТЕЛК преди да изтече последният болничен ли се подава или може и ден,два след като е изтекъл?Объркано стана  Embarassed дано сте разбрали въпроса ми.Благодаря предварително bouquet.

Не ти отговаряме,не защото не искаме.Може също да попиташ АГ то,който ще те предложи за ТЕЛК

# 243
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Извинявам се ,че за трети път поствам моя въпрос но тъй като не получих отговор се чудя въпросът ми за тази тема ли е????                                                                                                                                                     Здравейте!Бременна съм след ИКСИ и съм в болничен от деня на пункцията.180 -те дни болнични ми приключват на 25 март а 45-те дена преди ВРТ ми започват от 9 май.За този месец и малко без болничен ще се явя на ТЕЛК.От ЖК ще ми дадът документа за ТЕЛК на 26 март.Въпросът ми е следния:Документът за ТЕЛК преди да изтече последният болничен ли се подава или може и ден,два след като е изтекъл?Объркано стана  Embarassed дано сте разбрали въпроса ми.Благодаря предварително bouquet.

А какво казва лекарят, който ти издава болничните? Обикновено те си знаят какво да правят...

# 244
Здравейте,
полага ли се някакво парично обезщетение ако майката се върне на работа в началото на първата година от майчинството? За втората зная, че се получават 170 лв. - половината на 340 лв. Но за първата има ли нещо и какви документи се подават? Благодаря ви.
  bouquet

# 245
Добро утро,
може ли да ми кажете еднократната помощ при раждане още ли се изплаща в брой в социалните или има друг метод сега. Преди почти осем години ми платиха в брой в социалните ако не се лъжа 200/250 лева беше, и ми писаха на акта за раждане на гърба, че съм получила сумата. Сега как е реда?
Благодаря ви предварително.

# 246
  • Пловдив
Добро утро,
може ли да ми кажете еднократната помощ при раждане още ли се изплаща в брой в социалните или има друг метод сега. Преди почти осем години ми платиха в брой в социалните ако не се лъжа 200/250 лева беше, и ми писаха на акта за раждане на гърба, че съм получила сумата. Сега как е реда?
Благодаря ви предварително.

Или в пощата или по банков път.Това се сега възможностите.Пак пишат на акта на гърба.Затова не го ламинирай преди да вземеш помощта

полага ли се някакво парично обезщетение ако майката се върне на работа в началото на първата година от майчинството?

Не

# 247
Здравейте,

Искам да попитам за болничните. Бременна съм в края на втория месец. Ужасно ми се спи и постоянно ми е лошо а работата ми е много динамична, отговорна и натоварена и много се измъчвам. Имам и заболяване на щитовидната жлеза и се притеснявам да не се наруши нивото на хормона на жлезата което, четох че може да повреди плода.

Имам непрекъснати усигоровки и разбрах че може да се вемат до 180 календарни дни болничен в годината, и то ако наблюдаващия лекар прецени. Тези 180 дни включват ли 45те дни преди раждането и от какво зависи дали ще ми ги дадат? Също как влияят на изплащането на майчиството в последствие?

Благодаря и хубав ден на всички.

# 248
Не се притеснявай!Говори с гинеколога си и той ще започне да ти пуска болнични. Ако се налага преди 45-те дни ще си пуснеш ден-два пл.отпуск и после продължаваш с болничните. Леко бременеене:)

# 249
  • Пловдив
Тези 180 дни включват ли 45те дни преди раждането не,не се включват и от какво зависи дали ще ми ги дадат? от лекарят.ако този не ти дава,смени го Също как влияят на изплащането на майчиството в последствие?ако 18 м преди първия ти болничен си осигурена на едно и също,болничният не влияе негативно на бъдещето обезщетение

За жлезата-следиш я с кръвни изследвания редовно и си пиеш хапчетата.Жени с нарушена щитовидна функция забременяват и раждат здрави бебета

# 250
Мисля, че не се включваха тези 45 дни, защото те са за раждане. 180 дни болничен се водят за общо заболяване  Peace   Говори с наблюдаващия ти доктор, той ще знае. Не си първата, няма да си последната ползваща такъв болничен  Peace   Леко бременнеене и още по-леко раждане   bouquet

# 251
Моята работа беше свързана с тежък физически труд, затова от деня в който разбрах, че съм бременна бях в болнични. Имах едно прекъсване от 10 дни в които бях неплатен отпуск. Болничния 45 дни преди раждане няма общо те 180-те.
Лека бременност.

# 252
  • вече Пловдив
Здравейте!
На 31.03. ми изтичат 4-те месеца на БТ, тъй като напуснах работа по взаимно съгласие. Кога трябва да подам декларация 7 в НАП?

# 253
  • София-Младост
Здравейте!
На 31.03. ми изтичат 4-те месеца на БТ, тъй като напуснах работа по взаимно съгласие. Кога трябва да подам декларация 7 в НАП?
Май  месец.

# 254
  • София
Аз съм по същия начин - вече в болнични. Колегите не бяха много доволни, но мисля, че бебче е най-най-важно.
Успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт