Отговори
# 180
Честита Баба Марта милички! Благодаря ви за съчуствието. Почнах да се повъзтановявам вчера идва педиатърката с бебо всичко е чудесно! Аз имам малко проблеми с кърменето и това ще отмине. Когато мога пак ще пиша. Честити придобивки на мамите и честито на новата мама само щастие и късмет!

# 181
Здравейте мили мами и Честита Баба Марта на всички!
Пише ви една "новоизлюпена" мама!Нямам много опит с форумите,но темата много ми хареса пък и е точно за нас и реших да се включа и аз!Тази година станах за първи път майка.Чудото се случи на 2 януари!Съвсем неочаквано,термина ми беше за 11 януари!Бях решила да родя по естествен начин,но с течение на обстоятелствата се наложи секцио по спешност!Спука ми се мехура,но 4 часа по-късно нямах никакви болки,дори и след системата.За щастие всичко мина нормално и ми се роди едно прекрасно момченце.Роди се 2760гр. и 49 см. ЗПървият месец вече тежеше с  1100гр.  повече.Първата ваксина се наложи да я отложим с една седмица тъй като имаше сополки и за тази една седмица беше наддал с 450 гр. с една дума детето ми е от яшничките  Grinning Имахме съвсем малко колики които бяха за няколко минути и се изразяваха с малко рев и свиването на крачетата!Започнах да му давам чай от копър и спряха,сега сме на 2 месеца и нямаме никакви колики!Дали от копъра или от режима който се опитвам да спазвам стриктно да яде на 3 часа изчезнаха коликите,нямам никаква представа.Вече 1 месец почнахме със сокчетата и много ни харесват пие ги с удоволствие. Wink Минахме и през гъбичките в устата,но слава богу и това отмина бързо,благодарение на старомодният метод със содата и меда,тъй като лекарката ми изписа дектарин,но той от 1 месец вече е спрян и го няма по аптеките.Сега сме малко болни,но не е нещо сериозно,само сополки и лека кашлица!Получихме и обрив по цялото тяло,едни ситни пъпчици с бели връхчета.Педито каза,че още се чистел и били вследствие от някакви хормони.Но аз имам подозрение,че може да са вследствие от памперсите,тъй като се зачетох тук че и други бебковци са получили от памперс ! Надявам се и това бързо да мине.Иначе маникат ми е много кротко и добро дете спи си,яде си,игра и започна вече да "говори"!Исках да ме посаветва някоя мама за въпроса с разходките,тъй като все още ме е страх да го изкарвам за повече време навън за да не се разболее!Някоя мама да сподели как е при нея Simple Smile Това е общо взето от нас !Много ми харесва темичката и ще се старая по-често да влизам Simple Smile

# 182
Хайде Честит първи март и от мен!!! Малко късничко, ама по-добре от никога. Ронкис, благодаря за сладурския поздрав от твоето детенце.

Аз днес май успях да изкарам първата си двойка или тройка за това следване  hahaha hahaha Ама как не като предметът е изцяло теория на вероятностите и математика - аз ако исках да уча нещо подобно, щях да вляза в Техническия или в някоя математическа специалност. Бъкел не разбирам. Таааа сега чакаме резултатите защото беше писмен изпит, но не са ми големи очакванията. Ако вържа тройката, хоро ще играя!!  hahaha

Панди, честита количка - с кеф да я караш и безаварийно. Много гот изглежда!

Елг, страхотни колеги имаш - браво! На мен едно цвете не са ми подарили по какъвто и да било повод, пък камо ли да събират пари за нещо по-голямо.

Денислава, за фотосесиите - някой беше казал тук, че е добре да се изчака до към 3-и месец да стане детето, за да може да сяда. Сега само лежат.

Catseye, хубаво е, че се разписа с новини около теб и бебчето - живи и здрави да сте!

Цветиии, добре дошла при нас /пиши на Пандичка или Елг с подробности около раждането ти, за да те добавят на първа страница - такъв е редът при нас/. Честито ти бебче и да е все така здраво и много да те радва! Споделяш все хубави неща. Казваш даваш сокче още на 1 месец на твоето бебче - не е ли много рано за подобно нещо  #Crazy Не съм чувала някой друг да е почнал толкова рано. Аз давам само вода със захар, защото още не можем да изчистим жълтеницата, а също и чай от копър. Не смея да му давам нещо повече, защото знам, че се почва по от късно. За разходките - какво те притеснява в дължината? Ако бебчо е ОК и ти нямаш проблеми със смяната на памперсите на открито и кърмене/ядене на открито - защо не? Аз не смея повече от 2,5 ч., защото не искам да го разголвам на открито и да сменям памперс февруари месец, колкото и да е топло за сезона. Ще си изчакам да дойде април-май преди подобни изпълнения да правя. Иначе вече 2 пъти съм го кърмела на открито, тъй като предсрочно стана раздразнителен - често ми се случва да огладнее по-рано и му давам на поискване.

# 183
Честита Баба Марта бъдете живи и здрави !Както вие така и  бебешоците ви ! Heart Eyes

# 184
Честита Баба Марта и от мен! Да се здрави, обичани, бели и червени, румени, засмени. Simple Smile

Панди, честита количка. Със здраве да си я ползвате. Ние като търсихме в един от магазините много  я хвалеха и препоръчваха. Браво и за диетата. Simple Smile Ще споделиш ли как се справяш по отношение на останалата част от семейството - отделно готвиш за тях или и те спазват с теб?  Wink И мисля да я почна, но се замислям именно за това - баткото и таткото какво да ги правя? Simple Smile

Елг, наистина свестни колеги имаш. Много мил жест и хубави неща си намислила за бебо.

Лило, честита придобивка и на вас.

Ронкис, много сладка мартеничка си имате. Simple Smile И ние днес бяхме със специален тоалет по повод празника.

Тонини, няма страшно за оценката. Wink Пък и щом е математика.. не ми говори.

Catsey, честито бебче. Да сте здрави.

добре дошли на новите мами.

Цвети, сок от 2-ри месец, сериозно?  Crazy Това твое решение ли е или по съвет на педиатър?

Ние продължаваме да си следваме тенденцията един крив ден, един спокоен ден. Но каквото - такова.

Хубава вечер.  Hug

# 185
Момичета-кокичета! Един сериозен въпрос. От кога започват да ми начисляват майчински 90% от заплатата? Защото според мен все още ми начисляват само 80% като за болничен. Нещо много малко пари ми отпускат от НОИ - по-малко отколкото очаквах и заради това питам  newsm78 Та вероятно истинските майчински идват като свърши и болничния от педиатъра или са си такива парите през цялото време? Не знам дали задавам правилно въпроса си...

# 186
Майчинството започва когато изтече болничния от пвдиатъра. А паричките варират според работните дни в месеца. Такава информация имам аз.

# 187
  • Пловдив
Тонини, те не пускат пари за календарен месец.
Затова оня ден си изкарах ПИК код, че ми влизаха пари през няколко дни. За 13 дни от януари, за 13 от февруари.... И най важното плащат ни за брой работни дни в месеца, събота и неделя деца не гледаме, пари не харчим. Crazy

# 188
Точно да, защото зависи на коя дата ще приключи болничния. На Коледа също явно не ги гледаме. За съжаление е така

# 189
petq_kurjova, Миралюба, благодаря за отговорите. Друг въпрос - тогава 12-те месеца от първата година от майчинството от кога започват да текат? От края на болничния на педиатъра ли или от раждането? А иначе аз вече имам превод за цял месец февруари и по него съдя, че е само 80% от заплатата и си гледам в сайта на НОИ - иначе по преводите няма оправия.

# 190
От края на болничния на педиатъра. Като си гледаш в НОИ преводите ще ти излезе че ти превеждат пари не за болничен, а нещо друго пишеха (немога да се сетя сега).

# 191
И в работата ти като си попълвала документите за майчинството би трябвало да сте писали датата на края на болничния от педиатъра:)

# 192
  • Пловдив
От раждането.
Обещетението е 90% от това което остава след осигуровките, а не 90% от сумата на която си осигурявана.

# 193
Още не съм стигнала до етапа попълване на документи в работата. Следващата седмица взимам болничния от педиатъра. Заради това изпаднах в чуденка как е ситуацията.

# 194
Е не мога просто да не се похваля.  amiiii Днес пробвахме количката и е у-ни-кал-на!! yesyes Понякога за някои неща съм адски капризна и като имам изисквания, имам в повече.  Laughing Е тази количка има всичко, което исках! Няма такова возило!  newsm01 Чак ми иде аз да седна в нея и таткото да ме бута, а после да се сменим.  Joy  

Lilo, честита придобивка! Бебо да си я ползва с кеф. Simple Smile

Sunflower, за диетката ами общо взето гледам да готвя нещо, което и аз и те можем да ядем. Понякога ММ прави нещо бързо за него и каката.

Elg, много мил жест на колефите ти. В нашия бранш от прекалена злоба и завист ли подобни жестове май са абсолютна рядкост... Sad

Общи условия

Активация на акаунт