Отговори
# 525
Чета ви момичета, но от тел ми е мн трудно да пиша и да запомням кой какво споделя  Hug Hug Hug

Ние днес бяхме на преглед заради ваксината, Владока расте скорострелно вече е 6.880.... страх ми хваща вече от него  Joy
И в чакалнята още две българки, че и комшийки, та направихме едно кафе след прегледите у едната Wink Че и бебоците през няколко дни родени... И дойде и една мацка, бременна с майски близнаци, та ще сме картинка просто Simple Smile
Тук по процедура днес го прегледаха малкия а на 19. е ваксината, като педиатър пак ще го прегледа, но различен от днешната и ще има два подписа, че детето може да се ваксинира... Пффф аз мога и да ги откажа... Не знам вече...

Тони, Ронкис, и Влади така си мята главата, ххаххаха, чак имам чувството, че ще си протрие кожата.
Относно пъпките, аз откакто започнах да мажа с кокосово масло си реших всички проблеми, то се води много ниско рисково като алерген и на моето дете му действа много добре.
Миралюба,  Hug

Зеленко, Пепеляшке, бая кърма трябва да произведа още докато се класирам за доброволец, нооо с добра воля и до там ще стигнем Wink Дано Влади да ми е все така добричък и лаком.

Липсвате ми, но просто яко се изнервям да пиша от тел, а до компютър скоро не се виждам да седна...
 Hug Hug Hug

# 526
  • София
miraluba, не се затормозявам с излишно стерилизиране - спазвам указанията към уреда. След дълго проучване и противоречиви мнения просто реших да ползвам физиологичен разтвор от банка.

Q_A, ние и в болницата излизахме на разходка - мятах го в слинга и марширувах по терасата. Пропускахме само във влажните дни, че не било добре за болните дробчета. Говорих с няколко лекари и всички бяха единодушни, че разходките са много важни  Peace

Цветно, на вас направо ви е "изписал" носене в слинг ортопедът.

Точно си мислех, че нещо много модерни станаха кърмаческите стачки в нашата групичка и мислех да пусна ей тези хубави статии:

Кърмаческа стачка

Кърмаческа стачка: когато бебето казва “НЕ”

Виждам притеснения относно бленуваната до скоро нощна пауза за кърмените бебета. За едно изключително кърмено бебе (т.е. не приема вода, чай и т.н., само кърма), сучещо на поискване (не се ограничава по никакъв начин), в един момент е напълно нормално да се случат и по-големите паузи, които вече да не са притеснителни. Някои такива паузи се падат нощем, за радост на мама и на тати  Mr. Green Обикновено това е временно затишие между коликите и зъбките  Whistling Бебетата просто растат. Повечето са преминали 6-седмичната възраст, установили са добре кърменето и подобно развитие на ситуацията е сравнително очаквано за едно здраво доносено бебе. Макар и често да е временно... в очакване на зъбките.

# 527
Здравейте момичета,

Охх, аз да ви се оплача. Вчера ни се случи инцидент. Презервативът се скъса. Мъжът ми ходи да ми купи хапче, но тъй като не може при кърмене да се използва и не ми взе. А тук нямаме денонощна аптека и се разкара 15тина километра. Върна се само с дюнери Grinning Какви ли не мисли ми минаха през главата. Но днес сутринта се събудих с леко течение, надявам се да е цикълът и всичко да е наред. И пак съм в чуденка как да се предпазваме, знам, че вече обсъждахте тази тема тук.

Иначе днес май ще има разходка, едно слънчице пече, супер.

Много  Hug на всички

# 528
Добро утро момичета, успеха на babyface и Десита за ваксините! Да минава бързо и да няма проблеми.
tonniny скоро да ти минава раната. Всеки има такива кофти дни, на мен и днес ми е такъв, просто недоспиването и липсата на всякакво свободно време за себе си ти оказва влияние отвсякъде.
tsweti_39 не се тревожи, едва ли е станало от ведннъж
Desi_89 и аз съм доста изервена, много неща които си написала важат и за мен. Омръзна ми едно и също еднообразие. Чакам да се оправя времето и по цял ден да сме навън с приятелки с колички. Мисля, че това е единствения начин да се съвзема. Килограмите ми не мърдат, чувствам се ужасно...
Искам да попитам кърмещите майки : хапвате ли яйца?  newsm78 Хапват ми се твърдо сварени яйца за салатка, а не съм сигурна дали може.
Обмислям да започна 90 дневната диета. Не се чувствам добре в кожата си...  ooooh! Както беше написала Пандичка - да вкарам храненето си в ред. Сега хапвам де що видя, всичко ми се яде все едно съм бременна.  ooooh!
Искам да ви почерпя днес - момченцето ни става на 40 дни!
  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023
Хубав ден на всички!

# 529
  • Германия
Това, че бебетата ни правят нощна пауза няма да доведе до отбиване. Синът ми също без натиск спря нощното хранене, и това нямаше последствия. Друг е въпроса, че когато навърши 4 месеца започна да се буди на два часа (заради зъби, вероятно) и ме върна назад, точно се бях отпуснала.
Но сега повече премислям всичко и имам куп въпроси.

Въпрос към ЛЛЛ:
Вероятно е твърде рано за притеснение, тъй като до сега имаме само една нощна пауза от 23 до 6.30, но предпочитам да съм на ясно. Трябва ли да се будя и да изцеждам, или организма ще се пренастрои, за да има достатъчно кърма през деня?
Също така от около седмица бебето ми започна да се изхожда през ден, като в деня го прави един-два пъти обилно. Днес май пак ще пропусне и се получава двудневна пауза. Тя е спокойна, и се държи като доволно бебе, но до скоро не беше пропускала ден. Колко дни е допустимо кърмено бебе да пропуска изхождане?
Предварително благодаря!

Miraluba, на тази възраст всичко от 1 път на седмица до 7 пъти на ден е нормално. Т.е. Ако бебето ака на всеки 2-3 дни, но е спокойно, вероятно всичко е в реда на нещата. Е, по-обилно, понякога може и да стане  ..хм..мазало  Crazy
За нощните ставания- там няма *трябва*. Ако няма дискомфорт, просто използваш времето за сън, че не се знае, дали след някоя друга седмица няма да има пак нощни дежурства  Mr. Green Ако усещаш, че гърдите са напрегнати, не пречи да прилегнеш до спящото бебе и предложиш да суче, ако засуче, ОК, ако ли не и не можеш да заспиш от препълнени гърди, тогава може да изцедиш мъничко за облекчение. Организмът се пренастройва, има доста майки, които кърмят месеци наред предимно през деня; други пък обратното, ако ходят през деня на работа, основното ястие е сутрин, вечер и нощем. Но явно е достатъчно, за да покрие нуждите на бебето.
Или, докато имаш възможност- наспивай се, щом през останалото време всичко е тип-топ. Peace

# 530
  • Германия
.......

Въпрос към ЛЛЛ: Поради здравословни причини трябваше да спра да кърмя. Опитвам се да поддържам лактацията, но кърмата постепенно започна да намалява. Април има възможност да ми намалят хапчетата и отново да имам възможност да кърмя. Дали би се увеличила с често кърмене, чай или някакво друго нещо?А ако не иска да засуче?

Цветно, надявам се да не е нещо сериозно. Би могла да поддържаш лактацията с редовно изцеждане докато отново получиш *зелена светлина * за кърменето. Възможно е бебчето ти да засуче отново, познавам вече няколко бебета, които засукаха след 2 месеца хранене с шише, така че не е невъзможно. Редовно слагане на гърда, много контакт кожа до кожа, при нужда разни домашни хитринки, ползвани от майките, като сминдух например  Wink Всяка капка е ценна, така че щом си решина да продължиш с кърменето, усилията си заслужават.  Peace Не знам какви лекарства ще вземаш, при нужда , може да се направи справка за съвместимост с кърменето и да обсъдите с лекарят ти, колко време /ако изобщо/ е нужна паузата.
 Peace

# 531
Привет. Днес съм яхнала метлата.  smile3511 Каката 3-ти ден си е у дома. Засега нищо сериозно, но й се е засилила перманентната й задна хрема, подкашля и за всеки случай си я задържам. Вчера точно реших да извадя инхалатора и се оказа, че съм загубила маркуча.  ooooh! Побеснях! Не съм го ползвала, откакто се окепазих с дишането на лайка в 7-ми месец (някои от вас сигурно помнят)... И сега не го откривам. Представителството на фирмата е доста близо до нас и щях да ида пеш, но каката няма да издържи, та днес съм поръчала и силно се надявам още днес да го доставят! На всичкото отгоре не мога да ида до ЛЛ, защото не искам да мъкна и бебо с мен, а ММ замина спешно в командировка, майка ми се тръшна с вируса, съответно и на баща ми не давам да идва (за всеки случай). Сутринта в 8 звъннах на ЛЛ да дойде у нас след приключване на сутрешната си смяна. Ми май я събудих. Работела само от 9.30-13.30, май в 8 я събудих.  ooooh! И можела да дойде чак към 17.00. Направо думи нямам. Имам и куп други неща за вършене, но не мога да мръдна с двете деца, едното болнаво. Добре, че бебка е супер добричка - само папка и спинка (пу-пу!!), че каката си иска доста внимание и на моменти и сега откачам, а представям си ако бебка беше неспокойна. Молете се тя да не се разболява, а каката да не се влошава!! Praynig Praynig Praynig

Включвам се за цените на Фенугрийка - в Бифит е 6 лева http://befit.bg/eshop/THOMPSON-%D0%A4%D0%95%D0%9D%D0%A3%D0%93%D0 … 0%9F%D0%A1.120532https:// - макар и да излезе реклама бях длъжна да напиша като гледам какви са цените на другия  #Crazy #Crazy #Crazy

Този сякаш по-трудно се намира.  Thinking Ти не каза ли, че си доволна от Фарма Стор аптеки? Защото аз точно там търсих и нямаше никакъв Фенугрийк (пък имаше какви ли не други хр.добавки) .В друга аптека открихме на Фенугрийк на Nature's way - 15лв някъде, пак по-добре от този на Now - 20лв....

Мишле, Фенугрийк пия 3Х1.

Бейбифейс, диетата върви супер, пу-пу. Чувствам се отлично! За 2 седмици съм -4кг. И с кърмата нещата май се нормализират, та в това отношение съм много щастлива.

Ив Минче, еха, голяма БГ компания сте. А Влад как яко наддава само, да е жив и здрав!  Hug

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 09:57 от ♥Пандичка♥

# 532
Ето ме и мен!
Пандичка - да се оправя бързо каката ви! Това, което разказваш прилича на моето ежедневие в последните 2 месеца и половина Confused Само дето ММ се прибира към 20 часа вечер и бебето ми никак не е кротко  Mr. Green Направо ми идеше да скоча от балкона по едно време Tired

Искам да попитам кърмещите майки : хапвате ли яйца?  newsm78 Хапват ми се твърдо сварени яйца за салатка, а не съм сигурна дали може.
Аз хапвам всичко, опитвам се да е умерено  Sunglasses

Виждам притеснения относно бленуваната до скоро нощна пауза за кърмените бебета. За едно изключително кърмено бебе (т.е. не приема вода, чай и т.н., само кърма), сучещо на поискване (не се ограничава по никакъв начин), в един момент е напълно нормално да се случат и по-големите паузи, които вече да не са притеснителни. Някои такива паузи се падат нощем, за радост на мама и на тати  Mr. Green
Значиии искам да кажа, че нашите такива паузи (когато ги има, разбира се) се падат през деня...аз пак съм изтеглила късата клечка явно. Mr. Green
Тони, направо настръхнах като те прочетох за заливането. Бързо да минава. Другото е поправимо  Hug
Ив Смайлче, браво на Влади за порастването  Hug Вярно голям мъж си отглеждаш  Hug
Само едно нещо не мога да разбера - моите ли деца са по-дребни или вашите по - едри. Щерката е била 6,600 кг и 61 см на 5 (пет) месеца. Сега и малкия върви по нейните стъпки.  Rolling Eyes
Хайде, оставям ви за сега. Отивам малко да готвя, а довечера сме на ортопед за бебето. Другата седмица ще им записвам час за офталмолог. С един куршум (преглед) - две деца ще прегледат Simple Smile
 Hug

# 533

Все забравям да напиша, че и моят постоянно си яде ръцете и си търка очите с юмручета. Прави и нещо друго - когато го сложа да се оригне на рамо, започва да си търка лицето наляво-надясно- Имам чувството, че ще си протърка кожата. А и лицето си блъска в рамото ми доста силно. Явно го сърби заради пъпките - нямам друго обяснение.

newsm62 И ние сме така. Като почне да си блъска главата...лелее мале. Днес направо щеше да ми избие зъба. А кой знае него как го е заболяло. И другото-за търкането  Laughing Laughing Laughing оооххх как ме разсмя- И НИЕ ТАКАААААА. Ама само като му се спи май. Сега го наблюдавам. Имам чувството,че нещо го сърби.  rotfImbo rotfImbo rotfImbo Оооххх момичета бебетата ни май доста си приличат. На един език говорят!
+1
Момичета, според вас това притеснително ли е защото моето съкровище толкова много си търка лицето с ръчички когато не е напълно будна, че не може да заспи спокойно, започва да мрънка и плаче.
Успех на бебчовците, които ще ваксинират!  fingerscrossed
Честито на месечинките и четиридесетте дни.  party006
Относно яденето на яйца и кърменето - аз ям яйца, но не съм сигурна дали е позволено newsm78 и не съм установила странични ефекти.
Слънчев ден на всички и приятни разходки. Hug  Nature Sun With Face

# 534
Ехооо  Hug
Кайлис, със сигурност не твоите деца са дребни, а моя е великан, чак ме тревожи на моменти, но си хапва детето, пълни памперсите след всяко хранене и е щастлив, та и аз се успокоявам, че не е   "болен" от лакомия...
Аз съм била 7кг и половина на 3 месеца и съм проходила на 9 месеца  Joy
Явно килата на Владочко са наследство от мама му  Joy
А татковците какви прякори им измислят не е истина просто, съквартиранта вика на Влади "Кмета" (щото е охранен като селски кмет)  Joy
А на Криси и Влади общия, измислен от ММ е : "херцог Трън и Мазньо", съответно Крис и Влади, а личните прозвища на Влади от баща му са но комент - Гъделичко Личков Малката Липичка, Кольо Коликата и все в тоя дух колоритни hahaha

Панди, а тая нощ сънувах, че тропнах с крак на моя мъж, ревнах и викам: "Карай ме да видя Пандите" хахахаха и той ме натовари на колата... Hug Дано на Лиз да и се размине, пък кака да я пускаш пак на градина и да ти се мирне главата  Hug

За храненето да се включа, аз хапвам всичко, което ми се прияжда, но умерено. Не ям хляб, а пълнозърнести крекери, похапвам паста, защото макаронените изделия помагат на лактацията, много салати, крем супи, плодове ям постоянно, разхождам се много и много нося малчо, та не качвам хич, дори свалям бавно, но славно  Joy

А Влади го забелязах как си смуче ръцете, но не е този рефлекс, че е гладен. Когато нещо се изнерви, че не може да заспи или просто ей така лапа и смуче, та се чуудех май трябва да купувам биберон, а хич не ми се искаше...
И сега навивам ММ да ме прати май месец с бебо в Бг да си постоя да го видя дали ще поддаде (а дано)

Hug на всички

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 12:02 от Iv Min^smile

# 535
  • Пловдив
Ив, свикна ли със слинга?
Може ли линк от и бей?

# 536
Ив, свикна ли със слинга?
Може ли линк от и бей?

Аз свикнах, ама Влади мърмори и недоволства вътре, та не стои повече от час. Напиши sling baby  излиза на второ трето място, че от тел не мога да копирам линк. Но Моби слинга е по добър от този...

# 537
  • София
Привет и от мен  Hug Вчера водих бебо до ЛЛ,понеже таткото ни е болен и вчера и малкия се събуди със сополи.Преслуша му гърдичките,прегледа му гърлото и ушичките всичко е наред.Предписа му Тетрисал спрей за нослето.Също така от няколко дни му се люпи кожата на веждите и вчера като станахме чак бяха станали жълти корички,та погледна и тях.Това били млечни корички,та сега ще го къпем със специален шампоан,който ги премахва.Дано бързо да му мине,че май го сърбят,защото постоянно се търка там  Tired Дано и сополите бързо да минат  Praynig ,че на 18-ти сме на консултация и тогава щяха да му слагат ваксините,но може и да му се разминат сега.
Пожелавам на хремавите бързо да се оправят  Hug
Тонини на теб бързо да минава крачето  Hug
А на всички останали пожелавам лек и спокоен слънчев ден  Hug

# 538
Много я обичам тази прекрасна Роси4ка. Днес се вдигна да дойде с нас до педиатъра да стои с Лиза навън, че аз да заведа Пандата на лекар.  Heart Eyes   bouquet Hug После прекарахме 4 часа в парка на една много хубава площадка, заедно с Вики и Десита. Дъра-бъра, беше много приятно. Simple Smile А каката е със съмнения за синузит, правиха й снимка, но нещо не се доверявам само на мнението на пед. и се надявам скоро да стигна до УНГ да я погледне и тя.  Иначе в момента нещата не са много драматични, но  ще си остане у дома до края на седмицата. Само да се подобри, пък аз ще се справя.

Кайлис, да, сега за първи път усещам какво е да няма кой да ти помогне въобще. И наистина се благодаря, че децата ми са добрви, в смисъл послушни и кротки, че каквато съм нерва сигурно и аз щях да искам да се метна отнякъде.  Crazy Как ти е гърба и кръста? Успяваш ли по-малко да оставяш М и да не си нон-стоп със слинга?

Ив Минче, много сладък сън. Благодаря ти!  Grinning Hug Хайде идвай си и с Рос ще дойдем на разходка в Пв. Simple Smile  Hug

# 539
  • София
Здравейте! Ето ни и нас след днешната консултация-5030гр. и 59см.(или 1кг. от горе и 5см.настрани Simple Smile ) Сложиха ни и двете ваксини  Confused Беше ми много притеснено в кабинета. С първото бях по смела,сега съм станала страшна кеклата.Направо щеше лошо да ми стане в кабинета. Доктора като ме попита дали сме готови,аз му отвърнах "да готова съм" .Сещате се какъв смях настана....  Embarassed Сега сме с охлаждащи лепенки и на двете бедърца.Купих Тайлол за евентуална болка или температура. Продължаваме с Туя-та. Дано няма ексцесии.
  babyface76 не се бях сетила за името  Confused
tsweti_39 най много още едно бебче  Laughing Не се притеснявай и не го мисли-божа работа! Ама по леко го давайте  Rolling Eyes   bouquet А за акцента дали става от веднъж-при мен и трите пъти стана от веднъж....  Whistling
DeniSlava86 да сте живи и здрави   bigdance2
♥Пандичка♥ Бъди спокойна.....няма нищо фатално! Нали знаеш- дишай и брой до 10
Ivanova_Gr аз като гледам как не сме единствени с търкането на ръчичките-не се притеснявам. Явно си е ОК

Общи условия

Активация на акаунт