Майчинството счетоводно-59

• 37 179
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • вече Пловдив
Благодаря, Ала-Бала   bouquet

# 256
Тези 180 дни не включват 45-те дни преди раждането. Ако болничният ти е непрекъснат, не влияе на майчинството ти, но не съм сигурна какво става, ако накрая си вземеш платена отпуска Tired сметни си ги, ама мисля, че ако след седмица-две излезнеш в болничен ще ти стигнат без проблем  Peace виж колко дни ти остават до термина Simple Smile
Лека бременност  Hug

# 257
  • Пловдив
Ако болничният ти е непрекъснат, не влияе на майчинството ти

Не е така.Дали ще влияе не зависи от непрекъснатостта на болничния,а от осигуровките 18 м преди първия болничен

# 258
  • Точно където трябва
Ако болничният ти е непрекъснат, не влияе на майчинството ти

Не е така.Дали ще влияе не зависи от непрекъснатостта на болничния,а от осигуровките 18 м преди първия болничен
Напротив. Болничният трябва да е непрекъснат, за да се вземе за база за майчинството времето преди това. Ако се прекъсне, за база вече ще се взема времето преди новия, а така базата ще включва болничен и майчинството ще е по-ниско. Дано съм ясна.

# 259
  • Пловдив
Напротив. Болничният трябва да е непрекъснат, за да се вземе за база за майчинството времето преди това. Ако се прекъсне, за база вече ще се взема времето преди новия, а така базата ще включва болничен и майчинството ще е по-ниско. Дано съм ясна.

Напротив,Ели

Няма как да не се вземе като база болничните по време на бременността.ВИНАГИ СЕ ВЗИМАТ,защото базата за всички майки е 18 м назад от 45 дневния.Дори да не са си прекъсвали болничния по време на бременността.Всички майки са поставени пред равни условие и базата за всички е една и съща като период

Прекъснат,непрекъснат,не променя базата за обезщетението за бременност и раждане.А дали болничният за общо заболяване по време на бременността ще намали обезщетението за бр и раждане зависи от осигуровките на бременната 18 м назад

# 260
  • Точно където трябва
А каква е идеята на непрекъснатият болничен?

# 261
Имам осигуровки от последните 5 месеца искам да си взема болничен , но незнам дали това ще повлияе на майчинството.В момента се водя че работя . Здравно осигуровки имам платени и за 3 год назад . Ох извинявам се за въпроса но не съм наясно с тези неща . 3 год бях извън Бг и сега се опивам да оправя тук нещата . Бременна съм в 4 месец. Благодаря

# 262
това което аз знам е, че болничният ти е 80% от еди каква си база, а майчинството ти е 90% от същата база. Но не съм спецялист, само изказвам мнение  Peace

# 263
Болничният е 80% от базата, а майчинството е 90% от базата. Ако има прекъсване преди 45-те дни за база на майчистовото ще се вземе базата от която е изчислен болничния преди това и платения отпуск преди 45-те дни. Ако има непрекснати болнични 90% ща са в/у същата база, в/у коята са били изчислени и болничните преди това.

Имам осигуровки от последните 5 месеца искам да си взема болничен , но незнам дали това ще повлияе на майчинството.В момента се водя че работя . Здравно осигуровки имам платени и за 3 год назад . Ох извинявам се за въпроса но не съм наясно с тези неща . 3 год бях извън Бг и сега се опивам да оправя тук нещата . Бременна съм в 4 месец. Благодаря

Колко общо стаж имате в БГ?

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 15:14 от AnMary

# 264
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ !ВЧЕРА ПИТАХ ЗА ЕДИН ЕДИН ВЪПРОС ,ТЪЙ КАТО ОТ ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЪМ НА РАБОТА А ИМАМ ОБЩО 5Г.И 8М. ТРУДОВ СТАЖ МОГА ЛИ ДА ВЗЕМАМ МАЙЧИНСТВО 2 Г.От тука ми отговориха че може ако се водя на трудов договор във някоя фирма.От друго място ми писаха че можело и 2 месеца преди да изляза по майчинство . Thinking

# 265
  • София-Младост
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ !ВЧЕРА ПИТАХ ЗА ЕДИН ЕДИН ВЪПРОС ,ТЪЙ КАТО ОТ ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЪМ НА РАБОТА А ИМАМ ОБЩО 5Г.И 8М. ТРУДОВ СТАЖ МОГА ЛИ ДА ВЗЕМАМ МАЙЧИНСТВО 2 Г.От тука ми отговориха че може ако се водя на трудов договор във някоя фирма.От друго място ми писаха че можело и 2 месеца преди да изляза по майчинство . Thinking
То може и два дни по принцип...какво точно питаш? Необходим е поне  1 работен ден, за да влезе в сила ТД, след това си подаваш болничният за бременост и раждане и съпътстващите документи.

# 266
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ДАЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ МЕСЕЦИ ТРЯБВА ДА ВНАСЯМ САМО ЗДРАВНИ КОИТО СА 16,80 ЗА ДА МОГА ДА ВЗЕМАМ МАЙЧИНСТВО 2 ГОДИНИ .Защото със първото детенце се водих във една фирма и внасяхме близо 6 месеца по 160 лева някъде бяха.

# 267
  • Пловдив
А каква е идеята на непрекъснатият болничен?

Който има нужда му дават болнични докрая.Има момичета с инвитро,спонтанни аборти и други проблеми.Те не бива да ходят на работа поради здравословни причини.Има такива,които са фиктивно назначени и им е по-изгодно да са в болничен.Варианти и нужди от непрекъснат болничен много

Прочети няколкото мнения в темата.Отговорила съм дали и кога влияе болничният.Само с 5 м осигуровки през целия ти живот няма да ти плащат болничния първия месец,защото се изискват 6 м стаж през целия ти живот.Ако имаш друг стаж,нещата стават други

# 268
  • Точно където трябва
Болничният е 80% от базата, а майчинството е 90% от базата. Ако има прекъсване преди 45-те дни за база на майчистовото ще се вземе базата от която е изчислен болничния преди това и платения отпуск преди 45-те дни. Ако има непрекснати болнични 90% ща са в/у същата база, в/у коята са били изчислени и болничните преди това.
Това много не го разбрах. Embarassed Или поне както го разбрах подкрепя тезата ми по-горе. В момента съм в болничен и ще съм така до началото на 45-дневния. До колкото знам така за база на майчинсвото ще се вземе базата, от която е изчислен този болничен т.е. базата ще е времето преди това.  
♥Elfita♥ казва, че това няма никакво значение и допускам, че е права т.е. е по-добре да не съм задълго в болничен/ въреки, че аз нямам избор/. Та къде е истината?

# 269
  • Пловдив
В момента съм в болничен и ще съм така до началото на 45-дневния. До колкото знам така за база на майчинсвото ще се вземе базата, от която е изчислен този болничен да,така се прави за всички месеци в болничен т.е. базата ще е времето преди това.  не може да се каже,че базата,ще е времето преди първия ти болничен,защото тези месеци няма да ти влизат в базата чисто физически,защото взимат 18 м преди 45 дневния ти.но чисто финансово тези месеци ще са в  базата ти и те ще съвпадат като сума с тези преди първия ти болничен,ако 18 м назад преди първия ти болничен за общо заболяване си осигурена на една и съща сума.Така ли е при теб?Искате да се обобщи,а знаете,че случаят на всяка бременна е различен

Общи условия

Активация на акаунт