Отговори
# 270
  • Пловдив
Тонини, какъв слинг имаш?
Аз още не мога да реша да си купя или не.

Нямаш ли приятелка да ти даде да изпробваш?
Не  Sad

# 271
Привет и от мен! Чудя се дали да го извеждам днес или не  newsm78

Иначе и аз се зарибих от Вики и се свързах с г-жа Череша за фотосесия, та съвсем скоро и моичкият ще бъде изтипосан. Без таткото, който мрази такива неща, но какво да правим. Десита, качи във фейса още снимки от сесията, че не мога да ги видя в групата

Десита, за акито - тук беше казано, че всеки цвят от жълто, през зелено, до тъмнокафяво е нормално за кърмено бебе. Не му се шашкай.

Възкресителнице, жалко, че не ти се пише и разговаря, защото липсваш във форума  Hug Доста ти е трудно от това, което сподели, но най-важното е, че си гушкаш детенцето. Дано всичко да мине леко с повторното рязане, как може  #Cussing out #Cussing out

Между другото много ми е тъжно, че повечето се прехвърлихте да пишете във фейса и забравихте форума  Cry Много хора от тук ми липсват.

Бейбифейс, лично аз укори към теб нямам - всеки си гледа бебето, както сметне за добре  Hug А и наистина тук всеки споделя своите гледни точки, едва ли някой е искал да те укорява. И на мен като ми писне аз все да съм около бебето, го връчвам на татко му и аз си гледам филмче, например  Mr. Green Еми и аз съм човек дето се вика!
За коликите - вероятно си права. Май трябва и аз да купя Абоколикен, че другото не помага.

miraluba, слингът ми е тип шал, който се увила около тялото. Много майки са доволни от баба-слинг, но не ми се дават пари. Вероятно моят недоволства, защото е с прибрани ръце и крака, но като порасне малко, ще го слагам в поза, в която му висят ръцете и  краката, така че пак ще се пробвам.

НикитоHug

# 272
Момичета, ние сме с нов проблем!!! Вече имам чувството, че психиката ми няма да издържи. Не ми се живее вече...нямам сили вече да се справям с проблемите. Всеки ден, всяка седмица - нов проблем!!! До кога така, как да издържа? Вече постоянно плача, не мога да се контролирам, много ме е страх!!!

Вчера бяхме на ортопед- бебчо има проблем с крачетата!!! Крачетата му не били достатъчно разтворени и трябва да носи 2 месеца ортопедични гащи. Доктора каза, че не  е опасно, но трявба да се носят денонощно!! И на това ли му вика, че не е страшно??? Снощи му ги сложихме, но много плаче, бих казала, че направо се дере.. Не мисля, че го боли, а просто, защото не може да си мърда крачетата! Някоя мама ако е имала подобен проблем, моля да сподели!!

# 273
Момичета, днес Лизи е обрината по цялото тяло с едни ситни пъпчици, червеникави, без връх. Мисля, че се дължи на вчерашното ми ядене на ананас. Възможно ли е?  newsm78 Търсих инфо в нета и май не се води алерген, но пък това е единственото по-различно нещо, което съм яла (и днес това ме беше закуската преди да видя пъпчиците). От претопляне няма как да е, със сигурност не съм я претопляла вчера/през нощта.  Thinking

Цветно, сега те прочетох. Sad Детенцето на майката, с която раждахме има същия проблем. Казали са й, че не е сериозно и е абсолютно поправимо. И те трябва два месеца да носят тези гащи. Не ми се е оплакала малката й да плаче така.  Thinking Така или иначе спокойно, наистина вичко ще е наред!! Моля те горе главата!!!!!  Hug Hug Hug

Кайлис, мерси, че питаш.  Hug
Скрит текст:
Сложиха ми горната шина и вече 6-ти ден си "ближа раните", тъй като зъбите започнаха веднага да се разместват, съответно са адски чувствителни и мнооооого трудно дъвча каквото и да е. Доста ме изнервя това, но няма как, търпя. Би трябвало до няколко дни да отшуми... Иначе за вадене на мъдреците казаха,че мога да изчакам до след като спра да кърмя, не било спешно, а млечният зъб ще ми извадят сед около 4 месеца. Поуспокоих се малко, поне временно... И аз се чудех ти къде изчезна.

Фейс, аз и Роси те видяхме точно до входа на парка, но забелязахме, че бяхте много сериозни и за това не се обадихме. Хубаво й е олекнало на жената, нека.

Тони, бе не знам дали при Лизи или при Яворчо нещата са по-зле, но виж как бъдещите влюбени гълъбчета са си лика-прилика.  Grinning

Възкресителнице, е искаше ми се да си полафим на лични във ФБ, но явно нямаш време и си решила да пишеш наведнъж до всички тук. Радвам се, че си добре.  Simple Smile

# 274
  • София
Не знам изобщо защо трябва да се засягат подобни теми със скрит смисъл за добри и лоши майки. И пак ще кажете о не, не исках това да кажа.

И защо ти (или някой) да може да сподели, че е ходил не-знам-си-къде без бебето, пък аз да не мога да кажа, че не мога да се отделям от бебето още? Нищо лично няма в това, и никакви намеци. Аз тук нищо не си меря, имам си децата, гледам си ги, както намеря за добре. Но пък хората се събират по сходство, а сходство се установява чрез споделяне. И без това крайно рядко казвам нещо за себе си, след като още в самото начало установих, че не срещам голямо разбиране.  Peace

Не става дума за това кой какво е споделял конкретно, а за начинът по който се поднася тази информация. Аз, например, не започвам постовете си с "Не знам как може бебето да ви виси по цял ден на цицата, а пък аз излизах с приятелки". Разбираш ли? Нищо лично и от моя страна, но така звучи леко обидно за хората, на които им се налага да оставят децата си, или пък имат нужда да си починат 2-3 часа. И аз го мисля и като бях тези 4 часа навън (това ми е най-голямото отделяне май), звънях 2 пъти да видя повърнал ли, оригнал ли се е - че нали това ни е голямата мъка. Но имах нужда от тази почивка. Дори сега вече съм заредена със сили, след гостуването у нашите, малко ми се струва излишна помощта от свеки, но й го оставям да не се засегне нещо. Мисля тази нощ пак да си го взема при мен в леглото и ще й го дам сутринта. Колкото до това, че не споделяш за себе си - напротив, доста неща казваш по мое мнение, пък да не си усетила разбиране и това не съм забелязала, поне напоследък. Съжалявам ако нещо съм те засегнала в миналото и сега, не е било нарочно.

Десита, при нас се появи зелено ако преди няколко дни. Интересно е, че ака на 2 слоя - долния (залепен за памперса) е зелен, а отгоре е кафяво. Четох, че така се получава при запек, или ако акото престои. Също простуда, но не вярвам да е това. Но при нас не е било със зелен оттенък, а направо зелено.

Tsweti93, за педиатъра, от опит казвам много е лесно - просто не даваш обяснения.   Mr. Green На всичко казваш "дааа, разбира се, добре", а си правиш каквото си знаеш. Предполагам няма как да разбере какво точно правиш с детето си у вас.  Sunglasses
Аз така ще правя, особено след като ми заяви да давам сок на 1 навършен месец. Не искам да се противопоставям, но пък не искам и да захранвам толкова рано и то със сок. Как пък не съм ви видяла с Роси????

Никито, аз се чудих за слинг. Намеквах че го искам за подарък, но никой не ми подари и си останахме без. Но като ви гледам вас как бебетата не искат да траят слингове и се замислям дали си струва инвестицията, пък ако не иска да седи там, какво ще го правя после? Имаме едно кенгуру на чико 0+, дори и да пробвам в него, не е същото.

Кайлис, аз не че не съм доволна от ММ, грижи се много за бебето, помага ми. Но след като имахме лек конфликт тези дни, а вчера майка му пак почна да му захваля и то на тема близка до тази, на която беше конфликта, вече не издържах и си казах каквото  мисля. Тя наистина си въобразява, че имам най-доброто и едва ли не трябва да съм благодарна, а дали е така? Все пак никой не е идеален. То си е програмирано това в мъжките майки явно, понеже гледам и майка ми как се отнася към брат ми. Дали и ние ще станем така? Simple Smile

Цветно, много съжалявам, но не се шашкай. Щом е казал д-ра че няма проблем, значи ще се оправи. Слушай какво ти казва.

