Отговори
# 225
  • София
Коте, подкрепям те за това децата да са с нас. И аз не мога да изляза без тях. Понякога ( досега 1-2 пъти) ги оставям за час- два най много на таткото да ги гледа, но пак ми е притеснено. Той пък иска като излизаме да ги оставяме на "съкровището", но аз съм твърдо против, т.к нито мога да се отпусна, нито ми е спокойно. Освен това с каката - когато сме й я оставяли за малко, в доста от случаите все звъни за нещо - била неспокойна, нещо й има....е как пък за час ме няма и все нещо се случва....ей затова си гледам/е децата самички, колкото и трудно да е понякога.
Досега не е направила веднъж!!! закуска на каката ( на 5г и 4 месеца е), но пред хората редовно разправяла колко много ни помага, как ни готвела и т.н...е бясна съм просто! #2gunfire #Cussing out Затова няма как да я обичам или уважавам, такова двуличие и лицемерие не ща! Crazy
Затова и си гледаме децата сами и винаги и навсякъде сме с тях! После като поотраснат ще искаме да сме заедно, ама те няма да искат...
Жив и здрав да ни е таткото, много ни помага и на него разчитам за всичко!

# 226
Панди, и аз съм много доволна от клевъра. Нямат миризма, имат си ластично закопчаване. Просто сравнение с памперс не са толкова меки. Но са доста добри. Щом ни издържат цяла нощ без да пропускат.

За оставянето- и майката е човек. Не че не ги мисля нон стоп. Дори онзи ден на изпита се чудх колко ли е ял. Но не мога нон стоп да съм с тях. За да съм адекватна ми трябват 2, 3 часа без да сменям памоерси, да слагам ядене и т.н. Пък и не го правя често, а само когато се налага.

# 227
Привет и от мен.
Най-накрая работен ден и кака на градина. Вече милата откача в къщи и с това време, дето не може да се излиза. Със ставането сутрин и започва да изрежда - искам при баба - тя е на работа, искам при така - и той е на работа, искам при др. баба  Crazy Не и се седи в къщи. Вчера като хвана баща си за крачола и не го пуска да ходи на работа. Е избяга той, а тя така се разрева, че ми направи пътека от кухнята до банята  Sick (когато плаче силно се дави и повръща...). После се чудих с какво да я занимавам, че да не мисли за него.  ooooh! Цял ден правихме апликации - режем, лепим... Crazy
А малката, добре че е послушанка - само я храня, сменям и я оставям в кошарата и, че кака яко ревнува и иска по-голямо внимание  Hug

Елг - защо си мисля че майчинството приключва на датата на която си родила  Peace Поне при мен с каката беше така. Шефовете си продадоха бизнеса, но не можеха да закрият фирмата, т.к. още бях в майчинство. на 2.08 тя направи 2 год и на 3.08 по документ ме освобождават от работа  Peace

За захранването - каката захраних на 4 м-ца, но при нея беше спешно заради запека - дадох тиква и след 2 часа имаше радост (дори само от 3-4 лъжички). Беше на смесено. Сега обаче ако нямаме такива проблеми мисля да захраня към 5-я месец. Първо ще започна със зеленчук, като въведа няколко ще дам и плод. Сок дадох на голямата след годинка. И сега мисля да направя същото  Peace
Коте 1 въпросче за захранването....От кога е подходящо да се дават пресни плодове и зеленчуци на бебетата. Живея в къща с голям двор - сеем си зеленчуци всякакви, имаме доста овошни дървета.
Каката беше на 8-9-10 месеца когато им дойде сезона на домашните плодове и зеленчуци, но пък тя категорично ги отказваше и до сега почти не ги яде  Confused

Панди - честита количка. Със здраве да си я ползвате  Hug

За излизането без  децата и аз не мога. Но при мен проблема е друг - втълпила съм си, че никой не може да гледа така добре децата ми както аз  Embarassed Дори когато някой вземе малката на ръце, все ми е на устата да му/и кажа че не я държат добре/правилно и т.н. Поради това сме ограничили семейните излизания (които до преди бяха поне 1 път месечно), т.к. на доста от местата се пуши. И за 8-ми март отказах - мисля че ще имам много години в които да го празнувам по женски, но Йони няма да бъде все бебе....Каката се престраших да я оставя на почти 2 год. (имахме среща на випуска), като до последно се чудих дали изобщо да ида  Blush

Хубав ден на всички.
При нас превалява дъжд, дано поне при вас има малко слънчице  Hug

# 228
Мами, моля ви, споделете как по естествен начин да си спра кърмата или поне да я намаля. Имам здравословни проблеми и затова ми се наложи да спра да кърмя. Проблема е, че ми забраниха да пия хапче за спиране, защото са много силно хормонални, а аз вече пия хормони и мога много да си навредя. Ще съм благодарна на всякавки съвети!!!  Hug

# 229
Ивичка, аз не виждам проблем да даваш пресни след 6-ия месец, например круша в мрежичка или нещо, което не е алерген. И да е на "микродози" в началото, и да е само по едно, за да можеш да отграничиш, ако направи реакция от какво е.

Сега да не решите, че съм майка-орлица  Mr. Green Нямам никалъв проблем да оставям децата и на таткото, и на бабата (все за 5 часа няма да ги повреди непоправимо), и на 80-годишния ми свекър сме оставяли, и на бездетни приятелки  Joy Просто толкова малко бебе го чувствам още като част от себе си, как да го оставя...

# 230
  • София
tonniny, дадеш ли друго, освен кърма/мляко и вода, бебето се счита захранено - независимо в какви количества е. Вкл. сок, каша, пюре, парченце плод/зеленчук/коричка за осмукване...

За захранването, споменавала съм и преди, определено ще е Захранване, водено от бебето  Peace Ако не съм споменавала, момата вече си яде при батко на детска масичка като голям човек. А като тръгна на ясла дори я хвалили  на директорката как сама се храни  Joy

Цветно
, за подобни кърмачески спешности 0888 555 385 национален Ла Лече Лига телефон  Peace

# 231
Ох, Панди, говориш за 2 повръщания на ден. При нас ако са само 2 повръщания на хранене купон вдигам и се радвам!!! Ето сега в 11 го нахраних и е повърнал 4 пъти, а като гледам май няма намерение да спира.  Sad Cry Слагам му вече не лигавници, а кърпички, че са ми по-лесни за затъкване около телцето. Еми аз 4 кърпички ги пера 3 пъти на ден... Много ми е интересно, че когато спи дълбок сън през нощта, рядко повръща...

за захранването на мен питането ми беше дали да се чака максимално, за да се захрани или ако кърмата спре предсрочно, да се продължи с АМ до към 6-и месец и тогава да се захрани? А и как може едно захранване да е водено от бебето? Ако не му се даде, то откъде ще знае, че трябва да си поиска? Все пак говорим за бебе под годинка.  newsm78 Вече след това подобно нещо е възможно, но преди това???

# 232
Още един глас за захранване, водено от бебето Simple Smile Лесна работа Simple Smile
Също излизам без бебето само по необходимост... Даже ми е трудно да не му вися над главата, когато си стои кротичко в люлката и си гледа нанякъде... Все имам усещането, че му е самотно, въпреки че явно не възразява... Затова и вечерните ни хранения са супер смешни - двама възрастни, един двегодишен, и едно бебе в люлка на масата при нас  Grinning

Шест/седем/осеммесечен любопитко знае съвсем добре, че родителите му правят нещо, което иска да пробва  Grinning. Особено ако се храниш на маса, държейки бебето - някъде около тази възраст съвсем спокойно ще почне да ти рови из чинията  Grinning Просто трябва да се внимава с какво се храни родителят по това време Simple Smile

# 233
Още един глас за захранване, водено от бебето Simple Smile Лесна работа Simple Smile
Също излизам без бебето само по необходимост... Даже ми е трудно да не му вися над главата, когато си стои кротичко в люлката и си гледа нанякъде... Все имам усещането, че му е самотно, въпреки че явно не възразява... Затова и вечерните ни хранения са супер смешни - двама възрастни, един двегодишен, и едно бебе в люлка на масата при нас  Grinning

