Отговори
# 420
  • София
Фейсче, аз имах ужасен дълъг, обилен и болезнен цикъл. Съчувствам ти!
Връщам се да ви чета, че нали бях и на работа.......май доста съм изпуснала.
П.П. Смених млякото на малката, но и новото не яде. Какво да правя?/качила е за месеца само 200гр/

# 421
Ха, аз тъкмо мислех да пиша колко много се възхищавам на мамата с тризначките #Shocked
Фейс, на последния ми преглед при АГ той ме предупреди, че първият цикъл може да по-обилен.
Аз имам питане: от няколко дни моята принцеса постоянно си търка лицето в нас и очите с ръцете и те започнаха да червенеят. Търсих инфо, но нищо по-конкретно освен евентуално алергична реакция... На педиатър ли да ходим, или на детски очен?
Поздрави и много  Hug на бебките.

# 422
Ехооо, ето ни вкъщи и онлайн след като ходихме да гледаме Маскарадни игри на центъра. Много е студено, вали и сняг, издържахме само 1 час и се прибрахме със звънящи уши и течащи носове  Laughing Качила съм снимка на Миташки с два кукера в групата във ФБ.
Баща ми ни беше на гости и най-накрая се престраши да вземе на ръце малкия - досега се е безпокоял задето бебо е прекалено малък. Но със завидните 5 килограма и пухкави сладки бузи вече е идеален за разнасяне и гушкане. Малкия първо се разплака и недоволстваше от вниманието, но после се успокои и си поиграха заедно.
Не ми се смейте на въпроса, но...как разбирате когато бебето има температура и е болно. Досега малкия е имал само сополки и запушено носле, които борим с физ. р-р и капки Коларгол за седмица. Притеснява ме това, че аз и ММ изкарахме грип /със сополи и кашлица, макар и без температура/. Малкия не се разболя, но се страхувам че ако се почувства зле аз няма да мога да разбера какво му е и как да реагирам.
Да надам и аз жаловит глас по въпроса за кекса  newsm45
Правили сме само веднъж, след 40-ия ден от раждането, но малко ми беше дискомфортно от единия шев. Оттогава - НИЩО - вече съм сърдита на ММ! Много ми е криво че не ми обръща внимание, направо ми се реве и тръшка от мъка. Много напълнях от бременността и вероятно това е една от главните причини. Чувствам се ужасно зле - и на мен ми е некомфотно с 20 кг отгоре, тялото ми е грозно и дебелогъзо, дрехите не ми стават. Него не обвинявам защото и аз не харесвам пълни хора, а съм далеч от фигурата, която имах като се запознахме.
И все пак - гадно ми е.....

# 423
Пневмококов менингит е ужасно, но сравнително рядко срещано заболяване. В повечето случаи тази бактерия причинява отит или пневмония, за което не намирам за необходимо да се ваксинира.

# 424
Аз имам питане: от няколко дни моята принцеса постоянно си търка лицето в нас и очите с ръцете и те започнаха да червенеят. Търсих инфо, но нищо по-конкретно освен евентуално алергична реакция... На педиатър ли да ходим, или на детски очен?
Поздрави и много  Hug на бебките.
Не казвам, че е същото като при вас, но клепачите /горен и долен/ на Митака бяха силно зачервени и леко подути. Водих го на лекар, изписаха ни капки за очи и гел за клепачите. Накрая се оказа, че му растяли нови мигли!  Shocked

# 425
  • София
Аз ще разделя ваксините и то пневмококовата ще я сложа след годинката, защото тогава трябват само два приема, а не три. Мразя ваксини. Специално тази не бих слагала изобщо, ако не бяхме зависими от държавна ДГ.
Коте,  пневмококовата коя е? Пет-валентната ли или 10? И защо след годинка ще я слагаш? Интересно и полезно ще ми е да прочета твоето мнение и виждане по темата.  
Ние ще слагаме по 1 ваксина на 15 дни, т.к доки предпочита да ги разделя,  а и защото им сриват имунитета.

По повод сополките- ако реша да пусна изследване по мое желание - трябва ли ми направление,  кой взима секрета-док или от лабораторията? За колко време излиза резултата? Колко струва?

Нещо не разбрах случая със Секси гърлата.....може и на лс, то искам да съм в час:)

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 18:47 от Мишле_

# 426
  • софия
Привет,
аз отдавна не съм влизала във форума и днес реших да ви "навестя" и тук.
Честит празник на патерица и се надявам,че сте изкарали добре празника.
Ще се връщам да чета, исках само да се включа по темата с интригата за фалшивия профил. Аз и преди бях казвала - имайте предвид,че някои хора това "работят", т.е. създават профили , развиват ги, пишат по разни теми наредизвестно време с цел да  не личи, че акаунта е създаден за реклама и да се приема с доверие от потребителите 
Ето една примерна обява . Виждала съм много такива  , за всякакви форуми, сайтове , ФБ акаунти, ФБ групи..от много години се прави.
http://www.---naglost---/showthread.php?t=36467
Та не винаги става въпрос за психопат, понякога е за пари. И ей така м/у другото препоръчват това или онова... Rolling Eyes Rolling Eyes Сещате се и че колкото е по-стар и с повече постове, толкова е по-скъп..
'Айде аз се връщам да почета темата

П.С. цензурира ми линка , но е обява е предприемач.ком

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 19:00 от Вuки

# 427
Ами четете, де. Синфлорикс е пневмококовата. Ще я слагам след годинката, защото тогава са 2 инжекции, а не три, както ако се сложи сега.

# 428
Какви са тея луди в този форум? Болни хора!  #Cussing out споделяме толкова лична информация за децата си, а някой злоупотребява. Колко й съчуствах за това как се справя с 3 деца... УЖАС!
Ние ваксинита 5-валентната ще слагаме наведнъж , няма да ги делим.
Чай за кърмачки аз пия на Хип, но ще тествам и бг , щом Тонини го препоръчва.
Фейсче, не мога да съм ти от полза мила за цикъла, още не ми е дошло. Чакам си реда, дано при теб да минава бързо
Пандичка според мен намалянето на кърмата ти не е от диетата. Мисля и аз да почвам до седмица с диета и четох хубави отзиви за нея. Ще я тествам.
Лека ви вечер!

# 429
Благодаря Котке за отговора, аз събирам инфо защото утре ни е часа за ваксината и вече е крайно време да съм решила, а тука не познавам никого та да обменя опит и да си сверя часовника, само размишлявам и психясвам.

# 430
Здравейте,
имах гости през уикенда и само ви четях през телефона докато кърмих.

Катенок, благодаря ти, добре съм. Успях да смъкна Т и всичко е наред. Пу-пу.  Hug Ти преди май беше с друг ник, нали? Нещо такова ми се върти. Wink
Ивичка, какви изследвания сте правили, че питаш за хемоглобина? Добре ли е бебето? Аз знам, че на 6-ти месец се пускат профилактични.
Вилинка, ще те чакам и аз във Варна. Имам близка приятелка от Карлово, може да се познавате, все пак града е малък. Wink Така че пиши като се устроите, а и за педиатър мога да предложа моя. За яслите/градините е много трудно, но все ще се намери нещо.
И за другите варненски мами се радвам, че се показаха. Simple Smile Ще бъде хубаво да заформим една дружинка и ние. (Аз откога го говоря )  Hug
За пъпките, съм напълно съгласна с Миралюба, разбира се,ако няма някакъв изявен проблем.  Peace
за ваксините - и ние ще слагаме 2-те наведнъж.
за измисления профил - стана ми гадно Sad Явно човека има нужда от специализирана помощ.
Момичета, все забравям, как да си върна стария вид на форума? Не виждам линийките, нищо. Много е кофти така.

И накрая да ви честитя вчерашния празник. Желая ви да бъдете много щастливи, обичани и обгрижвани от своите мъже!  Heart Eyes

# 431
Ивичка, извинявай, забравих твоя въпрос за хемоглобина. Нисичък е. Аз бих изследвала след 3 седмици отново. Може да се коригира с железен препарат, ако се налага.

# 432
Q_A, а ако се наложи няколко месеца с лепенки  Whistling Whistling Whistling За пръв път чувам за такова спарване аз... батковото пъпче лепихме до 6-тия месец за хернията с водоустойчиви лепенки. Къпали сме го с тях, смяна само при нужда, че бая здраво държат.

ell_83, хубаво чети в сурат-тефтеря, до края  Mr. Green

Благодаря за инфото зелено човече още няколко майки споделиха същото, включително и моя позната, така че ще слагаме и ние водоустойчива, само се чудя дали върху тези старите да я лепна или да ги махна и да се мъча аз да я залепя(не съм сигурна дали ще успея да го направя правилно  newsm78 )

Ехооо, ето ни вкъщи и онлайн след като ходихме да гледаме Маскарадни игри на центъра. Много е студено, вали и сняг, издържахме само 1 час и се прибрахме със звънящи уши и течащи носове  Laughing Качила съм снимка на Миташки с два кукера в групата във ФБ.
Баща ми ни беше на гости и най-накрая се престраши да вземе на ръце малкия - досега се е безпокоял задето бебо е прекалено малък. Но със завидните 5 килограма и пухкави сладки бузи вече е идеален за разнасяне и гушкане. Малкия първо се разплака и недоволстваше от вниманието, но после се успокои и си поиграха заедно.
Не ми се смейте на въпроса, но...как разбирате когато бебето има температура и е болно.

Леле marjan357 ами то голям вятър духаше, големи сте герои, мен днес ме достраша да излезна, иначе редовно излизаме, най често на езерото до загорка. За въпроса ти, не съм компетентна толкова, но пробвай с устните на челото  newsm78

Бях на фризьор, върнах се с прическа и се наложи да отменим снимките - малката е прекалено нервна. Ще изчакам да мине малко време да и минат пъпките и тогава ще пробваме пак Simple Smile

Q_A, Тонини, ще проверя за тази добавка за вана на топфер, ще питам док дали става и за нас за нейните пъпки. Много искам да се оправи бързо, че се измъчи милата.
allian84 Здравей и честита прическа, дано следващия път да е спокойна и да станат прекрасни снимки на които да отсъстват всички пъпки до една дано. Надявам се да споделиш доктора какво е казал и ако почнеш да я ползваш дали при теб има ефект.

Нещо за което май не сме говорили е в каква позиция спи бебето. Нощем си я оставяме или наляво или надясно, като ги редуваме, но през деня често е по гръб, да ама не, нашата педиатърка каза да не го оставяме по гръб защото щяла да му се деформира главичката  Shocked ами в количката нали пак е по гръб  newsm78

И накрая за фалшивия профил, мисля, че момичето или е скучаеща тийнеджърка или наистина има нужда от помощ и не трябва да я съдим прекалено строго.

Пак много се отплеснах, ама от утре по рядко ще пиша, че на ММ му свърши отпуската(два месеца беше все до мен) и от утре е на работа  Sad така свикнах с него сега сама ще видим как ще се оправям?

Чао и до нови срещи  Hug

# 433
Благодаря много на всички за топлото посрещане!  Hug

Катёнок да наистина е доста трудно с цеденето особено през нощта! Понякога се получава така, че ставам през 1 час, тъй като времето на цеденето и събуждането на малкия за храна се разминават като часове. За съжаление той все още не може да спи цяла нощ и имам минимум 1 хранене, а понякога и две... И твоето детенце ли беше недоносено или просто не искаше да суче от гърда?

Q_A Браво, че можеш да заделяш кърма! Аз това при моя гладник не мога да го направя! Той на ден изяжда всичко, което изцедя и даже дадавам АМ. Още отначалото не му стига на 100% кърмата, но каквото такова...  Hug

babyface76 моята миома е на предната стена на матката отляво. Всъщност преди да забременея дори не предполагах, че имам миома. Въпреки, че бях ходила на гинеколог, никой не я беше видял, явно не е била голяма. Тя започна да расте стремглаво по време на бремеността и достигна до 12х10 см. В интерес на истината тези размери ги достигна до 3 месец от бремеността и от тогава вече не се растеше. Но като цяло изкарах доста тежка бременост, бях в болничен от момента в който разбрах, че съм бремена и трябваше да лежа почти през цялото време...  Rolling Eyes
Не знам точно колко е била голяма миомата преди забременяването, но и за мен е странно как забременях толкова лесно с това чудо... На мен в 9 - тата седмица една лекарка ми каза да се подготвя психически, че може да направя спонтанен аборт заради миомата, общо взето си беше голямо треперене докато се роди малкия.
По-добре, че си се оперирала, такава бременост като моята не пожелавам на никого! Моя гинеколог също каза, че ако искаме второ е най-добре миомата да се махне. Тя сега взе да намалява, но пак си е 7х5 см...  Crossing Arms

За наддаването не мога да се включа, тъй като нашето момче е качило 4000 гр. почти откакто се е родило. Но той не е най-добрия пример, защото нали е недоносен и има много да наваксва и при него нещата с кг. се развиват малко по-различно...

tonniny А пробвала ли си да го държиш така като има колики? Тази поза ни я показа педиатъра и на малкия му помага. Но той като цяло няма много колики...

http://www.kinder.de/fileadmin/bilder/themen/baby/das_erste_baby … en-und-halten.jpg

Прочетох, че имате и група в ФБ. Бих се радвала да се включа там, само не разрах как става?  newsm78

Толкова засега, че трябва да бягам! До скоро!

# 434
Момичета, все забравям, как да си върна стария вид на форума? Не виждам линийките, нищо. Много е кофти така.

Сега видях въпроса ти, та влизаш си в профила, после влизаш в настройки,изглед и подредба и от там махаш отметките от Не показвай подписите на другите потребители. и Не показвай аватарите на другите потребители. и отново ще виждаш подписите и лентичките. Явно доста от мамите не го знаят понеже на са си променили лентичките.  Hug

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 23:04 от Q_A

Общи условия

Активация на акаунт