Отговори
# 165
Честита Баба Марта и от мен!

♥Пандичка♥ ще се радвам да споделиш как диетата се отразява на кърмата, че и аз имам да свалям доста килограми...

# 166
Здраве желая и весела баба Марта!

Аз минавам набързо, за да напиша какво на мен ми помага при запушване, че за жалост честичко ми се е случвало.

bebetoo Освен компресите със зелеви листа можеш да правиш и следното: Много горещ компрес от примерно напоен памперс с вряла вода (изчакваш да изстине, за да не те опари и налагаш), колкото по-топъл е, толкова по-добре. Веднага след тази процедура/след изстиването на компреса, налагаш с ледчета (в найлонова торбичка). Между кожата и ледчетата е хубаво да има плат, защото и студеното гори. След това масажираш и отново налагаш с горещ компрес. Веднага след това гърдата е по-поддатлива на напълно изпразване. Първо сукане, после помпа - докато гърдата съвсем омекне. При мен помпата е задължителна в първия ден от запушването. Целта на редуването горещо-студено е да се провокира разширяване и свиване на каналчетата.
Аз пия парацетамол веднага след кърмене. Той освен температуропонижаващо има и противовъзпалително действие.
На последно място - едва ли е мастит... това е най-крайната диагноза и е сериозна. По-скоро е предмаститно състояние, затова е хубаво да действаш бързо, адекватно и да постоянстваш.
Честито! Simple Smile значи вече нямаш запушване Wink

Ивичка И Яна ми е правила подобни номера. Щом суче нощем значи е редно да се научи да го прави и денем. Можеш да се изхитряваш да я успиваш. Повиване, полюшване действат дори да е много гладна. Като я успиш - предлагаш. Гледай да си в най-комфортната и за теб поза, в която да поема възможно по-малко въздух. Яна много се нервира от силната струя мляко, гълточи въздух като някоя жаба.

бейбифейс Оправиха ли възпалената жлезичка? И аз имах подобен проблем. Предишната ми гинеколожка ми направи марсупиализация дори(в случая това е най-доброто решение), но за жалост неуспешна, защото наскоро пак се възпали. Вероятно е и до организъм, защото моят има склонност към сраствания и изглежда това се с случило и с отвора от манипулацията. Има вариант да се пукне само, но съществува риска и да стане кистичка...

Памперси ползвам на бейбилов, вече тройката, досега нито един не ми е пропуснал - за цяла нощ, защото тогава слагам (но тя вече престана на ака нощем). Пеленките от плат се случвало да пропуснат, когато количеството е било голямо. Практикувам ЕБХ и й знам ритъма долу-горе... той е трудоемко честичък, но затова нямам пропускания.

Зеленко Скорошно оздравяване на момата! Как е Лимон?

Благодаря за отговорите за кремче против подсичане.
Леонаронс това кремче може ли да се ползва с пеленките или трябва да се слага хартиена подложка?

Оправи се дупето. Вече я оставям по голо дупе още по-често и по-дълго.

бай-бай

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 11:09 от Nuriii

# 167
  • София
Здравейте момичета! Честита Баба Марта на всички! Да сте живи и здрави, и много радост да ви носят дечицата! В къщи днес е истински празник. Сина ми прави мартенички на всички близки и за децата от училище, като рисува и малки картички. Много е щастлив  Simple Smile, още е в тази възраст, в която  превръща малките неща в нещо специално.
Малката вчера ми разказа играта, след като до 10 сутринта спа-нервничи и плака цял ден. Място не можа да си намери. Мисля, че коликите се завърнаха. Сега спи и бързам да изчистя кухнята и да направя бисквитена торта за довечера, пък и на един кекс по рецепта на Рудолф съм хвърлила око. Ако рецептата е сполучлива ще се похваля Blush. На диета минавам от понеделник. По-лесно ще ми бъде след като ММ замине да бачка в чужбина да я пазя.
Чао и лек ден на всички!
П.П. Приеха ме в групичката във facebook, за което съм благодарна, но нещо не се ориентирам кой ник на кое име отговаря и засега се чувствам по комфортно във форума.

# 168
Честита Баба Марта! Веселички и здравички да са дечицата ни, че и ние покрай тях! Mr. Green

# 169
Честита Баба Марта.  Да сте здрави, румени и засмени  Hug
Мама Тодорова, това което описваш при вас с яденето е  Shocked Мойто момиче легне ли в коша и заюсва на момента. Случвало се е да спи, става, сменям пампи, храня я, товаря я в количката за разходка и тя пак заспива  Shocked И така спи, до момента в който се приберем у дома. 4 часа да сме на вън - няма да се събуди за ядене. Мързеланка явно е моята  Mr. Green
А като каза хамалогии...Имам чувството че с Йоана подготовката ни за излизане е много по-голяма от колкото беше с каката. Подготвям чанта с памперси, шише с вода за пиене и такова за АМ - нищо не използваме ама за всеки случай  ooooh! Количката - постелката, покривалото, да се облека аз, нея и винаги минават поне 20-тина мин. Пък ако е почивен ден и излизаме с каката  #Crazy още по-зле  hahaha
Ронкис вие на ортопед ли сте ходили?!? И какво им гледат на ултразвук. Аз 2 пъти съм носила каката на ортопед, дори не е ставало на въпрос за преглед на УЗ  Thinking
Панди, честит минус. Още доста да имаш  Hug
Нури, мерси за съвета. Проблемът е че тя суче когато тя си реши. Ето снощи не искаше. Дра се, вика, гладна - аз тикам да и запуша устата, тя се дърпа назад. И пак стана по нейната  Confused А вечерта преди да я изкъпя как ми изкара акъла. Пак така гладна и аз гледам да и дам да суче. Дърпа се назад, напъва се, реве и в промеждутъка се прави че цоква. Ама явно е текнала по-силна струйка. Като се задави това дете - почервеня за секунди, не диша, взе да посинява  Cry Обърнах я с лицето на долу и взех да я тупам, че се освести. Но така ме ратрепери  ooooh!
И по тоя повод да попитам мами с 2 и повече дечица - При задавяне на бебето, помага ли духване в лицето за да може да си поеме въздух или това е грешно?!? Никога не съм го практикувала, макар да съм чувала че някои така правели  Thinking
Миленски - добре дошла в групата. Има 1 документ - кой къде се намира. Там можеш да се ориентираш за имена/никове  Peace

Днес съм яхнала метлата от 5 сутринта, когато ставах да топля водя за АМ. Ама пусто, така е като живееш с др хора освен мъжа и децата  #2gunfire И при всяко ядосване ме стяга гушата и ме хваща задуха. Заради другите се мъча аз  #2gunfire
Каката днес със ставането се чудеше къде отиде - при баба си в магазина... с баща си. Накрая дойде мама на гости да ни подари мартенички, че тръгна с нея. Скучно и е у дома уикендите и особено с това мъгляво и дъждовно време  Tired И днес ще се гледкаме 2-те с Йоанка.
Мисля и аз да забъркам 1 кекс (имам си нова тава-подарък Делимано  Flutter ) ама ще помисля още преди да се хвана  Blush
Хубав ден на всички  Hug

# 170
Честита баба Марта! Бъдете живи и здрави, вие и семействата ви!  smile3503
Един въпрос към Пандичка и други любители на фотографията...Искам да направя фотосесия на бебчо. Можете ли да ми кажете колко голям е хубаво да бъде, както и да ми препоръчате някой фотограф. Чудя се дали ако отидем тримата с ММ и него е някое фото ще стане добре или да ангажираме фотограф. newsm78
Нищо не разбирам по темата и затова питам   bouquet Благодаря!
Хубави почивни дни на всички

# 171
Котката нещо се губи и maggi_m....

Къде сте момичета

# 172
Здравейте мами, честита баба Марта! Нека вие и бебоците сте много здрави и усмихнати, а те да имат незабравимо,красиво и щастливо детство.
ronkis да бебето записах на ясла, защото бройките се заемат и така да сме сигурни и спокойни, че мястото ни е запазено, да не се притесняваме после дали ще го приемат или не Simple Smile Нищо че септември 2015 е много далеко Simple Smile
Отново за пъпките, освен по лицето доста усилено слизат и надолу по телцето, гърдички, коремче, гръбче, дори на места е на огнища-много са и червени... Ако пак питам педиатърката възможно е да каже, че е претоплено или от храната която ям... #2gunfire направо ще се побъркам вече, постоянно излизат нови и нови.. станал е като някой пъпчасал тинейджър  Laughing #Crazy
Днес при нас е много лошо времето и нестава за разходка, дано не е такъв целият Март месец, че много ни хареса по разходки Simple Smile Хубав ден на всички   Sunglasses

# 173
Иви4ка, дано скоро си влезете в ритъм с кърменето!  Praynig Благодаря ти, че така се вълнуваш с мен за диетката.  Hug Засега всичко е ОК, не усещам глад въобще, даже вчерашният плодов мина съвсем ок.

Ketbg, след първата четворка не намирам разлика в кърмата, пу-пу.  Praynig Но и аз съм взела мерки. Ям ядки, особено орехи, пия над 2л течности, от които 3 огромни чаши чай за кърмачки, а от вчера правя и врели бани на гърдите под душа.

Денислава, аз бих препоръчала Калина. Специализирана е точно в детска/семейна фотография, но през последните гоини доста нашумя и вече май е по-трудно със записването на час. https://www.facebook.com/KalinaMeSnima Конкурентка й е Надя Джамбазова (потърси я и нея във фейса), мисля че Кайлис се е снимала при нея, но доколкото знам тя не обича да ползва "рквизит" - разни кошници, куфари и т.н. за декор, а обича изчистение снимки, та зависи какво искаш ти. Дано съм била полезна.  Hug

И накрая да ви се похваля с чисто новата си Количка Уникална е! Много лека, но и стабилна, маневрена, сгъва се с поглед, адски функционална. И ми влиза в багажника на колатаааааааааааа  newsm44 Нямам търпение да я сефтосаме.  Blush Heart Eyes

# 174
 ♥Пандичка♥ честита количка, много е хубава, със здраве да си я ползвате и много прекрасни разходки Simple Smile

# 175
Здравейте,
Честита Баба Марта. Да сте здрави и вие и бебоците, каките, батковците, татковците.

Аз да се похваля, колегите ми дадоха парички за бебо и ще му купя триколка и колело за баланс.

МамаТодорова, Ронкис, мерси момичета.

Аз купх памперди на Клевър. Приличат на Памперс премиум кеар. Сега ги пробваме и ще пиша.

# 176
Здравейте майчета! Simple Smile Влизам да се отчета и похваля и тук. На 04.02.2014 г. се роди нашето сладко бебче Диляна. Роди се нормално - 2.910 гр., 47 см. в 22:30 ч. вечерта.  Бях помолила във ФБ някой да ме добави, но го направих в коментар, което предполагам е моя грешка и не е било отразено.

Честита Баба Марта! Бъдете здрави и много щастливи вие и бебчетата ви!  Hug  bouquet

# 177
Честита Баба Марта.  Да сте здрави, румени и засмени  Hug
Мама Тодорова, това което описваш при вас с яденето е  Shocked Мойто момиче легне ли в коша и заюсва на момента. Случвало се е да спи, става, сменям пампи, храня я, товаря я в количката за разходка и тя пак заспива  Shocked И така спи, до момента в който се приберем у дома. 4 часа да сме на вън - няма да се събуди за ядене. Мързеланка явно е моята  Mr. Green
А като каза хамалогии...Имам чувството че с Йоана подготовката ни за излизане е много по-голяма от колкото беше с каката. Подготвям чанта с памперси, шише с вода за пиене и такова за АМ - нищо не използваме ама за всеки случай  ooooh! Количката - постелката, покривалото, да се облека аз, нея и винаги минават поне 20-тина мин. Пък ако е почивен ден и излизаме с каката  #Crazy още по-зле  hahaha
'
Хахахаха,Ивичка,тая дума "заюсва"не бях я чувала мнооого отдавна,посмях се с най-добри чувства Joy Ми така сме с яденето ,как иначе се качват 2 кила за един месец Rolling EyesАко излизаме пък с каката я юркам да се приготвя бързо бързо и да го оправя и него и навън ми бута количката,върши много неща вместо мен ,няма да ми е само за украса я hahaha
Панди,честита нова количка,изглежда много лека и маневрена!!!
Catseye,честита Диляна!Да е жива и здрава мъничката буболечка!
Елг,айде пробвай и докладвай да ги видим и Билските пампита що за стока са.
чЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИчКИ МАМИТА И БЕБОЦИ!ДА СТЕ ЖИВИ,ЗДРАВИ,РУМЕНИ И ЗАСМЕНИ!!!

# 178
  • София
Честита Баба Марта и от мен момичета  Hug Пиша само,за да честитя,че цял ден се разправям с гости и да ви се похваля - подариха на бебо шезлонг.Много е готин.Пробвахме го веднага и доста му харесва.Даже сега спи там  Mr. Green
Панди честита количка.Със здраве да си я ползвате  Wink
Catseye честита дъщеричка.Много да те радва и слушка  Hug
Ние ползваме памперси на Памперс и съм много доволна.Няма пропуснато дори да е пишкал много,а това е почти винаги  Mr. Green Бях взела на Пуфис и не ми харесаха  Crossing Arms
Това ще е от мен за сега.  Hug

# 179
  • София
ЧБМ,бедете много здрави,спокойни и щастливи....Нашата мартеничка днес Simple Smile

Аз днес купих от памперсите на Била. Имам обаче още за два дни от другите. Като ги почнем в понеделник ще ви кажа как са. Като цена са 13лв. за 56бр. Изглеждат ми на пипане много мекички-по мекички са от тези на Памперс (купени от Германия).
♥Пандичка♥ честита колика,много е хубава. Нашата е Quinny Buzz 4 и съм също много доволна. Като мерцедес е Simple Smile
Ivi4kaДа,на ортопед. С ултразвук му гледат ставите на крачетата-тазобедрениете дали всичко е ОК. Иначе по повод оказване на първа помощ и аз много се замислям. В неонатологията когато искат бебето да си поеме въздух рязко му бутат главата назад.Като това става с показалеца и средния пръст го бутват по челото-надявам се да ме разбирате.Получава се като отмятане на главичката. Така се отваряла трахеята и въздуха влизал лесно.  newsm78
milensky1980и аз не се ориентирам с никовете във фейсбук. Ту си ми е по добре...
Сияна А в нета ли става записването?Ще направя същото и аз  newsm78 Че с баткото връзки извадихме ама тука не знам дали ще стане пак.
После пак ще пиша-сега ще влезна в сайта на градините да видя какво става.
Системата е заключена  newsm78 Как се кандидатстваше...нещо не мога да се справя...

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 18:24 от ronkis

Общи условия

Активация на акаунт