Шест/седем/осеммесечен любопитко знае съвсем добре, че родителите му правят нещо, което иска да пробва  Grinning. Особено ако се храниш на маса, държейки бебето - някъде около тази възраст съвсем спокойно ще почне да ти рови из чинията  Grinning Просто трябва да се внимава с какво се храни родителят по това време Simple Smile

Ние сме двама възрастни, една кака, която се опитва да се стече под масата и едно бебе в слинг, което се опитвам да не покапя/натроша отгоре  Joy

Бебетата в един момент започват да проявяват жив интерес към храната на възрастните - това е един от критериите за захранване въобще - другите са: да седи що-годе стабилно седнало, да му е изчезнал рефлексът за избутване с език. И трите са изпълнени на +/- 6-месечна възраст в повечето случаи.

Тони, крайно невероятно е ей тъй да ти спре кърмата, това са градски легенди. Но дори да спре, бебето трябва да има още 2 цели хранения с мляко на 1 година - сутрин и вечер, а и не можеш толкова бързо да заместиш хранене, така че някакво мляко ще се яде, дори и АМ да е.

# 234
  • София
tonniny, спокойно, тя кърмата не спира ей така. Ето тук можеш да прочетеш повече за Захранване, водено от бебето. Гарантирам ти, че има отговор на въпросите ти. Какъвто и метод за захранване да избереш, в началото той ще бъде съчетан с прием на мляко. Дали кърма или изкуствено, това е друга тема. За бебетата млякото остава най-калоричната храна за единица количество за доста дълго време  Peace Конкретно при ЗВБ не се прави разлика в началото на захранването за изкуствено хранени бебета.

# 235
Коте, Зеленко, благодаря ви - дадохте ми отговори за елементарни неща, които не се бях сетила. Мерси и за линка. Аз при всички положения не се бях завтекла да го захранвам преди 6-и месец, но ми беше чудно какво се прави ако спре кърмата - естествен отговор, АМ  hahaha А за спирането - не знам, може и да са градски легенди това.

Да си продължа темата за повръщането - след като си написах предния пост моичкият повърна още 3 пъти. Равносметката - 3 измокрени кърпички за едно ядене, 1 преобличане. Ей така си минава времето между храненията у нас, а се чудя после къде ми отиде деня и какво съм свършила....

# 236
Здравейте мами,

днес тук е отвратително времето и не става за разходки.Заваля доста стабилно,малчо спи и аз използвам промоцията да хапна и да попиша малко.Ние имаме май въпросния скок в растежа-от 3 дни заспива към 12 ,пропуска яденето в 2 и става направо в 4,после в 7 сутринта и се събужда трайно чак към 10  Mr. Green ,та и аз спинкам  baby_neutralс него  Blush
за захранването- с каката дадох сок на 2 месеца,но беше по препоръка на докторката,а аз млада,неопитна и нямаща достъп до информацията на интернет Laughing,но сега дори вода не съм давала мисля че кърмата му е напълно достатъчна та до 6 месец така.А попитам вие ли ще си им готвите на мъниците или ще купувате от магазина или млечна кухня ще давате?
няма друго какво да пиша.
Лек ден на всички! Hug

# 237
Здравейте, момичета!

За захранването - кърмих много малко (до края на 4-ти месец), затова по съвет на педиатъра дадох тогава сок за първи път. Първо ябълка, после морков - домашно приготвени.  На 5 месеца - зеленчуково пюре морков. Купувала съм всичко, не съм готвила, а на 9 месеца започнахме детската кухня. (във Варна започват тогава). Сега с беба, дано се кърмим по-дълго, ще отложа и захранването поне до 6-ти месец най-вероятно.

За излизането - "за"  от време на време майката да се разнообразява и сменя обстановката.  Peace На мен дори една квартална разходка за 20 мин. ми се отразява прекрасно. Иначе зациклям. Досега не съм оставала бебка за повече от 30 мин. на ММ, за да напазарувам.

Ивичка, при нас положението е същото. Баткото трябваше днес да тръгне на градина, но имат много болни в групата. Затова и тази седмица пак ще се гледаме. Но и той като твоята кака не издържа. От вечерта ме пита какво ще правим на следващия ден и иска всичко да е по план.  Crazy Иначе при нас не съм усетила да има ревност - даже обратното, постоянно иска да я гушка, милва, говори, помага в къпането и смяната на памперси. По-скоро аз се чувствам малко зле, че не винаги успявам да му обърна нужното внимание.
И по друго си приличаме с теб Simple Smile И аз съм така с оставянето или даването на бебето да го държи някой. Да не си зодия Дева?  Grinning Аз също смятам, че няма друг, който да може да гледа и да се грижи за децата ми по-добре от мен.  Hug

Мишле, и аз исках да питам за 2-те ваксини, как са минали при другите. Моля, мами, споделете. Simple Smile

Цветно, за спирането на кърмата на една приятелка лекар я е посъветвал да спре да яде и да си пристяга гърдите, което на мен ми се струва пълна глупост. За лекарствата знам, че приемът им води до много лошо общо състояние на организма. Бих те посъветвала да говориш с някой свестен доктор.

Тонини, искрено ти съчувствам с това повръщане. Знам колко е неприятно и тормозещо. (С баткото бяхме така, но имахме здравословен проблем). Ти сигурно си споменавала вече, но бебо добре наддава, нали?

# 238
Привет, направо си ви изпуснах. Срамота! Embarassed

Аз от вчера съм без свеки и съм толкова спокойна и доволна! Grinning Гледаме се с малчо, папкаме, спинкаме и пълним памперса. Третото най-вече. Алекс от вчера ака повече от обикновено, вчера може би при всяка смяна на памперса имаше ако, днес малко по-малко, но пак доста, даже последното беше май с някакъв зелен отенък и малко се втресох. Сега чакам да видя другото какво ще е. Според вас дали има нещо притеснително и от какво може да се е увеличило това акане. Страх ме е да не съм го простудила, че другата седмица ни предстои ваксиниране (Синфлорикс и Пентаксим), та трперя още от сега.
В събота бяхме и на фотосесия. Бебе на почти 2 месеца - трудна работа. Нашия реве, пищи, върти се. Мисия невъзможна. Та фотосесия на бебоците, или в първите 20 дни, или след като почнат да сядат.

За захранване си говорите - много съм боса по тая тема, та засега ще чета, няма да се включвам още. За себе си знам че желанието ми е да сме на изключително кърмене до 6 месец, от там нататък почваме с пюретата и кашите.

Много гуш на всички ви! За напред ще се постарая повечко да ви навестявам, че ми липсвате! Simple Smile

# 239
Здравейте, мили майки! Следя ви от известно време и много ме радвате със съветите, които давате и нещата, които споделяте. Научих много полезни неща от вас. Аз нямам голям опит, първо дете ми е, но се надявам да успявам да се включвам адекватно по темите, които обсъждате. Моят Васил се роди на 08.01 , 4080 грама, 53см, секцио с пълна упойка в Пловдив. И аз започнах да прибирам първите дрешки, че вече е 60см. Борим се с коликите успешно с Абоколикен-а, че беше станало страшно по едно време.

За жалост и моята педиатърка е от тези, които препоръчват ранно захранване.  Каза ми да започвам със сокчетата, но хич и не съм си помислила да я слушам. Сега трябва да видя как да и кажа по- деликатно, че няма да я слушам, че е много добра приятелка на свекървата и не върви да се караме. Във форума има теми за захранването и там също има доста полезна информация.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.0
Но има още доста време докато ни се наложи да го правим.

От памперсите Памперс Прима двойката бяха ок, но не мога да им изтрайвам миризмата. Пуфис ми пропуснаха 2-3 пъти през материята на памперса. Пробвах и Пуфис Фешън, те не са ми пропуснали, но и те ми миришат отвратително. Сега пробвам Еви бейби 3, но май са ни малко големи и бебчо беше доста опикан.

Хайде лека вечер на всички и дано да успеете да поспите спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт