Отговори
# 600
  • София
На мен лохиите ми бяха 45 дни и малко след това ми дойде цикъла.

# 601
Привет!

Пак ме няма няколко дни и докато ви изчетааа.....

В сряда бяхме на ваксина. Биха ни и двете (Пентаксим и Синфлорикс). Засега положението е под контрол. Не съм забелязала нещо необичайно, освен малко по-голям сън и повече акане. Дано се разминем само с това. Иначе като кг вървим добре. Вече сме 5200 гр. и 58 см.

Днес бях и на гинеколог, да проверим как са нещата и там. Всичко ми е ОК. Шевовете са ми зараснали добре и започвам с упражненията, че не мога да се понасям. Няма такъв слон. smile3535 С диетата ще позачакам малко, че ме е страх за кърмата, пък и не съм от тези които могат да издържат. Даже посред нощите, като нахраня малчо и аз ставам да похапна - къде мъфин къде ядки...  Mr. Green
Май скоро ще имам и истински цикъл. Този месец се разминах само със ацапване, така че другия месец очаквам включване, но док каза че може и да не ми дойде, докато кърмя. Моите лохии бяха точно 30-31 дни.

Тонито7, ние също сме със сополки. Лекарката ни каза да не се притесняваме, щом са бели или прозрачни. Пръскам с Тетрисал и дърмам с аспиратора. Нашия е Маример. Върши работа.

Бебетооо, нашия юнак от два дни яде в 12 и после чак в 5 или 6. Не съм ставала да се цедя, но и не чувствам нужда. Или ми е малко кърмата или гърдите ми са се регулирали. То всъщност помпата съм я ползвала броени пъти. Хич не ми е приятна дейност изцеждането.

Панди, намери ли одеялце?

За ученето
- иска ми се, но не ми стиска. Няма да се справя и си го знам, та затова не се подхващам. Иначе много ми е мерак да запиша магистратура Право на ЕС, но нито пари, нито врем имам, та засега си оставам само с мераците.

Много гуш на всички и приятна вечер! Hug

# 602
   Аз за цеденето нощем, след голямата пауза(правим пауза към 7 часа) и гърдите ми са доста болезнени и  напрегнати, кърмим се и в повечето случаи си остават тежички (особено едната ) и тогава се цедя, знам, че мога и да спра, защото организма се настройва според нуждите на бебето, но аз май съм и малко вманиачена и се презастраховам да не ми намалее кърмата.
Лохиите на мен ми спряха около 40тия ден, а и цикъл още нямам, но знам, че с кърменето е така.
Аз да питам мажете ли с нещо  лицето на бебето , за пъпчиците изполвате ли нещо специално, предварително се извинявам ако сте споменали и не съм прочела, защото помня, че имше дискусии по въпроса, а на моята има и две три лишеичета, за които лекарката ми предписа Elocom 0,1 %, но чета, че не се препоръчва за деца под 2 год. възраст и сега съм в чуденка newsm78
И да споделя,че днес ни биха  ваксините и детето ми никога не е било така вяло и лениво, има и лека температура, суче малко..не ми се иска да избързвам с лекарствата, но преди лягане мисля да й дам панадол и да се моля до сутринта всичко да е наред Praynig..ако някой може да даде съвет ви благодаря

# 603
  Аз за цеденето нощем, след голямата пауза(правим пауза към 7 часа) и гърдите ми са доста болезнени и  напрегнати, кърмим се и в повечето случаи си остават тежички (особено едната ) и тогава се цедя, знам, че мога и да спра, защото организма се настройва според нуждите на бебето, но аз май съм и малко вманиачена и се презастраховам да не ми намалее кърмата.
Лохиите на мен ми спряха около 40тия ден, а и цикъл още нямам, но знам, че с кърменето е така.
Аз да питам мажете ли с нещо  лицето на бебето , за пъпчиците изполвате ли нещо специално, предварително се извинявам ако сте споменали и не съм прочела, защото помня, че имше дискусии по въпроса, а на моята има и две три лишеичета, за които лекарката ми предписа Elocom 0,1 %, но чета, че не се препоръчва за деца под 2 год. възраст и сега съм в чуденка newsm78
И да споделя,че днес ни биха  ваксините и детето ми никога не е било така вяло и лениво, има и лека температура, суче малко..не ми се иска да избързвам с лекарствата, но преди лягане мисля да й дам панадол и да се моля до сутринта всичко да е наред Praynig..ако някой може да даде съвет ви благодаря
Ако Т й е ниска не й давай панадол,иначе няма да изгради добър имунен отговор. Само,ако е над 38. Иначе може да й сложиш на челцето от cool-patch лепенките. Сменят се на 4 часа. Успех Hug

# 604
   Аз за цеденето нощем, след голямата пауза(правим пауза към 7 часа) и гърдите ми са доста болезнени и  напрегнати, кърмим се и в повечето случаи си остават тежички (особено едната ) и тогава се цедя, знам, че мога и да спра, защото организма се настройва според нуждите на бебето, но аз май съм и малко вманиачена и се презастраховам да не ми намалее кърмата.
Аз да питам мажете ли с нещо  лицето на бебето , за пъпчиците изполвате ли нещо специално, предварително се извинявам ако сте споменали и не съм прочела, защото помня, че имше дискусии по въпроса, а на моята има и две три лишеичета, за които лекарката ми предписа Elocom 0,1 %, но чета, че не се препоръчва за деца под 2 год. възраст и сега съм в чуденка newsm78
И да споделя,че днес ни биха  ваксините и детето ми никога не е било така вяло и лениво, има и лека температура, суче малко..не ми се иска да избързвам с лекарствата, но преди лягане мисля да й дам панадол и да се моля до сутринта всичко да е наред Praynig..ако някой може да даде съвет ви благодаря
Ако Т й е ниска не й давай панадол,иначе няма да изгради добър имунен отговор. Само,ако е над 38. Иначе може да й сложиш на челцето от cool-patch лепенките. Сменят се на 4 часа. Успех Hug
именно по тази причина не искам да бързам да давам, ако слушам  педиатърката и превантивно даже да съм давала панадол и това се замислих, че сега превантивно, а утре като е по необходимост какво да дам Thinking. Това мазило, за което питах избързах да го взема, но като зачетох листовката...бая силничко е и се притеснявам и еднократно да го слагам. Видях, че има и тема за него, но доста противоречиви са коментарите като цяло и за това реших да попитам и вас. Благодаря ти за съвета Hug и днес след дълбок целонощен сън сме с нови сили Grinning

# 605
svetla_1102 относно елоком аз съм го ползнала за сърбеж и зачервяване след обрив,но за мен. Кортикостероиди на толкова малки деца ...макар,че аз му слагах една седмица на моя Певизон. Имаше гъбична инфекция на дупето и беше страшно подсечен и просто бях вдигнала ръце,защото нямаше оправия. Но слагах по-малко и за по-кратко,отколкото доки предписа. Ако искаш потърси второ мнение  Peace Simple Smile  bouquet

# 606
Здравейте,
най-накрая и аз пак да се включа! Тази седмица ни сложиха втора ваксина и моето притеснение беше голямо. Слава богу за сега всичко е наред и се разминахме само с 38.1 температура за няколко часа. По този повод да ви питам вие кога давате лекарство за понижаване на температурата? Моят педиатър твърди, че не е нужно да се дава лекарство дори и детето да има 39 градуса, стига да яде и да изглежда добре. Това ми се струва доста висока температура... Интересното е, че те тук (дори и в болницата) температура под 38 градуса не я смятат за температура и никога нищо не дават... Едно време като си спомня майка ми ми даваше в България при малко над 37 градуса нещо да я свалям. Та кое сега е правилното не знам...  Confused

babyface76 за facebook съм напълно съгласна! Има всякакви откачалки. Моят профил е от сума ти години в facebook и имам и снимки. Simple Smile Иначе там бих могла да се включвам по-често, че го имам директно на телефона и не трябва да пускам компютър... Ще пиша на Пандичка, ако искате ме приемете, ако не здраве да е, ще ви чета и пиша тук. Simple Smile

за sexy - на мен също тя ми се стори малко странна. Най-малкото защото как с три бебета намира толкова време да пише в форума. Тук има и други жени с повече от едно бебе и не пишат толкова често, което си е напълно разбираемо. Аз лично се възхищавам как въобще успяват да стигнат до форума... аз с едно ми е на моменти невъзможно!

bebetoo - за усмихването знам как се чувстваш. Моят син имаше един период дето не само не ми се усмихваше, а все едно гледаше през мен и си местеше погледа като заставах пред него. Все едно му пречех да види нещо по-интересно. Слава богу този период отмина и сега раздава усмивки наляво и надясно, включително и на мен. Simple Smile Ще отмине и при вас няма страшно.

За оригването - и при нас най-много помага като го сложа да легне и после го вдигна. На 99% действа, иначе мога да го разнасям и 5 часа и ефект нулев!

За витамините - по време на бременността пиех centrum materna, препоръчани от гинеколога ми. Сега са ми останали малко от тях и ги пия като се сетя само, защото пише, че могат да се взимат и при кърмене. Като ми свърши опаковката, обаче няма да взимам нови.

За цикъла - на мен още слава богу не ми е дошло! Гинеколоът уж каза, че докато кърмя било малко вероятно да ми дойде, та да видим. Simple Smile Аз имах заради миомата доста дълги и обилни лохии, към 9-10 седмици ми тече, та сега се радвам на малкото дни без кръв и гадости, които ми остават. Simple Smile

За диетата - аз имам да свалям още към 7-8 кг, но няма да е сега! Laughing В момента съм като доброто прасенце и съм на "зърнената диета", де що зърна и го изяждам. Grinning Честно да си призная в момента не ме интересува как изглеждам и дали съм слонче. Simple Smile Кога пак ще имам тази възможност да ям каквото ми е на сърце без да се ограничавам и да имам гузна съвест? Поне докато кърмя не мисля да правя никакви диети, аз и без това нямам достатъчно кърма, та една евентуална диета може съвсем да скапе нещата. Като спре кърмата вече ще гледам да сваля някое и друго кило, но не се притеснявам тъй като аз лесно свалям кг.

За слънцезащитните кремове - котката вече е отговорила, наистина не се препоръчват все още. Точно тази седмица и аз питах педиатъра и той каза поне до 6 месец да не се слага абсолютно нищо.

Това е засега от мен. Дано следващата седмица ми остане повече време да пиша! Simple Smile Иначе поне успявам редовно да ви чета.

# 607
Мамита пускам класацията. Моля някой да направи проверка преди да я качим на 1 стр.

бебе на термин- Бояна на Мандаринката
най- подранило бебе - Владимир и Кристиян на Chema                                                                            
най- закъсняло бебе - Лили на Sunny_babe - термин 24.12.13 раждане 04.01.14- 11 дни
най- голямо бебе (кг)- Мартин (4500гр) на zlatinaber
най- малко бебе (кг)- Кристиян (1300гр) на Chema
най- голямо бебе (см)- Владимир (59см) на Iv  Min^smile
най- малко бебе (см)- Владимир (38см) на Chema
най- бебеносна дата - 07.01.2014г. и 09.01.2014 - 8 бебета
най- много момичета на дата 06.01.2014г ( 6 принцеси)
най- много момчета на дата 29.12.2013г., 09.01.2014г., 15.01.2014г по 4 бебета
най- популярно мъжко име - Явор (4 бебета) и Александър ( 4 бебета)  
най- популярно женско име - Йоана ( 3 бебета) и Ния ( 3 бебета)

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 19:15 от ~Elg~

# 608
Сега здравейте.
Беше ми натоварено тези дни. Каката имаше РД, аз 3 изпита през ден.
Да се похваля- везех всичко, макар и само една 6 да имам.
Добре сме вкъщи.
Днес празнувахме на каката РДто в МакДоналдс.
Илиян се опитва да седне сам.  #Crazy Joy Един такъв се набира. Смешко.
Много гука и иска да му се говори. Та моя милост му чета Корпоративно Разузнаване, Корпоративни комуникации и социологоя на медиите. Умираше си от кеф  Joy

На лекар след раждането още не съм ходила. Трябва да си намеря гинеколог. Иначе корем нямам вече. Слагах 1 седмица един колан и съм ток и жица. Доволна съм.

Пращам ви много  Hug

# 609
Мами да Ви питам как изглежда белега на Вашите бебоци от БЦЖ ваксината?Защото ми се струва,че нашия забира..

Elg   браво на Вас... много интересно четиво сте си намерили Party Laughing  Joy  пък и щом се опитва да сееедне Hug . Нашия още едва го свърта да седи по корем.

# 610
Привет   bouquet
Не съм ви чела, ама гледам, че доста сте изписали и ще ви прочета при повече свободно време. Ние вече се преместихме.. Свърши кошмара!  Grinning
Бебка е добре. Сложиха ни ваксина на 13.Добре я понесе  Simple Smile Вече е 4.100кг и 53 см. За 40 дни е наддала 1.500кг и е порастнала с 5 см  Simple Smile
Аз съм до тук за сега. Отивам да ви чета, докато Иза спи и каката "чете"  книжки  Grinning
  bouquet

# 611
boncheto,ами то моичкият се държи точно както ти си го описала Simple Smile.Дано наистина е период и мине по-бързо Simple Smile

svetla_1102,ние ползвахме Елоком с каката когато беше на 1 месец.Беше се обринала ужасно от шампоан на Джонсън,помогна и.

тонито7 ,нашата помпичка работи като се прави вакуум с устата,много е ефикасна.Използвах я когато малкият беше настинал и имаше много сополи,сега когато е здрав не ми трябва,защото почти нищо не изкарвам.

За лохиите,моите ту почваха,ту спираха и така до около 45-50 дена,като последините 10 дена беше само като леко розово зацапване.

# 612
  • София
Малко включване и от мен, докато имам време, че сега спи.
Елг, мерси за класацията. нас ни няма, но това от една страна е добре Simple Smile)) Ако правиш друга класация после, може да ни включиш в най-лакомо бебе:))) Браво и за изпитите.
За колана ми стана любопитно - какъв си носила? Аз имам нужда от прибиране на корема. Иначе Яни също иска да му се говори, ами не само - опитва се да говори и той, но само си движи устните и имитира движенията. Може да казва аууу и гуууу - това е засега Simple Smile Усмихва се много, но вниманието му може да се привлече от нещо за около 20 мин, след това следва рев и трябва промяна. Доста плаче обаче, все е кисел. Не знам какво да го правя.
Vilinka__, дано ти хареса на новото място:).

# 613
Привет мами,
Бейбифейс,и Борислав е все кисел,вниманието му максимум за 20 минути и после newsm45.Дори и активната гимнастика не му е чак толкова интересна,на музикалната въртележка 10-15 минути и то ако някой му говори,и той казва само аууу и гууу Joy
Утре сме на ваксина ,да видим как ще я понесе Praynig
Приятен неделен ден на всички.Тук времето не е особено слънчево и топло,но става за кратка разходка. Hug

# 614
Бейбифейс,и Борислав е все кисел,вниманието му максимум за 20 минути и после newsm45.Дори и активната гимнастика не му е чак толкова интересна,на музикалната въртележка 10-15 минути и то ако някой му говори,и той казва само аууу и гууу Joy

Вие какво искате от бебета на по 2 месеца  Joy

На каката не й беше интересно нищо, освен мене, чак до след годинката. В бебешкия албум на въпроса "любима играчка" съм записала "мама" Simple Smile))
Сега съм суууууупер впечатлена, че Мила изкарва по 20 минути в гимнастиката и обръща внимание на играчки. Още не мога да спра да й се дивя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт