Отговори
# 480
  • София
Здравейте!  bouquet

Цедях в началото, ама къде е помпата, къде е беба да суче...Намаля до толкова че сега успявам само сутрин да и дам кърма.
И си казвам че все е нещо... Whistling[/color]
Аз напоследък повече цедя, т.к излиза по-голямо количество ( "завидните" 30-50мл от двете гърди Embarassed ooooh!), ако давам на бебка да суче- цокне малко и почва да се унася, мързеливо човече си е и това си е ooooh! В общи линии тя цока предимно нощем, когато искам да направи по-голяма пауза и не ми се става да й направя АМ.

И Тони се плюнчи повече напоследък. Изкарва едни балончета Laughing

Напоследък започна много да "говори". До такава степен се ентусиазира и превъзбужда, че от много "разговори" и плюнки започва да се дави и закашля. Та все трябва да съм покрай нея, за да водим диалог вместо монолог Heart Eyes

Моя бръмбър от вчера не желае да се оригва след хранене, което изключително много ме притеснява, но не знам какво мога да направя. Държа го изправен по повече от половин час, но НЕ.
Също така последното му ако беше твърде зелено. Какво мислите по този въпрос и случвало ли се е на някой ?
Витамин Д-то го давам сутрин половин – един час след хранене.
Тони преди 10-ина дни имаше период от 2-3 дни от ,в който не се оригваше и след кратко време повръщаше доста. Затова я оригвам на всяка цена. "Открих" за себе си два начина, които водятдо безотказно оригване и ако до няколко минути след ядене не се оригне - прибягвам до тях Laughing

За акото - все така зелено е почти от раждането. Но както и във ФБ коментирахме - за мен зеления цвят се дължи на престояване на храната в стомах/черва и окисляване, т.к се случва ако не е акала 2 дни и след зеленото да изкара веднага жълто-горичено с жълти зрънца ( акито й в този случай се явява като реклама на Дижонска горчица Mr. Green Joy).

За Вит.Д - знам, че се дава на гладно, често го давам и привечер, когато се сетя в общи линии.

За съня - и на мен не ми достига, на денонощие ми се събират не повече от 4-5 часа ( даже и това е много) сън. И с каката беше така, ама сега като че ли още повече не спя. Понякога от недоспиване съм тотално неадекватна, залитам...преди месец паднах и си ударих главата в легълцето, толкова ми се спеше.... Tired

Говорите за кексове, мексове, сексове....трудна работа....хем съм секцио, но дали от мноого въздържание по време на бременността, дали от и аз не знам какво - ми не става, не ми е комфортно, чувствам се като някоя девственица... Embarassed

За яденето - все така малко яде ooooh! Thinking. На хранене не повече от 100-120мл. Днес смятах колко е качила - два месеца след изписването резултата е почти 2 килограма качени Blush

Публикувам си отново питането, дано някой отговори или се включи newsm78
По повод сополките- ако реша да пусна изследване по мое желание - трябва ли ми направление,  кой взима секрета-док или от лабораторията? За колко време излиза резултата? Колко струва?

Криво ми е, че в това кофти време не става за разходки, липсват ми това да съм сред хора, но от сряда го дават хубаво, дано познаят Praynig

В общи линии това е от нас. На всички ни пожелава да сме здравички! Всички болнички да оздравяват! Praynig

# 481
Ей Мишле, много ме успокои.
Мойто бебче ака през ден и днес след зеленото имаше и жълто, както ти го обясни - като дижонска горчица. Значи от престояване става така.
Като не се оригне дребния просто си заспива - без да повръща и да се дави, ама ми е притеснено.
Сподели моля те какви са тези двата начина за оригване, за които говориш.
Аз имам чувството, че опитах всичко, ама на - пак цял ден нито едно оригване.
Айде поздрави и спокойна нощ.

# 482
  • София
Ей Мишле, много ме успокои.

Като не се оригне дребния просто си заспива - без да повръща и да се дави, ама ми е притеснено.
Сподели моля те какви са тези двата начина за оригване, за които говориш.
Аз имам чувството, че опитах всичко, ама на - пак цял ден нито едно оригване.

Единият начин е след като си подържала бебчо изправен и не се е оригнал - слагаш го да легне по гръбче за не повече от минутка и го изправяш отново внимателно - по този начин млякото се "намества" в коремчето и въздуха излиза.
Другият начин е както ти е изправен на рамото ( аз я слагам лице в лице, т.е да гледка зад гърба ми) - правя нещо като масажче на гръбчето с енергични кръгови движения - това също помага да изкара въздуха и да се оригне.

Сега се сещам и още нещо, което правя, т.к това конкретно ми го е казвала моята акушерка- галиш нежно по главичката, отгоре, по фонтанелката. Това инстинктивно ги кара да си извърти главичката нагоре и по този начин въздуха излиза от коремчето.

Пробвай! Peace Дано действа и при вас и да намериш вашия си начин! Peace

# 483
Мишле и моето гардже цока предимно нощем. Явно като е сънена успявам по-лесно да я излъжа  newsm78

# 484
  • София
За внезапното заплакване - при нас се случва на сън да изпищи и обикновено след това се успокоява.

milensky1980, аз давам на бейбилов млякото и си го хапва, но той принципно е много лаком. Като бях на кантар да го давам ли него, понеже от милумил се запече, четох из форума за злояди бебета, че това мляко много го харесвали, било сладичко и с кеф го хапвали. За сведение, милумил лично на мен ми мирише на загоряло мляко. Давала съм и аптамил в началото. Иначе той всичко яде.

За ФБ групата и аз съм съгласна, че трябва да са пишещи във форума, а не само записали се на 1 стр.

Елг, много тъпо да не ти кажат за сополите.

Цикъл още нямам, но си спомням, че първият (след Косара) не го усетих въобще. После болката се възобнови, но някак притъпена. Ако е вярно поверието, че майката предава болката на дъщеря си то аз сигурно цялата вече съм я дала, че и разделила на три. Grinning

Аз болка също нямам, но и дъщеря нямам:))))

При малкия забелязвам лигавене също. Не му бях обърнала внимание, но вие споменахте.

За кг - за един месец го мерим, че е качил 1500 гр.  #Crazy

# 485
Мишле, благодаря за предложенията.
Това с галенето на гръбчето го правя и аз, няма ефект (само тези два дни де, преди това само така се оригваше).
Ще пробвам с поставянето в легнало положение и последващото вдигане. Дано да подейства.

# 486
  • Бургас
Здравейте, момичета. Изгубих ви дирите тези дни. Баткото беше болен мин.седмица, пък уикенда е съвсем абсурдно да ми остане време за лаптопа. Бебо е много обсебващ напоследък и ми е съвсем трудно да обръщам подобаващо внимание на другите деца  ooooh! ooooh! ooooh! Хиляда неща стоят започнати и недовършени. Дори във ФБ и скайпа имам недовършени диалози с приятели  Tired Crossing Arms
Двете неща, които почти винаги успявам да свърша са - разходка и готвене, другото е "както дойде"  Rolling Eyes

За "тризначната" потребителка - и аз като Панди я подозирах он самото начало Sunglasses

~Elg~, дано сополките са еднодневни  Heart Eyes

boncheto, не, каката си беше доносена, но не сучеше. Висеше на цицата и ближеше нежно  Laughing Седмица след изписването започна да сваля от теглото си и се наложи да се цедя, че да е на кърма мързеланата ми  Whistling

Nuriii, много се смях с вашата внимателна кака  Laughing

sunflower3, радвам се, че си ОК вече  Hug За мен - правилно си забелязала: "бременеех" с друг профил, но този ми е основния и реших вече от него да си пиша Wink

aneli_7, докато от ЛЛЛ не са ти отговорили - провери дали не е блистер това твоето на зърното.

Със сигурност още неща исках да коментирам, но дотук ми бяха възможностите за днес  Laughing

# 487
Здравейте, момичета! Тази нощ ми се събраха около 7 часа сън! Чак не мога да повярвам, много е вълнуващо! Simple Smile
aneli_7, на мен зърната ми се разраниха още в родилното, но бяха леко разранени и не се е стигало чак до кръвотечението. Та, тогава ужасно много ме боляха, особено като засуче и после, както казваш ти - посвиквах с болката. Аз тогава се мажех с крем и използвах изкуствени зърна за известно време. В процеса на зарастване ми се образуваха и на двете зърна нещо като корички, които после изчезнаха сами.
Правя уговорката, че сложих изкуствени зърна, защото дъщеря ми има страшен сукателен рефлекс още от началото и не съм се притеснявала, че може да се отбие или да откаже да суче без зърната.

За оригването - и аз съм забелязала, че оставя ли я легнала за малко и после я взема, се оригва Simple Smile

Хубав ден, момичета!

# 488
Панди, моята кърма и без диета си отива.
Неведнъж съм споделяла за проблема, че след като бях на АБ от тогава бебка не иска да суче - дърпа се, извива се назад, плаче...
Цедях в началото, ама къде е помпата, къде е беба да суче...Намаля до толкова че сега успявам само сутрин да и дам кърма.
И си казвам че все е нещо... Whistling

От вчера и ние сме така Sad.Давам му да суче,а той се извиза назад, плюе, бута с ръце,ядосва се,плаче.Голяма борба беше от него старана,а беше гладен.На края се умори и заспа, след това аз му дадох да суче в полусънено състояние.Много ми е мъчно,защото може да се отбие толкова рано.При каката се случи същото,когато беше на 3 месеца.Изведнъж престана да иска да суче,държеше се по-същия начин.Сучеше само нощем и рано сутринта докато е сънена,след това аз цедях и и давах кърма,но постепенно кърмата ми намаля и спря към 5-я месец.Така се радвах,че той така добре сучеше.

За плюнченето и Емо се плюнчи,но за мен това не е от зъбите.И да се оплача,бебчо скоро започна да се усмихва,а се усмихва на всички други освен на мен Sad.Радва се на играчките,(на тях даже им говори) на кака си,на баща си,но не и на мен Sad.Цял ден се правя на клоун за да ми се усмихме,ама не,на мен само ми реве  Crazy

# 489
Привет!

Аз не съм се вясвала скоро, но ми е едно такова леко притеснено заради ваксините, които ни предстоят утре. Нашето голямо момче днес става на цели 2 месеца. По този случай почерпете се виртуално за негово здраве!  ura

Кофти работа това със Сексито и тризначките. Браво на Панди и на останалите, които заподозряха и разкриха болния мозък. Признавам си, аз за момент не съм си и помисляла, че мацката е менте мама. Но пък аз съм си такава, на моменти прекалено доверчива и приемам всичко за чиста монета.

Аз тъкмо си помислих, че ми е дошъл цикълът, е да ама не. Два дни имах зацапване, съвсем оскъдно, но днес нищо. Какво беше туй нещо? newsm78 Някой някакви предположения?
 Ще се ходи тия дни на лекар, да видим какво се случва.

Май студа и снега беше еднократно за вчера. Днес едно хубаво слънчице грее. Ще подновявам разходките. Някой знае ли дали след ваксините за втория месец има проблем с разходките?

# 490
Фейсче, браво на момчето за кг. Колко пъти на ден яде и по колко мл?!?
Йони яде през 3 часа по 120мл. Сутрин я кърмя - колкото изцока и през нощта ако успея да излъжа. През останалото време по 120мл вода, ама като сложа млякото отива към 130-135.
И в момента чисто гола без пампи тежи 5100гр
Дали не и е малко млякото  newsm78
Матеева, хубаво е да поспи човек, нали  Grinning Моята принцес си махна яденето в 1 и остана само това към 3-4. И аз доволно си поспивам  Blush
Бебето при нас пък с усмивките е обратно. Йони се усмихва само на мен. Понякога има чувство че се плаши от кака си, т.к. неведнъж се е разплаквала от нея. А баща си го гледа някак странно. Ама и той като е на работа по цял ден как да бъде.
Десита, честита ви месечинка. За цикъла аз си мисля че това зацапване е било вид предизвестие. С голямата така ми се получи и на следващия месец на същата дата +/- 1-2 дена ми дойде същинския цикъл  Peace
За разходките надали ще е проблем. Май зависи как детенцето ще приеме ваксината. Каката много рева след първата двойна  Sad Бях се видяла в чудо. ММ го нямаше, викнах майка ми, та да се чудим двете какво му има на бебето. Звъняхме на педиатърката и тя каза че е от ваксината и нищо не може да се направи. С такъв рев не съм си и помисляла за разходка. С втората двойна вдигна Т 38 и нещо. А след третата хич нищо и нямаше  Peace
Елг, да се оправят бързо мъниците. И аз май направих подобна простотия за 8-ми. От вчера Йони има повече хрипкане в нослето, а днес се забелязват засъхнали пипенца из вътре. И кашля  Confused Добре че днес ще ходи при лекарката да види резултатите от изследванията. Ама до някъде не съм виновна аз - как да обясниш на каките (в това число и племенницата, което после забелязах че е сополива) да не я целуват по устата  ooooh!

При нас пък няма слънце и е студено.  Confused

# 491
  • София
Зеленко, моля те пиши колко често могат да се правят инхалациите на малките, ако вече има нещо(при нас засега само кашлица ). А в болницата колко често? С какви симптоми отидохте? А само за профилактика без симптоми, колко често може?

Буквално на всеки час може да се прават инхалациите с физиологичен разтвор при нужда.
За профилактика ми се струва, че сигурно един път на ден ще да е достатъчно, знам ли, поне така правим вече с кака и батко откак сме у дома.
В болницата инхалациите май са почти винаги с лекарство и тогава се смята според детето и състоянието. При нас почна с на всеки 4 ч. и после намалиха на 6 ч.
Ние отидохме миналата седмица на преглед и свършихме в болница. Лимонката имаше лоша кашлица, чак трудно спеше. Явно от кака е лепнал някое яслено вирусче, което уж беше тръгнало да минава, пък рязко се влоши за една нощ буквално.

Пандичка
, нали не забравяш, че всичко, от което бебето има нужда, се взема един вид за твоя сметка. При диетуване и всякакви по-сериозни ограничения на храненето това е особено актуално. "Eat to hunger, drink to thirst" e чудесно правило за кърмеща майка, което обаче май не в севсем по избраната от теб диета...

# 492
Зеленко, дай инфо за кърмаческите стачки. Момичета, не си обивайте без време бебетата, това са стачки и могат да се преодолеят.

Една инхалация на ден дори за профилактика нищо не върши. За профилактика трябва да са по три. Лекарство се слага само, ако има спазъм на дих. пътища, по лекарско предписание. Иначе са с физ. р-р.

Мила се усмихва на абсолютно всички, нищо, че онзи ден заварих сестра й да я стиска за носа  Joy

# 493
и аз щях да пиша за кърмаческите стачки. И трите ми деца са стачкували. Стигало се е до рев от двете страни. И то главно от инат, двустранен отново, защото аз предлагам, отказват ми, аз не се предавам и напрежението ескалираше.

Обикновено детенце плаче, защото му е некомфортно на стомахчето - пръцка му се, ака му се - тези неща понякога са й по-важни от това да се насуче веднага. Яна е правила без проблем големи паузи като я залъгвам с люшкане (когато пих веднъж антибиотик).
ще продължа по-късно, защото се събуди, но идеята ми е - не се предавайте. Предлагайте. Ако откаже или е прекалено нервно детето, та се нагълточи с въздух - вдигам, оригвам, после пак предлагам. Пак вдигам, успокоявам, нося, гушкам - пак предлагам. Ако не стане - оставям за един час. Излизаме със слинга за набързо, навън винаги се успокояваме и двете.
Най-важно е детето да не се храни на всяка цена. Няма да му стане нищо ако пропусне хранене дори... Може би дори ще засуче по-стръвно. Поне опита ми с Яна е такъв засега.

# 494
Моят юнак понякога се извива на дъга като пробвам да го нахраня. Друг път яде и се дърпа назад, но не пуска гърдата, рита с крака и се свива. Лицето му се зачервява. После си продължава нормално да си суче. Предполагам има друга нужда, която трябва да задоволя преди да му давам да яде, но не съм сигурна как да реагирам в такива ситуации. Някакви идеи? Случва се сравнително рядко да кажем веднъж в седмицата. А понякога изобщо не иска да захапе и започва да плаче само като се доближи до гърдата. Във всички тези случаи като му предлагам да яде изглежда гладен. Да поясня, че му давам биберон. Може ли да се дърпа от това, че си мисли, че пак ще му давам биберона?

За спането спи предимно по гръб като главата винаги му е обърната на една страна. Той така си избира да спи. Оставям го и обърнат на една страна, но понякога се дразни и отново се извива на дъга и недоволства.

Edit: След като прочетох коментара на Nurii да кажа че и аз прекъсвам храненето, когато много нервничи и в повечето случаи се уригва и след това продължава по- спокойно да хапва.

Общи условия

Активация на акаунт