Бебчо плаче. бягам.

# 275
Панди, ананаса не е ли цитрус. А пък нали майката трябва да избягва цитрусите, та може от това да са и пъпчиците на Лизи. Дано не е нещо сериозно. Пздравления за първата интервенция, представям си колко е ужасно да са ти чувствителни зъбките. Но пък трай бабо за хубост.  Grinning

Цветно и аз съм чувала, че не е голям проблем носенето на гащи. На моя позната бебето също носи такива. Бъди настоятелна и бебчо ще свикне с тях. Гушкай го, за да му компенсираш неудобството.

Тонини и ти модерна като нас, с фотосесия! Моите снимки още не са готови и имам само тази. Предполагам че до края на седмицата ще са готови и другите и ще показвам.  Simple Smile Между другото и ти липсваш във фейса, айде върни се пак! Hug

Гледам развихрили сте се по темата за оставянето на детето на баби, дядовци и т. н. Както казва Кайлис, всеки изхожда от своето положение. Моите баби вече си заминаха и ние с бебчо сме сами. Няма на кой да го оставя и да искам. Единствено кумата ми е наблизо, та може би другата седмица ще я ползвам за жокер, за да мога да отида на гинеколог. Майка ми докато беше тук съм и оставяла Алекс за около час-два, за да свърша туй онуй. Даже и на фризьор успях да ида. На свеки не съм го оставяла, но пък тя беше тук само за седмица.

# 276
Цветно, слингоносенето по принцип е много полезно за тазобедрените стави, именно защото разкрачва крачетата. Може да се поинтересуваш и да прочетеш някои статии, ако ти е интересно, мога да ти намеря някои четива.

# 277
Панди, ананаса не е ли цитрус. А пък нали майката трябва да избягва цитрусите, та може от това да са и пъпчиците на Лизи.

Почти съм сигурна, че не се води цитрус, а просто екзотичен плод. Така или иначе май не трябва повече да го ям. Sad

Фейс, минахте точно покрай нас. Wink

За слингоносенето аз лично имам големи резерви и описаното от Тони ги затвърждава, но всеки си е различен и си знае.  Peace

Аз след малко излизам на поредна мега разходка по кварталите. Вчера пак бая походих. Ма то с тази количка как да не му се ходи на човек?  Mr. Green

# 278
Привет  Hug
Снощи като ставах да храня малката ми дойде "гениална мисъл"  hahaha От днес започвам диета.
Панди без думи ме нави да се метна и аз на една 90-дневка  Mr. Green
Идеята бе породена от факта, че вчера си търсих и мерих пролетно якенце, което ми стоеше ужасно, заради кг  Cry Имам нужда от подновяване на гардероба, но с тия кила в нищо не се харесвам.  Confused
Днес пак бяхме при педиатърката. Това хъркане на Йоана стана вече досадно. От колко време го мъкнем, а от 2-3 дена се опитва да кашля повече от обикновено. Та пуснаха ни изследвания и нека се види ако има нещо. Докторката каза че дишането е чисто и според нея малката е напълно здрава. Обясни ми за повърнато мляко, което понякога не излиза от устата, а остава по каналчетата и това дразни носа или гърлото. Е да ама аз чувам, че кашля, а след 2 седмици ни предстои двойната ваксина и не искам да рискувам  Peace

И по тоя повод да попитам - има ли и други "болни мозъци" като мен.
Не съм била така с каката, но сега ще ми гръмне главата и то се изразява в това.....Много рядко, но понякога приплаквам шишетата на малката с детско веро. Вчера и направих млякото и докато я хранех си мисля - аз накиснах ли шишето с веро и изплакнах ли го после?!?
Понякога и правя 90, понякога 120 мл и започвам да мисля на 90мл 3 лъжички ли сложих или 4.
Сама се вкарвам в някакви филми, които не ми дават мира.
Станала съм някаква параноична  Crazy

Айде хубав ви ден. При нас пак е леко дъждовно и гадно и пак ще пропуснем разходката  Sad

# 279
  • София
има ли и други мами, чиито деца спят по половин час, ако не са в ръцете им ooooh! Нощно време спи по 3 или 4 чАса, но от 23ч нататък. Преди това като я оставя спи 30 мин и се буди Confused

Ние сме така, но съм забелязала, че е на периоди.

Фейсче, Тони, Елг, Панди, Десита  Hug

Матевска, и ние сме така. Само дето мама и свеки са на 400 км, та като дойдат са ми голяма отмяна Simple Smile

Цветно, много съжалявам за гащите. Защо не отидете при друг за второ мнение.

Панди, супер, че си ги сложила. И аз искам, но кога ли ще остане време за това  newsm78

# 280
  • София
Хелоууу!
Много съм хепи днес - само изчаках да изгрее слънчицето и изкарах беб навън. И си погъделичках женското самочувствие - влязох в ДМ просто така и оставих 80лв за козметика - пудричка и фдт на Максфактор, измиващо лосионче, мицеларна вода, моливче за очи, дезодорантче, масло за тяло....ми така де, трябва да съм напудрена докато бутам количката :f :35:lutter:  Heart Eyes
Като се прибрахме се намацах...сега чакам таткото да ме води на ресторант,  ама май само с чакането ще си остана   Joy

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 15:10 от Мишле_

# 281
Момичета, ние сме с нов проблем!!! Вече имам чувството, че психиката ми няма да издържи. Не ми се живее вече...нямам сили вече да се справям с проблемите. Всеки ден, всяка седмица - нов проблем!!! До кога така, как да издържа? Вече постоянно плача, не мога да се контролирам, много ме е страх!!!

Вчера бяхме на ортопед- бебчо има проблем с крачетата!!! Крачетата му не били достатъчно разтворени и трябва да носи 2 месеца ортопедични гащи. Доктора каза, че не  е опасно, но трявба да се носят денонощно!! И на това ли му вика, че не е страшно??? Снощи му ги сложихме, но много плаче, бих казала, че направо се дере.. Не мисля, че го боли, а просто, защото не може да си мърда крачетата! Някоя мама ако е имала подобен проблем, моля да сподели!!

Цветно не се притеснявай ама изобщо..Днес махнахме нашия след по4ти 2 месеца носене...Моита Лиза така е викнала с шума на отлепващите се лепенки,че сега и сменям памперса а тя чака шума на лепенките и се ослушваше  Grinning...И да ти кажа ,че е много по лесно и удобно за носене с гумения памперс иначе дупето и е малко. Grinning...

# 282
Здравейте мами,

Мишле,браво ,че си щастлива,браво за покупките,на мен все ми е съвестно като харча пари за себе си камо ли за гримове  Joy
Днес тука за пореден ден е едно намръщено и валежно,излязохме замалко,но все ми е едно притеснено,незнам от какво дявол да го вземе и не е че може да се простуди детето ,ама и аз не мога да го обясня,тъпо е.Както и да е ,Панди,евала за огромните разходки. bowuu
за оставянето-повярвайте ако имаше на кой да го оставя бебето за 2-3 часа бих с удоволствие,ей така просто да НЕ сменям памперси,да не храня,да не дондуркам и т.н.И в никакъв случай не го смятам за лошо майчинство,мисля,че всяка жена  преминава тази зацикляща фаза на безвремие от ден в ден,готвене,чистене,пране,къпане,хранене и така до безкрай,та затова и ние имаме нужда от разведряване от еднообразното ежедневие,защото всичко еднакво,каквото и да е то(пък било то и екзотичен остров с прозрачна морска вода) биха дотегнали в един момент.

Натоварих с моето настроение ,но днес така се чуствам,извинете ме Tired
 Hug на всички!

# 283
Тони, можеш спокойно да му пуснеш краката встрани на слинга. На Мила са пуснати отдавна.

Ние излизаме всеки ден, от вчера започнах да си прибирам и каката от градина. Обаче не отслабвам, защото ям като прасееее. Май почти само на сладкиши карам.

Цветно, всичко ще е ок. Бебето ако усеща, че ти си разстроена, и то ще е нещастно. Успокой се и го приеми просто като едно неудобство и нищо повече.

# 284
според вас може ли бебе на 2 месеца да стои в поза номер 4 или е още рано Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт