Отговори
# 255
не е скок в растежа, защото сме така почти от изписването ни от родилното Crazy Според мен е безпокойство от самите колики. Ревовете са когато коликите са силни, но така или иначе коремчетата тормозят бебоците и през останалото време Rolling Eyes

# 256
Сунфлауър позна - зодия Дева съм  Mr. Green
При нас ревността на каката се изразява в борба за мене. Тя също обича сестричката си, като е будна постоянно е до нея и и приказва, пее и и т.н. Но когато е в "настроение" прави номера - щом малката заплаче и голямата започва - "Мамооооо, що не ми даваш това" или "Мамоооо, защо еди какво си" . Опитва се да измести вниманието от малката към нея. Естествено че и обръщам внимание, но тя до сега е свикнала да получава всичкото внимание, а сега не мога да се разделя на 2 и да обгрижвам двете едновременно  Peace

# 257
Hug Ивче усмивче - не е вярно  Naughty - писах цял дъъълъг и досаден пост в първата тема на родени и да, това беше. Благодаря на теб и пандичка,че се сетихте за мен и ме потърсихте.
Въпроса на пандичка даже ме стрестна - "щастлива ли си?"

Да, безкрайно и не дотам осъзнато съм щастлива. Тъпо изречение, но не знам как да обясня състоянието  в което се намирам. Имам чувството, че са минали години, а не 42 дни от раждането.

Изписаха ни, посрещнаха ни приятелите и ме чакаше новото ежедневие в което се нуждаех от помощ и я получавах веднъж от домашна помощница от здравната каса и втори път от мойта приятелка /жена на 63 г/. Звучи добре, нали.Въпреки това не ми се събират повече от три часа на куп сън. И това даже е рядкост тъй като мойта госпоица виси нон стоп на цица. Като е гладна - по 35 мин на всяка, после се дохранваме. Като иска успокоение пак на цица и си заспива.

За един ден кърмата ми почти секна от стрес свързан  с това, че се хвърлих да помагам на мъжа ми в работата. Е, едвам спасих положението и сега поне кърма има, но загубих битката и основно сме на АМ. Кърмата е колкото за имунитет.

Сега и двамата с мм се съгласихме да не се занимавам повече /работа с клиенти/, Планувам си това онова, но след време. Пия лудо чай за кърмене, ям орехи и се боря за всяка капчица кърма.

Излизах няколко пъти и сама и с мъжа ми и това убуу, ама мноо тегаво-мм спи в др. стая понеже не се наспива, а работи, а туй нашто явно не е работа щом нашата потребност от сън не се зачита. Чак днес се почувствах човек след едни упражнения за дишане след които заспах на гърдите на мм /остана си за няколко часа вкъщи/еми стоплих се и...се събудих бодра.

Иначе се оказа,че са ми збравили един кламер и утре отивам да ми го вадят. Дано всичко е добре, нещо съм се притеснила за евентуални инфекции, че зверски ме боли яйчника днес.
По тоя повод - направихме месечинката на детето с приятели и на другия ден ми дойде.  Cry Confused Вървя ми 10 дни в ужасяващи количества и цветове - до черно и на парцали огромни, не зная колко е нормално.

Все още доставчика не си е оправил грешката и нямаме добър нет и не е възможно от вкъщи да се работи добре.

Колкото до приказката ми - тя е неуписуемо нежна и същевременно боец. Ако не е тя да ме помпи нямаше да имаме и това, до което сме се преборили. Дрехите й умаляха. Вече е 5 кг и 57 см, но когато е будна е все на ръце, със слинга още не съм на ти. Избиха й пъпките.

Надявам се скоро да пиша пак, признавам,че чак днес имах сили да ви прочета, но диалог бих водила трудно...

# 258
  • София
Чудих се дали да пиша или не по въпроса с излизането, понеже засяга пряко мен, но не мога да се въздържа. Аз съм си конфликтна личност и трудно премълчавам. Все повече се убеждавям, че трябва да чета тук избирателно. Отначало и аз бях така - да съм нон стоп с бебето, всичко сама да правя, изгоних помощниците и в резултат - крайно изтощение. Нямах време да ям, спря ми кърмата и от това, и от нерви. Както каза Елг - и майката е човек. Не знам изобщо защо трябва да се засягат подобни теми със скрит смисъл за добри и лоши майки. И пак ще кажете о не, не исках това да кажа. Страх ме беше в началото да го оставя, но нямах избор, защото трябваше да ходя да ми махат конците. Майка ми го гледа и се справи перфектно. На нея имам пълно доверие. От тогава й го оставям, защото има неща, които няма кой да свърши, освен аз. Пък и не виждам нищо лошо в това майката да излезе веднъж в месеса за няколко часа и да се почувства човек и тя. И на мен са ми странни майки, които са се срастнали с бебетата си, смятам го за крайност, но не засягам подобни теми, защото всеки сам решава за себе си.. И това изобщо не значи, че ще бъда лоша майка, нито че сега съм. Обичам си много бебето. Осъзнах колко съм щастлива едва когато успях да се наспя. Тази нощ не издържах и отидох да си го взема от свеки. Спа до мен на спалнята. Много ми липсва вече. Но не можах да го осъзная в моментите на изтощение поради липса на сън. Днес също ще трябва да излизам, защото няма вече памперси. Ще ходя до Пиротска, там са ми на куп била, дм и магазина а турски памперси. Ще ми отнеме 2 ч. Но няма кой да ходи. Майка ми е заета, свеки я болят краката, пък и няма да успее да купи каквото ми трябва. Еми няма да си оставя детето гладно и насрано с извинение. На нея по й нямам доверие, че ще го гледа добре, но се справя криво ляво.
Елг, мерси за схемата за захранване. Ще си я сваля на компа, че сега пиша от телефона. Памперсите днес ще ги купя да пробваме. Имам чувството, че памперс прима нямат толкова еластично коланче и малко го стягат. Но като цяло съм доволна и днес ще взема и от тях.
Панди, аз бях вчера в парка 2 ч, но бях със веки и не съм ви търсила.  Нещо й беше криво на жената, че вчера другата й снаха я засегна, но те не си се обичат принципно. Та нямаше как да я отпратя, искаше да ми говори. Оставих я да се наприказва да й олекне. Пък и взе да се обяснява колко верни са синовете й на жените си. Е не се въздържах и казах за бившата на ММ, че звъни и тя беше потресена, че поддържат контакт след толкова години. Не знае, че са ходили 7 г, той е крил от нея. Знае за няколко месеца. Като ги е запознал, тя не я е харесала и явно той си е спестил коментарите, като не е споделял повече. Не че аз не правих така. Май не трябваше да го топя, но ми писва понякога, като почне да си идеализира синовете, а те имат трески за дялане доста. Нека не си мисли, че живея на памучено облаче, обградено със сърчица.
Никито и Тонини, на мен това ми прилича на плач от колики. Ние имахме такъв период и беше мучително, но зверския плач беше няколко дни. Успокояваше се само на цица. Сега е доста по-добре, макар да си поплаква пак от време на време. Спасението ни е в шезлонга. Но за кратко:)
Перо, радвам се че писа. Аз те гледах, че пишеш във фейса и реших, че нямаш време, но съжалявам за проблемите. Всичко ще се нареди: )
Деси, гледах една снимка на малкия от фотосесията. Голяма мода настана с тези снимки: ). За съжаление мм мрази да се снима и ако има фотосесия, ще съм без него: ). Как се справяш без помощниците?
Исках още неща да пиша, но от телефон е неудобно да се пише във форум. Като включа комп ще дописвам.

# 259
Не знам изобщо защо трябва да се засягат подобни теми със скрит смисъл за добри и лоши майки. И пак ще кажете о не, не исках това да кажа.

Скрит текст:
И защо ти (или някой) да може да сподели, че е ходил не-знам-си-къде без бебето, пък аз да не мога да кажа, че не мога да се отделям от бебето още? Нищо лично няма в това, и никакви намеци. Аз тук нищо не си меря, имам си децата, гледам си ги, както намеря за добре. Но пък хората се събират по сходство, а сходство се установява чрез споделяне. И без това крайно рядко казвам нещо за себе си, след като още в самото начало установих, че не срещам голямо разбиране.  Peace

# 260
момичета, не търсете под вола теле, няма лоши майки тука Simple Smile Една не се отделя от бебето, друга иска време само за себе си, нормално е. И аз вчера се чудех има ли ми нещо, че оставям бебето да пореве вечер по 15 минути, когато вече нищо не мога да измисля друго, и не искам да ми виси повече на циците (поне за половин един час егати), но след кратък размисъл установих, че това е моя начин, а явно понякога е и нейния начин да се кротне ..Аз също , ако има как бих излизала сама, но това беше по-изразено едно време с каката, сега явно вече ролята на майка ми е съвсем естествена и нямам толкова голяма нужда да търся някой да я гледа , за да подишам малко въздух, но отлично го разбирам. Също вчера във фейса пак се засегна една наболяла тема с кърменето. нека се опитаме да се приемаме, много сме, различни сме. За един кърменето е голям кеф и най-лесното нещо, за друг е невъзможно, въпреки опитите, които е положил, за трети болна тема, за един е нормално да носи бебето по цял ден в слинг, за друг е изключено и е мъчение това занимание, за един е ок да спи с беебето 2 години в едно легло, за друг не, никой обаче не е лош родител, щом всички си милеем за децата и си ги обичаме. А разните теории, дето всеки ден нови излизат как е най-добре да се гледа детето и после се опровергават, няма да ги коментирам, всеки да си гледа неговия личен комфорт и усещане.
Такаа, сега да се похваля с една доста наспана нощ, с 3 хранения, спане в нейното легло и въобще супер. Дано и денят е нормален. По моите терзания, не знам как да си обясня цялото това сукане, защото наддава повече от добре, как може да иска през половин час да суче! Явно или много бързо я усвоява кърмата, или има колики, или толкова й харесва, че се е пристрастила хаха..

# 261
 Laughing Само да кажа, че моето бебе с удоволствие го оставям на мама и на свеки Grinning мъжът ми редовно ме сменя и спи при него Grinning

# 262
По моите терзания, не знам как да си обясня цялото това сукане, защото наддава повече от добре, как може да иска през половин час да суче! Явно или много бързо я усвоява кърмата, или има колики, или толкова й харесва, че се е пристрастила хаха..

Просто има незадоволен сукателен рефлекс, той служи не само за нахранване, но и за успокоение. Аз имам твърде умерен успех с бибата, но Мила пък и гърда не ще, защото й пуска мляко, когато не е гладна, и се нерви. Нали затова патентовахме пръста, но е доста неудобно Simple Smile))

# 263
  • Пловдив
Тонини, какъв слинг имаш?
Аз още не мога да реша да си купя или не.

Моето бебе май се обзаведе с колики.

# 264
Тонини, какъв слинг имаш?
Аз още не мога да реша да си купя или не.

Нямаш ли приятелка да ти даде да изпробваш?

# 265
Ако някой иска да пробва слингове , имам тамън два вида у нас, да заповяда..вчера , за да бъда честна, макар да не харесвам слинга, успях да сготвя с него, което е добре, но не ми е много на сърце, все имам чувството, че ще се пребия с все беба. Днес до тук е много добра малката. Остави мама да пие дълго кафе и да си свърши дом. работа Simple Smile Установих, че когато вечер я оставя да си пореве, ревът не ескалира, а затихва , явно реве, защото е уморена и не може да заспи, а катъо заспи в мен, и я преместя се буди и става един затворен кръг и става все по-кисела, а така като пореве и се успокои и заспи, спи по 3-4 часа.

# 266
момичета, не търсете под вола теле, няма лоши майки тука Simple Smile Една не се отделя от бебето, друга иска време само за себе си, нормално е. И аз вчера се чудех има ли ми нещо, че оставям бебето да пореве вечер по 15 минути, когато вече нищо не мога да измисля друго, и не искам да ми виси повече на циците (поне за половин един час егати), но след кратък размисъл установих, че това е моя начин, а явно понякога е и нейния начин да се кротне ..Аз също , ако има как бих излизала сама, но това беше по-изразено едно време с каката, сега явно вече ролята на майка ми е съвсем естествена и нямам толкова голяма нужда да търся някой да я гледа , за да подишам малко въздух, но отлично го разбирам. Също вчера във фейса пак се засегна една наболяла тема с кърменето. нека се опитаме да се приемаме, много сме, различни сме. За един кърменето е голям кеф и най-лесното нещо, за друг е невъзможно, въпреки опитите, които е положил, за трети болна тема, за един е нормално да носи бебето по цял ден в слинг, за друг е изключено и е мъчение това занимание, за един е ок да спи с беебето 2 години в едно легло, за друг не, никой обаче не е лош родител, щом всички си милеем за децата и си ги обичаме. А разните теории, дето всеки ден нови излизат как е най-добре да се гледа детето и после се опровергават, няма да ги коментирам, всеки да си гледа неговия личен комфорт и усещане.
Такаа, сега да се похваля с една доста наспана нощ, с 3 хранения, спане в нейното легло и въобще супер. Дано и денят е нормален. По моите терзания, не знам как да си обясня цялото това сукане, защото наддава повече от добре, как може да иска през половин час да суче! Явно или много бързо я усвоява кърмата, или има колики, или толкова й харесва, че се е пристрастила хаха..

newsm10

Никито,
мноого ме развесели с това за пристрастяването hahaha

Желая ти спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 267
Ха привет и от мен  Mr. Green, лелееее пак едни теми са се заформили тук, момичета недейте така, тук никой не е, за да квалифицира коя е по- по- или най-, а за да споделяме опита си. Ще споделя и моя - с дъщеря ми не съм я оставяла и за секунда сама, умирах от ужас, че трябва да прекарам и един миг без нея и бях вманиачена, че никой не може да се грижи толкова добре за нея - резултата беше наистина пълно изтощение и чак като навърши 5-6 години си позволих да я оставя за няколко дни при майка ми, а и при баща и, до тогава не беше ходила при баща си и за една нощ. Тогава си дадох, че и майката е човек и в това няма нищо лошо, напротив детето черпи опит и обич от баби дядовци и тн, радва се, че е обичано и гледано и му се обръща много повече внимание. Започнах да се наслаждавам на дните прекаране за самата мен и така с времето започнах да чакам с нетърпение тези дни, но не мисля, че това ме прави по-лоша майка, напротив. Сега с бебетата пак съм на вълна, че не искам и не мога и за секунда се отделя от тях, нооо от сега усещам негативите върху психиката ми, ММ също го усеща и с удоволствие ми предлага да изляза за час два сама, за да се отърся от сивото и еднообразно ежедневие, а той да се грижи за бебетата. За сега се дърпам, но ето днес ми предстои да отида до работата за два три часа и май се радвам, че ще мога поне за малко да се откъсна от нааканите памперси и плачещи бебета.
Аз ви чета, но няма какво да пиша толкова, виждам, че вече сте на вълна захранване, но ще се върна да прочета по-подробно.
Пожелавам ви прекрасен и усмихнат ден  Hug Hug Hug

# 268
Ха здравейте и от мен в новата тема   bouquet Благодаря за старанието   bouquet
Малко се позагубих, но то беше, че бях на гости на двете баби и ви четох предимно през телефона.
Отидох с надежда за почивка и наспиване, която уви - не се сбъдна. Т.к. бяхме с каката и всеки  изявяваше желание да се грижи за нея, а не за малкото ревливо момченце. И така - пак си будувах нощем, пак се разнасяхме през деня. Явно така ще е  Tired
Много теми  и май по никоя няма да мога да се включа адекватно. Само по последните:
За оставянето -всякакви засягания ми се струват не на място. Най-малкото защото, хм живеем в различни условия. Едни с родители, други - без такива наблизо, едни с мъже на почасова работа - други с мъже в чужбина, да речем. Каката не съм я оставяла преди да навърши година за повече от 2-3 часа. Едва сега изяви желание при гостуване на бабите да спи с тях. Иначе никога не е нощувала някъде без мен, освен когато бях в болницата, но тогава беше с баща си. С Малчо съм по-ларж Mr. Green Докато бях при нашите 2 пъти го извеждаха за по 2 часа. Ами веднага пижамите и в леглото Mr. Green Но на мен не ми се случва често. От раждането до сега - веднъж. Следващият път - не знам кога. Пардон, знам. Купих си билети за едно мечтано събитие, нещо, което искам да видя от както бях ученичка Heart Eyes Баща ми изяви желание сам (даже ми се обади да каже за предствалението!) да разходи бебето с колата докато гледам. Ами съгласих се. bowuu Но пък все още не съм узряла за мисълта да са далеч от мен. Свекърва ми иска каката да ѝ гостува, майка ми иска да я води по почивки, но...Айде за една-две вечери мога да се прежаля, за повече - едва ли.  Rolling Eyes
Ако бяха близо сигурно щеше да е друго - всяка седмица за по 2-3 часа щяхме да ги оставяме (бебето определено в по-късен етап, де). Ей така, да се видим с ММ.Онзи ден си дадох сметка колко ми липсва ей така, да си поговорим или да помълчим заедно. Защото през деня не се чуваме, много е зает в работата. Сутрин - той оправя каката, аз бебето. Вечер е маратон -идва - аз готвя/слагам масата ядем и хайде къпем и оправяме деца, после приспиване. Каката през цялото време пее или се опитва да му привлече вниманиет (нормално). Станало 23 и двамата сме изморени и в леглата. Нощем се будим - понякога ме отменя в будуването, аз храня. Вчера исках като се прибере да му покажа една снимка, с обработката на която се справих много добре  Blush да поговорим за пътуването, което мислим да предприемем другия месец до една съседна държава, да се уговорим кога ще водим бебето на ортопед...Тази сутрин като замина на работа си дадох сметка, че нищо от това не е изговорено Confused
Ще захранвам между 5 и 6 месец, когато видя че бебето е готово. Картоф, морков, тиква, пащърнак з аначало. Никакви записки не пазя аз, струва ми се излишно и много ангажиращо. Ще се водя по бебето. Плодове - по-късно, сок (и то разреден) - след годинката.
Другата седмица съм записала час за ортопед на бейбито. Ще ходим при Алексиев.
Фейс - свекървите не обичат да им се посочват минусите на синовете  hahaha Дето вика баща ми "Тя (майка му) може и да си гио харесва, но аз смятам че той може и повече да се постарае"  Joy
Иначе аз пък похвалих ММ пред майка му и я видях как заглади косъма от кеф. Ми на правото криво как да кажа. Наистина бих била горда ако някой ден синът ми е като него. И го казах на жената, заслугата за възпитанието на ММ е основно нейна. Peace
Перо - включвай се по-често Hug
Пандичка - мина ли интервенцията при стоматолога? Как я понесе?
Малчо е добре, макар и дребен , в сравнение с вашите бебета. Много го мъчат коликите, постоянно пръцка и се напъва ConfusedНяма сън ни денем, ни нощем, но явно така ще е Tired
Ще допълвам после, че каката ме вика
Много  Hug Hug Hug

# 269
Ето меее, както обещах поне по веднъж на ден ще се опитам да се вясвам!  Hug

Никито, браво за наспаната нощ. Пожелавам ти да бъде първата от много следващи!

Коте
, най - накрая харесахте бибата! Simple Smile

Фейси, добре се справям без "помощници" вкъщи. Даже май ми е по-спокойно. Успявам и да изчистя и да сготвя. Засега, фъстъчко много слуша. Реването е надвечер.

Възкресителнице, радвам се че отново си тук!  Hug

Панди, и ние вчера се престрашихме да поизлезем. Може би за около час беше. Обикаляхме квартала, че Алекс не се траеше. Голямо стачкуване прави следобяда.

Тонини, гадна работа с това повръщане. Но за жалост не мога да помогна. Стискам палци да минава по-бързо! Hug

Дени, Фейси мерси за хубавите думи за Алекс. Въпреки рева се получиха доста готини снимки. Доволна съм от фотографката, тя ми снима сватбената и бременната фотосесия. До края на седмицата  и другите снимки ще са готови. Но ако ще снимате бебоците препоръчвам да е като поотраснат, че много рев, много нещо. Аз планирам още една фотосесийка 5-6 месец, тъкмо ще е започнал да сяда.

tsweti_39, Добре дошла при нас!  bouquet

А аз да ви кажа в какъв филм се вкарвам сама! Нашия лакомник от 2 дни пълни усилено памперса. И последните му акита едни такива зеленикави. Та аз шаш и паника дали не съм простудила детето, тая сутрин взе и да подкашля такъв. Налегнах го в 5:00 сутринта и му изчистих хубаво нослето с аспиратора, взех го да спи при нас и от тогава не ми е кашлял. Явно е имал някакви секретчета и са му пречели да диша. Сега малко ми е по-спокойно, че днешното аки вече не беше зелено. Пък и кашлянето спря.

Хубав ден на всички и много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт