Отговори
# 465
на мен ми харесва предложението за заглавие Mr. Green

вън е ужасно, няма разходка днес и явно ще се носим пак в слинга, за да спим. Вчера съм я мъчила на няколко пъти по 1 час да я приспя в кошарата, но не иска. После я приспивах на ръце, слагам в кошарата, но изкарва по 3-4 мин и се ококорва ooooh! Добре че поне активната гимнастика й хареса и стои там по 30-60 мин с моя помощ Mr. Green Дрънча с едни дрънкалки, правя се на клоун, та поне да си почине малко гърба ми, докато тя си лежи там Whistling Много се надявам като отшумят коликите да започне да спи нормално денем Praynig

# 466
И нашето бебе се плюнчи, и то не от скоро. Като го разнасям по корем и  се точни една плюнкааа...  И той си слага юмручетата на устата тия дни. Днеска питах ЛЛ, било рано за зъбки.  И както писах, от няколко дни си плаче, особено вечер и не знам защо.  Поне виждам, че не сме единствените та да не се  шашкам много.
Аз ограничих малко активната гимнастика, че да не се превъзбужда, май съм го предозирала, така ми каза жената, която ни посещава, не знам дали е акушерка или сестра или просто добра душа дето с това се занимава. Не знаеше как се пoлзва физиологичен разтвор та звъня в аптеката да пита.
А, zuzi, аз й казах, че към 1 час си лежи на гимнастиката и тя каза че е много.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 15:07 от Анонимен

# 467
Ние днес бяхме навън за един час в снега и вятъра  Wink Обаче каузата си заслужава - каката ни от днес е на ясла, да видим до кога...
Цитат на: ♥Пандичка♥
[b
Миралюба[/b], и нашата кака е много крижовна и внимателна към беба.  Heart Eyes Само дето не можем да "преборим" навирането в лицето на бебка...
Моля ви се - моята дъщеря ближе брат си по лицето  Crazy Иначе е много грижовна, ама като я накацат калинките става страшно  Mr. Green

А това за сминдуха и тестостерона ме уби Whistling Освен да повиши и моето либидо, та ММ да получи закъснял подарък за РД hahaha
За ФБ мнението ми се покрива с това на Пандичка.  Peace

# 468
Предложението за заглавие и на мен ми харесва. И моят син и той много се плюнчи, лапа си юмруците ... четох доста коментари по темата и доста майки споделяха, че това се е случвало с децата им доста време преди да се появят зъби.

Също така и Васко понякога така се дере и започва да пищи. Чудила съм се дали това не е последна степен на признаците за глад  Thinking Но пък не иска да захапе гърдата и да яде докато не се успокои, което до скоро за мен беше мисията невъзможна. Единствено баща му успяваше да го успокои с разходки из къщата. Но вече му хванах цаката. Вибрацията на шезлонга веднага го успокоява. Да са живи и здрави приятелите ми за този подарък!

# 469
Здравейте  Hug За групата във Фейса няма какво да кажа тъй като не съм в нея(бях писала да ме добавят,но не стана.

Къде си писала? Ако си ми писала на мен и съм забравила, се извинявам. Но ако не си (на мен или на друг тук от темата), няма как да те добавим без да споделиш името си във ФБ, че да те намерим. Ако все още искаш, пиши ми на лични. Заглавието е супер, само го посъкрати, че няма къде да го поберем.  Laughing

И ПАК да кажа - АКО НЯКОЙ ИСКА ДА БЪДЕ ДОБАВЕНА КАКВАТО И ДА Е ИНФО НА 1СТР - лична информация, полезни статии, предложения за заглавия и желание за присъединяване във ФБ групата, НЕКА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНИ!!!!!!!!!!!!!   Тук НЕ следя всичко написано!!!  Peace

# 470
Поздрави на всички!
Babyface - Предложенията ти за ФБ групата са логични и съм съгласна с тях! Не проумявам защо, след като не си активен член на групата в бг-мама, ще искаш да бъдеш включена и в групата във ФБ. Т.е. ще се водиш член на 2 групи без да си активна в тях! За чий, за какво, да не би групите да са като албумите със стикери на Била???!!!
Да споделя моята лична история: Била съм жертва на следене във ФБ, което не ми вредеше, но ме изнервяше максимално. А едно гадже ми беше хакнало всички профили в сайтове, в които бях регистрирана навремето. За отмъщение след като се разделихме...беше скорпион и оттогава със скорпиони не излизам! Това ми създаде неудобства, но не беше фатално. Предложението да се запознаваме лично и да опознаем новата мама преди да я приемем в ФБ групата е много добро - ние така се видяхме с plamitoo/Пламена и като се постопли ще си разхождаме децата като се засечем в един град Simple Smile
Снощи и Митака направи баща си и майка си луди Simple Smile Като се разпищя! Пищеше силно, безспирно и нетипично за него! Баща му почти получи нервна криза, обвини многократните пелени, свали ги и ги "обезвреди" хвърляйки ги с яд на пода. После мърмори, че сме ходили до центъра да гледаме кукерите, че съм изгубила червеното конче от ръката на малкия и т.н. /Чак на майка му се оплаках че е мрънкало и ме дразни!/
Е, горните мерки не помогнаха особено, затова в 21,00 ч. отидохме до неотложния педиатричен кабинет за преглед. Педиатъра каза да му дадем Панадол, да дишаме дълбоко, да сме спокойни и че нищо му няма.
Неговият педиатър днес го прегледа и каза, че според нея ушичките са го болели. Ще продължавам да давам капки Коларгол в нослето, ще чистя сополките и ако пак запищи ще давам Панадол.
Виждам, че обсъждате сминдуха/фенугрийк. Аз просто си го купувам като подправка и го добавям към храната. Има го добавен в различни смески шарена сол. Като бях дете това ми беше любимо ядене - шарена сол /това е смес от сол и подправки/ на поръсена с малко олио филия или т. нар. "циганска баница".
Сега ще си сваря кафенце и ще гледам "Кости". Малкия е нахранен и се мъчи да спи до мен на дивана. Т.е 5 мин. спи, 5 мин. реве от колики.
Много ви здраве в това студено време!  Heart Eyes

# 471
Панди, моята кърма и без диета си отива.
Неведнъж съм споделяла за проблема, че след като бях на АБ от тогава бебка не иска да суче - дърпа се, извива се назад, плаче...
Цедях в началото, ама къде е помпата, къде е беба да суче...Намаля до толкова че сега успявам само сутрин да и дам кърма.
И си казвам че все е нещо... Whistling

# 472
Ахой!

Зеленко Скорошно оздравяване на Лимонката! Какини бацилки ли бяха? Хубаво е, че сте купили инхалатор. Моят племенник направи бронхиолит и оттогава имат тази машинка. При колкото е имал следващи разболявания стопират съвсем в начало бронхиолитен развой. Сигурно ви е било стресиращо.

Яна-бубарана се успокои и заспа накрая. Много ми е интересна вече. Прави всевъзможни физиономии, с устнички, очи, веждички. От бебешка почуда, до критично несъгласие, усмихната и съвсем след секунда - смръщена. Засега се очертава очите й да са къмто усмихнатата форма Simple Smile Много ми е мило, когато дори да е много ядосана, гладна и разплакана, като ме види да й говоря, се успокоява за кратък миг, колкото да ми одобри усилията Wink след това пак продължава де(ако не й се удовлетворят исканията).

Цикъл още нямам, но си спомням, че първият (след Косара) не го усетих въобще. После болката се възобнови, но някак притъпена. Ако е вярно поверието, че майката предава болката на дъщеря си то аз сигурно цялата вече съм я дала, че и разделила на три. Grinning

Кърма от липса на млечни не мисля, че може да спре. Аз не пия прясно краве мляко от години. Избягвам го и във всякакви други форми. Кисело също вече рядко хапвам. Сирене - да се случи в седмицата няколко пъти. Кърма имам, забелязвам също така, че на Яна изхожданията й са без белички частици. Акото й е жълтчико и хомогенно.
Консумирам ядки и семена - от всякакъв род.

И Яна се плюнчи напоследък. Забелязвам, че е повече, когато е гладна.

За внезапния и често продъллжителен плач понякога помага внезапна промяна.(примерно гушване и разтичване с детето, пирует така, че да усети центробежната сила, отваряне на прозореца) 
Последно Яна така се уплаши като я сложих във ваничката. Водата си беше точно топла според бебешкия термометър, но това детенце писна като да я щави. После дълго прегръщах, а тя дълго плака с все извисяванията на гласа. Направо като да ми се караше.

бай-бай

забравих да добавя нещичко относно пазенето от по-големите дечица. Цитат от моето голямо момиче: "видя ли мамо, колко внимателно не й стъпих на главата" (това докато Яна лежи на спалнята, а Сузи я заобикаля, за да сложи в долепената бебешка кошарка кукла-бебе)

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 15:59 от Nuriii

# 473
Здравейте,

И аз много обичам циганска баница  newsm10
Моя бръмбър от вчера не желае да се оригва след хранене, което изключително много ме притеснява, но не знам какво мога да направя. Държа го изправен по повече от половин час, но НЕ.
Също така последното му ако беше твърде зелено. Какво мислите по този въпрос и случвало ли се е на някой ?
Все се надявах, че тези дни ще мога да излезна на разходка, но времето явно не мисли така.
Слагате ли бебоците да лежат по коремчета ? Моя доста се сърди.
Това със сексито е много тъпо, но това са част от рисковете на интернет приятелствата.
Витамин Д-то го давам сутрин половин – един час след хранене.
Поздрави и приятен ден на всички.

# 474
Здравейте сладурки,

Почти не съм ви чела ( за което моля да бъда извинена Blush), но просто никакво време не ми остава напоследък, а и за последните няколко дни ми се събира 5-6 часа сън общо. Надявам се тия дни да се включа по-активно. Имам една питанка към консултантите по кърмене, но бих била благодарна и някоя от вас да се включи:  bouquet Hug

От 2-3 дни усещам жестока болка в зърното на дясната ми гърда... Дори при най-малко докосване. След като дам на бебо да суче, като че ли на 5-6 минутка понамалява болката ( а може и да свиквам с нея newsm78). Не знам точно от какво е, само мога да предположа: През последната седмица Алекс много сучеше, успокоявайки коликите си и ползвайки ме за залъгалка и като се замисля всеки път това се случваше с дясната гърда. Стоял е по час час и нещо, като активното сучене(за хранене) е не повече от -10-12 мин.. Моята грешка е ,че не съм мазала в този период зърната с Лансинох, което правех всеки път (още от първия ден), не слагах подплънки, а зърната се допираха до нощницата ми. Днес забелязах, че на болезненото зърно имам нещо като коричка с големината на главичка на топлийка, но не съм забелязала да имам рана, а уж оглеждам всеки път. По принцип редувам гърдите на всяко хранене, но днес изцеждам дясната и додавам от лявата, тъй като на всичкото отгоре ми се струва, че и лактацията намалява, за което взимам мерки. Моля ви дайте съвет какво да правя...С какво да мажа? (Сега на всеки час мажа с кърма, после Лансинох и оставям на въздух). Как да процедирам за намаляване на болката? (наистина на моменти е нетърпима (при засукване особено)) От какво може да се е получило? Може ли да се е получило претриване на зърното и от това така силно да боли? Може ли да е млечница? newsm78

Предварително благодаря и се извинявам за хаотично представената информация

Поздрави и гушки на всички мами, бебковци и бебки

# 475
Мерси много Тонини! Hug
Нищо не ми остава освен да пробвам Blush
Много гадно,Елг.И ние като бяхме на питка в сестра ми само треперех някое от децата да не е болно...
И като заключение от всичко написано иде да речем,че хапането на ръчичките не е нещо нетипично,но не е индикация за зъби, както и плюнченето.
Ако не бяхте вие, да ви чета лудите щяха да ме хванат.
А, и за кекса да спомена, и аз сам глиган в анцуг Joy, ама какво да прави ММ ще ме търпи, и преди не бях слаба Joy.Пробвахме се,ма дискомфорт си беше,понаболяваше,нормално е предполагам.Кога ли ще мога да се отпусна истински...то ние уж правим каквото правим,а наследника до нас нанка Embarassed, е айде иди се отпусни.
Как си мечтая и аз за спа!

# 476
Здравейте маминки! И аз да се разпиша ние сме добре. Днес бяхме кръстници на сватбата на моя брат. Всичко мина добре. Днес излязох за първи път беше доста студено но пък ми дойде доста добре не мога да стоя затворена от малка съм си такава. Сега се чувствам чудесно заредена със сили. На всички много  bouquet

# 477
Здравейте момичета!
Във форума не съм влизала от.. и аз не помня.Неразбираемо защо от телефона не мога да си вляза в профила тук. Нооо в групата съм свръх активна Simple Smile
Когато имам време чета, доста полезна информация има и тук.

Имам въпрос към ЛЛЛ :

От години имам сенна хрема- алергия към тревистите полени, силно изразена.
Хомеопат ми изписа Риналержи за алергията. Не намирам еднозначна информация на въпроса дали може да се приема по време на кърмене.
По време на бременността не вземах нищо,но прекарах периода в чужбина, в планински град, където симптомите бяха краткотрайни и търпими.

# 478
Здравейте,
Q_A  благодаря! Ей сега ще пробвам.  Hug
Зелено човече, скорошно оздравяване и изписване.   bouquet
Елг, Пандичка дано и вашите дечица бързо се оправят и не е сериозно. То с тази смяна на времето просто е някакъв кошмар. Как няма да се разболяват децата. А във Варна освен отново вълна на грип има и варицела и скарлатина.  Shocked
Анели, според мен е протрито зърното. Това, което правиш да мажеш с кърма и Лансинох е добре. На мен крема много ми помага. Защо не пробваш с биберон-залъгалка или бебо не я приема? Бързо да ти минава и на теб. Simple Smile
Лило, супер заглавие. Много сладко. Simple Smile
За плюнченето - и при нас от няколко дена го забелязвам, но не е много и не смятам, че е от зъби.
За спането - през деня слагам беба по коремче, не винаги, но и се събират няколко пъти. Много се успокоява и спи спокойно. През нощта е на една страна, но както повечето от вас казаха се обръща по гръбче. Ще ми бъде интересно да споделите и тук това, което сте коментирали във ФБ за спането.  Peace

# 479
Уффф аман от болести тази зима! Не помня друга такава  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт